Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no pisałam że niecały kig zjadła - co prawda jej to dość długo idzie :lol: :lol: :lol: ale niecały kg

ona przed Acaną była właśnie na tym RC Sensible ale nie miała rewelacyjnej sierści po tym - po Acanie było lepiej, ale pod koniec drugiego worka zaczeła za dużo zostawiać :-? tylko że wtedy kupowałam jej Lamb&Rice - teraz chcę kupić ten dla małych ras - mam nadzieję że będzie OK

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Witajcie!!! Przedstawiamy się :Oto Saminka- kot MCO i Aris-pies sznaucer miniatura :wink: ja nie zmieściłam się w kadrze :lol:

Aris ma dwa lata i pochodzi z hodowli Ti-Fio ze Swarzędza pod Poznaniem. Na zdjęciu jest przed fryzjerem, we wtorek był trymowany i obcinany i teraz wygląda już jak pies, a nie jak owca...maść w rodowodzie to pieprz&sól z duuużą przewagą pieprzu, po fryzjerze jest zdecydowanie jaśniejszy, ale wybarwia się już dwa lata :roll:
Pozdrawiamy wszystkich serdecznie :D

Posted

Malawaszko, a moze dlatego ma łupieć że własnie zmieniłaś karmę i dopiero po jakimś czas ejej minie? Bo musi się przyzwyczić do nowej? chociaż już sama nie wiem, a jakichś szamponów przeciwłupieżowych jakbyś spróbowała?

Posted

:o ja tez byłam pewna żr to czarno-srebrny!! ma tak idealnie jasne łapki i ciemny grzbiet, w sumie to Denis też jest dosc ciemny jak zarośnie, wiec czekamy na zdjęcia po fryzjerze:)))

Posted

malawaszka napisał(a):
HELLO!!!!!! Serio Twój psiak to p&s???? wygląda jak idealny cz-sr :D

acha!!!on ma czarnych rodziców :lol: teraz już widać, że to p&s ale do tej pory sama myślałam, że mam cz-sr 8) już mógłby się wybarwić do końca, ale nie :lol: on ma teraz bardzo jasney p&s uszy, jasny p&s tył i p&s środek tułowia :roll: wygląda, jakby był w paski :lol: za to charakter ma suuuper, to pies ideał, uwielbia siedzieć na kolanach, uwielbia głaskanie, chodzi idealnie przy nodze...no i jest totalnie rozpuszczony...przeze mnie :oops: :lol:

Posted

nezia napisał(a):
za to charakter ma suuuper, to pies ideał, uwielbia siedzieć na kolanach, uwielbia głaskanie,

to tak samo jak Denis

nezia napisał(a):
chodzi idealnie przy nodze...mnie

tu niestety z Denisem JESZCZE jest trochę daleko do ideału....

a powiedz mi wystawiacie go czy raczej macie jako psiaka domowego nie wystawowego? czyli z obojga cz-sr rodziców urodzil się pieprzaczek?

Posted

malawaszka napisał(a):
no pisałam że niecały kig zjadła - co prawda jej to dość długo idzie :lol: :lol: :lol: ale niecały kg

Wybacz słoneczko, jakos przoczyłam :calus: :oops:

Witam nową forumowiczke ;) Grono nam się powiększa nie ma co ;) Nie wiem kiedy ja znajde tyle czasu żeby wszystko przeczytać jak Was jeszcze przybędzie :D :lol: Ale będzie dobrze, ciesze się, że tyle nas jest!!! :angel:

Wy sobie tutaj gadajcie, a ja lecem ;) Jutro wyjątkowo póxno do szkółki, bo wstaje o 7..10!!! :angel:

Posted

madzior_ka napisał(a):
a co ty chcesz od owocków i warzywek? :evilbat: ja mogłabym je jeść cały czas!

Nic od nich nie chce, ja tez je lubie, ale ja juz tesknie za kromeczka chlebka :wink: . Ja jem tylko owoce i warzywa :P 8) .

Witaj Nezia :angel: .

Madziorko czasem bywa, ze z jednokolorowych rodzicow rodza sie szczenieta w trzech roznych kolorach. Znajoma miala kiedys taki miot, ale juz nie pamietam jakiej masci byli rodzice.

Posted

malawaszka napisał(a):
nezia pisała że z czarnych rodziców

:oops: :oops: :oops: no tak :oops: :oops: :oops:

to pewnie dlatego taki ciemniejszy jest, chcałabym go zobaczyć po fryzjerze:))) bo na pewno inaczej wygląda, wuec NEZIA:) czekamy na zdjęcia!!! ja też już lece z kompitera bo może jeszcze cosik poczytam - w końcu ferie sa wiec trzeba korzystać!!

