malawaszka Posted May 24, 2004 Posted May 24, 2004 Hehee ale Kora namieszała z tymi opisami. Wydaje mi się, że Kora pomieszała znaczenia - napisała, że GALA ma miękki grzbiet ( :cunao: ), bo pisałaś Justa że ma miękką sierść (i o to chyba Korze chodziło), a tu nie o to chodzi - miękki grzbiet to taka zapadnięta linia kręgosłupa, a tego na pewno nie widać na tych zdjęciach, a poza tym to raczej byś to wiedziała Justa, bo to chyba wiąże się z chorobami - z bólem piecha - to tak jak u nas krzywy kręgosłup. No a co do wywarów z kości Justa to chodzi o zupy, no i oczywiście te kości, które wymieniłaś też są zabronione. A te sznaucery niemieckie i amerykańskie - to dla mnie jakieś bajki, może i różnią się, ale to musiałyby być utrzymywane tylko czyste linie ameryk. lub niemieckie, a wydaje mi się, że to jest raczej niemożliwe w sytuacji, kiedy większość ludzi nie zwraca na to uwagi i są one mieszane.
Justa Posted May 24, 2004 Posted May 24, 2004 malawaszka nio możliwe, że pomieszała, ale wartoby czasem się wczytać a nie tak od razu mi psinę wadami obciążać :roll: 8) :wink: A grzbietu zapadniętego to nie ma, jest zbudowana prawidłowo!!! Ja tam nie wierzę, w te amerykany... sznaucery to sznaucery, pochodzą z niemiec i tyle... Mnie próbowała taka babeczka z lotniska wmówić, że jej pies to sznaucer amerykański... A wygląda tak: sierśc jego wygląda jakby byla z odrzutów zrobiona, wyblakła w niektórych miejscach, brody on wogóle nie ma, sierśc jest falista, żeby nie powiedzieć KRĘCONA, na uszach jak u cocer spaniela, pies jest dużo większy od GALI i ma dłuuugaśny ogon sterczący pionowo w górę... i wogole to bardziej jak pudel wygląda niz jak sznaucer, ale to w końcu SZNAUCER AMERYKAŃSKI podobno... Just@ & GALA
Kora- Posted May 25, 2004 Posted May 25, 2004 Hehee ale Kora namieszała z tymi opisami. Wydaje mi się, że Kora pomieszała znaczenia - napisała, że GALA ma miękki grzbiet ( :cunao: ), bo pisałaś Justa że ma miękką sierść (i o to chyba Korze chodziło), a tu nie o to chodzi - miękki grzbiet to taka zapadnięta linia kręgosłupa No malawaszka tak o to mi chodziło sorrryn :oops: :oops: :oops: że mtak namieszałam.
Pasavera Posted May 25, 2004 Posted May 25, 2004 Co powiecie na pomoc schronisku w Gdyni? Bo jest zorganizowana taka akcja w której się tym psiakom pomaga. Akcja zorganizowana przez Dogomankę :D Zobaczcie TUTAJ - projekt obróżki którą będą sprzedawać. Mi tam się podoba :D No narazie to tylkoprojekt ale jak by kto był zainteresowany to ZAPRASZAM :D (nie chciałam tu wklejać tego projektu bo nie każdego to może interesować, a poza tym obrazek jest duży) :wink:
malawaszka Posted May 25, 2004 Posted May 25, 2004 Fajna sprawa z tymi obróżkami, ja ją chcę nawet jakby Luna nie miała jej nosić zawsze - fajne gadżety kolekcjonerskie razem z chustą, nie?
Marta-m Posted May 25, 2004 Posted May 25, 2004 hmm................faktycznie,chyba musze mu zacząć ograniczać mleko bo troche jednak za dużo do pije..............ale nie mam koncepcji na inne "dania"......mam do howac na samym ryżu z kurczakiem??? I mam pytanko: on może jesc MAKARON??? itp. bo nie wiem............
malawaszka Posted May 25, 2004 Posted May 25, 2004 Makaron może jeść, ale Marta już Ci mówiliśmy tu na forum, że piesek nie musi mieć urozmaiconej diety - oczywiście jeżeli jest odpowiednio zbioansowana (witaminy - wapń przede wszystkim), ja Lunkę wychowałam tylko na ryżu z kurczakiem i witaminami, a potem dołożyłam suche dla juniorka. I tyle :wink:
Marta-m Posted May 25, 2004 Posted May 25, 2004 Acha to dziekuje :wink: A tak nie do tematu.....to chyba normalne ż echester tak dużo śpi ,prawda? Jak dla mnie to chyba przez te szcepienia,no nie?
