orsini Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 ooo no to swietnie!!! :angel: :angel: :angel: super dzieki
orsini Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 tylko mi wymiary nic nie mowia...duza to klatka?ile tam wchodzi miniaturek?ze 2?
RobinCzWa Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 Romas napisał(a):Robin ! Garatuluje szybkiej decyzji choc......myslalam jednak ,ze skusisz sie na sredniaka :D Zrobiles dobry wybor i dawaj fotki ,bom ciakawa :D Dużo myślałem, naprawdę bardzo dużo nad wyborem średniak/miniaturka. U mnie to szło w ten sposób - najpierw zdecydowałem sie na sznaucerka - charakterek, inteligencja i ta sportowa żyłka, później na umaszczenie - pieprz i sól - znajomi mają takie umaszczenie, no i zdjęcia Deniska utwierdziły mnie w tym przekonaniu. Najdłużej zastanawiałem sie właśnie nad tym wyborem - średniak.miniaturka. Mam doświadczenie z toy pudelkiem który niestety ode mnie odszedł po 13tu wspaniałych latach - to ten obok i chciałem mieć troszeczkę większego psiaczka. Jednak toy ma tylko 25cm w kłębie, a mój powinien osiągnąć 32-35cm - matka 35cm, a ojciec 33. To jest spora różnica przy miniaturkach i doszedłem do wniosku że wystarczy. Wczoraj oczywiście widziałem też mamusie mojego Roniego i uważam ten wybór za trafiony idealnie jak dla mnie. Prawdę mówiąc to nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek widział na żywo średniaka, bo o ile miniaturek jest w moich okolicach kilka, olbrzymów jeszcze więcej to średniaków wogóle. Pewnie widziałem takiego kiedyśna wystawach w Częstochowie jednak wtedy nie interesowałem sie zbytnio sznaucerkami. Daliśmy mu tymczasowe imie Roni, ale chyba już takie zostanie na stałe. Foteczki z naszego pierwszego dnia razem, a właściwie połowy dnia, bo jeteśmy ze sobą od 13ej są w galerii sznaucerków.
Romas Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 Romas - ja mam klatkę 90x60 wys. 70, zapłaciłam 180 zł w Centrowecie Jostra ,to bardzo dobre wymiary! Bylam pod podanym przez Ciebie adresie ale jakos nie umiam sie tam poruszac i nie znalazlam tej klatki ,bo chcialam obejrzec zdjecie. Powaznie mowisz ,ze moznaby u Ciebie taka zamowic ??? :D A jak ta Twoja klatka sie sprawowala ?A moze chcesz odsprzedac ?Ale Ty nie bralas dla sredniaka ? Ja sie troche obwauiam czy nie bedzie za mala. A znowu tarnsporter o tych wtymiara kosztuje ok. 500-600 zl to przekracza moje mozliwosci. Gdybysbyla tak kochana i mi taka klatke kupila to moze nawet udaloby mi sie ja od Ciebie osobiscie odebrac.
Romas Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 Daliśmy mu tymczasowe imie Roni, ale chyba już takie zostanie na stałe. Foteczki z naszego pierwszego dnia razem, a właściwie połowy dnia, bo jeteśmy ze sobą od 13ej są w galerii sznaucerków. Fotki widzialam .Przesliczny szczeniaczek ,jak pluszowa zabawka :D Ale zaraz pewno pokaze sznaucerkowy charakter :D Imie bardzo fajne.Ja tez troche juz przemysliwuje nad imieniam chco jeszcze nawet nie mam widokow na drugiego psa :D :D Niech Ci sie zdrowo chowa tfu,tfu :D
jostra Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 [quote name='orsini']tylko mi wymiary nic nie mowia...duza to klatka?ile tam wchodzi miniaturek?ze 2? Jakie 2??? Ze 3-4 spokojnie [quote name='Romas']Romas - ja mam klatkę 90x60 wys. 70, zapłaciłam 180 zł w Centrowecie Jostra ,to bardzo dobre wymiary! Bylam pod podanym przez Ciebie adresie ale jakos nie umiam sie tam poruszac i nie znalazlam tej klatki ,bo chcialam obejrzec zdjecie. Powaznie mowisz ,ze moznaby u Ciebie taka zamowic ??? :D A jak ta Twoja klatka sie sprawowala ?A moze chcesz odsprzedac ?Ale Ty nie bralas dla sredniaka ? Ja sie troche obwauiam czy nie bedzie za mala. A znowu tarnsporter o tych wtymiara kosztuje ok. 500-600 zl to przekracza moje mozliwosci. Gdybysbyla tak kochana i mi taka klatke kupila to moze nawet udaloby mi sie ja od Ciebie osobiscie odebrac. Na tej stronie raczej nie ma zdjęcia klatki, podałam ją, bo są namiary na oddziały, trzeba byłoby zadzwonić Na średniaka napewno nie będzie za mała, koleżanka chce taką kupić dla dalmatyńczyka, swojej nie odsprzedaje, bo cały czas mi służy, :D Mogę ewentualnie zrobić zdjęcie swojej, ale to taka standardowa składana klatka z 2 drzwiczkami i w środku z metalową podłogą, sprzedają na wystawach, wczoraj pytałam się w Białym Pudlu na wystawie, bo się reklamowali, że mają tanie klatki i taka sama jak moja kosztowała 250 zł
Romas Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 Jostra ! Pohandlujemy . Moze szczegoly na PW ?
jostra Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 Klatka jest podobna do tej, ale u góry jest całkiem płaska, nic nie wystaje,
Romas Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 O! Wlasnie takiej klatki szukam. Reszta korespondencji na PW :D
malawaszka Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 Romas - a ta klateczka do transportu czy w domu zanim psiaki się nie zaakceptują???
