Pink Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 Sorry orsini to co, ustawa zakazuje kopiowania, no bo jak sa wprowadzone wykonawcze przepisy czyli kary (zabieranie narzedzi itp), to znaczy musi byc to poparte ustawa zakazujaca tego procederu, a zwiazek to olewa i chowa sie za pieknymi slowami "Ale też nie zalecamy hodowcom "kopiowania". Wychodzi na to, ze jak sie kopiuje pomimo zakazu to jest git :evilbat: I nie chodzi mi tu o moje osobiste zdanie na temat kopiowania :wink:
orsini Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 pink-prawo jest od tego,zeby je lamac:)) ustawa zabrania i owszem,ale nie zabrania w celach leczniczych.O ile ktos komu cieto psa nie podp***lekarza, a w jakim celu ma to zrobic?zeby mu potem nie obcial w przyszlosci?to i lekarz i wlasciciel psa sa kryci, bo nie jestes w stanie pozniej zbadac, ze pies nie musial byc ciety bo...i tu cala litanie mozna by pisac dlaczego:))) a mi chodzi o to,ze zwiazek nie planuje wprowadzenia zakazu wystawiania kopiowanych zwierzat:))i to jest sedno tego textu:))))))
orsini Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 No i dlatego bardzo mi sie podoba wypowiedz pani Boguckiej,ze miala odwage tak sprawe postawic, bo mogla przeciez lac wode, ze to ,ze tamto, bo teraz w Polsce jest szal "proekologiczny"!dla mnie bezsensowny, bo w sprawach naprawde waznych to siedza cicho!patrz transporty koni-jakos ciagle wygladaja jak wygladaly :cry:
Pink Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 Co do zakazu wystawiania to sie zgadzam. Nie powinno sie narzucac obywatelom innych krajow w ktorych przepisy ustawodawcze sa inne, zeby stosowali sie do przepisow innego kraju. Oczywiscie mozna zrezygnowac wystawiania np w Niemczech, ale taki przepis powinien obowiazywac tylko na niemieckich wystawach, ale nie na Miedzynarodowkach organizowanych w Niemczech naprzyklad. Szwedzi czy Finni maja zakaz kopiowania, nie moga wystawiac swoich psow kopiowanych, ale ludzi z krajow gdzie taki zakaz nie obowiazuje to nie dotyczy. Wszystko jest zagmatwane i co kraj to obyczaj. W Szwajcarii nie mozna nawet takiego psa sprowadzic, nie mowiac o wystawianiu :evilbat:
orsini Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 Szwedzi moga wystawiac psy kopiowane:)))mo maja pare importow z USA,ale maja okres przejsciowy nie wiem do ktorego. Najlepszy absurd jest w Danii:))) bo tam zapomnieli o uszach:))i jest ,ze nie mozna kopiowac ogonow:)))a uszy mozna:))))) absurd:))w czechach ogony mozna-uszi juz nie:)))to jeszcze rozumiem,ale to co w Danii:)))) no i w Danii honoruja zaswiadczenia od weta ze ogon trzeba bylo ciac:))wiec sie zastanawiam nad tym krajem...:))))tam nas jeszcze nie bylo:)))
orsini Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 KaVanga i nie udawaj,ze nie widzisz pytania:)))co stawiasz za bisa?:)))
Ka-Vanga Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 No jestem :D . Wszystkim bardzo dziekujemy za gratulacje :D . Ocenial nas pan Mania, jak ja zobaczyl to hehe od razu mi powiedzial ze jak nic ocena wybitnie obiecujaca, ze mu sie strasznie podoba i w ogole, opis dostala piekny (hehe nawet podkresli, ze pieknie prezantowana :wink: :grins: ), a na koniec jak juz zchodzilam z ringu to powiedzial, ze ma zwyciezyc na BISie :wink: :lol: . Na BIS czekalismy baaaaaaardzo dlugo, byly straszne opoznienia i wszystko przesunela sie za dwie godziny. A teraz sam BIS :wink: :smiesznie bylo bo szczeniaczkow byla cala masa ponad 40 i nawet nie ustawili nas wedlug wielkosci bo sie nie bardzo miescilismy w ringu przygotowawczym :wink: . Hehe jak to zobaczylam to normalnie szczena mi opadla, ale i tak sedzina nas wychwycila i wybrala nas na 3 miejsce na BISie szczeniat!!!!!!!!!!!!!! Ale jestem szczesliwa, bo to byl Bangitki debiut i po prostu nie mogla w to uwiezyc, ze tak nam swietnie poszlo!!!!!!!!!!!! Organizatorzy sie postarali i za BIS dostalismy miske w ksztalcie serca, pucharek, dlugopis w ksztalcie serduszka, obrozke i dwie smyczki i jeszcze serduszkowa czekoladke :D .
