Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hehee ale Kora namieszała z tymi opisami. Wydaje mi się, że Kora pomieszała znaczenia - napisała, że GALA ma miękki grzbiet ( :cunao: ), bo pisałaś Justa że ma miękką sierść (i o to chyba Korze chodziło), a tu nie o to chodzi - miękki grzbiet to taka zapadnięta linia kręgosłupa, a tego na pewno nie widać na tych zdjęciach, a poza tym to raczej byś to wiedziała Justa, bo to chyba wiąże się z chorobami - z bólem piecha - to tak jak u nas krzywy kręgosłup.

No a co do wywarów z kości Justa to chodzi o zupy, no i oczywiście te kości, które wymieniłaś też są zabronione.

A te sznaucery niemieckie i amerykańskie - to dla mnie jakieś bajki, może i różnią się, ale to musiałyby być utrzymywane tylko czyste linie ameryk. lub niemieckie, a wydaje mi się, że to jest raczej niemożliwe w sytuacji, kiedy większość ludzi nie zwraca na to uwagi i są one mieszane.

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

malawaszka nio możliwe, że pomieszała, ale wartoby czasem się wczytać a nie tak od razu mi psinę wadami obciążać :roll: 8) :wink: A grzbietu zapadniętego to nie ma, jest zbudowana prawidłowo!!!

Ja tam nie wierzę, w te amerykany... sznaucery to sznaucery, pochodzą z niemiec i tyle... Mnie próbowała taka babeczka z lotniska wmówić, że jej pies to sznaucer amerykański... A wygląda tak: sierśc jego wygląda jakby byla z odrzutów zrobiona, wyblakła w niektórych miejscach, brody on wogóle nie ma, sierśc jest falista, żeby nie powiedzieć KRĘCONA, na uszach jak u cocer spaniela, pies jest dużo większy od GALI i ma dłuuugaśny ogon sterczący pionowo w górę... i wogole to bardziej jak pudel wygląda niz jak sznaucer, ale to w końcu SZNAUCER AMERYKAŃSKI podobno...

Just@ & GALA

Posted
Hehee ale Kora namieszała z tymi opisami. Wydaje mi się, że Kora pomieszała znaczenia - napisała, że GALA ma miękki grzbiet ( :cunao: ), bo pisałaś Justa że ma miękką sierść (i o to chyba Korze chodziło), a tu nie o to chodzi - miękki grzbiet to taka zapadnięta linia kręgosłupa

No malawaszka tak o to mi chodziło

sorrryn :oops: :oops: :oops: że mtak namieszałam.

Posted

Co powiecie na pomoc schronisku w Gdyni?

Bo jest zorganizowana taka akcja w której się tym psiakom pomaga. Akcja zorganizowana przez Dogomankę :D

Zobaczcie TUTAJ - projekt obróżki którą będą sprzedawać. Mi tam się podoba :D No narazie to tylkoprojekt ale jak by kto był zainteresowany to ZAPRASZAM :D

(nie chciałam tu wklejać tego projektu bo nie każdego to może interesować, a poza tym obrazek jest duży) :wink:

Posted

hmm................faktycznie,chyba musze mu zacząć ograniczać mleko bo troche jednak za dużo do pije..............ale nie mam koncepcji na inne "dania"......mam do howac na samym ryżu z kurczakiem???

I mam pytanko: on może jesc MAKARON??? itp. bo nie wiem............

Posted

Makaron może jeść, ale Marta już Ci mówiliśmy tu na forum, że piesek nie musi mieć urozmaiconej diety - oczywiście jeżeli jest odpowiednio zbioansowana (witaminy - wapń przede wszystkim), ja Lunkę wychowałam tylko na ryżu z kurczakiem i witaminami, a potem dołożyłam suche dla juniorka. I tyle :wink:

Posted

Acha to dziekuje :wink:

A tak nie do tematu.....to chyba normalne ż echester tak dużo śpi ,prawda?

Jak dla mnie to chyba przez te szcepienia,no nie?

Guest estra
Posted

Cześć:)

Marto, zależy co nazywasz dużo. Bo wiesz, psy w ogóle dość dużo śpią...

A Czester ma rodowód?

Posted

Wiecie co...teraz noramlnie wsycy,kto tylko Chestera zobaczy to "o boże jaki słooooodki......... :o " albo "jaki pisiek....o matko,jaki fajny" i wogóle gdzie sie z nim nie pokaże to dziewczyny szczególnie nie kryja zachwytu i normalnie na głos go obceniają. Raz była fajna sytuacja bo szłam z nim,a szła "banda dresiarzy" i sie z niego fajnie śmiali "jaki fajny glut" czy cos takiego. Wogóle ma wielu fanów 8) ........................

Posted

No Chester tez śmiesznie wygląda jak sczeka-zwłaszcze teraz jak jest taki mały. JAk szczeka to czasami nie wiadomo czy szczeka czy piszczy :wink: A jeszcze jak wystartuje do jakiegoś wielkiego psa to wogóle to śmiesznie wygląga :lol:

Posted

Pamietam te dobre czasy, kiedy dziewczyny z okolicy rzucaly sie do mnie, tzn. do Abiego 8) A teraz?? Tylko sie spojrza i nic :(

:evilbat: :evilbat: :evilbat:

A co do dresów:

"O idzie pies morderca"

"Cześć pitbull"

śmieszne... :roll:

:lol:

Posted

"o idzie pies morderca" :cunao: no nie zle........hehe

U mnie są tacy chłopacy co mają takei duze psy i jak de z Chesterem to najpierw se żartują "daj go na restling..(hahaha)" albo "mój pies to by se z nigo wykałaczki zrobił" a potem zaraz mówią "ale fajny jest!!!!!!!!"

Posted

Skorzystałam z przemiłego zaproszenia i weszłam tu, jak do Europy :lol: Sądząc z tego, co dotychczas czytałam, tu rozmowa toczy się najbardziej wartko i zywo w porównaniu z innymi tematami i innymi "Forumami" :wink: Nie wiem, czy wszyscy sznauceromaniacy nagle zrobili się tak strasznie zajęci, że nie mają czasu na napisanie jednego zdania? Pozdrawiam Wszystkich dwu i czworonożnych :D

Posted

:laola: :laola:

! ! ! WITAMY ! ! !

I cieszymy się że przyjęłaś zaproszenie :D i tu jesteś

napewno znajdziemy wspólny język i wiele ciekawych tematów

:laola: :laola:

Jakoś nie ma o czym pisać... :(

Może ktoś rzuci jakiś temat?

Posted
Ale to jest śmieszne :D

No powiedzmy... :wink:

ale mimo wszystko ja nie lubię takich rzeczy

Nie mogłam oglądnąć tego do końca więc nie wiem.... :-?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...