florance Posted March 11, 2005 Posted March 11, 2005 a Ty to coś sama wyciskasz??? :o matko, już przy wyrywaniu włosków z uszu wiedziałam, żeś sadystka :lol:
orsini Posted March 11, 2005 Posted March 11, 2005 florance napisał(a):a Ty to coś sama wyciskasz??? :o matko, już przy wyrywaniu włosków z uszu wiedziałam, żeś sadystka :lol: hahahahah:)) Justa ja mojej szczence juz wycisnelam:))chlopakowi nie potrafilam:)))albo nic tam nie mial Jostra: eeee, jak jechalam do Wilna to poszlam kupic lity. 1lit -1,35zl. wchodze i : 800litow poprosze. a pan, ze tysiac cos tam...myslalam,ze sie pomylil i czekam... a to byl dobry kantor,wiec pan mi drukuje dowod zakupu no i czeka na kase...to mu klade 120zl:))a on,swoje-tysiac cos tam:))no i mnie olsnilo,ze ja chcialam 80 litow a nie 800:))))))wiec trzeba bylo korekte wprowadzac i w ogole:)))
Ka-Vanga Posted March 11, 2005 Posted March 11, 2005 Hahahaha, rzeczywiscie niezle z Was blondynki :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: .
Justa Posted March 11, 2005 Posted March 11, 2005 Eeeeeeeeh no to teraz ładnie Agatke prszę, żeby mnie oświeciła!!! orsini, sadystka jesteś :o :roll: :wink:
Mek Posted March 11, 2005 Posted March 11, 2005 Agatko Jostra wysyłam pozytywne fluidy do Słowacji..... Będą juz tam na Was czekały;)
dorotak Posted March 11, 2005 Posted March 11, 2005 Trzymam oczywiście kciuki za sukcesy drużyny Dogomaniackiej :kciuki: A przy okazji znalazłam stronę z wynikami wystawy Westminsterskiej. Poza suchymi wynikami są tam również zdjęcia i zapisy wideo z oceny na ringu. Z dużą ciekawością obejrzałam sobie np. sędziowanie średniaków. Pomyślałam "nareszcie okazja obejrzeć profesjonalnych handlerów przy pracy" I powiem Wam, że obejrzenie tego filmiku bardzo mnie podniosło na duchu :lol: . W zasadzie poza wyraźną różnicą w strojach wystawców to w sumie poziom "ogłady" ringowej tych psów jest naprawdę "normalny". A ja zawsze miałam wyrzuty sumienia, że ten mój pies taki nieokrzesany - tu podskoczy, tam pociągnie... :evilbat: A tu zobaczyłam normalne średniaki a nie - jak się spodziewałam - piękne figurki. Mam nadzieję, że mogę tu wstawić linka http://www.westminsterkennelclub.org/2005/results/breed/index.html To główna strona z wynikami wszystkich ras. Sznaucerów olbrzymów i średnich należy szukać w grupie Working a miniatur w... Terrier :evilbat: Po wejściu w daną rasę można sobie kliknąć "Click here to watch video" i obejrzeć ocenę.
malawaszka Posted March 11, 2005 Posted March 11, 2005 ale bajerancko mają to zrobione wszystko - ale wszyyściusieńkie hlastane :roll:
dorotak Posted March 11, 2005 Posted March 11, 2005 malawaszka napisał(a):ale wszyyściusieńkie hlastane :roll: Też na to zwróciłam uwagę. Jeden średniak miał naturalne uszy. Ale ogona długiego nie widziałam żadnego - ani u olbrzymów ani u średniaków.
Ka-Vanga Posted March 11, 2005 Posted March 11, 2005 Nio ja juz widzialam te filiki jakis czas temu :wink: . A psiaki oczywiscie ze ciete, przeciez to Stany :wink: , chociaz mialam zamowienie na szczeniaczka po Nafce z amerykanskiej hodowli i jak sie spytalam co z ogonkiem i uszami, to mi facecik napisal, ze cos i u nich ruszylo i nie wiadomo czy i u nich nie wejda zakazy ciecia, haha ale by byly jaja co :wink: :D .
