Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W zasadzie liczę na to że samo się podniesie. 8)

Albo że może ktoś z sznauceromaniaków podpowie co zrobić , bo skalpel to ostateczność.

Ja też jestem dobrej myśli :lol: .

Zresztą ma jeszcze trochę czasu :) .

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

no a takie "nauszniki" jakie noszą małe obcięte dogi?? to przytrzyma przez jakiś czas i może uszka staną :wink:

podobno też wywar z kurzych łapek zawiera jakieś tam rzeczy wzmacniające chrząstki :roll: : kupuje sie kurze łapki( fuj) i gotuje rosołek z warzywkami, taki gęściejszy niz zwykły rosół

leje sie mniej wody i robi sie aka prawie galaretka

to dobrze wpływa na stawy i uszątka

to instrukcje od właścicelki ONka :wink:

Posted

Ja to ogólnie polecam kurze łapki to jedzenia (zagotować na wodzie ok. 35 minut z ryżem i warzywami) bo bardzo pomagaja na kości :) Sprawodzne na Denisku i na owczraku mojej kuzynki - miał tak słabe kości, że aż zaczał kulec na łapke dzieki kurzym ratkom bardzo mu pomogło 8)

Posted

Witajcie agatko wpisałam się Wam do księgi na stornie, ale jescze tutaj powiem iż strona jest ŚWIETNA naprawdę!!! zresztą wszystko napsiałam w księdze:) super, napatzryć się nie mogę:) pasuje taka śliczna strony do taich świetnych psiaków:) a co do nasze strony to ja też nie będę giorsza i daje w takim razie adresik (jesli mi wolno...)L www.denis.dog.pl już działa w nowej szacie graficznej, moze nie jest tak fajna jak Rivendelkowa, ale zawsze to coś:) i zrobiłyśmy całkiem same, z małą pomoca Deniska, który był krytykiem głównym:)))) Merdał ogonkiem jak mu się podobało, a jak nie to schodzil z kolanek is zedł do inego pokoju :lol: narazie nie działa powiększanie zdjeć sa tylko miniaturki ale sporo mi czasu zajmuje ich wgrywanie Agatko, Pasacero bo wy maci epowiększane zdjecia na stornkach w jakich rozmiarach dajecie te duze zdjecia/ chyba nie oryginalne? bo oryginały mam coś ponad 1000 pixeli szerokości więc chyba godizne jedno zdjecie bede wgrywac!!!....tak sie zastanawiam ze moze 600x450 pixeli dam te powiększenia powinno byc ok...

bereniko gdybyś była w Katowicach to super!! - byłaby kolejna osoba, którą bym poznała na tej wystawie:0 ech...jak jaj zdażę was wszystkich spotkać:) tyle osób będzie - super!! już się nie mogę doczekać!!!!!!!

Posted
Hej !

Poznalam Ole i przemila Bangi.Fajna suczka i mila wlascicielka :D Ogonek bardzo mi sie podobal.

Przykro mi ,ze musialam wczesniej wyjsc ale mialam awarie samochodu.

m&Z

No wlasnie udalo nam sie dzis spotkac z Magda (czyli Romas :wink: ) i Dorotak :D . Strasznie mi bylo milo Was poznac dziewczyny, no i Wasze super psy. Hehe, Zuzia (przekochana suczka :D ) wpatrzona w Magde (hihi Atos i Bangi rowniez - Magda miala pyyyyyyyyszne przysmaki :lol: ). Szkoda, ze Magda musiala tak szybko isc, ale za to z Dorota sobie troszke pogadalysmy, poskakalysmy, Atos jest naprawde super, taki zabawowy i wesoly psiak :D .

No to dziewczyny mam nadzieje, ze niedlugo znowu sie spotkamy :grins: .

Posted
Zyczę Wszystkim w Nowym Roku samych cudownych dni z naszymi psami

A teraz chciałam się przywitać :D

(dopóki obowiązuje 75 euro :evil_lol: :sweetCyb: )

mam 11 miesięcznego czarnego sznaucera olbrzyma

chciałabym - jak mi czas pozwoli czasem porozmawiać z Wami.

