Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mi tez sie charty podobają, ale jednak nie ma to jak sznaucerki:) ładne a do tego jescze inteligentne:) chociaż takie olbrzymki też mi się posobają, ale mysle ze sznaucer olbrzym to by mi wystarczył bo taki metrowy chart to troche za duzo :roll:

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Jesli Malenstwo nie bedzie mialo urazu po Wilnie i wejdzie na hale,to bedzie mozna go glaskac w kazdy dzien.....Od piatku do niedzieli :wink:

Co do szorstkowlosych miniaturek charcich....Niestety nie ma,ale zawsze mozna skrzyowac cairna z whippetem lub wloszczyzna :wink:
Ale mniejsze od deera i wilczarza cosby sie pewnie znalazlo.

Posted

To ja się zapisuję na głaskanie :D
Czy przytulanie też wchodzi w grę, czy to już może zbyt duża poufałość? :P
Carragan czy są małe charty szorstkowłose? Oczywiście nie w Stanach tylko uznane przez FCI?

Posted

Przytulanie to tylko gra wstepna,nie dla niego,a w celu oswojenia czlowieka 8) Po pewnym czasie na ogol sie na kolana laduje :lol: A przytulanie,glaskanie itp to jest to co tygrysy lubia najbardziej.Niestety,rzadko kiedy ktos sie decyduje na przytulanie,nawet na wystawach :( A czy to jego wina,ze troche wyrosl ? Co najlepsze on sie wychowywal z malymi psami i odnosze wrazenie,ze on sobie po prostu nie zdaje sprawy,ze swoich gabarytow. :lol:

Z tego co wiem,malych, szorstkowlosych, uznanych przez FCI nie ma :(
Mysle,ze najmniejszym szorstkowlosym (ale nie tak jak deer)jest hiszpan.W ksiazkach pisze,ze ma od 60-72cm psy,a suki 58-70cm :roll:

Posted

AAaa wprawdzie to nie gr.X,ale mysle ze moglby Cie zaciekawic podenco z Ibizy (psy 66-72,suki60-67)oczywiscie ten szorstkowlosy i podengo portugalski,duzy (55-70).Ten jest znacznie b.kudlaty 8)
Dodam,ze p.z Ibizy wystepuje w dwoch odmianach,krotko i -szorstko wlosej

PS.Wymiary podane na podstawie ksiazki p.Kramer bo nie mam ich w glowie :wink:

Posted

Dzieki - będę oglądać :)
A ja zawsze miałam ochotę się poprzytulać do wilczarza, ale ponieważ nie znam żadnego bliżej to przecież nie będę się wygłupiać i pytać kogoś obcego na wystawie czy mogę :P
Z trzymaniem na kolankach mógłby być problem, bo waże około 50 kg, mógłby mnie troszkę zgnieść maluszek :D

Posted

Jostra,moja mama wazy 46kg i dotychczas jej nie zgniotl :D

A u nas nie trzeba sie pytac,czy mozna.Po prostu po Malenstwie widac,ze ma wyraz pyska "Glaszcz mnie,kochaj mnie.....'" :wink:

Orsini trzeba bylo powiedziec,odwiazalabym go 8) Ale jakos takowej propozycji nie doslyszalam 8) Jak bys powiedziala,ze chcesz go wytarmosic to bym go w tempie ekspresowym odwiazal 8)

PS.Dobrze,ze nie widzialas co sie dzialo,kiedy Niuniek warknal :-?
Dzieki Bogu kaloryfera nie urwaly :-?

Posted

carragan napisał(a):
Od piatku do niedzieli

a jak ci sie uda wejśc z maleństwem na wystwee w dniu którym nie bedzie wystawiany? trzymam mocno kciuki zeby ci sie udało, ale własnie tak jak Robin czytałam ze jest to kategorycznie zabronione i bedzie sprawdzane....:(

a teraz pytanie czy wicie moze na którym ringu sa sznuacery? na którym srednie, mini a na którym olbrzymy i o której sie zaczynają? bo nie moge znalesc w internecie takiego podziału co i kiedy na którym ringu ma ktoś coś takeigo?

Posted

Jest podane na stronie oddziału Katowickiego, sprawdż dokładnie, sznaucery miniaturowe białe są od 10, po nich są czarne, a pieprzaki też od 10 tylko na innym ringu.
Teraz nie pamiętam, zerknij jeszcze raz na stronę o wystawie.

Posted

Przeciez mam potwierdzenie.Wiec czemu maja mnie nie wpuscic skoro sa trzy rogi,kazdy na jeden dzien ?
Kategoryczny zakaz wprowadzania jest dla psow niezgloszonych,a przeciez pisalam,ze Malenstwo jest zgloszone na wystawe.....

Posted

ech aj tez chce juz nie moge sie doczekac!!! dzieki jostra juz wszystko wiem mini pieprz i sól sa na 8 ringu a pote sredniaki a białe, czarne i olbrzymy na 9...:) hm... ciężko bedzoie zobaczyć białe, czarne, pieprzaki i sredniaki i olbrzyny, ale spróbujemy:)

Posted

a o czarno-srebrnych też pamiętam:)) bpo przecież "naszego" Dengiego musze zobaczyć:) czarno-srebrne 13:15 ring 10:)))

a mam do was pytanie jak myślicie do której to może trwać? do kórej "normalna" wystawa a ile trzeba by zostać żeby widzieć BISY, BOBY itd? bo my będziemy od 10 tylko własnie nie wiemjak nastawiać rodziców czy do 14-15 wystarczy czy nie.... a poza tym i tak chyba dłużej nie będziemy dały rady bo po południu imieniny wujka:((( a Denisio sam też dłużej nie może być...

Posted

Widze,ze jeszcze Malenstwa nie ma na wystawie,a juz jest na niego popyt :wink: Teraz tylko,aby wszedl.......

Mysle,ze do 14-15nie bedzie jeszcze po BOGach.BISow przeciez w tym dniu nie ma..... A BOBy sa przeciez zaraz na ringu :o

Posted

No to trochę lżej :D Choć ja dziś będę mieć sajgon chyba :roll: VIP'y mi przyjeżdżają :-? Brr, nie cierpię tego :evil: No a poza tym już mi się włącza stresik przed sobotą, jestem nie wyspana, i perspektyw na wyspanie na najbliższe dni nie mam więc nie wiem jak to ze mną będzie :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...