Guest estra Posted May 25, 2004 Posted May 25, 2004 Cześć:) Marto, zależy co nazywasz dużo. Bo wiesz, psy w ogóle dość dużo śpią... A Czester ma rodowód?
malawaszka Posted May 25, 2004 Posted May 25, 2004 Może być przez szczepienia, ale normalnie szczeniaki też dużo śpią
Marta-m Posted May 25, 2004 Posted May 25, 2004 Wiecie co...teraz noramlnie wsycy,kto tylko Chestera zobaczy to "o boże jaki słooooodki......... :o " albo "jaki pisiek....o matko,jaki fajny" i wogóle gdzie sie z nim nie pokaże to dziewczyny szczególnie nie kryja zachwytu i normalnie na głos go obceniają. Raz była fajna sytuacja bo szłam z nim,a szła "banda dresiarzy" i sie z niego fajnie śmiali "jaki fajny glut" czy cos takiego. Wogóle ma wielu fanów 8) ........................
malawaszka Posted May 25, 2004 Posted May 25, 2004 No bo to są taaakie cudne psiaki, Linką (jak nie szczeka) też się wszyscy zachwycają, a jak szczeka to się z niej śmieją, że taki pies obronny
Marta-m Posted May 26, 2004 Posted May 26, 2004 No Chester tez śmiesznie wygląda jak sczeka-zwłaszcze teraz jak jest taki mały. JAk szczeka to czasami nie wiadomo czy szczeka czy piszczy :wink: A jeszcze jak wystartuje do jakiegoś wielkiego psa to wogóle to śmiesznie wygląga :lol:
Matt Posted May 26, 2004 Author Posted May 26, 2004 Pamietam te dobre czasy, kiedy dziewczyny z okolicy rzucaly sie do mnie, tzn. do Abiego 8) A teraz?? Tylko sie spojrza i nic :( :evilbat: :evilbat: :evilbat: A co do dresów: "O idzie pies morderca" "Cześć pitbull" śmieszne... :roll: :lol:
Marta-m Posted May 26, 2004 Posted May 26, 2004 "o idzie pies morderca" :cunao: no nie zle........hehe U mnie są tacy chłopacy co mają takei duze psy i jak de z Chesterem to najpierw se żartują "daj go na restling..(hahaha)" albo "mój pies to by se z nigo wykałaczki zrobił" a potem zaraz mówią "ale fajny jest!!!!!!!!"
AMIGA Posted May 27, 2004 Posted May 27, 2004 Skorzystałam z przemiłego zaproszenia i weszłam tu, jak do Europy :lol: Sądząc z tego, co dotychczas czytałam, tu rozmowa toczy się najbardziej wartko i zywo w porównaniu z innymi tematami i innymi "Forumami" :wink: Nie wiem, czy wszyscy sznauceromaniacy nagle zrobili się tak strasznie zajęci, że nie mają czasu na napisanie jednego zdania? Pozdrawiam Wszystkich dwu i czworonożnych :D
Pasavera Posted May 27, 2004 Posted May 27, 2004 :laola: :laola: ! ! ! WITAMY ! ! ! I cieszymy się że przyjęłaś zaproszenie :D i tu jesteś napewno znajdziemy wspólny język i wiele ciekawych tematów :laola: :laola: Jakoś nie ma o czym pisać... :( Może ktoś rzuci jakiś temat?
Matt Posted May 27, 2004 Author Posted May 27, 2004 Zapraszam was do sciagniecia super smiesznej mp3 w ktorej spiewa pan Czerwone Włosy :D Wcześniej zejdzcie z krzesła zeby z niego nie spasc :D http://www.joemonster.org/download.php?d_op=getit&lid=1437 A tak wygląda pan Wiśniewski na emeryturze 8) UWAGA!!! Może budzic niesmak :) http://www.joemonster.org/download.php?d_op=getit&lid=1436
Pasavera Posted May 27, 2004 Posted May 27, 2004 Kto nie chce zobaczyć czegoć okropnego niech nie klika na drugi link :x Matt no wiesz co.......
Pasavera Posted May 27, 2004 Posted May 27, 2004 Ale to jest śmieszne :D No powiedzmy... :wink: ale mimo wszystko ja nie lubię takich rzeczy Nie mogłam oglądnąć tego do końca więc nie wiem.... :-?
Matt Posted May 27, 2004 Author Posted May 27, 2004 OK OK nie ogladaj 8) Ale ja sie nie patrze w dolna czesc :D
malawaszka Posted May 27, 2004 Posted May 27, 2004 Buaahahaha, obrzydliwe, a koleś wygląda jak skrzyżowanie Wiśniewskiego i Leppera. Z twarzy of course bo o reszcie brak mi infos :wink:
malawaszka Posted May 27, 2004 Posted May 27, 2004 Hehe, no tak, w końcu jakby nie było to i jeden i drugi to facet :wink:
Recommended Posts