Justa Posted May 20, 2004 Posted May 20, 2004 Ale mnie krew zalewała jak zaczynała mi wmawiać, żę moja SUKA znaczy teren (ja myślałam, że to PSY znaczą teren...) i że powinnam zacząć książki o psach czytać, bo się nie znam... Ona najpierw mogaby sobie książkę kupić, jak wychować swojego napaleńca! A z tego co widzę, to on sie napala na wszystkie suczki, czy mają cieczkę czy nie... :evilbat: :evil: Pozatym na lotnisko praktycznie ona ma takie samo prawo NIE wchodzic jak ja, więc tym bardziej nie rozumiem... Ale i tak będe łazić i neich ona sie wyniesie, kto jak kto, ale JA NIE USTĄPIĘ! Just@ & GALA
malawaszka Posted May 20, 2004 Posted May 20, 2004 No dokładnie Justa. Ja rozumiem, że z suką, która ma cieczkę nie powinniśmy chodzić w miejsca szczególnie uczęszczane przez spacerowiczów z psami (chociaż u nas takich miajsc jak na lekarstwo), bo to jest kłopotliwe dla obu stron, ale takie miejsce jak to Wasze lotnisko, jest właśnie tak jak napisałaś - niedozwolone dla wszystkich. Poza tym jest chyba na tyle duże, że nie ma tam tłoku :wink:
Justa Posted May 20, 2004 Posted May 20, 2004 Dobra jak GALA miała cieczke to z nią nie chodziłam na lotnisko, bo ja rozumiem, żę to jest kłopotliwe, ale teraz to ja wogóle już nie rozumiem, ale takich ludzi po rpostu NIE MOŻNA zrozumieć... Lotnisko to obiekt wojskowy i nie można tam wchodzić... a ta babka się zachowuje jakby ono było JEJ własnością! Przemilczmy ludzką głupotę.. Just@ & GALA
Kora- Posted May 20, 2004 Posted May 20, 2004 A jak ja raz szłam z korą na polanką(tam jest troszkę dużo psów) i raz tam poszedł taki facet z sznaucerkiem i zaczął się wychwałać moj pies jest z rodowodem i tak dalej a do mojej kory powiedział jaki brzydki kudłaty kundelek :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
malawaszka Posted May 20, 2004 Posted May 20, 2004 Kora nie przejmuj się takimi palantami. A może najwyższy czas iść z pieskiem do fryzjera lub go uczeasać :fadein:
Matt Posted May 20, 2004 Author Posted May 20, 2004 Justa: Na twoim miejscu to bym takiej babie naopowiadała parę niecenzuralnych słów :evil: :evil: :evil: Ej, mam taki pewien problem... sasiadka z wyzszego pietra ma rottka i kiedy wychodzi z nim na spacer to pies przechodzi obok moich drzwi. I zawsze narprzeciw drzwi widzę obsikaną podłogę :evil: :evil: :evil: ROzumiem, ze psu moze sie zdazyc, ale zawsze?? A ona na dodatek tego nie sprząta :evil: :evil: :evil: Czy takie coś jest karalne? Kiedyś czytalem, ze tak. A nawet nie chcę z nią rozmawiać bo i tak bym nie mogł (jej rottek ma spieprzony charakter :(). Poza tym to strasznie wredna baba :roll: .
