malawaszka Posted February 2, 2005 Posted February 2, 2005 no pisałam że niecały kig zjadła - co prawda jej to dość długo idzie :lol: :lol: :lol: ale niecały kg ona przed Acaną była właśnie na tym RC Sensible ale nie miała rewelacyjnej sierści po tym - po Acanie było lepiej, ale pod koniec drugiego worka zaczeła za dużo zostawiać :-? tylko że wtedy kupowałam jej Lamb&Rice - teraz chcę kupić ten dla małych ras - mam nadzieję że będzie OK
nezia Posted February 2, 2005 Posted February 2, 2005 Witajcie!!! Przedstawiamy się :Oto Saminka- kot MCO i Aris-pies sznaucer miniatura :wink: ja nie zmieściłam się w kadrze :lol: Aris ma dwa lata i pochodzi z hodowli Ti-Fio ze Swarzędza pod Poznaniem. Na zdjęciu jest przed fryzjerem, we wtorek był trymowany i obcinany i teraz wygląda już jak pies, a nie jak owca...maść w rodowodzie to pieprz&sól z duuużą przewagą pieprzu, po fryzjerze jest zdecydowanie jaśniejszy, ale wybarwia się już dwa lata :roll: Pozdrawiamy wszystkich serdecznie :D
madzior_ka Posted February 2, 2005 Posted February 2, 2005 Malawaszko, a moze dlatego ma łupieć że własnie zmieniłaś karmę i dopiero po jakimś czas ejej minie? Bo musi się przyzwyczić do nowej? chociaż już sama nie wiem, a jakichś szamponów przeciwłupieżowych jakbyś spróbowała?
malawaszka Posted February 2, 2005 Posted February 2, 2005 HELLO!!!!!! Serio Twój psiak to p&s???? wygląda jak idealny cz-sr :D
madzior_ka Posted February 2, 2005 Posted February 2, 2005 :o ja tez byłam pewna żr to czarno-srebrny!! ma tak idealnie jasne łapki i ciemny grzbiet, w sumie to Denis też jest dosc ciemny jak zarośnie, wiec czekamy na zdjęcia po fryzjerze:)))
nezia Posted February 2, 2005 Posted February 2, 2005 malawaszka napisał(a):HELLO!!!!!! Serio Twój psiak to p&s???? wygląda jak idealny cz-sr :D acha!!!on ma czarnych rodziców :lol: teraz już widać, że to p&s ale do tej pory sama myślałam, że mam cz-sr 8) już mógłby się wybarwić do końca, ale nie :lol: on ma teraz bardzo jasney p&s uszy, jasny p&s tył i p&s środek tułowia :roll: wygląda, jakby był w paski :lol: za to charakter ma suuuper, to pies ideał, uwielbia siedzieć na kolanach, uwielbia głaskanie, chodzi idealnie przy nodze...no i jest totalnie rozpuszczony...przeze mnie :oops: :lol:
malawaszka Posted February 2, 2005 Posted February 2, 2005 nezia a jak ze szczekaniem?? :lol: :lol: pokaż fote psa w paski :lol: :wink:
madzior_ka Posted February 2, 2005 Posted February 2, 2005 nezia napisał(a): za to charakter ma suuuper, to pies ideał, uwielbia siedzieć na kolanach, uwielbia głaskanie, to tak samo jak Denis nezia napisał(a):chodzi idealnie przy nodze...mnie tu niestety z Denisem JESZCZE jest trochę daleko do ideału.... a powiedz mi wystawiacie go czy raczej macie jako psiaka domowego nie wystawowego? czyli z obojga cz-sr rodziców urodzil się pieprzaczek?
Justa Posted February 2, 2005 Posted February 2, 2005 malawaszka napisał(a):no pisałam że niecały kig zjadła - co prawda jej to dość długo idzie :lol: :lol: :lol: ale niecały kg Wybacz słoneczko, jakos przoczyłam :calus: :oops: Witam nową forumowiczke ;) Grono nam się powiększa nie ma co ;) Nie wiem kiedy ja znajde tyle czasu żeby wszystko przeczytać jak Was jeszcze przybędzie :D :lol: Ale będzie dobrze, ciesze się, że tyle nas jest!!! :angel: Wy sobie tutaj gadajcie, a ja lecem ;) Jutro wyjątkowo póxno do szkółki, bo wstaje o 7..10!!! :angel:
malawaszka Posted February 2, 2005 Posted February 2, 2005 madzior_ka napisał(a):czyli z obojga cz-sr rodziców urodzil się pieprzaczek? nezia pisała że z czarnych rodziców :wink:
Ka-Vanga Posted February 2, 2005 Posted February 2, 2005 madzior_ka napisał(a):a co ty chcesz od owocków i warzywek? :evilbat: ja mogłabym je jeść cały czas! Nic od nich nie chce, ja tez je lubie, ale ja juz tesknie za kromeczka chlebka :wink: . Ja jem tylko owoce i warzywa :P 8) . Witaj Nezia :angel: . Madziorko czasem bywa, ze z jednokolorowych rodzicow rodza sie szczenieta w trzech roznych kolorach. Znajoma miala kiedys taki miot, ale juz nie pamietam jakiej masci byli rodzice.
madzior_ka Posted February 2, 2005 Posted February 2, 2005 malawaszka napisał(a):nezia pisała że z czarnych rodziców :oops: :oops: :oops: no tak :oops: :oops: :oops: to pewnie dlatego taki ciemniejszy jest, chcałabym go zobaczyć po fryzjerze:))) bo na pewno inaczej wygląda, wuec NEZIA:) czekamy na zdjęcia!!! ja też już lece z kompitera bo może jeszcze cosik poczytam - w końcu ferie sa wiec trzeba korzystać!!