dorotak Posted March 11, 2005 Posted March 11, 2005 Ka-Vanga napisał(a):A psiaki oczywiscie ze ciete, przeciez to Stany :wink: Ale wydawało mi się, że oni dopuszczają i cięte i niecięte (tak jak obecnie u nas). Ale zajrzałam do ichniejszego wzorca i faktycznie - uszy mogą pozostać kłapciate, ale ogony musowo urżnięte... :chainsaw:
florance Posted March 11, 2005 Posted March 11, 2005 ale super filmiki!! Jak będziemy mieli dom, to na pewno zjawi się u nas taki cudny mastiff neapolitano!! choruję na tego psa!! 8)
Natalia_W Posted March 11, 2005 Posted March 11, 2005 A mi sie podobaja te amerykanskie sznaucerki 8) na kompie mam sporo fotek i faktycznie wszystkie ciete...zreszta kiedys widzialam program o hodowli bokserow w Stanach i kobieta miala jednego z pierwszych nie cietych bokserow i nie chcieli jej na wystawy przyjmowac... :-? troche przesadzili... :o
Romas Posted March 12, 2005 Posted March 12, 2005 Dorotaczku :D dzieki za wstawienie linku,piekne sznaucerki !!! Tylko filmik mi sie zle sciaga .Ciagle buforowanie i buforowania i co ruszy kawalek to znow staje i buforowanie.Ki diabel. No ale moze jak wroce z pracy to cos uda sie z tym zrobic. Czesc ludziom pracy :D A leniuchom nie czesc :D
RobinCzWa Posted March 12, 2005 Posted March 12, 2005 Jest problem z płynnym oglądaniem, bo nie bezpośrednio mozliwości wczesniejszego zapisania filmu na dysku i trzeba mieć szybkie łącze żeby to chodziło płynnie on-line.
dorotak Posted March 12, 2005 Posted March 12, 2005 Romas napisał(a):Tylko filmik mi sie zle sciaga .Ciagle buforowanie i buforowania Tak ja napisał Robin - trzeba mieć dobre łącze, żeby te filmiki obejrzeć. Jeśli Cię to pocieszy, to ja też w domu nie mogę ich obejrzeć ;) Romas napisał(a):Czesc ludziom pracy :D A leniuchom nie czesc :D Zaraz zaraz, a to co? :evil: :cunao: :cunao:
madzior_ka Posted March 12, 2005 Posted March 12, 2005 malawaszko kja tez teraz jestem na odculaniu jezdze cyba drugi rok na szczepionki i fajnie z u ciebie dało efekty ja astmy nie mam ale jestem uczulona na te pyłki, zboża i inne dziadostwa, miejmy nadzieje ze cos pomoze bo cotygodniowe (teraz rzadsze) szczepionki to mała przyjemność.... a filmiki rzcezywiscie bardzo fajne i u mnie tez chodza ale z przerwami, jednak da sie oglądac:)
Romas Posted March 12, 2005 Posted March 12, 2005 problem z płynnym oglądaniem, bo nie bezpośrednio mozliwości wczesniejszego zapisania filmu na dysku i trzeba mieć szybkie łącze żeby to chodziło płynnie on-line. No wlasnie ,szkoda ale nie mam szybkiego lacza i niestety film co chwila rwie rwie mi sie.Ale chociaz sobie popatrzylam na kadry z pieknymi sznaucerami. Zaraz zaraz, a to co? To Dorotaczku ,wyraz mojej zazdrosci :-).Tak mi ciezko isc w sobote rano do pracy ,ze nie masz pojecia.To choc sobie pogadam i pozlosliwie sie i zaraz lepiej :-) Ja tez jestem alergikiem i wiecie co ? Od ponad roku biore szczepionke ,na kurz,plesn i grzybki.Najpierw kilka miesiecy raz w tygodniu.Teraz raz na miesiac .Nie ma najmniejszej poprawy ,jest wrecz gorzej. Jak nie jestem na lekach to tak mnie swedza oczy i skora ,ze mozna sie wsciec ,ze o katarze nie wspomne. I tak sobie mysle ,ze chyba pojde na biorezonans ,moze to pomoze.
