Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

florence i tak pierwsze spacerki nie powinny być za długie, więc nie masz czym się martwić :D Jak jest duży mróz to tylko siusiu, nagroda i do domciu. A jeśli temperatura około 0 stopnie to myślę, że możesz z nim chwilkę połazić ;)

Psy na ogół przeziębiają się jak np. najpier wbigają, zgrzeją się, organizm rozgrzany a potem stoją na mrozie i nie biegają. To tak jak z ludźmi ;)

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

To się piechol ucieszy 8) :D Tyle zapachów na dworku ;)

A my za chwilke tez idziemy, bo muzę naładować Kartę Miejską ;) :D

Posted

ja tez mysle ze spokojnie mozesz juz wyjsc na dwór tylko własnie duzo biegajcie ruszajcie sie itd a jak sie zmeczycie do szybciutko do domu zeby nie stac na dworze bo wtedy przeciebienie murowane - powodzenia!

Justa nbapisz nam cosik wiecej o kartach miejskich bo własnie słysząłam od kolezanek ze w krakowie tez takie sa ale neizbyt wiedziałam wteyd o co im chodziło a nie było czasu na wypytywanie :roll:

Posted

Nasxza Figa tez zaczęła spacerki na sniegu i nic jej nie było.
A po drugie sznaucery są uwazane za najzdrowsze psy (dlatego min. wybraliśmy tą rase :) ) więc spokojnie mozna psa hartować.

Posted

A to jeszcze Jostra jutro na wystawce w Jarosławiu szaleje.Tez życze powodzenia. i prosim o jakies fotorelacje bo z Wilna to Agatka z Orsini na pewno cos przemycą ,

A kto bedzie w Katowicach??? I kto będzie z aparatem??

Posted

Florance !
Doczytalam gdzies ,nie pamietam gdzie ,ze przy poznawaniu psa ze swiatem ,przy pierwszych kontaktach trzeba ograniczac czas "ekspozycji" na nowosci.
Czyli np ktorta zabawa zobcym psem ,krotki spacer,krotkie obejrzenie autobusu za max iloscia pochwal,krotki kontakt z obcym dzieciaczkiem itd.
Tak mi sie to nasunelo jak przeczyutalam ,ze wychodzicie w "swiat ".
Powodzenia i pamietaj ,ze Twoj pies teraz zbiera doswiadczenia i zapamietuje na cale zycie
Ech...tez tak bym chciala wyprowadzac szczeniaczka na pierwszy spacerek...a tak to mi tylko zostaje wyprowadzanie tej starej gropy Zuzi :D :D

Posted

jesteśmy po spacerku!! :lol: Było super... chociaż nei chciałam go za długo trzymać i cała zabawa trwała jakieś 10 min :lol: Młody na początku nie wiedział, co się dzieje, ale już za chwilę biegał za nami i obwąchiwał biały śnieg :D tak się rozbrykał, że drapał pazurami, jak go wsadziliśmy do samochodu w drodze do domu :)) przy bloku jeszcze zapoznał się na dobre ze smyczką i przeszedł kilka metrów nieśmiale :) Już jesteśmy po suszonku i czesanku (to ostatnie zaczął od niedawna ubóstwiać... już nie ma gryzienia grzebienia, wręcz domaganie się czesania gdy przestaję :) )

Posted

florance napisał(a):
aha, zapomniałam dodać, że zrobił swoje pierwsze siusiu na świeżym powietrzu!!!!! :angel:

To nic w porównaniu z tym jak powie do Ciebire pierwszy raz "mamo" ;)

Posted

malawaszka napisał(a):
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :mluti: tylko mam nadzieję, że wyjdą lepsze fotki niż na hali w Częstochowie :roll:

To ja złoze zamówienie na fotki ( oprócz wszystkich DGManiaków oczywiście ) psiaków Górala tj.Xanti i Cymesa.
I jeszcze bardzo Cię proszę o zdjecie EBONY Noturberland - bo o mały włos nie kupiliśmy jej i chce zobaczyć co z niej wyrosło

Posted

Mek napisał(a):
malawaszka napisał(a):
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :mluti: tylko mam nadzieję, że wyjdą lepsze fotki niż na hali w Częstochowie :roll:

To ja złoze zamówienie na fotki ( oprócz wszystkich DGManiaków oczywiście ) psiaków Górala tj.Xanti i Cymesa.
I jeszcze bardzo Cię proszę o zdjecie EBONY Noturberland - bo o mały włos nie kupiliśmy jej i chce zobaczyć co z niej wyrosło

OK!! Jak tylko mi dziewczyny powiedzą, które to :lol:

Posted

Mek napisał(a):
A to jeszcze Jostra jutro na wystawce w Jarosławiu szaleje.Tez życze powodzenia. i prosim o jakies fotorelacje bo z Wilna to Agatka z Orsini na pewno cos przemycą ,

A kto bedzie w Katowicach??? I kto będzie z aparatem??

Dzieki Mek za pamięć :D
I za gratulacje oczywiscie tez :)
Ja będę w Katowicach z aparatem, ale będę wystawiać 4 psy na 2 różnych ringach, więc sobie za duzo nie pooglądam i nie pofotografuję :(

Posted

malawaszka napisał(a):
Mek napisał(a):
malawaszka napisał(a):

OK!! Jak tylko mi dziewczyny powiedzą, które to :lol:

Góral tu czasem zaglada i pisał ze nie ma zdjęć swoich psów więc to jest okazja by pokazac jego psiaki na dgm. A tą Ebony to juz jakoś musisz odszukać to jest czarno srebrna suka w klasie młodziezy .

Posted

malawaszka napisał(a):
a Orsini gdzie na wystawie?? pogubiłam się już :lol:

Jostra powodzenia jutro :kciuki: :P

Orsini pisała , że w Wilnie w towarzystwie dwóch facetów....

Jostra to zdjecia z jutra beda ?

Posted

malawaszka napisał(a):
a Orsini gdzie na wystawie?? pogubiłam się już :lol:

Jostra powodzenia jutro :kciuki: :P

thx :D
orsini też w Wilnie

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...