orsini Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 hehehe no to 2 minis tam wejda to ja poprosze do warszawki:)))na priwie podaj mi pliz albo konto albo adres to Ci przekaz wysle
Romas Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 Klateczna dla szczeniaczka, ktory bedzie kiedys ,kiedy to nie wiem :D ,zeby mi nie paskudzil na podloge jak wychodze :D Wielu moich znajomych wychowywalo psy w klatkach i lepiej im to szlo niz mi bez klatki. Pomyslalam ,ze sprobuje skorzystac z tych doswiadczen.Mam w domu przestrzen otwarta ,bez drzwi prawie na parterze i szkoda ciagle ganic psiaka za jakies rozrabianie.Lepiej przytrzymac go w klateczce jak sie wychodzi z domu i bedzie spokoj. Co do Zuzi to jestem calkowicie spokojna o jej akceptacje nowego domownika.Ona jest super zsocjalizowana z psami ,szkoda ,ze z ludzmi nie :( Poza tym bardzo przyda mi sie klatka do transportu ,bedzie mozna w samochodzie bez strachu psa zapakowac miedzy bagaze.Tak to zawsze sie boimy zeby przy hamowaniu cos na Zuzie nie zlecialo. No i tak , lece na psacer z Zuzanka Sciskam :D
jostra Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 Chyba mnie zabijecie :evilbat: Zrobiłam Wam smaka, a w Centrowecie poczuli pismo nosem, że klatki są za tanie i teraz taka duża kosztuje 256,20, a 75x60x53 - 213 zł :evil: To w Białym Pudlu na wystawie cena jest podobna A ja kupowałam przecież swoją pół roku temu :-?
malawaszka Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 zrobiły się popularne :-? bo w ostyatnim czssei wielu ludzi chyba przestało uważać klatki za barbarzyństwo :wink:
orsini Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 oj tam zaraz zabijecie a jestes pewna ze to ten sam rozmiar w bialym pudlu???bp moze to oni tyle chca za ta mniejsza?
Romas Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 Matko ,jak zimno ,nie wytrzymalam dlugo :lol: Jostra ,nie przejmuj sie ,trudno ,przeciez nie moglas wiedziec o cenach. Moja propozycja co do kwietnia pozostaje w mocy ,gdybys potrzebowala :D Najtaniej jak na razie to chyba jest na allegro ,jesli chodzi o klatki : 76 na 56 na iles tam 210 zl a nastepny rozmiar czyli 90 cm w podstawie 250 zl i oferuja bezplatny dowoz. Acha i jeszcze jedna hurtownia netowa ...,nie 4lapy tylko ...zapomnialam ale sprawdze i Wam powiem . Czyli taka klatke ok. 90 cm dlugosci to mozna do 250 zl dostac. Nie jest to malo ...hm..ale na wiele lat .... Aaa, jeszcze slyszalam ,ze mozna u producenta bezposrednio zamowic! Zaraz sie rozpytam .
jostra Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 Romas napisał(a): Najtaniej jak na razie to chyba jest na allegro ,jesli chodzi o klatki : 76 na 56 na iles tam 210 zl a nastepny rozmiar czyli 90 cm w podstawie 250 zl i oferuja bezplatny dowoz. No to w Centrowecie 75/60 - 213, 90/60 - 256 to mniej więcej tyle samo, dopytam się jeszcze mojej wetki, która u nich kupuje, może będzie mogła załatwić taniej, napewno ma tam upust
Romas Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 Tego nie wiem . Rozmawialam o tym na FZ ale chwilowo jestam awaria i nie moge sie dalej nic dowiedziec .No nic jak bede cos wiedziala to napisze. ten sklep co mi sie zwidzial to animali ale jednak tam nie ma tanich klatek ,ciekawe gdzie ja to wiedzialam. Moze powinnam notowac gdzie co wiedze ,bo za duzo tych informacji na raz :D To na razie ,de obiad gotowac i rozmyslac o klatkach
alexandra Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 Hej Kochani!! Hohohoho ale się u Sznauceromaniaków podziało:) Witaj Oluś z powrotem!! Justynko wyściskaj Lambisia od nas!! Ogromne gratulacje dla niego i dla Was!! Całą niedzielę trzymałysmy za Was i jeszcze za Yoskę z Hofjaru kciuki :) i udało się :) Robin gratulacje za słuszną decyzję, maluch jest boski, zresztą miałam sposobnośc go na zywo widzieć kilka razy i osobiście wyściskać :)
jostra Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 Dzieki Olu :) Też trzymałam za Yoskę, żałuję, że Ciebie nie było :( Szkoda też, że żaden sznaucerek nie wyszedł z grupy :( Widocznie sędzia wolał molosy
alexandra Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 Też żałujemy ze nas nie było, ale nie miałam z kim jechać i nie wiedziałam czy Beska mi odrośnie, ale żałujemy, bo przepadła nam okazja być na Wystawie Championów :( No może bedzie nam jeszcze kiedyś dane :roll: Ale cieszymy się że wygrała nasza koleżanka Krakowianka-Yoska :) No to mozna powiedziec że Lambiś juz prawie jest Ch.Pl :), super!!! A gdzie jest Oliwka?? Czemu nic nie pisze czy jest już u niej "nowa" mała!!!
jostra Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 Nie przesadzajmy z tym prawie :D Jeszcze trzeba czekać 6 miesięcy :( Oliwka jest na macierzyńskim :P, karmi i wyprowadza malucha, pewnie nie ma czasu siąść do kompa i coś nam napisać
alexandra Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 Wielu by chciało mieć "prawie" tak jak LAmbo Ch.Pl :wink: Coś wiesz Justynko o Oliwce??!! Jak tak to nam pisz, pliss!!!!
Recommended Posts