malawaszka Posted March 12, 2005 Posted March 12, 2005 ja się odczulałam na trawy, zboża i na niektóre drzewa i tak mi to pomogło, że nawet uczulenie na kurz jest dużo mniej uciążliwe o ile całkie mnie zniknęło bo jjuż dawno nie miałam żadnych reakcji :angel: jestem bardzo zadowolona - ale wiadomo - oni mi od razu mówili, że to może pomóc, ale nie na wszystkich działa - mnie się udało, ale chciałabym jeszcze na koty się odczulić :D bo chciałabym mieć dwa kotecki :fadein: i wiecie co znalazłam ostatnio? http://www.canis.org.pl/porady/uczulenie.htm trzeba zjechać na dół strony :D tylko szkoda, że to w Wawce :cry:
orsini Posted March 12, 2005 Posted March 12, 2005 KaVanga napisz jak im poszlo na Slowacji!!! chyba dostalas smsa?:)))
florance Posted March 12, 2005 Posted March 12, 2005 Cholera, mój psiur nie chce się załatwiać na dworze!! Dziś był dwa razy... nie chciałam go dłużej trzymać, bo nie chciał więcej biegać i trząsł się jak osika... a pierwsze co zrobił jak wszedł do domu, to spokojnie załatwił się na gazetki (w pełnym zakresie) :lol: nawet pupy trainer nie pomógł :-? a wzięłam go zaraz po spaniu i na pewno bardzo mu się chciało (co też sygnalizował chęcią powrotu do domu). Jak mam go przekonać do sikania na dworze? :evil:
Ka-Vanga Posted March 12, 2005 Posted March 12, 2005 orsini napisał(a):KaVanga napisz jak im poszlo na Slowacji!!! chyba dostalas smsa?:))) Niestety padly im telefony i nie mam zadnych info :roll: .
dorotak Posted March 12, 2005 Posted March 12, 2005 florance napisał(a):Jak mam go przekonać do sikania na dworze? :evil: Mojemu jamnikowi bardzo taka pogoda "pomogła". Był strasznym zmarźluchem, więc dosyć szybko zakapował, że im szybciej się wysiusia tym szybciej pójdzie do domu :lol: Oczywiście nie możesz przesadzić. Ale postaraj się pochodzić z małym dosyć długo. Bez specjalnej zabawy - po prostu chodzić. Jak wam się uda, to wielka radość i biegiem do domu. Mój jamnik zakapował o co chodzi w dwa tygodnie. Atos za to zupełnie się nie przejmował pogodą a do tego najwyraźniej dosyć długo nie umiał powstrzymać się od sikania. Dużo pił i dużo szalał w efekcie czego sikał regularnie co 20 minut :evilbat: Jak kolejne 20 minut minęło na spacerze - to siusiał na spacerze, jak w domu - to w domu. Dopiero około 5 miesiąca "zaskoczył". Aha - zwiń małemu te gazety w domu. I najlepiej to miejsce, w którym miał "siusialnię" czymś zastaw. Stara szkoła mówiła, żeby resztki tych gazet zabierać ze sobą na spacer i kłaść na ziemi. Psy mają pamięć "materiału", na który sikają. Na razie Bubel wie, że sika się na gazety. Musisz mu stopniowo wyjaśnić, że sika się na ziemię. Tylko żeby sobie nie zakodował, że sika się na śnieg, bo do przyszłej zimy może nie wytrzymać :evilbat: :cunao: Pozdrowienia
Romas Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 Tylko żeby sobie nie zakodował, że sika się na śnieg, bo do przyszłej zimy może nie wytrzymać :lol: :lol: :lol: A ta stronka o odczulaniu co podalas Malawaszka to wlasnie odczulanie biorezonansem na ktore chce isc.Tyle ,ze trzeba przestac brac srodki antyalergiczne a je teraz akurat mam goracy okres w pracy i nie moge sobie pozwolic na siapienie z nosa. Nienawidze alergii :evilbat:
florance Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 dorota no dzięki :) tylko obawiam się, że jak ja mu te gazetki zwinę, to on w ogóle będzie sikał gdzie popadnie :-? cholera, tak źle i tak niedobrze.. powiem szczerze, że jak kiedyś (jakieś 10 lat temu) miałam psa, to nikt nic nie mówił o kwarantannie (tzn może i mówiono, ale mój lekarz ani mru mru)... Pies od pierwszego dnia wychodził na dwór i szybko pojął, a ten...?! Strach mnie ogarnia, jak czytam posty ludzi, których psy mimo dorosłego wieku nadal załatwiają się w domu :-?
Justa Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 florence nie panikuj! :wink: Sznaucery sa zbyt inteligentne, żeby nie pojąć ;)
Recommended Posts