Witaj Bereniko :D , ale super, ze kolejny olbrzym do nas zawital :D .

Hehe spryciara, chce sie zalapac jeszcze po nizszej stawce :wink: :evilbat: .

Posted

poprzedni post julci_so napisałam ja tylko zapomniałam wylogowac moją siostrę :oops: a zaraz wkleję do galerii zdjecia Deniska w niegotowym jescze ubranku specjalnie na prośbę Agatki;))

Posted

No wiesz KA-Vanga muszę jakoś pokombinować z kasą co by mi na :drinking: wystarczyło , bo zauważyłam , że tu jest rozrywkowe towarzystwo :fadein: .

Więc i ja się będę tu dobrze czuć :ylsuper:

Dzięki Kaska ,tylko trochę się nie mogę doczekać skutku :shake: , zwłaszcza że jego siostrze uszy już stały na wystawie we Wrocku.

Co do żywienia to co dzień dostaje (oprócz karmy) rosołek-galaretkę z ryżem i mięskiem i warzywami.Już dłuższy czas(6 mies):facelick: .

Aż sama przerzuciłam się na chińszczyznę :D

Choć na początku mylnie ''odczytałam '' tą galaretkę i robiłam mu czerwone bo żółtych nie chciał. :cunao: :stupid:

Posted
Strasznie mi bylo milo Was poznac dziewczyny,

Cała przyjemność po naszej stronie :D

wpatrzona w Magde (hihi Atos i Bangi rowniez - Magda miala pyyyyyyyyszne przysmaki :lol: ).

Taaaak, Magda zawsze tak robi. Żebym nie wiem co wzięła ona i tak ma lepsze przysmaki. Ale ponosi za to zasłużoną karę w postaci Atosowych łapek na spodniach... :wink:

No to dziewczyny mam nadzieje, ze niedlugo znowu sie spotkamy :grins: .

Ja też mam taką nadzieję. Bandziorek jest po prostu super! Wesoła, chętna do zabawy, pewna siebie - miodzio! Atos po dzisiejszych szaleństwach natychmiast wylądował w wannie na praniu futra - szczerze mówiąc woda w jego ulubionej kałuży wydaje mi się czystsza niż to, co z niego spływało. Znaczy się, w języku sznaucerów, "fajnie było" :lol:

A więc do następnego razu!

Pozdrowienia

Posted
No wiesz KA-Vanga muszę jakoś pokombinować z kasą co by mi na :drinking: wystarczyło , bo zauważyłam , że tu jest rozrywkowe towarzystwo :fadein: .

Hie hie :evilbat: .

Orsini widzisz mowilam, ze mozemy spokojnie po 100 euro brac :wink: :evilbat: .

Posted

Hej Wam wszystkim!

Ka-Vanga - Ty to jesteś interesowna kobieta. :P

Sylwester był super, ale niestety jutro znowu do kieratu. :(

Jostra a jak tybyłaś na zabawie to psiaczki u kogoś na przechowaniu czy dzielnie same w domku siedziały?

Pieski noc spędziły w domu, jak zawsze. Tak jak pisłam - im nie przeszkadzają fajerwerki czy petardy.

Agatko - fajna stronka - gratulacje, też muszę się zabrać za swoją, ale teraz jak nie ma Piotrka, to chyba nierealne.

Posted
Taaaak, Magda zawsze tak robi. Żebym nie wiem co wzięła ona i tak ma lepsze przysmaki. Ale ponosi za to zasłużoną karę w postaci Atosowych łapek na spodniach...

a może zdradzicie tajemnicę co jest tymi przysmakami bo ja już próbowałam żółtego serka, karmy, ciasteczek dla psiaków i innych...:) wszystklo smakowało tak samo:) acha i jescze ukochanej marcheweczki:)

a jak udało się spotkanie oprócz tego ze było fanie bo sie spotkąłyscie to co z obedience i agility? cwiczyłyscie cos? w ogóle co to było za spotkanie jesli chodzi o obedience i agility?

