Agatka Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 Spox Olka po to CI pisze sms'ki zebys sie za nas chwaliła :) A teraz Wam napisze jak to wogóle było :) Sedzia Słowak znany z tego ze liczy sie tylko jeden przydomek ;) Al e co tam ;) Pierwszu idzie Dengi na ktego sedzia spogladał juz kilkakrotnie kiedy był przygotowywany na stole. Jest akurat sam w klasie, ale sedzia bez wiekszego zastanowienia daje mu naprawde doskonały opis i kaze koniecznie czekac na porównanie o BOB Tak wiec czekamy, a w tym czekaniu towarzysza nam słowackie hodowcyznie i włascicielki suczek, które uparcie twierdza, ze mamy po co czekac :) Ja wole troszke sceptycznie podejsc do tego i sie nie nakrecam. W końcu na ring wychodiz pies - champion i suczka, no i oczywiscie my . jedno kółeczko ustawenie i sedzia wskazuje zwycięzce którym jest pies z młodziezy!!! Z poza ringu słychac brawa , a ja oczywiście mam łzy na końcu nosa To nasza pierwsza Rasa!!!!! POtem do walki idzie Słoniatko . Ma dwie konkurentki, ale pokonuje je bez wiekszego problemu i tym sposobem zdobywa CAJC. Czekamy na porównanie, ale ja juz nie mam isły biegac ze Słoniem - kondycja ;) :D Na porównanie idzie Rafał. Oczywiście kółeczko ustawienie. Sedzia odstawia na bok psa z mł i dorosła suke porównwnie miedzy ŚŁonikiem i dorosłym psem. WYgrywa pies, Sedzia mówi, ze suczka mało chetna do biegania, zabrakło naszej listowej Edyty od malamutów ;) Ale my i tak jestesmy bardz, bardzo zadowoleni!!!! Czekamy na BiS'y chociaz mamy juz serdecznie dosc, ale uparłam sie, ze nie zrezygnuje W końcu BIS Junior Wbiegamy bez żadnych nadziei, chcemy tylko sie pokazac. ale o dziwo przechodzimy eliminacje. Sedzia wybiera 10 psów Potem kółeczko i obserwuje nas w ruchu. Kolejne eliminacje zostaje 6 psów i my tez! teraz statyka... sedzie patrzy i eliminuje naszych sasiadów... potem jeszcz jeden pies z końca Rece mi sie trzesa bo został juz tylko finałowa trójka !!! Znowu kółeczko. Dengi chyba czuje blusa :) Kończymy na 2 lokacie Mamy 2BIS Junior Huura!!! DLaczego ja zawsze płacze w takich momenach ... Mamy chwilke odsapu i 2 Grupa. ide pewna, ze juz tylko pobiegamy no bo przeciez nie spoósb byc w finale 2 bisów Tymczasem o dziwo przechodzimy pierwsze eliminacje. pokazujemy sie w ruchu. Dengi jedyny mały pies na ringu biegnie mniejszym kółkiem w srodku mamy solówke ;) odpadaja 2 psy na koniec statyka i znowu sedzina rzegna sie z dwoma psiakami. Na ringu zostaje 8 najlepszych, a miedyz nimi Dengi juz maksymalnie zmeczony i odmawiajacy juz współpracy Grupe wygrywa piekny Niufek!!! A ja zbiegam z ringu niesamowicie dumna ze swojego dziecka!! Teraz na telewizorze stoja kolejne dwa puchary, a ja dalej nie wierze, że ten nasz 11 miesieczny mały rozrabiaka juz tyle osiagnął!! NO i z tej okazji dla wszystkich :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking:
malawaszka Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 aaaa Agatka aż się popłakałam ze wzruszenia :angel: :angel: :angel: :laola: GRATULACJE :laola: Wspaniałe sukcesy :multi: :drinking: :drinking: :drinking:
julcia_so Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 Agatko Wielgaśne Gratulacje!!!! :))))) Ale super!! :angel: Nie dziwię Ci się, że aż płakać Ci się chciało ze szczęścia!!! Denguś taki mały, a juz ma takie sukcesy - jeszcze raz Wielkie Gratulacje dla pięknaśnego Słonika i Dengusia!!!!! :laola: :laola: :laola: :laola: :calus:
Romas Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 Agatka ! Dzieki za piekna relacje.Skoro nie moge brac udzialu w wystawach to chociaz jak sobie poczytam o nich to mi lzej na duszy.A jeszcze relacja ze zwyciestawa,pycha! Wielgachne Gratulacje :multi: dla Ciebie i Twoich psiakow. To fiolecik za Wasze zdrowko :drinking: !!!
