Mek Posted January 19, 2005 Posted January 19, 2005 Madziorko ile takie udo Cie kosztowało? ( chodzi mi Moser 1400 a nie o Deniska :) )
madzior_ka Posted January 19, 2005 Posted January 19, 2005 za MOSera 1400 zapłaciłam na allegro 195 normalnie kosztuje 100 zł wiecej, ten facet ma sklep zoo nawet mam na niego 2 lata gwarancji:) z tego co wiem to znowu wystawił ową masyznkę:) hm.... a ja nadal nie wiem jak sobei z jego uszami io głową poradzić:((((( a co do allegro to ja też sądze ze traktują to jako ogłoszenie bo raczej nikt nie wysyłą psiaka pocztą czy coś tylko relkamuje hodowle i psiaki a odbiór i tak osobisty.....:)
Marta-m Posted January 19, 2005 Posted January 19, 2005 madziorka już nie możemy sie odczekać rezultatów twojej pracy :D Tak czekałaś na ten moment że aż ja tez sie nie moge doczekac :lol: Napewno wszystko pójdzie ci ładnie, a jak nawet coś troche nie wyjdzie to i tak cie podziwiam bo ja (przynajmniej narazie ) nieodwarzyłabym sie sama Ediego ostrzyc :lol: i zreszta to twoje pierwsze samodzilene styżenie wiec wszelkie błędy jak najbardziej dozwolone, trening czyni mistrza :P :wink:
jostra Posted January 19, 2005 Posted January 19, 2005 Dla mnie to nie jest forma reklamy. Forma reklamy to zamieszczenie ogłoszenia. Jest mnóstwo różnych serwisów, gdzie można to zrobić. A nie wiem czy znacie zasady allegro, ja znam bo sporo tam kupiłam i trochę również sprzedałam. Jeśli ktoś zalicytuje i kwota ta jest conajmniej w wysokości kwoty minimalnej lub "kup teraz", to ma się obowiązek sprzedać rzecz tej osobie. W tym konkretnym przypadku psa. A psa nie sprzedaje się jak rzecz, jak Ci się kupujący nie podoba to mu nie sprzedasz pomimo tego, że ma kasę, nie? A tutaj musisz sprzedać, bo na tym polegają aukcje i trzeba trzymać się regulaminu. Dlatego też uważam, że allegro to nie jest odpowiednie miejsce do sprzedaży psa, tak jak i sklep zoologiczny, targ lub parking przed wystawą psów. Takie jest moje zdanie na ten temat.
Mek Posted January 19, 2005 Posted January 19, 2005 Jostra masz racje co do formy działania systemu allegro ale szczerze wątpie by ktos licytował psa za 1000zł bez wczesniejszego kontaktu ze sprzedajacym. Jest tam również " zadaj pytanie sprzedającemu" Ja mysle ze to taka reklama bo jak facetowi te szczeniaki sie nie sprzedaja cio ma biedaczysko zrobić?
Justa Posted January 19, 2005 Posted January 19, 2005 Sprzedaży psów na ALLEGRO mówię NIE NIE NIE NIE! :evil: Ja nie rozumiem takich ludzi :evil: madziorko, pytałas jak uspokoic psa... Ja chodze z Galą do takiego pana fryzjera, który nie ma szubieniczki, tylko taki hmmm... sznurek skórzny (nie wiem dokładnie jak to sie nazywa) podobny do ringówki, ale troche grubszy. Ten sznurek jest luźny, nawet bardzo luźny (spokojnie może spaćś psu z szyi) i on ją tylko nim przytrzymuje. To tak samo jak przy czesaniu, czy jakichkolwiek zabiegach. Jeśli pies będzie sie czuł uwięziony, będzie sie także czuł niekomfortowo i będzie sie kręcił. A taki sznurek nie powoduje dyskomfortu i przytrzymuje. Jak faciu jej przycinał główke maszynka (co prawda on do głowy miał ręczną, a nie elektryczną) , to tak sobie przysiadł, że łapek psa miał pod prawym ramieniem. Trudno mi to opisać, ale ona sie nie ruszła, tylko sobie siedziała, Pozatym cały cały cały czas do niej cos tam mówił ;) Nio a jak ona mimo wszystko wierzgała, to takim grubym głosem powiedział 'NIE" i sie uspokajała. Nie wiem czy cos to pomogło, ale zawsze możesz spróbowac. Pozdrawiam ;)
dorotak Posted January 19, 2005 Posted January 19, 2005 [quote name='Pink']Dziewczyny, a na taka babeszjoze czy jak ja tam zwal, nie ma szczepionki ??? Niestety nie ma :( Dlatego tak ważne jest zabezpieczanie przed kleszczami. No, ale mimo to trzeba zawsze zachować czujność. Madzior_ko postaram się pstryknąć Atosa w kantarku, ale nie wiem, czy uda mi się to zrobić tak, żeby było coś widać. Bo zależało mi na tym, żeby się za bardzo nie wyróżniał i jest... czarny (dla czarnego psa) :lol: Pozdrowienia
orsini Posted January 20, 2005 Posted January 20, 2005 Jostra bo Ty sie pewnie w takich rzeczach orientujesz: jak chce podac konto walutowe ,zeby mi ktos z zagramanicy cash przelal to co mu musze dac? Ten dluuuugi numer, plus jakis swift (mi baby podaly i to sa same literki , a ni ecyfry???) i cos jeszcze?no moje dane osobowe, a adres banku tyz?
