Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

takze marta napisz mi pliz co i jak:)))to cos sie wybierze...czy chcesz widoczki, czy zwierzatka,a jak zwierzatka to jakie czy dzikie czy domowe-koniow mam duzo:))a jak widoczki to jaka pora roku i co na widoczkach ma byc-las,gory jeziora itp...wiecej napisz o temacie to Ci w weekend cos wygrzebie :lol:

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

no wlasnie troszke za daleko, chociaz moja kolezanka ma zrobione:))jako jedyna w Polsce ma pieski tested Myotonia Normal:)))czy jakos tak na wynikach pisze

Posted

Bylam w Bieszczadach i przezylam :-) Topilam wilka ale zadnego nie znalazlam ,za to jak zawsze zauwazylam we wsiach troche biegajacych samopas i klusujacych w lesie psow.
Sniegu bylo od groma,tak ,ze nawet miajscami lancuchyna kolach samochodu nie pomagaly .
Jednym slowem pieeknie.
Jak bede miala zdjecia to pochwale sie ,bo musielismy wykopac tunel w sniegu zeby moc dostac sie do naszej kwatery i Zuzia biegala tym tunelem co super wygladalo,powiewajace uszy itp
Jesli chodzi o stadium chorobowe ,psiochorobowe ,to chyba jestem w stadium pierwszym z malymi elementami drugiego :D
Byc moze na wiosne zachoruje na stadium drugie :-)))
Pozdrawiam ,zadowolona ,ze znow moge czytac o sznaucerkach :D

Posted

:o ktoś mi psa podmienił :o Luna bawiła się z Huskym :o pierwszy raz w życiu wogóle podeszła do Husky :o a tu jeszcze sie z nim bawiła :o a potem ładnie szła przy nodze :o

[...] potem długo, długo nic zaskakującego...

a potem ktoś mi oddał psa bo chciała się rzucić na ASTa :lol:

Posted

Witaj Romas!
A ja specjalnie dla Ciebie dałam zdjęcia z jesiennych Bieszczad(ów) w naszej tfurczości

No Hej :D .
Bylam w" tfurczosci " i widzialam .Nawet zastanawialismy sie czy ta cerkiew znamy :D I mamy juz podejrzenia.
Na razie czekam na zdjecia zeby umiescic na tfurczosci i rzucic Was na kolana iloscia sniegu.
W kazdym razie przez Rzeszow przejezdzalam i rozgladalam sie za Toba :D

Posted

Trzeba było mnie odwiedzić , a nie się rozglądać

To z wielka checia nastepnym razem jak bede jechac w Bieszczady nawiedze Cie :D A bede pewno w maju :D
Ech ...Bieszczady ,Bieszczady ....zapadly mi w serce ....

Posted

jostra napisał(a):
To zapraszam, zapraszam :D
Mam śliczne foty z Soliny z moim pieskiem pływającym na żaglówce
Muszę je wrzucić na "tfurczość"

Z SOLINY?! :o :o :o :angel: :angel: :angel:

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! Bosz jak ja kocham Solinkę, to tak się żeglarzem stałam normalnie kocham kocham kooooocham to miejsce!!!
Jostra ja chce foooooooooooooooootyyyyyyyyyyyyyyyy!!! Dużo fooooot!!!

Ehhh te noce spędzone w ciemnym lesie ;)

Posted

Dzisiaj nie wrzucę, bo muszę w końcu Lambiśka zacząć przygotowywać na niedzielną wystawę, ale w poniedziałek się postaram.
Chyba, żebym może znalazła jakąś chwilę. :roll:

Posted

Jostra,zostaw tego biednego psa i dawaj zdjecia do tfurczosci.
I pies Ci bedzie wdzieczny i my :D
W Solinie obowiazkowo jestem co roku na tamie.Taki nasz rodzinny zwyczaj :D
Justa nie spotkalysmy sie tam czasem :D Zawsze wzbudzalismy sensacje bo z dwoma psami szlismy tama.A co mialy biedaczki w domu siedziec :D

Posted

Romas, chyba raczej nie :lol: A juz tłumaczę dlaczego ;)
Bo Justa była na męskim, koncentracyjnym obozie żeglarskim i właściwie raz byliśmy na tamie przez jakieś 15 minut :lol: Reszte czasu było szkolenie :o Dosłownie - po 10 godin dziennie pływaliśmy a resztę czasu spaliśmy takcy wyczerpani byliśmy :o

Ale nasz obozik łatwo można na tamie rozpoznać - hmmm nagle podpływa jakieś 6 Omeg z bandą facetów (hmmm było 7 dziewnczyn chyba i 40 facetów), więc być może ty nas widziałaś ;)

Ja chcem foty z Solinkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!! :angel: :angel: :angel:

Posted

Proszę doradzcie moi drodzy.
Szukam dla siebie sznaucerka mini p&s, buszując po sieci urzekł mnie jakoś szczególnie Denisek Madziorki i tak sie szczęśliwie złożyło, że w tej samej hodowli pojawił sie na początku miesiąca IV miot czyli kolejny po Densiku. Są pieski i suczki - mnie interesuje piesek i właśnie podoba mi sie takie umaszczenie oraz charakterek jak u Deniska. Dzwoniłem już do hodowli i rozmawiałem z właścicielką.
Tylko że jest jedno ale - pieski nie posiadają rodowodu w innym przypadku już bym pieska rezerwował.
Doradzcie moi drodzy czy brać młodszego brata od Deniska czy też lepiej szukać pieska z rodowodem?
Nadmieniam, że piesek nie będzie brał udziału w wystawach, a rodowód potrzebny jest raczej mojemu św spokojowi, i mojej pewności.
Pieniądze za ewntualny rodowód nie mają tutaj aż takiego wieliego znaczenia, bo w końcu biorę przyjaciela na kilkanaście lat.
Doradzcie, bo jestem w wielkiej rozterce.
Dla niezorientowanych jest to hodowla z Legnicy - matka: Dora Ładny Dzień, a ojciec: Axel Matiz Jek. http://www.sznaucerdora.glt.pl/

Posted

Hmmm trudno tutaj co kolwiek doradzać, bo to od Ciebie zależy czy chcesz psa z rodowodem, czy też bez.

Faktycznie, Denis madziorki jest prześlicznym pieskiem, ale pamiętaj, że każdy szczeniak w miocie jest inny (popatrz chociażby na fotki rodzieństwa Denisa w nowcyh domach) a co dopiero szczenięta z różnych miotów!!!
Z tego co wiem, szczeniaki nie mają rodowodu, ponieważ właściciele nie palnowali jeździć z sunia na wystawy (taaaak madziorko?)

Ja bym na razie radziła nie robic niczego na szybko, bo to do niczego dobrego nie prowadzi. Usiądź, zastanów się czy chcesz psa z rodowodem, czy właśnie z tej hodowli? Nie ma pośpiechu, czasem warto poczekać na szczeniaka!

Posted

Dokładnie jest tak jak pisałaś - rozmawiałem z włascicielką hodowli i informowała mnie o tym, że szczeniaczki nie posiadają rodowodu dlatego że matka nie brała udziału w odpowiednich wystawach.

Tu nie chodzi o żaden pośpiech, w końcu te szczeniaczki urodziły się 7 lutego, a żeby je odebrać muszą mieć ukończone 8 tygodni więc to i tak jeszcze by troche potrwało.
Bardziej zależy mi na tym żeby piesek był zdrowy i żeby nie było późniejszych niespodzianek.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...