madzior_ka Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Czy to znaczy ,ze wybierasz sie na Bemowo? Ja jeszcze nie wiem. A co tam będzie? Agatko więc widze, że chcecie miec w domku Słonia obronnego:) fajnie:) ja bym chciała Denisa towarzyszącego, ale co z tego wyjdzie to się jescze okaże własnie takie spotkanie to coś wapsniałego bo można się zapytać i podpatrzyć u innych czego nam jescze brakuje, ech..... mam nadzieję, ze keidyś spotkam się z kimś z was kto sie zna na szkoeniu i powie mi coś niecoś o wyszkoleniu mojego psiaka bo nie chcem iść na PT i się skompromitować :oops:
dorotak Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Czy to znaczy ,ze wybierasz sie na Bemowo? Ja jeszcze nie wiem. A co tam będzie? Kolejne spotkanie obedience'owe takie spotkanie to coś wapsniałego bo można się zapytać i podpatrzyć u innych czego nam jescze brakuje, ech..... mam nadzieję, ze keidyś spotkam się z kimś z was kto sie zna na szkoeniu i powie mi coś niecoś o wyszkoleniu mojego psiaka bo nie chcem iść na PT i się skompromitować :oops: Co do samych ćwiczeń, to chyba sama czujesz, czy Denis je umie, czy nie. Czy masz jakieś wątpliwości co do tego jak dane ćwiczenie ma być wykonane? Czy masz możliwość nakręcenia swoich ćwiczeń na filmie (np. aparatem cyfrowym)? Atos nie jest co prawda super ćwiczącym psem, ale możemy nagrać jakieś elementy i z krótkim komentarzem (w stylu co na tym fragmencie robi dobrze, a co do chrzanu :evilbat: ), mogłabym też zrobić. A w ogóle polecam zainteresowanie się obedience. Klasa "0" jest prostsza od PT. Może spróbowalibyście od tego? To sport raczkujący w Polsce, ale mamy nadzieję, że już w tym roku pojawi się więcej imprez. Pozdrowienia
madzior_ka Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Atos nie jest co prawda super ćwiczącym psem, ale możemy nagrać jakieś elementy i z krótkim komentarzem (w stylu co na tym fragmencie robi dobrze, a co do chrzanu ), mogłabym też zrobić. byłoby super!! a aparat fotograficzny cyfrowy mam więc krótkie filmiki mogą być:) tylko musz epcozakeć na łądniejsz apodoge moze jutro cos popstrykam poprosze siostre zeby nakręciła po kolei różne komendy (wszystkie) które umie Denis, a co do kalsy 0 to właśnie byłabym nią bardzo zainteresowana bo z regulaminu wynika że Denis to wszystko umie tylko zostawanie przez minute trzebaby doszlifowac i chodzenie przy nodze, i najwazniejsze nauczyć go teog w obecności psów które kosza, za kórymoi szaleje i z którymi musi sie pobawić!!!! :roll: ale moze z czasem przywyknie ob juz widze ze ciagnie do nich coraz mniej pewnie wyrosoślał, a nie wiesz czy bedą w woj,. małopolskim w 2005 roku zawody obedience w klasie 0? najlepiej okolice Krakowa ew. Katowic... pwnie nie bedzie:((
dorotak Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 moze jutro cos popstrykam poprosze siostre zeby nakręciła po kolei różne komendy (wszystkie) które umie Denis, No super, to wtedy można by porozmawiać o czymś konkretnym ;-) i najwazniejsze nauczyć go teog w obecności psów które kosza, za kórymoi szaleje i z którymi musi sie pobawić!!!! :roll: No i tu znowu obedience jest lepsze, bo pies ćwiczy w nim sam na ringu, nie ma tego drugiego, ktory w tym czasie ćwiczy zostawanie. Oczywiście jest publika i inne psy, ale dalej, poza ringiem. Więc jest łatwiej. a nie wiesz czy bedą w woj,. małopolskim w 2005 roku zawody obedience w klasie 0? najlepiej okolice Krakowa ew. Katowic... pwnie nie bedzie:(( Na razie jeszcze nikt niczego nie zapowiadał. Ale - jak napisałam wcześniej - śledź topik Obedience na Sport i Praca. Jestem pewna, że będą się tam pojawiały informacje o organizowanych zawodach. Ale na razie do wiosny raczej będzie cisza. Pozdrowienia
Pink Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 bo nie chcem iść na PT i się skompromitować :oops: madzior-ka, to ma byc zabawa, przyjemnosc, dla Ciebie i psiaka. To nie jest egzamin dojrzalosci ktorego niezdanie oznacza koniec kariery zawodowej :wink: Dlaczego robisz sobie odrazu stres z tego powodu. Przeciez nie idziesz i nie zdajesz egzaminu teraz, na to sa potrzebne miesiace, miesiace zabaw, miesiace cwiczen, miesiace przyzwyczajania sie do warunkow, miesiace do poznawania innych psow, innych ludzi........ i co najwazniejsze miesiace dorastania, nabierania madrosci, cierpliwosci itp. Przestan robic sobie stres !!!!! przeciez jak bedziesz cos robic a nie bedziesz sie czula na silach zeby zdawac egzamin, to go zdawac nie bedziesz, to jest tylko Twoja decyzja.
