Marta-m Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 no nie tak dawno...wczoraj :wink: :lol: tylko że tu jednego dnia sie zapisuje 4 strony!!! :lol: dlatego to tak wygląda :wink:
Pasavera Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 8) No właśnie i to chyba dlatego :oops: Ja jak czyma to nie zwracam uwagi kto co napisał 8)
Marta-m Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 heheh ale to jest naprawde super :D bo kiedyś to tak pustawo nawet było...heh ledno sie pisąło strone na dzień, a teraz!! Sznauceromaniaków tyle nabyło się i tyle piszą że az miło potem wpasć i patrzec jak si erozgadują :wink: (gorzej to nadrabiac :lol: )
Romas Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 He,He Malawaszka to ja juz nie bede sie z tych gratulacji wycofywac :D Masz je na przyszlosc :D Agatka,trzymam kciuki za Twoja psiomamuske :D koniecznie pisz jak cos sie zacznie dziac ,bedziesz miala nasze duchowe wsparcie :D m&Z
malawaszka Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Dzięki Romas - kiedyś mam nadzieję się przydadzą ;)
madzior_ka Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Witajcie! malwaszko heh ja też czytając pierwsze posty myslałam ze jesteś w ciąży:) przed przeczytaniem wyjasnienia oczywiście:)))))) agatko my też z julcią i Deniśkiem już trzymamy kciuki za Arwi żeby wszystko było Ok i żeby były wspaniałe maluszki:) na pewno wszystk się uda, pewnie świetnie wyglądają takie maleńkie a jescze lepiej już podrośnięte grasujące po domu - heh wspaniały widok musi być!! a wiecie ze wlasnie napisał do mnie jakis facet zainteresowany szczeniakami po denisie :o napisał ze jest pieknby i w ogóle oczywiscie denis nigdy nie bedzie nikogo krył ale strasznie mi miło ze tak mu sie spodobał... :lol:
Mek Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 oczywiscie denis nigdy nie bedzie nikogo krył be pancia be żałować chłopakowi :):)
julcia_so Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Witajcie! :D Uff...własnie uporaam się z czytaniem tego co napisaliście - ale macie tempo! :o :lol: Agatko, trzymam mocno kciuki za małe Arwiniątka i za młodą mamuśke! :calus: :smilecol:
Agatka Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 Chyba sie nie zrozumiałysmy ... Wiec wytłumacze jeszcze raz: NIe chodziło mi o USG po porodzie, bo to srednio inteligentny weterynarz potrafi zrobic i stwierdzic czy cos jeszcze jest w macicy czy nie. Nie chodzi mi o USG potwierdzajace ciąże bo tego nie musiałam robic. BO po co je robic skoro widac ze suka ewidentnie jest w ciązy. Sytuacja jest dośc specyficzna. Dotyczy konkretnie Arwenki i faktu że obawiałam sie naprawde sporej liczby szczeniat. Arwenka jest suczka rozpieszczona - niestety.... Bałam sie, ze nie poradzi sobie z urodzeniem np 8 czy 9 szczeniat, a poniewaz nie znam weterynarza który podjął by sie liczenia płodów po 40 dniu ciazy, dlatego po długich debatach zdecydowalismy w tym akurat przypadku zrobic RTG, poniewaz uznalismy ze w tym konkretnym przypadku akurat bedzie lepsze. Nie chce dyskutowac na ten temat bo kazdy ma swoje racje. Nie uwazam ze RTG jest zdrowe i nigdy tego nie powiedziałam. Poprostu chyba źle sformułowałam swoje mysli. Mam tez zasade ze zarówno USG jak i RTG robie tylko wtedy kiedy jest to niezbedne. No i wszystko na ten temat Powiedz mi tylko dlaczego wszystkie twoje wypowiedzi sa takie potwornie kpiace i obrażajace innych ludzi . To przykre :( Ja chyba nic takiego nie napisałam żebys az tak musiała mnie zrugac... :(