malawaszka Posted May 20, 2004 Posted May 20, 2004 Matt, ja zdecydowanie proponuję, żeby sprawę załatwili Twoi Rodzice z tą babą. Najpierw porozmawiać, a jak nie pomoże to zawiadomić straż miejską, ew. kogoś ze spółdzielni odpowiedzialnego za porządek. U mnie jest taki sam problem - ludzie mają rottka, ale nie wychodzą z nim za często na dwór i pies jak idzie od windy na parterze to po prostu sika po nogach - to nie jest wina piecha, tlyko tych ludzi. Poza tym ten pies notorycznie w dzień i w nocy szczekał (mieszkają na 10 a ja na 5 piętrze i słyszłam ciągle tego psa) bo siedział sam w domu. W końcu ktoś właśnie złożył skargę na tych ludzi - zapłacili chyba z 500 zł mandatu - pies już tyle nie szczeka i sika na klatce jakby mniej, więc chyba da się to załatwić :fadein: Ale muszą się tym zająć Rodzice A tak poza tym Matt czyżbyś zmienił płeć :wink: od ciągłego gadania z babami na forum :cunao:
Kora- Posted May 20, 2004 Posted May 20, 2004 Do fryzjera ide z nim chyba w przyszłym tygodniu lub pod koniec maja
Marta-m Posted May 20, 2004 Posted May 20, 2004 CZytając to wszystko możemy stwierdzić jedna rzecz......... LUDZIE SĄ BEZCZELNI, EGOISTYCZNI, I WREDNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! po za tym : No CoMeNt............................................. :lol: Aha co od wredoty to osatanio KTOŚ zatruł naszego miejscowego psa!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: (kundelek wieeeeeeeeelki który cięgle chodził pod naszym domem i wogóle wszyscy go znali)
Justa Posted May 20, 2004 Posted May 20, 2004 Justa: Na twoim miejscu to bym takiej babie naopowiadała parę niecenzuralnych słów :evil: :evil: :evil: . I właśnie to zrobiłam i starałam się zachowywac co najmniej tak bezczelnie jak to babsko. Wkurzyła się zdrowo, chyba dlatego, że ja przytkało jak zaczęłam prowadzić monolog :roll: A ludzie są jacy są, nic na to nie poradzimy... Niektórzy to nie wiedzą dokładnie o czym mówią i jeszcze proetensje mają jak inni mają odmienne zdanie. Niektórzy za punkt honoru stawiają, żeby się chwalić rodowodowym zwierzakiem... U mnie na osiedlu to ludzie myślą, ża GAL jest kundelkiem (ach ten ogon :wink: ) i ja nie łażę z transprentem i nie uświadamiam wszystkich, że mó pies ma rodowód!!! A my dogomanicy musimy sie trzymać razem i nie dawac się takim... no cóż może nie będę kończyć... Just@ & GALA
malawaszka Posted May 20, 2004 Posted May 20, 2004 Hehee, a mnie się już kilka osób pytało czy Luna jest Yorkiem :cunao: Ma się to pojęcie :wink:
Marta-m Posted May 20, 2004 Posted May 20, 2004 Tak.....ludzie myslą że jak rozpoznają jamnika to znają się na psach.......heh
Matt Posted May 21, 2004 Author Posted May 21, 2004 malawaszka: Ups, jedno "a" za duzo 8) A ja usłyszałem taki kawał: Rozmawia dwóch kolegów: -Widzę, że kupiłeś sobie psa! -Tak, to pies policyjny. -Ale psy policyjne to owczarki niemieckie czy rottweilery, a ty masz jamnika. -Bo to jest tajniak. :lol: :lol: :lol:
malawaszka Posted May 21, 2004 Posted May 21, 2004 :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao:
Kora- Posted May 21, 2004 Posted May 21, 2004 :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lo :lol: :D :lol: :D l: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D
Marta-m Posted May 21, 2004 Posted May 21, 2004 JA już nie bede tu buźkowac............. :wink: :D Tylkoe spytam sie co tak tu.........................cicho?