madzior_ka Posted January 4, 2005 Posted January 4, 2005 wiem, wiem ze to moja decyzja ale wlasnie chciałabym zdać dla siebie wlasnej satyskakcji a nie wiem czy sie uda, ale od wakacji w które chce zdac mam jescze spooooooooooro czasu. co do obedience to fajniejakby były jakieś zawody w pobliżu i na pewno byłaby miła zabawa i sprawdzenie się:) a co do filmików to pogoda fatalna ale moz eocś sie uda nakręcic;)
malawaszka Posted January 4, 2005 Posted January 4, 2005 HALLOOOO!!!! Sznauceromaniacy łączcie się :wink: Potrzebny zmasowany atak na księgę gości na tej stronie http://www.psyimy.emil.tnp.pl/ :evilbat: arima i daga tam napisały parę słów a oni ładnie z tego wybrnęli :x więc jakby ktoś miał ochotę na mały wpisik uświadamający po co są rodowody :wink: najgorsze jest to, że moja Lunicha pochodzi z podobnego źródła podejrzewam i wiele jej wad charakteru wydaje mi się może być tym spowodowane :-? jakie to szczęście że trafiłam na dogo i zostałam oświecona 8) :lol: Orsini słyszysz - ja też już jestem oświecona :lol: :wink:
julcia_so Posted January 5, 2005 Posted January 5, 2005 Witajcie! :lol: A co tu taka cisza?!? :o Pewnie wszyscy uczą się do szkoły, no tak ja równiez tylko, że dzisiaj miałam troche mniej zadane więc mam w pewnym sensie luz! :wink: Niestety xle pracuje mi się na kompie poniewaz cos mi się porobiło i.....jestem na trybie awaryjnym.... :roll: Jutro będziemy chyba wgrywac system od nowa, no cóż.... Witam nowego sznauceromaniaka M@da! :P
berenika Posted January 5, 2005 Posted January 5, 2005 Witam wszystkich. :) Malawaszko - moje 3 grosze do zdjęć z galerii: Malawaszko te igraszki są rewelacyjne :lol: tak się bałaś jak Lunka zareaguje, a to tylko kwestia czasu , że się przekona do drugiego psa, jak z dziećmi. 8)
Marta-m Posted January 5, 2005 Posted January 5, 2005 no pewnie w pewnym sensie i przez szkołe...przynajniej w moim przypadku....Tak naz zawalili teraz , bo wiecie koniec półrocza i musza ocen nawstawiac żeby mieć z czeo oceny wystawić...KOSZMAR :roll: :evil: Wiam wszystkich nowych i chwale wszystki foty w galerii :lol:
berenika Posted January 5, 2005 Posted January 5, 2005 Hej julcia! To samo miałam napisać , że coś tu cicho :roll: . A z drugiej strony-jak ja mam tak burzliwy początek roku ,że nie wiem za co się zabrać :crazyeye: :silly: to może nie tylko ja i dlatego mało nas. :wink: . Witam serdecznie M@d-. :) Kurcze , a jednak podnieśli wpisowe :lol: , miałam fart , że zdążyłam przeczytać sznauceromaniaków przed końcem roku :B-fly: :baddevil: . Bo podwyżki w pracy nie widać :o :-? .
