Agatka Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 NO to ja Wam dam powód do gadania o ciązach i porodach ;) Własnie szykujemy sie z Arwinka do narodzin kolejnego pokolenia małych futrzaków!!! POwolutku odliczamy godziny.... No i wszystko wskazuje na to ze bedzie nas DUUUUUUUUUUUUUŻO :)
Agatka Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 My tez bo Arwinka juz bardzo zmeczona tym wielkim brzuszkiem jest
Mek Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Agatko trzymam kciuki żeby rozwiązanie bylo bezproblemowe i żeby sunia pobiła rekord w ilosci zdrowych i fajnych szczeniaczków.
Ka-Vanga Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Hehe, Waszeczko dobrze, ze Twoj TZ tego wczesniej nie przeczytal (tzn przed Twoim wyjasnieniem) bo by sie lekko zdziwil :wink: :evil_lol: . Agatko, to trzymamy mocno kciuki za Arwenke i maluchy (hehe za duuuuuuuzo :baby: :grins: ) :D .
orsini Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Jostra wracam,ale tylko na chwile:)))))bo zaraz w teren jedziemy:(((((ale za to do faceta co ma konie,wiec moge jechac skontrolowac w jakich warunkach je trzyma.
Ka-Vanga Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Może lepiej niech nie pobija rekordów :wink: Wlasnie, lepiej isc w jakosc niz w ilosc :wink: , hehe bo potem jak jest np 12 takiego towarzystwa to ciezko jest :wink: .
orsini Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 no koniecznie:)))))pisz od razu jak sie wykluja male Arwinki!!!
jostra Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Może lepiej niech nie pobija rekordów :wink: Wlasnie, lepiej isc w jakosc niz w ilosc :wink: , hehe bo potem jak jest np 12 takiego towarzystwa to ciezko jest :wink: . Jakie 12 ?????????????????? :evilbat: 0X Czyś ty zgłupła ? :P Nigdy Arwinki nie widziałaś? Chcesz ją dobić? :-?
orsini Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 miniatura 12 szczeniat????o 9 slyszalam,ale az tylu to juz nie
jostra Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 To chyba byłby rekord, ale jednak nikomu nie życzę :-?
orsini Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 tzn. jak ktos ma 2 suki i kryje w tym samym czasie to sie zdaza, ze szczeniaki podrzuca tej jednej i ma krycie do powtorki a co za tym idzie za darmo:))))TO to slyszalam:)))))i wtedy pewnie i 10 w miocie moze byc:)))))))))
jostra Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Bosh, czego to ludzie nie wymyślą, żeby tylko kasę zgarnąć :evil:
orsini Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 no, to mozna by osobny topic zrobic:)))tyle tego jest:))))) ale wlasnie jacy oni pomyslowi sa, nie?bo ja na takie rzeczy to sama bym nie wpadla:)))ciekawe ile trzeba nad takim machlojstwem pomyslec, zeby wymyslic?
Ka-Vanga Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Może lepiej niech nie pobija rekordów :wink: Wlasnie, lepiej isc w jakosc niz w ilosc :wink: , hehe bo potem jak jest np 12 takiego towarzystwa to ciezko jest :wink: . Jakie 12 ?????????????????? :evilbat: 0X Czyś ty zgłupła ? :P Nigdy Arwinki nie widziałaś? Chcesz ją dobić? :-? Jesssuuuuuuuu Jostra, przeczytaj uwaznie co napisalam!!!!!!!!!!! Odpowiedzialam tylko, ze lepiej zeby nie bila rekordow, bo sobie trudno potem poradzic. A Arwenke widzialam nie raz :evilbat: .
jostra Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Kreatywni są, to fakt Moja weterynarz wczoraj mi mówiła, że była kiedyś przy przeglądzie miotu u pani sędziny, był to mix westa z jakąś drugą inną rasą (nie pamiętam jaką) i się zastanawiali jako co to zakwalifikować, bo było za wcześnie, żeby określić, której rasie są bliższe szczeniaki! I podobno te psiaki są normalnie wystawiane no i rozmnażane dalej!!! :-?
jostra Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Jesssuuuuuuuu Jostra, przeczytaj uwaznie co napisalam!!!!!!!!!!! Odpowiedzialam tylko, ze lepiej zeby nie bila rekordow, bo sobie trudno potem poradzic. A Arwenke widzialam nie raz :evilbat: . Wiem, wiem Ta liczba mnie po prostu zszokowała! :smhair2:
Ka-Vanga Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Nie wiem jaki byl rekord u mini, dlatego tak sobie strzelilam :wink: . U olbrzymow to slyszalam na razie o 15 (znajoma miala) i to dopiero ciezko odchowac.
Seja Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Cześć wam posylwestrowo! Nie powiem wam co przeżyłam w ostatni dzien roku bo byście mnie do AA wyslali. W każdym razie nareszcie skonczyłam kolejna częśc mojej prrrracy i moge oddać się pisaniu... Po pierwsze zyczę wszytskim aby ten roczek był lepszy niz poprzedni.. :D Jak sobie tak czytam to co napisalyscie...na temat dużej ilosci szczeniąt ( ponadprzeciętnej) to jak najbardziej wiarygodnym mi sie wydaje ,ze jak ktos ma w domu dwie suczki...powiedzmy rodowodowa i nie, to jak urodza...nieuczciwiec mógłby z powodzeniem dodac pannie rodowodowej pieski panny bez papierów... nu ni??
orsini Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 ale to jest "normalne" i nie trzeba kombinowac za mocno,ale wez wymysl ze kryjesz 2 zeby 1 "nie zaszla" i masz krycie 1 za friko:)))))))bo za tamte szczenieta sie nie rozliczasz , bo sie rozliczas za 1 miot a nie 2:)))) nie wiem jak i gdzie przychodza takie jak to pieknie Jostra ujela KREATYWNE:))))pomysly:))))na kiblu?:))))))
Ka-Vanga Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Tylko, zeby nie bylo domyslow, o tej 15 olbrzymow co napisalam to urodzilo sie od jednej suki, tam na pewno nie bylo zadnych podkladanych :D .
orsini Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 KaVanga:)))u olbrzymow 10szczeniakow to bardzo czesto sie zdaza:)))) u dobermanki pewnego hodowcy u nas urodzilo sie 14! w lecznicy, jego ni ebylo. chyba czesc przez cesarke, w kazdym badz razie laski pol dnia ratowaly szczeniaki, przezyly wszystkie a pan wielki hodowca wpadl i : ten, ten, ten , ten i ten do uspienia! bo mialy biale kolnierze i nie dalo nic tlumaczenie, ze moze je jako pety sprzedac-nie, bo z jego przydomkiem z bialymi krawatami dobermany chodzic nie beda!!!
Recommended Posts