Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

cholera wlasnie sobie zrobilam kisiel z owocow lesnych Knorra, nie rozpuscil sie do konca i co?i wyszly jakies kolory...NIEBIESKIE!!!!co oni za swinstwo tu dodaja!!!ze niby borowki!taaaaa na pewno :evilbat: :evilbat:

Posted

Witajcie ale super, że Dengimu i Sonisi tak super poszło!!!

A wiecie co? dzwoniłam dzisiaj do dog fashion o ot ubranko i baba powiedziała,m ze nie uszyje!!! bo nie ma tera czasu i teraz robi inne ubranka a nie kubraczki inawet nie wie o który mi chodzi :roll: to ja juz dałam se spokój bo widze ze nei ma ochoty go uszyc to jak by sie zgodziła to pewie odbębniłaby byleby zroibć wiec napisałam do mr dog tam zamawiała Ola i Kat i moze tam mi uszyja jako zamówienie indywidualne ale nie wiem - czekam z niecierpliwością na odp. ....

Posted

Co za baba :evil: Ja to w takich sytuacjach zawsze serdecznie "dziękuję" i informuję owego człeka, że wszystkim wojkół z pewnością powiem jaka to "solidna firma" :evil: :evil: :evil: ŁASKI BEZ !!!

W końcu coś zakupicie dla Dena ;) A nie ma nic w pobliskich sklepach zoologicznych? Może tam by poszukać?

Posted

Pasaverka, pytałaś w galerii, czy Gal ma ubranko z Akcji Izy. NIE, wdzianko to uszyła moja babcia (krawcowa od n-lat) z parasolki i spodni mojej mamy :lol:

Posted

Nie, z ortalionikiem nie chciałem, bo nie przepuszcza powietrza.
Pod spodem jest śliska , cienka, ale gęsto tkana podszewka - fioletowa :lol:
Polar ma wyciagać wilgoć na zewnątrz, więc pod spód nie należy kłaść nic nieprzemakalnego.
Nawet zamoczony polar na ciepłym ciele sam wyschnie ... :-)
Pies niby się nie poci, ale skóra i tak wydziela przez pory parę wodną (nie tak jak u człowieka, ale zawsze)
A lepszy przewiany suchy pies niż schłodzone krople pod ortalionem :wink:

Posted

własnie polarkowe też są fajne i sie zastanaiwałam nad takim ale bez nogawek, ale wydaje mi się ż elepszy z ortalionem (na wierzchu) bo wtedy na pewno nie przemaka, bo polar nasiąka wodą prawda? a ma juz sweterek na suchsze dni wiec chciałabym cos z ortalionem na wierzchu i w mr dog znalazłam coś takego:

niby to tylko na jamnika ale jakbym poprosiła moze by zrobili krótsze na Denisa bo jest taki zwyjły bez żadnych udziwnień, też ocieplany polarkiem itd i ma zasłonięte przedpiersie wiecej

Posted

Aha! Zapomniałem Wam napisać !!
Beksa tydzień temu skończył 3 lata!!
:B-fly: :drinking: :new-bday: :BIG:
:multi: :multi: :multi:

Posted

[quote name='madzior_ka']własnie polarkowe też są fajne i sie zastanaiwałam nad takim ale bez nogawek, ale wydaje mi się ż elepszy z ortalionem (na wierzchu) bo wtedy na pewno nie przemaka, bo polar nasiąka wodą prawda? a ma juz sweterek na suchsze dni wiec chciałabym cos z ortalionem na wierzchu i w mr dog znalazłam coś takego:

niby to tylko na jamnika ale jakbym poprosiła moze by zrobili krótsze na Denisa bo jest taki zwyjły bez żadnych udziwnień, też ocieplany polarkiem itd i ma zasłonięte przedpiersie wiecej

Madziorka, ja jeżdżę czasem na nartach w polarze (jak nie pada i nie ma mroźnego wiatru.
Nawet jak się wytytłam w śniegu, to polar wewnątrz jest suchy.
Włókno polarowe wymyślono tak, aby przepuszczało wilgoć w jedną stronę - na zewnątrz.
Więc mokry polar jest na wierzchu, ale stworzenie wewnątrz polaru ma sucho...
(oczywiście w normalnych warunkach użytkowania, a nie przy polaniu wiadrem wody lub w rzęsistym deszczu ...)
Nawet przy przeciętnym deszcu wewnatrz jest sucho...
Sprawdzone - sam jesienią czesto na spacery chodze w polarze ... :lol:

Posted

23. 01 - tak ma w książeczce i tak obchodzimy.
Ale prawdopodobnie on jest urodzony między 1 a 7 lutego ...
Handlarze zawyzyli jego wiek ... :-(
I pewnie dlatego m.in. mamy z nim problemy ... :cry:

Posted

malawaszko a gdzie zamawiałaś,. ile płaciłas i jak Lunka reaguje na halti? ciekawa jestem bo też rozpatruję kupno dla Deniska. Bo on znowu jak widzi psa to piszczy szczeka i nie wiadomo co jescze, w sumie z wiekiem coraz lepiej jest ale jednak myśle, że kantarek by tutaj mógł pomóc....

Posted

Kupiła mi koleżanka w Warszawie w hurtowni za 12,20 :D :angel: Luna dopiero raz miała go na dziubie i dziczała jak dziki mustang na prerii :lol: :lol: :lol: nie wiedziała co to jej do dzióba przyczepiłam :wink: ale szubko się uspokoiła i ładnie szła :D a zaraz na dworze jej zdejmować będę bo to tylko na wyjście przez klatkę bo normalnie to darcie się i szarpanie jest nie do zniesienia i KONIEC Z TYM :evilbat: :lol:

Posted

a no to super, jak będziesz mogła to czekamy na zdjęcia Lunetki wkantarku i twoje odczucia jak działa:)

a ja mam do was pytanie (ech... te ubranka) jakie juz zadałam w galerii, bo chcę zamówić ubranko z Dyca (www.dyc.pl) :

http://www.dyc.pl/getPicture.php?id=1434
http://www.dyc.pl/getPicture.php?id=1126

które wam się bardziej podoba? tylko problem w tym, że ot pierwsze btyłoby dobre rozmiarowo bo jest dł grzbietu 36 i obwód w kłębie 50 ale wtedy szyjka jest 28 :oops: zas to drugie ma dł. grzbietu 40 w kłębie 50 i szyjka 32, a wymairy Denisa to grzbiet: 35, obwód w kłębie: 50 i szyja ok. 30 więc co byście zrobili? szyi za wąskiej nei moze mieć, a w takim za długim nie wiem jak będzi wyglądał :roll:

Posted

to pierwsze mi się wybitnie nie podoba :wink:

a z rozmiarami :hmmmm: musisz sama zadecydować - nie mam pojęcia :roll:

no a tego kantark na niej nie widać, więc nie wiem czy fotki coś dadzą :wink:

Posted

przepraszam że tak późno ale wcześniej nie mogłam :roll:

GRATULUJE LORDZIKOWI On musiał wygrać!!!!!!!!!! Piekne zwyciestwooo!!!!!!!!!!!!!! :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel:

Noi spóźnione ale szczere życzenia dla Beksy :wink:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...