Marta-m Posted January 14, 2005 Posted January 14, 2005 hehe ale za to własnie lubie DGM że tu sie nie zwraca uwagi na wiek. Wszyscy sa poprostu dogomaniakami bez wyjątku, nie liczy sie wiek :D
julcia_so Posted January 14, 2005 Posted January 14, 2005 Marto, a ja dokałdnie to samo! :) Nie ważne ile kto ma lat ważne, że jest sznauceromaniakiem! :lol:
alexandra Posted January 14, 2005 Posted January 14, 2005 Olaboga!!!! :o Z zegarkiem w ręku 56 minut mi zajęło przeczytanie Waszych dzisiejszych rozmów!!! Czemu mnie zawsze omijają takie "gorące" rozmowy :cry: A na dodatek zakładanie w domu internetu idzie jak po gruzie :evil: Chyba wysadzę siedzibę Błękitnej Linii TP S.A. (kurna to nadal telekomuna a nie telekomunikacja :evil: ) A kiedy jest ten Kijów, może i ja bym sobie zrobiła wycieczkę :roll: Może tym razem by mi się udało a nie tak jak z Wilnem ostatnio :( Pas , Ty to masz talent!!! Śliczne emblematy :D
Marta-m Posted January 14, 2005 Posted January 14, 2005 no tak to bywa jak cie chociaż paru godzin nie ma...hehe ja czasami to nawet nie nadrabiam bo bym niemiała kiedy pisac i błedne kolo by sie zataczało :lol:
Justa Posted January 14, 2005 Posted January 14, 2005 Ojejku, po długich mękach powróciłam!!! :o Nie wiem co sie działo z tym moim kompem(?) łączem (?) czy innych cholerstwem, ale nie chciało mi wejśc na DoGomanie od poniedziałku!!! Wiem, że DoGo była chyba przez 2 dni nieczynna, ale mnie nie działała ponad 2 razy tyle! Już sie zaczynałam bac, że nigdy do Was nie powóce ( wiem, że cieszylibyście z zaginięcia Moda :evilbat: ale i tak Was kocham ) Pas nam śliczne avantarki zrobiła ;) Dziekujemy słoneczko :calus: Musze sie doczytać co tam sie działo, bo kompletnie nie w temcie jestem ;) Justa ma 16 latek jeszcze, w aju stuknie 17 ;) Więc chybo najmłodsza nie jestem ;) Kiedy nie działała mi DoGo to szperałam trochę po FZ, ale nie moge sie jakos tam zaaklimatyzować :-? Kocham naszą DoGo ;) A tam sznauceromaniacy to lecą chyba z 10 razy szybciej niż tutaj!!! Nie wiem jak oni nadążają z czytaniem :o Julcia może nam zdradzisz ten sekret? :lol: Pytałam już chyba, ale czy ktoś będzie na wystawie w Warszawie? Ja będę na pewno (bez psa of course). Mam nadzieje, że uda mi sie z kims spotkać ;) Wezmę ze sobą DoGomaniacką obróżkę, żeby było łatwiej rozpoznać 8) Pozdrawiaaaaaaam!!! Justa
alexandra Posted January 14, 2005 Posted January 14, 2005 No ja miałam być w Wawie ale wypadła mi stety niestety ważna uroczystość rodzinna więc niestety nie będę :((
Ka-Vanga Posted January 14, 2005 Posted January 14, 2005 alexandra napisał(a):No ja miałam być w Wawie ale wypadła mi stety niestety ważna uroczystość rodzinna więc niestety nie będę :(( Ola jak ty mi mozesz to robic :wink: :P , masz przyjechac i juz :evilbat: .
julcia_so Posted January 14, 2005 Posted January 14, 2005 Justa witaj w śród zywych! :lol: Ale ta nasza Pas zdolna! :angel: Julcia może nam zdradzisz ten sekret? wiesz ja już sama nie nadążam! :lol: Ale sekretem ejst chyba to, ze niektóre osoby cały czas ą przy kompie i pobudzają FZ do pisania :wink: Z zegarkiem w ręku 56 minut mi zajęło przeczytanie Waszych dzisiejszych rozmów!!! O rany!! :o To ja nawet wszytkiego nie czytałam bo leń jestem ! :oops:
KN Posted January 14, 2005 Posted January 14, 2005 My bedziemy w wawie z calym naszym psim dobytkiem:)). Adlerem w championach, Idea w klasie.... jeszcze nie wiem jakiej to zalezy jak nam pojdzie wystawa w Glogowie i Judi w klasie mlodziezy .
Mek Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 Aleksandro czy Ty chcesz sobie założyć stałe łącze w TK ? Jezeli tak to musisz sie udać do punktu odsługi klienta i tam zamówić i do 3 tyg mają obowiązek Ci załozyc o ile jest wolna linia.