Ka-Vanga Posted February 2, 2005 Posted February 2, 2005 Hmmmmmmm tak sie zastanowilam, a moze to bylo kolorowe krycie :hmmmm: , juz mi sie wszystko pomerdalo :wink: :roll: .
nezia Posted February 2, 2005 Posted February 2, 2005 malawaszka napisał(a):nezia a jak ze szczekaniem?? :lol: :lol: pokaż fote psa w paski :lol: :wink: :bigcry: nie mam cyfrówki :bigcry: muszę wybłagać od kolegi, na dzień czy dwa 8) Aris nie szczeka prawie wcale, to przecież pies ideał 8) :lol: szczeka jedynie wtedy, gdy słyszy, że idziemy po schodach i nie może doczekać się , jak otworzymy drzwi :lol:
nezia Posted February 2, 2005 Posted February 2, 2005 Ka-Vanga napisał(a):Hmmmmmmm tak sie zastanowilam, a moze to bylo kolorowe krycie :hmmmm: , juz mi sie wszystko pomerdalo :wink: :roll: . nieee :lol: widziałam i mamusię i tatusia, czarne jak smoła, ale w papierach ma gdzieś daaawno temu p&s przodków ze Stanów i dlatego taki wyszedł :wink: w miocie po championce -przyrodniej siostrze Arisa były dwa pieprzaki, znów z czarnych rodziców, w miocie Arisa były też dwa, reszta czarna jak smoła :wink: :lol:
malawaszka Posted February 2, 2005 Posted February 2, 2005 wow nezia to jestem pod wrazeniem tego nieszczekającego sznaucia :lol: :wink:
nezia Posted February 2, 2005 Posted February 2, 2005 madzior_ka napisał(a):nezia napisał(a): za to charakter ma suuuper, to pies ideał, uwielbia siedzieć na kolanach, uwielbia głaskanie, to tak samo jak Denis nezia napisał(a):chodzi idealnie przy nodze...mnie tu niestety z Denisem JESZCZE jest trochę daleko do ideału.... a powiedz mi wystawiacie go czy raczej macie jako psiaka domowego nie wystawowego? czyli z obojga cz-sr rodziców urodzil się pieprzaczek? Niee, nie chciałoby się nam jeździć :oops: :lol: choć namawiają nas, namawiają :wink: 8) :lol: bo ma ponoć doskonałą budowę, ja tam się nie znam, ale podoba mi się nasz psiak :D
orsini Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 Toc juz Wam pisalam,ze Ruska kryla w pewnej hodowli pod Olsztynem czarnym psem czarna suke i wyszly jej 3 szczenki...same pieprzaki:))))normalna genetyka:))))jak czarny nie bedzie homozygota i drugi czarny tez to beda skrzyzowane ze soba dawaly kolorki:)))
Ka-Vanga Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 nezia napisał(a):Ka-Vanga napisał(a):Hmmmmmmm tak sie zastanowilam, a moze to bylo kolorowe krycie :hmmmm: , juz mi sie wszystko pomerdalo :wink: :roll: . nieee :lol: widziałam i mamusię i tatusia, czarne jak smoła, ale w papierach ma gdzieś daaawno temu p&s przodków ze Stanów i dlatego taki wyszedł :wink: w miocie po championce -przyrodniej siostrze Arisa były dwa pieprzaki, znów z czarnych rodziców, w miocie Arisa były też dwa, reszta czarna jak smoła :wink: :lol: Nezia, je w zadnym wypadku nie neguje tego co napisalas, podalam Madziorce przyklad, ze nawet z rodzicow jednokolorowych moga sie urodzic dzieci trzykolorowe, a potem sie zastanowilam czy to czasem nie bylo krycie kolorowe (ale chyba nie). Podalam przyklad krycia u mojej znajomej.
orsini Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 Ty KaVanga bo teraz wciagnelam swiezutenkiego paczuszka...czemu wlasciwie nie mozesz jesc normalnie???co wrzodziki sie odnowily ze stresu na sesyji?:))))
jostra Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 Właśnie klient przyniósł nam pączki !!!!! :P i z sekretariatu też właśnie wnoszą :D Hurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrra!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja uwielbiam pączki, mniam, mniam
Ka-Vanga Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 orsini napisał(a):Ty KaVanga bo teraz wciagnelam swiezutenkiego paczuszka...czemu wlasciwie nie mozesz jesc normalnie???co wrzodziki sie odnowily ze stresu na sesyji?:)))) Jakie wrzodziki, jakie wrzodziki jakbys mnie zobaczyla rok temu to bys inaczej mowila :wink: . Hehe Agatka to juz mnie pewnie nie pamieta te ** kilo wiecej :wink: , jedynie to ostatnio Waszce wysylalam jakies foty maluchow, a to byla wlasnie fotka sprzed ponad roku, wstyd ze kiedys tak wygladalam. Co jakis czas robie sobie wiec okres jedzenia samych warzywek i owockow. No i odzywiam sie juz zupelnie inaczej, ze tak powiem staram sie jak najbardziej sie da zdrowo.
Ka-Vanga Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 Eeeeeee hehe nie robia na m,nie wrazenia wasze teksty, bo juz jestem od jakiegos tygodnia na moim jedzonku i sie przyzwyczailam juz i mnie nie ciagnie do takiego dziadostwa :P 8) :evilbat: .
orsini Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 Ty KaVanga,ale teraz jest TLUSTY CZWARTEK< post sie zaczyna next week-wtedy sobie zryj te paskudstwo jak jakis krolik,ale dzis PACZKI,PACZKI,PACZKI!!!
Recommended Posts