Posted

malawaszka napisał(a):
nezia a jak ze szczekaniem?? :lol: :lol:

pokaż fote psa w paski :lol: :wink:

:bigcry: nie mam cyfrówki :bigcry: muszę wybłagać od kolegi, na dzień czy dwa 8)

Aris nie szczeka prawie wcale, to przecież pies ideał 8) :lol: szczeka jedynie wtedy, gdy słyszy, że idziemy po schodach i nie może doczekać się , jak otworzymy drzwi :lol:

Posted

Ka-Vanga napisał(a):
Hmmmmmmm tak sie zastanowilam, a moze to bylo kolorowe krycie :hmmmm: , juz mi sie wszystko pomerdalo :wink: :roll: .

nieee :lol: widziałam i mamusię i tatusia, czarne jak smoła, ale w papierach ma gdzieś daaawno temu p&s przodków ze Stanów i dlatego taki wyszedł :wink: w miocie po championce -przyrodniej siostrze Arisa były dwa pieprzaki, znów z czarnych rodziców, w miocie Arisa były też dwa, reszta czarna jak smoła :wink: :lol:

Posted

madzior_ka napisał(a):
nezia napisał(a):
za to charakter ma suuuper, to pies ideał, uwielbia siedzieć na kolanach, uwielbia głaskanie,

to tak samo jak Denis

nezia napisał(a):
chodzi idealnie przy nodze...mnie

tu niestety z Denisem JESZCZE jest trochę daleko do ideału....

a powiedz mi wystawiacie go czy raczej macie jako psiaka domowego nie wystawowego? czyli z obojga cz-sr rodziców urodzil się pieprzaczek?

Niee, nie chciałoby się nam jeździć :oops: :lol: choć namawiają nas, namawiają :wink: 8) :lol: bo ma ponoć doskonałą budowę, ja tam się nie znam, ale podoba mi się nasz psiak :D

Posted

Toc juz Wam pisalam,ze Ruska kryla w pewnej hodowli pod Olsztynem czarnym psem czarna suke i wyszly jej 3 szczenki...same pieprzaki:))))normalna genetyka:))))jak czarny nie bedzie homozygota i drugi czarny tez to beda skrzyzowane ze soba dawaly kolorki:)))

Posted

nezia napisał(a):
Ka-Vanga napisał(a):
Hmmmmmmm tak sie zastanowilam, a moze to bylo kolorowe krycie :hmmmm: , juz mi sie wszystko pomerdalo :wink: :roll: .

nieee :lol: widziałam i mamusię i tatusia, czarne jak smoła, ale w papierach ma gdzieś daaawno temu p&s przodków ze Stanów i dlatego taki wyszedł :wink: w miocie po championce -przyrodniej siostrze Arisa były dwa pieprzaki, znów z czarnych rodziców, w miocie Arisa były też dwa, reszta czarna jak smoła :wink: :lol:

Nezia, je w zadnym wypadku nie neguje tego co napisalas, podalam Madziorce przyklad, ze nawet z rodzicow jednokolorowych moga sie urodzic dzieci trzykolorowe, a potem sie zastanowilam czy to czasem nie bylo krycie kolorowe (ale chyba nie). Podalam przyklad krycia u mojej znajomej.

Posted

Ty KaVanga bo teraz wciagnelam swiezutenkiego paczuszka...czemu wlasciwie nie mozesz jesc normalnie???co wrzodziki sie odnowily ze stresu na sesyji?:))))

Posted

Właśnie klient przyniósł nam pączki !!!!! :P
i z sekretariatu też właśnie wnoszą :D
Hurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrra!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja uwielbiam pączki, mniam, mniam

Posted

orsini napisał(a):
Ty KaVanga bo teraz wciagnelam swiezutenkiego paczuszka...czemu wlasciwie nie mozesz jesc normalnie???co wrzodziki sie odnowily ze stresu na sesyji?:))))

Jakie wrzodziki, jakie wrzodziki jakbys mnie zobaczyla rok temu to bys inaczej mowila :wink: . Hehe Agatka to juz mnie pewnie nie pamieta te ** kilo wiecej :wink: , jedynie to ostatnio Waszce wysylalam jakies foty maluchow, a to byla wlasnie fotka sprzed ponad roku, wstyd ze kiedys tak wygladalam. Co jakis czas robie sobie wiec okres jedzenia samych warzywek i owockow. No i odzywiam sie juz zupelnie inaczej, ze tak powiem staram sie jak najbardziej sie da zdrowo.

Posted

Eeeeeee hehe nie robia na m,nie wrazenia wasze teksty, bo juz jestem od jakiegos tygodnia na moim jedzonku i sie przyzwyczailam juz i mnie nie ciagnie do takiego dziadostwa :P 8) :evilbat: .

Posted

Ty KaVanga,ale teraz jest TLUSTY CZWARTEK< post sie zaczyna next week-wtedy sobie zryj te paskudstwo jak jakis krolik,ale dzis PACZKI,PACZKI,PACZKI!!!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...