Agatka Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 Dzieki Dziewczyny !!!! Takie wzruszenie to cudowna rzecz... A to my na ringu :) http://217.99.121.103/dartagnan/Dengi_Trencin.jpg Zdjęcia max 500x500 pixeli! Mod-J.
julcia_so Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 Agatko super zdjęcie!! :) Ależ ten Denguś jest piękny!! :angel:
madzior_ka Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 Agaciu starsznie Wam gratuluję!!! Nawet nie wiesz jak się cieszę z waszych sukcwesów i z tego, ze wreszcie w Katowicach zobazcę Dengusia na żywo!!! :smilecol: czuję, że nie będę się mogła powstrzymać przed porobieniem mu połowy zdjęć:))))) będzie super!!! Dengi jest naprawdę świetny więc nie ma się co dziwić, że tak daleko zaszedł i Słonikowi też oczywiście porzekaż buziaczki i gratulacje ode mnie i Deniśka:))) a ja musze się pochwalić!! szczerze mówąc przez parę dni byłam ząłamana i myślałam, że z naszrog ubranka nic nie wydjzie ale dzisiaj siadłam nad nim i popatrzyłam i wiecie co? z tego jescze coś będzie:))) poodpruwałam niektóre gumki które tata wszył trochę źle (podwinął z tyłu koło pupy i miał Denis za bardzo wycięte a trzebabyło wszyc z innego materiału rowek na gumkę teraz jest ok)... zafastrygowałam te wszystkei rowki na gumki, wciągnęłam gumki do nogawek, skorzystalam z rad dogomaniaków i do nogawek dałam na dole stoperki dzięki czemu bardzo fajnie łapki przykegają do ubrranka i śnieg nie będzie wchodził, jutro tylko tatę do masyzny zagonię żeby popoprawiał tam gdzie ja już zafastrygowałam i miejmy nadzieję, ż eubranko będzie ok:)
Justa Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 madziorka w Galerii napisała napisał(a):Justa świetne to ubranko - naporawdę!!! ja teraz jak szukam to nie moge znaleśc takeigo ak chce bo albo za duze albo za małe albo za drogie, ech..... a powiedz mi jakiej długości Gala ma grzbiet a jakiej długości ma ubranko? bo denis ma grzbiet 35 cm i zastanawiam się jakby wyglądał w ubranku dł 40cm bo to na 40 ma szyjkę 32 a mniejsze mają 28 a Denis ma wlaśnie koło 30 szyje to żeby mial luzik.....tylko neiw iem jak to długie by wyglądało... Oj ja bym Ci chętnie powiedziała, ale teraz to już troche za póxno, żebym Galuche mierzyła, bo muszę centymatra poszukać! Zaraz w kimke ide, więc jutro ją wymierzę i Ci powiem. Ale za długie byc nie może, weź to pod uwagę, bo przeciez piesek ma ogonek (no może Den nie ma takiego długaśnego jak Gal, ale on do góry sterczy) i ubranko nie powinno na niego zachodzić chyba ;) A na szyję za bardzo tez nachodzic nie może, bo i tak sie obciągnie (mówię to z doświadczenia). Więc jutro obmierze i poinformuje. Buziaki :calus:
madzior_ka Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 Justa napisał(a):Ale za długie byc nie może, weź to pod uwagę, bo przeciez piesek ma ogonek no dokłądnie, właśnie ja mam ferie to mogę długo pospać więc jescze czegoś poszukam może znajdę jakieś ładne a dobre rozmiarowo lub szyte na wymiar w rozsądnej cenie:) ale bardzo się ciesze, że jednak będzie miał Denisek śliczniutkie ubranko z nogawkami, ale nie będziemy og zbyt często uz ywać bo w nim to gorąco mu będzie tylko na jakieś duże mrozy lub jak np. nanarty jedziemy i jedna osoba z nim siedzi albo spaceruje a nie biega to żeby wtedy nie zmarzł:)
orsini Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Ja juz gratulowalam Agatce,ale dalej sie nie moge doczytac co KaVanga postawi za Dengiego i za Lorda?no poza stawianiem oczu w slup:)))
