Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

heheh ale to jest naprawde super :D bo kiedyś to tak pustawo nawet było...heh ledno sie pisąło strone na dzień, a teraz!! Sznauceromaniaków tyle nabyło się i tyle piszą że az miło potem wpasć i patrzec jak si erozgadują :wink: (gorzej to nadrabiac :lol: )

Posted

He,He Malawaszka to ja juz nie bede sie z tych gratulacji wycofywac :D Masz je na przyszlosc :D

Agatka,trzymam kciuki za Twoja psiomamuske :D koniecznie pisz jak cos sie zacznie dziac ,bedziesz miala nasze duchowe wsparcie :D

m&Z

Posted

Witajcie!

malwaszko heh ja też czytając pierwsze posty myslałam ze jesteś w ciąży:) przed przeczytaniem wyjasnienia oczywiście:))))))

agatko my też z julcią i Deniśkiem już trzymamy kciuki za Arwi żeby wszystko było Ok i żeby były wspaniałe maluszki:) na pewno wszystk się uda, pewnie świetnie wyglądają takie maleńkie a jescze lepiej już podrośnięte grasujące po domu - heh wspaniały widok musi być!!

a wiecie ze wlasnie napisał do mnie jakis facet zainteresowany szczeniakami po denisie :o napisał ze jest pieknby i w ogóle oczywiscie denis nigdy nie bedzie nikogo krył ale strasznie mi miło ze tak mu sie spodobał... :lol:

Posted

Witajcie! :D

Uff...własnie uporaam się z czytaniem tego co napisaliście - ale macie tempo! :o :lol:

Agatko, trzymam mocno kciuki za małe Arwiniątka i za młodą mamuśke! :calus: :smilecol:

Posted

Chyba sie nie zrozumiałysmy ...

Wiec wytłumacze jeszcze raz:

NIe chodziło mi o USG po porodzie, bo to srednio inteligentny weterynarz potrafi zrobic i stwierdzic czy cos jeszcze jest w macicy czy nie.

Nie chodzi mi o USG potwierdzajace ciąże bo tego nie musiałam robic. BO po co je robic skoro widac ze suka ewidentnie jest w ciązy.

Sytuacja jest dośc specyficzna.

Dotyczy konkretnie Arwenki i faktu że obawiałam sie naprawde sporej liczby szczeniat.

Arwenka jest suczka rozpieszczona - niestety....

Bałam sie, ze nie poradzi sobie z urodzeniem np 8 czy 9 szczeniat, a poniewaz nie znam weterynarza który podjął by sie liczenia płodów po 40 dniu ciazy, dlatego po długich debatach zdecydowalismy w tym akurat przypadku zrobic RTG, poniewaz uznalismy ze w tym konkretnym przypadku akurat bedzie lepsze.

Nie chce dyskutowac na ten temat bo kazdy ma swoje racje. Nie uwazam ze RTG jest zdrowe i nigdy tego nie powiedziałam. Poprostu chyba źle sformułowałam swoje mysli.

Mam tez zasade ze zarówno USG jak i RTG robie tylko wtedy kiedy jest to niezbedne.

No i wszystko na ten temat

Powiedz mi tylko dlaczego wszystkie twoje wypowiedzi sa takie potwornie kpiace i obrażajace innych ludzi . To przykre :(

Ja chyba nic takiego nie napisałam żebys az tak musiała mnie zrugac... :(

Posted
Nie wydaje mi sie zeby to było katowanie....

Ale to juz moja sprawa co i dlaczego prawda :)

Kazda moja suczka jest dokładnie badana po porodzie. Nie martw sie juz o to.

krzywdy bym im nie zrobiła.

Tyle w temacie...

.

temu Agatko, bo to mile nie bylo to co ja mam byc mila w takim wypadku??? Jakos zawsze jestem nerwowa jak ktos pisze , ze to "moja sprawa", a w domysle wiec co ci do tego.

No to sie nie zrozumialysmy w takim razie:)))po prostu myslalam najpierw ze sie przejezyczylas,ale potem przeczytalam TO. Wiesz, rozne sa metody i kiedys tylko na tej podstawie rozpoznawano ciaze, wiec myslalam, ze Ty tak z kazda suka i z kazda ciaza. To juz kasuje poprzedni mail w takim razie:))))skoro nie jest to prawda:))))co mnie cieszy ogromnie, bo jestem olbrzymim przeciwnikiem promieni rentgena:))))

Posted

ale swoja droga to takie teorie na temat USG jak skasowalam istnieja i mnie bardzo rozbawiaja zawsze:))))

bo nasze suki nie ronia a i szczenieta tez sie gluche nie rodza-ja to tylko 1 miot mialam,ale cala reszta moich znajomych i owszem. Ja mam ten plus, ze kolezanki siedza na katedrze rozrodu i usg mam pod reka kiedy chce jak tego potrzebuje:)))ile razy ja juz jechalam, bo mi cos nie pasowalo u suki:))))chodzi np o ropomacicze , bo mialam zwidy a to lepiej sprawdzic:)))

Posted

No to ciesze sie ze sie juz zrozumiałysmy :)

teraz mam nadzieje, ze wszystko bedzie przebiegac pomyslnie i ze jednak tych maluchów nie bedzie tak duzo.

Posted
No to ciesze sie ze sie juz zrozumiałysmy :)

teraz mam nadzieje, ze wszystko bedzie przebiegac pomyslnie i ze jednak tych maluchów nie bedzie tak duzo.

duzo nie duzo,waznie zeby ZDROWE byly i za to:

:drinking: :drinking: :drinking: :drinking:

Posted

A ja mam podobny , jakies 6 lat temu (tu sie moge mylic co do dokladnej ilosci lat ) dawali na klubowce w Poznaniu wszystkim wystawcom . tylko co ja z nim zrobilam

Olu, tylko nie mów, że zgubiłaś takie cudo!?! :wink:

A ciekawe jak tam Arwinka......juz nie mogę się doczekać jakiś wieści! :)

Posted

No właśnie czekamy na wieści o Arwi!!!
A ja też mam takie cudo (breloczek), nawet z jeszcze większą głową, i też mi się strasznie podoba:) Kupiłam go na krakowskiej wystawie, były też i inne rasy, co wązne naprawdę ładnie zrobione będące idealnym odwzorowaniem konkretnej rasy :wink:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...