julcia_so Posted January 5, 2005 Posted January 5, 2005 Witajcie bereniko i Marto! :) Marto u nas też tylko sie spieszą z ocenami i jeszcze dzieci cos poprawiaja (oceny) jak zawaliły.... :roll:
Marta-m Posted January 5, 2005 Posted January 5, 2005 hej.. U mnie troszke nie ciekawie..Edi od paru dni nie chce jesc :( Czasami cos zje ale bardzo mało. A probowałam i gotowanego i nawet Eukanube kupiłam (bo ostatnio nie kupywaliśmy mu). ALe nie chce jesc i dzisiaj jeszcze taki markotynu jest....spi cały dzień i taki przumulony chodzi :( JA mam nadzieje że to nic złego, ale wszyscy sie martwimy (może przewrażliwienie) Ale narazie czekamy do jutra. Bo jeszcze wczoraj zachowywał sie normalnie,moze to takie chwilowe,sznaucerkowe humorki? ZObaczymy... :roll:
madzior_ka Posted January 5, 2005 Posted January 5, 2005 Witajcie ja mam nawał pracy szczególnie na plastyke bo moiałam zaległości z 3 prac :roll: wlasnie je skonczyklam i jescze musiałam pomalowac dwie butelki zeby miec 6 ech.... ajutro jescze spr z fizyki przekłądany od miesiaca....tragedia :evilbat: MArto a MOze Edi się po prostu przeziębił? Denisek też chodizł torche markotny (co prawda jadł ale on nawet chory duzo je:) i krztusił się flegmą, kilka razy nawet zwymiotował ale wiesz co jest dobre? jest to przeziebienie to flegamina w tabletkach (2 raz po pół tableki) denisek zażywał cos ponad tydzien i juz mu lepiej:) po flegamince zwymiotował duzo flegmą i tera juz nie ma:)
alexandra Posted January 5, 2005 Posted January 5, 2005 Martusiu ja też bym obstawiała niestety przeziębienie lub np. przytkane gruczoły przyodbytowe. Jak Ediemu nie przejdzie do jutra to lepiej udajcie się do lekarza. Ale nie martw na pewno będzie dobrze, trzymam kciuki. Madziorko, fajne macie zadania na plastyce (malowanie butelek)! A czym malujesz, specjalnymi farbami do szkła??
berenika Posted January 5, 2005 Posted January 5, 2005 Waszko a chodzi o psy czy o dziecko ? :lol: :baby: . Rany !! Magdziorko zazdroszczę zajęć bo kiedy ja miałam plastykę to nie miałam takich możliwości , a może to zależy od nauczyciela??? :-? Magdziorko u mnie jest w tej chwili szpital w domu , bo nawet Alter ma katar i kaszle :o . Nie sądziłam ,że pies może się zarazić od ludzi? :oops:
malawaszka Posted January 5, 2005 Posted January 5, 2005 Waszko a chodzi o psy czy o dziecko ? :lol: :baby: . :P jedno i drugie :wink:
berenika Posted January 5, 2005 Posted January 5, 2005 To gratuluję z całego seca. :D :klacz: Trzeba podnosić przyrost naturalny!!!! :terazpol:
Marta-m Posted January 5, 2005 Posted January 5, 2005 heh moja mama tez podejrzewa że przeźiebienie bo mowila że niedawno była w nim na dłuższym spacrku i Edi troche zmókł :( Wiec pewnie tak,zobaczymy co jutro bedzie,pewnie pójdziemy do weta na kontrole. Malawaszka gratuluje 8)
Romas Posted January 5, 2005 Posted January 5, 2005 Malawaszka gartulacje :D :D :D Piekna zdjeciowa historia zabawy Lunki z Mercedes.widac dokaldnie cala mowe psiego ciala.I jak Luna udaje ,ze jest grozna :D Witam M@d :D Czy Twojemu psu uszy tak stoja same z siebie ,bez kopiowania.Pieknie to wyglada ,jakby wial jakis ogromny wiatr i podniosl te uszyska . Bardzo zabawny ten sznaucio :D magda&Zuzia
Ka-Vanga Posted January 5, 2005 Posted January 5, 2005 Waszunia, szybciutko nam sie tu tlumacz co i jak :wink: :evilbat: .
malawaszka Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o powariowali czy co??????????? :roflt: nie - NIE JESTEM W CIĄŻY :lol: i proszę tu takich plotek nie rozsiewać :wink: :lol: po prostu kiedyś będę i tyle :lol: chciałbym może i już ale nie czas na to jeszcze :wink: buuuahaha ale się ubawiłam 8)
jostra Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Kurcze, ale tu się dzieje Sensacje jak w brazilian soap opera, hi, hi :P :cooldevi: :klacz:
Recommended Posts