orsini Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 a co zrobilas z czekoladka skoro wciagasz te zielska?:)))
Ka-Vanga Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 [quote name='orsini']KaVanga i nie udawaj,ze nie widzisz pytania:)))co stawiasz za bisa?:))) HIHIHIHIHI cos tam sie postawi nie :wink: :grins: .
Agatka Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 A druga pańcia miała łzy w oczach i z wrazenia omało jej aparat z rak nie wyleciał. Stałam jak wryta i dopiero ktos mnie kopnał zeby im zdjecie pójśc zrobic ;) JESTESMY JA I RAFAŁ STRASZNIE SZCZESLIWI !!!!
Ka-Vanga Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 orsini napisał(a):a co zrobilas z czekoladka skoro wciagasz te zielska?:))) A ja juz od soboty jem normalnie, jadlam same roslinki dwa tyg i teraz juz normalnie :lol: .
Ka-Vanga Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 Agatka napisał(a):z wrazenia omało jej aparat z rak nie wyleciał. Ja bym Ci upuscila moj aparat :wink: :evilbat: :lol: .
Pink Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 W Niemczech, tez pierwsze przyszly ogony tz zakaz juz w 1987 roku, uszy dopiero chyba w 93 r. Importy to co innego :wink: A Dania jest ciekawym krajem, mozna sie tam wybrac hihi :lol: OLA GRATULACJONES !!!!!!!!!!!
Agatka Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 Ka-Vanga napisał(a):Agatka napisał(a):z wrazenia omało jej aparat z rak nie wyleciał. Ja bym Ci upuscila moj aparat :wink: :evilbat: :lol: . No jasne niewazne ze sie tak ucieszyłam wazny aparat :D ;)
Ka-Vanga Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 Agatka napisał(a):No jasne niewazne ze sie tak ucieszyłam wazny aparat :D ;) :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Justa Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 Ola, ogromne gratulacje dla Ciebie i Bangusi!!! :laola: Wspaniale wygląda na tej fotce co chyba Waszunia tu wstawiła :o :angel: Aż mi teraz głupio iśc na spacerek z tym moim obskubańcem :roll: :wink: Chcemy foooooooooty!!!
Justa Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 :o :o :o Jaka CUDOWNAAAAAAA :o :o :o :angel: :angel: :angel:
Ka-Vanga Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 Dzieki wszystkim za gratulacje, jestescie kochani :D . A mi sie udalo jeszcze spotkac ze sznauceromaniakow z Natalia W i zobaczyc jej slicznego pieprzaczka :D . Oprocz tego byla u mnie Iza i bylo super, a nastepnego dnia przyjechala Jostra i rowniez bylo super. Dzis odebralysmy jej bialaske (ktora jest sliczniutka i przekochana) i przywiozlysmy do mnie, hehe wesolo bylo :wink: . Na tej fotce Bangitka to juz ledwo stala, bo od rana byla na nogach (lapkach :wink: ), a to zdjecie z BISow i byla juz bardzo zmeczona.
Mek Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 Ka Vanga gratki , gratki. Masz aparat w domku to popstrykaj kilka fajnycgh zdjec suni bo tym to niewiele widac .
Ka-Vanga Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 Postaram sie cios zrobic :wink: . Justa obrazilas sie na mnie czy jak, czemu nie odpisujesz mi na gg????????????????
Recommended Posts