Seja Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 A dla mnie to sa w ogóle jaja,żeby trzeba bylo błaaaagać, chooodzić , za tymm ,żeby net chcieli zalożyć...Przeciez im kurcze powinno zalezec na kliencie. A Ola juz czeka bóg wie ile i cały czas jak po grudzie...bez sensu!! A w ogóle to macie piekne nowe emblemaciki!! Sliczniste!!! ja też cię!!! Agatko ..jak tam kluseczki ..klusiują sie? Grzeczne?? Ładnie papają?? :lilangel:
madzior_ka Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 Witajcie kochani!! Jejku ja czytałam dzisiaj 30 stron!!! sama nie wiem jak dałam rady, ale juz jest ok:) wreszcie na bieżąco...:) a wszystko przez wczorajsza fizyke ale sie opłacało bo nie chwaląc się....dostałam 5:)) a co do emblemacików to ja siem dzisiaj pobawie a jak mi nie wyjdzie lub nie będe miała weny to mam nadzieje, ze mi Pas też zrobisz ok? ale jescze wybiore zdjecie i ci dam znać jakby co:) A te wasze emblemaciki są naprawdę su[er!! pasavero a skad vberzesz te łapki? a ja musze leciec odkurzav bo do nas lada chwila moze ksiądz po kolendzie przyjść... uch ciekawe jak Denisio na niego zareaguje bo z tego co wiem to obcych ne lubi:) więc głośno będzie - przynajmniej na poczatku:))) :evilbat: Ale tu była rozmowa o wystawach.ech czytajac to az chce sie cosik powystawiać, ale ile to czasu i funduszy pochłania jak się "wciągnie" to głowa boli:))) ale i tak kiedyś sobie drugiego psiaczka sprawimu:)))) a mam pytanie czy ktoś z Was (Pas...?!?) umie robic łądne, migające banerki? jesli tak to mogłabym prosić o cuś takeigo? bo nasza stronka (www.denis.dog.pl) już w pełni działa (kilka zdjęc sie nie powieksza ale w ten weekend to dokoncze) a banerka ładnego nie mamy:(( bo ten mój to nie migający i mi sie nie podoba....
Pasavera Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 Madziorko oczywiście, że zrobię Ci i emblemacik i bannerek :wink: :D A te łapki to miałam w kompie i już nie pamiętam z kąd się wzięły :D Ale chyba były w pierwszym moim szablonie stronki zrobionym przez Zorkę :wink: Więc łapki tylko odpowiednio zmniejszam i nadaje im kolorek :D :P :D Ale miałaś przecież ładny bannerek od Zorki :D Taki zielony był :wink: Ale oczywiście zrobię nowy zrobię :lol: 8) :angel: :angel: :angel:
madzior_ka Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 ja ci jescze podam co i jak tylko narazie msuz eleciec a co do banerka od zory to on był wlasnie zielony i pasował do poprzendiejs tornki a nowy chciałabym w takim kolorze jak obecna stronka bo ja w sumei umiem zroibć tylko coś mi sie z photoshopem porobiło ze nei dam rady zapisac animacji bo mi jakiś błąd wyskakuje tzn wyskakiwał jak miałam stary system a etraz zainstaluje i zobacze czy dzioala...
Ka-Vanga Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 A ja sobie ostatnio robilam banerek we flashu (taka prowizorka dopiero, ale co tam kiedys trzeba sie nauczyc :wink: ), tylko nie wiem jak go tu wstawic :-? , buuuuuuuuuuu.
malawaszka Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 kurde a dla mnie ciągle jeszcze animacje to czarna magia :-?