orsini Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 Nie wydaje mi sie zeby to było katowanie....Ale to juz moja sprawa co i dlaczego prawda :) Kazda moja suczka jest dokładnie badana po porodzie. Nie martw sie juz o to. krzywdy bym im nie zrobiła. Tyle w temacie... . temu Agatko, bo to mile nie bylo to co ja mam byc mila w takim wypadku??? Jakos zawsze jestem nerwowa jak ktos pisze , ze to "moja sprawa", a w domysle wiec co ci do tego. No to sie nie zrozumialysmy w takim razie:)))po prostu myslalam najpierw ze sie przejezyczylas,ale potem przeczytalam TO. Wiesz, rozne sa metody i kiedys tylko na tej podstawie rozpoznawano ciaze, wiec myslalam, ze Ty tak z kazda suka i z kazda ciaza. To juz kasuje poprzedni mail w takim razie:))))skoro nie jest to prawda:))))co mnie cieszy ogromnie, bo jestem olbrzymim przeciwnikiem promieni rentgena:))))
orsini Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 ale swoja droga to takie teorie na temat USG jak skasowalam istnieja i mnie bardzo rozbawiaja zawsze:)))) bo nasze suki nie ronia a i szczenieta tez sie gluche nie rodza-ja to tylko 1 miot mialam,ale cala reszta moich znajomych i owszem. Ja mam ten plus, ze kolezanki siedza na katedrze rozrodu i usg mam pod reka kiedy chce jak tego potrzebuje:)))ile razy ja juz jechalam, bo mi cos nie pasowalo u suki:))))chodzi np o ropomacicze , bo mialam zwidy a to lepiej sprawdzic:)))
Agatka Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 No to ciesze sie ze sie juz zrozumiałysmy :) teraz mam nadzieje, ze wszystko bedzie przebiegac pomyslnie i ze jednak tych maluchów nie bedzie tak duzo.
jostra Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 Będzie dobrze, przecież wszyscy trzymamy kciuki :kciuki: A tak sobie myślę, że czasami niestety trzeba wybrać mniejsze zło, prawda?
orsini Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 No to ciesze sie ze sie juz zrozumiałysmy :)teraz mam nadzieje, ze wszystko bedzie przebiegac pomyslnie i ze jednak tych maluchów nie bedzie tak duzo. duzo nie duzo,waznie zeby ZDROWE byly i za to: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking:
julcia_so Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 Za Arwinke i jej maluszki! :drinking: :drinking: :drinking::drinking::drinking: :drinking: :drinking: :drinking:
Justa Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 Popatrzcie co znalazłam na Allegro!! http://img4.allegro.pl/photos/oryginal/38/3888/388824/38882442 Fajny nieeee?
julcia_so Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 Popatrzcie co znalazłam na Allegro!! http://img4.allegro.pl/photos/oryginal/38/3888/388824/38882442 Fajny nieeee? Ale super! :)
Pasavera Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 :angel: :angel: :angel: Supcio :angel: :angel: :angel:
Ka-Vanga Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 [quote name='Justa']Popatrzcie co znalazłam na Allegro!! http://img4.allegro.pl/photos/oryginal/38/3888/388824/38882442 Fajny nieeee? A ja mam podobny :angel: , jakies 6 lat temu (tu sie moge mylic co do dokladnej ilosci lat :wink: ) dawali na klubowce w Poznaniu wszystkim wystawcom :grins: . :hmmmm: tylko co ja z nim zrobilam :wink: .
Justa Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 To cudeńko chyba 8 zł kosztuje, wiec jak coś to zawsze można sie szarpnąc ;)
julcia_so Posted January 8, 2005 Posted January 8, 2005 A ja mam podobny , jakies 6 lat temu (tu sie moge mylic co do dokladnej ilosci lat ) dawali na klubowce w Poznaniu wszystkim wystawcom . tylko co ja z nim zrobilam Olu, tylko nie mów, że zgubiłaś takie cudo!?! :wink: A ciekawe jak tam Arwinka......juz nie mogę się doczekać jakiś wieści! :)
alexandra Posted January 8, 2005 Posted January 8, 2005 No właśnie czekamy na wieści o Arwi!!! A ja też mam takie cudo (breloczek), nawet z jeszcze większą głową, i też mi się strasznie podoba:) Kupiłam go na krakowskiej wystawie, były też i inne rasy, co wązne naprawdę ładnie zrobione będące idealnym odwzorowaniem konkretnej rasy :wink:
Recommended Posts