Marta-m Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Madziorka jak ci dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :roll: Ja mam ferie dopiero od 14 lutego :( GRATULACJE NASZYM ZWYCIĘSCOM!!!!!!! aGATKO GRATULUJE CI!!!! heh tak sobie pomyslałam że to musi byc dopiero radoasc jak na takiej wystawie pies z panem zdobywaja nagrody :D :D
jostra Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Agatko - WIELKIE GRATULACJE!!!! :drinking: :B-fly: :BIG: I całuski dla zwycięzców :buzi:
M@d Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Gratulacje, gratulacje :lol: :sweetCyb: :Dog_run: A co do ubranka, to te "sztywne" ubranka marnie leżą na psie. Pies wygląda jakby chodził w skorupie. Mamy takie jedno i podczas ruchu psa odstaje od grzbietu i słabo psa ociepla... Używamy go tylko jak mocno pada deszcz i robi ono bardziej za parasolkę, niz za coś co ma psa ocieplać ... Przyjrzyj się im - bardziej przypominają zbroję rycerską niż ubranie :-P Jak to ma przylegać do psa, jak ma taką dość sztywną formę :wink:
Ka-Vanga Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 orsini napisał(a):Ja juz gratulowalam Agatce,ale dalej sie nie moge doczytac co KaVanga postawi za Dengiego i za Lorda?no poza stawianiem oczu w slup:))) No wiec bede stawiala wszystkim na wystawie w Bydgoszczy :D , no wiec kto jedzie :wink: :P :lol: 8) .
alexandra Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Hej Wszystkim!!! Witam Was po powrocie. Dopiero się doczytałąm co popisaliście! Gratuluję Lordzikowi tytułu Mistera, gratuluję Sonitce i Dengisławowi, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin dla Beksy :D :D :D Hmm mam nadzieję że z ważnych wydarzeń nic nie pominęłam. Acha zwracam się z petycją do Orsini o cofnięcie kary za te moje głupie teksty z nad morza :lol: :wink: Już nie będę :lol:
Ka-Vanga Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 alexandra napisał(a):Acha zwracam się z petycją do Orsini o cofnięcie kary za te moje głupie teksty z nad morza :lol: :wink: Już nie będę :lol: Zaraz dostaniesz kare za probe ominiecia kary :P :evilbat: :lol: .
jostra Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Ale Ty jesteś :( Nie pozwoliłaś mi jechać a teraz mówisz, że będziesz tam stawiać :P :evilbat: A tak poza tym to GRATULACJE !!!!!
Ka-Vanga Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 [quote name='jostra']Ale Ty jesteś :( Nie pozwoliłaś mi jechać a teraz mówisz, że będziesz tam stawiać :P :evilbat: A tak poza tym to GRATULACJE !!!!! Co ja nie pozwolila :hmmmm: . Sama mowilas ze sie nie wybierasz :P . No dobra zastanowie sie nad inna wystawa :wink: :evilbat: . Nio i dzieki za gratki :grins: (wszystkim :D ).
Ka-Vanga Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Nie, Katowice nie :P , kurcze nie moglam sie wczoraj do nich dodzwonic czy przyjeli moje zgloszenie :-? .
alexandra Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Ja też jestem za Katowicami!!! :D :wink: Jedziesz Olu do Katowic??
Ka-Vanga Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Ooooooo no to fajnie, to moze dzis uda mi sie do nich dodzwonic i wyjasnic, a jakby co to doslac potrzebne info :wink: :D . Nio jak sie uda to jade :D .
jostra Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Pewnie, że się uda Ja jeszcze nie zgłaszałam, ja mam zawsze czas :P :evilbat: Za to z trójcą jadę do Wawy, Ka-Vanga załatw mi jakieś dobre lokaty :P, znaczy się pierwsze oczywiście i może jakiś BIS-ik, he, he
Recommended Posts