jostra Posted January 20, 2005 Posted January 20, 2005 No pewnie, że się orientuję :D Musisz podać Twój nr Iban, tj. PL i 26 cyfr (nr rach) Swift to taki jakby adres banku w sieci SWIFT, mogą być same literki (8 lub 11), mogą też być cyferki Podaj napewno nazwę banku, ewentualnie w jakim mieście, chociaż jest to zawarte w adresie swift, ale nie zaszkodzi dodatkowo podać oczywiście Twoje dane, najlepiej z adresem Powiedz osobie, która wysyła kasę, żeby podała koszty banku zagr. (details of charges) "OUR" , bo inaczej możesz dostać mniej kasy, bo banki mogą potrącić sobie koszty z tych środków
Agatka Posted January 20, 2005 Posted January 20, 2005 Ten pies.... to ... Ojciec mojej suki.... Włascicielke chyba szlak trafi jak sie dowie... :( Pies mieszka w Poznaniu.
jostra Posted January 20, 2005 Posted January 20, 2005 Może mi zlecić eksterminację osobnika :evilbat: :chainsaw: :cooldevi: Oczywiście za drobną opłatą :P :evilbat:
Seja Posted January 20, 2005 Posted January 20, 2005 Hihi!! A ja też wiem co to za piesek!! Niedawno buszowalam po ich stronie i zapamiatalam tego osobnika I rzeczywiście jest tatusiem Agatkowej suni :D
jostra Posted January 20, 2005 Posted January 20, 2005 To już wszyscy wszystko wiedzą :D Niezłych detektywów tutaj mamy, orsini daje dobry przykład :P
Ka-Vanga Posted January 20, 2005 Posted January 20, 2005 Oooooo no wlacha, a co sie stalo z Orsini :hmmmm: . Kare jej wlepimy, kare, ze nie pisze nic :angel: , ile, jak myslicie :lol: .
jostra Posted January 20, 2005 Posted January 20, 2005 Już się o nią martwię? Może pojechała w teren? Albo szef ją zapędził do roboty ? :D Ale kara będzie napewno
jostra Posted January 20, 2005 Posted January 20, 2005 czerwona kartka? dajmy jej może najpierw żółtą?
Ka-Vanga Posted January 20, 2005 Posted January 20, 2005 [quote name='jostra']http://abfhm.free.fr/basket.htm :D Buahahaha :cunao: .
Ka-Vanga Posted January 20, 2005 Posted January 20, 2005 jostra napisał(a):czerwona kartka? dajmy jej może najpierw żółtą? dobra zaraz bedzie zolta :evilbat: .
malawaszka Posted January 20, 2005 Posted January 20, 2005 [quote name='jostra']http://abfhm.free.fr/basket.htm :D :o :o :o oooołłłłł sziiittttttttt! a teraz ja :D Wpatruj się uważnie w ilustrację. Jeśli odpowiednio się skoncentrujesz i poświęcisz chwilkę, zobaczysz żyrafę. Ona tam naprawdę jest! :drinking:
alexandra Posted January 20, 2005 Posted January 20, 2005 Oj co tu dziś tak cichutka dziewczynki?? :lol: A ja już trzęsę portkami jak wrócę z pracy, bo zaczęło sypać znowu śniegiem, wiatr itp, mam nadzieję że drogowcy coś poodkurzają przed 20 bo inaczej czeka mnie jazda samochodem 30km/godz. z niewiadomym skutkiem :( A my z Beską byłyśmy ostatnio na odlotowym spacerku, w lesie :D Tak się moja mała mała rozbrykała że pod koniec goniła Airdale Terriera który uciekał z podkulonym ogonkiem :lol: Mówię Wam widok nieziemsko komiczny :lol:
Recommended Posts