jostra Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 Tak apropos Kijowa, jakby się ktoś wybierał i zastanawiał to znajoma bierze czarną sukę Truly Yours Rezlark, psa czarnego Vabank Rezlark i sukę p+s Columbina Rezlark. Mam nadzieję, że nic mi się nie popieprzyło. Poza tym ma do sprzedania olbrzymy O:Newellin Ericars (He is son of Stablemaster `s Sir Arthur) M:Lucky Choice-Wind of dream (Gloris Wargraft x Gloris Offspring) nie znam się, ale może kogoś zainteresuje no i moja wetka prosiła, żeby spytać czy ktoś nie chce CTR-a 6m-cy na warunek hodowlany (pies lub suka), jakby co to proszę o kontakt
malawaszka Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 o mój boshe jak ja bym chciała tego CTRa, ale co z tego jak narazie nie mogę :( a w dodatku znowu mi się spier*** samochód i nie pojechałam na szkolenie :evil:
malawaszka Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 na allegro znalazłam stół trymerski za 390 zł - nie wiem czy to tanio czy nie, ale ktoś niedawno pytał - do końca aukcji 25 min :roll:
madzior_ka Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 bo jak był młody to go jakiś wilczur pogryzł!!a własnie-malawaszko dawmo o szkoleniu nie pisałaś jak tam? jeździcie co sobotę? i jak Lunetka już coraz lepiej do psiaczków sie zachowuje? a pisałas o aportowaniu ze bedziecie sie uczyc a jak z Luną i aportem kaupuje to? bo Denis własnie nie bardzo.... jak mu rzucam patyk biegnie do niego i często zaczyna się nim bawić a jak go wołam "do mnie" to odkłada patyk i leci bez niego:( nie mam pomysłu jak mu w tym pomóc żeby sie tego nauczł, ale myslę, że z beigiem czasu odechce mu sie zabaw i zacznie ładnie aportowac:)) a u nas przed momentem był ksiądz po kolędzie, fajnie, że już po bo przynajmniej zdąże na 16 na koniki bo martwiłam sie ze sie nie wyrobię... Denisek ogólnie zacowywał się bardzo snośnie, ale na pcozatku oczywiscie troche poszczekał a potem siedzial u mnie na kolankach gryząc tzrymaną przeze mnie marcheweczkę, ale nie puszczałam go na ziemie bo owy ksiadz/nasz proboszcz ma uraz do psów i bardzo się go bał :evilbat:
malawaszka Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 no właśnie dzisiaj mieliśmy zaczynać aportowanie - nalatałam sie za aportem, żeby kupić taki mały i doopa- samochód odmówił posłuszeństwa i ominęła nas pierwsza lekcja aportowania :( Luna na razie też nie kuma apotrowania - próbowałam ją uczyć już jakiś czas temu, ale ona woli pobiec za patykiem i z nim uciekać albo położyć się na trawce i go zniszczyć :lol: być może sekret tkwo w tym, żeby nie uczyć psa aportowania patyków, tylko właśnie tym aportem - tym nie może się bawić - to jest tylko do nauki - ja ją podpuszczam teraz i pokazuję jej ten aporcik, żeby go bardzo chciała i zeby się nim interesowała, a co będzie potem to zobaczymy - będę pisała relacje jak nam idzie :lol: a co do reakcji na pieski to :hmmmm: jest różnie - na pewno lepiej - ale to jest taka mała cholera, że nie wiem co ;-) jak my podchodzimy do psa to jest spoko, ale jak on podchodzi do nas to już trzeba się bronić :-? i tak w koło macieju, ale jest coraz lepiej więc jestem dobrej myśli i jeszzce teraz te szkolenia to jest różnie - były święta, sylwester to nam trochę wypadło, jak jest bardzo brzydko to też nie ćwiczymy bo psy marzną albo mokną i nie chcą ćwiczyć - teraz ten czas traktujemy raczej jako taką rozgrzewkę a dopiero od wiosny będzie intensywniej - taki przynajmniej jest plan - to nie jest takie standardowe szkolenie - 3-miesięczne, tylko my możemy tam nawet rok chodzić i sobie ćwiczyć i być między psiakami, a że ja i tak nie chcę zdawać egzaminu to mi taki system psauje super :)
Pink Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 nie mam pomysłu jak mu w tym pomóc żeby sie tego nauczł, ale myslę, że z beigiem czasu odechce mu sie zabaw i zacznie ładnie aportowac:)) Madzia, uszym mu z grubiego plotna, taki maly woreczek z suwakiem. Do woreczka napakuj chrupek, ale nie pelno, tylko tak zeby byl w miare miekki. I zacznij go uczyc tym aportowania. Najlepiej jak jest przed jedzeniem. Daj mu powachac, przez plotno bardzo dobrze czuc jedzenie. Jak wezmie worek do pyska, to mu zabierz, kaz mu siasc i z namaszczeniem odsun suwak i daj mu chrupke. Pozniej zacznij mu worek rzucac, na poczatku nie bedzie przynosil, tylko poleci i zacznie sie do niego dobierac. Zawolaj pare razy, ja nie przyjdzie, to podejdz, zabierz worek, kaz mu siasc i znowu z namaszczeniem otworz suwak. Suwak jest bardzo wazny, bo po pewnym czasie, pies zalapie ze to tylko Ty jestes w stanie otworzyc skarbnice pokarmowa :wink: I po pewnym czasie zacznie Ci sam przynosic worek do otworzenia.
malawaszka Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 ten sam sposób mi kiedyś koleżanka radziła - ale kurka sobie zapomnialam o tym i nie próbowałam :oops:
orsini Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 hejka Kochaniutcy:)))) Jostra, to kiedy ta Twoja biala suczka przyjezdza?bo nie widzialam odpowiedzi?:(((cos w okolicach 13-14 lutego moze?:)))))))
orsini Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 M@d napisał(a):Pewnie, że wcięło, Orsini ... U Was jak na czacie... a ja pracować muszę :-P no wlasnie wcielo:))bo mi sie arbeit skonczyl to poszlam do domku:))))
Recommended Posts