malawaszka Posted May 21, 2004 Posted May 21, 2004 No to ja Wam opowiem, że żałowałam dzisiaj strasznie na spacerzee, że nie mialam aparatu. Luna szalała z piechem, który biegał sam (potem wyglądało, jakby kogoś szukał) - ale pies wyglądał obłędnie - umaszczenie idealnie jak sznaucer czarno-srebrny (nawet był obcięty na sznaucera), ale budowa ciała wskazywała na ewidentną mieszankę - był wyższy trochę od Luny, nie miał postury sznaucera i brodę miał jakby wystrzępioną (nie tak gęstą i krótszą sporo), ale umaszczenie idealne. Byłam w szoku, bo jeszcze takiego mieszańca nie widziałam. A Luna na niego zareagowała jak na jakiegoś starego qmpla, nie często jej się to zdarza, a do niego pełne zaufanie i szaleństwo zabawy. Fjane by były fotki jakby malawaszka pomyślała wcześniej i wzięła aparat :wink:
Justa Posted May 22, 2004 Posted May 22, 2004 My też żałujemy, że nie wzięłaś cykacza :( Ja żałuję, że wogóle nie mam cyfrówy... Bo jest tyle zabawnych sytuacji, np zabawy GALI z 5 razy większymi od siebie psami... Ale trzeba czekać, możę się dozbieram kiedyś... JusT@ & GALA
Matt Posted May 22, 2004 Author Posted May 22, 2004 Jeśli mnie popieracie - podpiszcie sie pod tym http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=13758
Kora- Posted May 22, 2004 Posted May 22, 2004 Matt wiem że chcesz mnie zniszczyć :evil: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :( :agrue: : :puppydog: :( :(
Matt Posted May 22, 2004 Author Posted May 22, 2004 No i po co byl ten post? Bys pomyslala zanim cos napiszesz. Moglabys przynajmniej cos uargumentowac - dlaczego przeciwstawiasz sie zbanowaniu ciebie. Tak jak w ktoryms z postow napisal bartek_yo - SRASZ BEZSZENSOWNYMI POSTAMI, NIC NIE WNOSZACYMI DO DYSKUSJI. Mowisz RATUJCIE TE BIEDNE ZWIERZAKI... sama se je ratuj! Co ty od rozkazywania jestes?? :evil: :evil: :evil: :evil: Mowisz - moze wszyscy przestaniemy jesc mieso, a kiedy ktos napisal ze nie je to ty - naprawde?? jak wytrzymujesz?? :evil: :evil: :evil: :evil: :evilbat: :evilbat: :evilbat: Dziwie sie ze my wytrzymujemy z tobą! 0X
malawaszka Posted May 22, 2004 Posted May 22, 2004 Matt, skąd w Tobie tyle agresji? Chyba Ci nieźle Kora 1993 musisła zaleźć za skórę - nie śledź po prostu jej postów i topiców i wyluzuj. Nie ma sensu się tak denerwować. W Twoim topicu mod domaga się wyjaśnień - zrób to :fadein:
Pasavera Posted May 22, 2004 Posted May 22, 2004 Ale spasione sztucerki średnie widziałam :o o qurde...... takie kwadratowe były :-? no nie wiem jak można tak psy utuczyć! bosch..... a takie ładne mordki.... no ale rzecz jasna ze starszą kobietą szły więc już wszystko jasne :lol:
Kora- Posted May 22, 2004 Posted May 22, 2004 No i po co byl ten post? Bys pomyslala zanim cos napiszesz. Moglabys przynajmniej cos uargumentowac - dlaczego przeciwstawiasz sie zbanowaniu ciebie. Tak jak w ktoryms z postow napisal bartek_yo - SRASZ BEZSZENSOWNYMI POSTAMI, NIC NIE WNOSZACYMI DO DYSKUSJI. Mowisz RATUJCIE TE BIEDNE ZWIERZAKI... sama se je ratuj! Co ty od rozkazywania jestes?? :evil: :evil: :evil: :evil: Mowisz - moze wszyscy przestaniemy jesc mieso, a kiedy ktos napisal ze nie je to ty - naprawde?? jak wytrzymujesz?? :evil: :evil: :evil: :evil: :evilbat: :evilbat: :evilbat: Dziwie sie ze my wytrzymujemy z tobą! 0X Matt ja niewiem co ci odbiło!!! :evil: :evil: :evil: Chciałam tylko pokazać co ci wredni ludzie robią zwierzakom a ty tylko gadasz że nabijam posty a to wcale nie prawda :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Chyba odpuszcze sobie te forum i nie bede wogule zaglądać na dogomanie teraz jestem w trakcje robienia stronki i sznaucerach!!Mam nadzieje że w tym Matt mi nie przeszkodzi :evil: :evil: :evil:
Recommended Posts