Posted
Taaaak, Magda zawsze tak robi. Żebym nie wiem co wzięła ona i tak ma lepsze przysmaki. Ale ponosi za to zasłużoną karę w postaci Atosowych łapek na spodniach... :wink:

Taaaaaak, wiem cos na ten temat :wink: :lol: .

Ja też mam taką nadzieję. Bandziorek jest po prostu super! Wesoła, chętna do zabawy, pewna siebie - miodzio! Atos po dzisiejszych szaleństwach natychmiast wylądował w wannie na praniu futra - szczerze mówiąc woda w jego ulubionej kałuży wydaje mi się czystsza niż to, co z niego spływało. Znaczy się, w języku sznaucerów, "fajnie było" :lol:

A więc do następnego razu!

Pozdrowienia

Strasznie sie ciesze, ze Bandziorek sie podobal :D . Nasze psiaki sie razem pobawily, hehe najpierw to chialy sie bawic w najwiekszym blocie (nie Dorota :wink: :lol: ). Ja jak Bangi przywiozlam do domu to tez pierwsze co zrobilam to wsadzilam ja od razu do wanienki i umylam, hehe normalnie czarna woda sie z niej lala :wink: .

Acha zapomnialam napisac, ze Atos to jest niesamowity maniak pileczek (hihi cos jak moja Nafka), cudny jest po prostu :grins: .

Posted
a może zdradzicie tajemnicę co jest tymi przysmakami bo ja już próbowałam żółtego serka, karmy, ciasteczek dla psiaków i innych...:) wszystklo smakowało tak samo:) acha i jescze ukochanej marcheweczki:)

Nie wiem dokladnie co miala Magda, cos mi sie obilo o uszy, ze to byl kotlecik :D . Hehe u mnie nawet i cebula by poskutkowala, bo Bangi to jest wszystko zerna :evilbat: .

a jak udało się spotkanie oprócz tego ze było fanie bo sie spotkąłyscie to co z obedience i agility? cwiczyłyscie cos? w ogóle co to było za spotkanie jesli chodzi o obedience i agility?

Jak pisalysmy na spotkaniu bylo super :D . Na obedience ja tylko potrzylam i sluchalam, natomiast Dorota z Atosikiem to chyba cos pokazywali (nie wiem dokladnie, bo mi sie zimno zrobilo i musialam zrobic sobie herbatke goraca, wiec chwile nie widzialam co sie dzieje). No i chwile udalo nam sie poskakac z naszymi piechami :D .

Posted

No wiec co do przysmakow :D to ja mam czesto smazona rybke a tym razem mialam kotlecik mielony.Taki kotlecik ,minimum dwudniowy to och! Moj pies mnie kocha i inne tez ,co bylo widac nie tylko na moich spodniach :D Ale nie mam im za zle :P -psom nie spodniom !

Jesli chodzi o kare to awaria samochodu na srodku ruchliwej trasy ,pod Pomnikiem Lotnika to juz chyba wystarczajaco :D

Moj ojciec pyta mnie zawsze "Po co Ci te psy ?!" Cos w tym musi byc! Zerwac sie przed 6 rano w wolny dzien ,przejechac taki kawal ,pchac samochod Trasa Lazienkowska i mimo to poleciec spotkac sie z innymi psimi maniakami ,to faktycznie nie jest normalne :D

Szkoda ,ze nie zdazylam dluzej pogadac z Toba Olu.Widze ,ze masz duza wiedze o sznaucerach i moze bym dokladnie wywiedziala sie o trymowanie.Temat mnie zafrapowal!

Dla tych co nie wiedza, to bylo spotkanie na temat Obedience z Maria Kuncewicz ,ktora jest propagatorka tego sportu w Polsce.

Spotkanie odbylo sie na terenie klubu Cavano.

Ale sie pieknych psow napatrzylam :D

Posted
a może zdradzicie tajemnicę co jest tymi przysmakami

Ogólnie to jest tak, że powinnaś stosować nagrody, które są super atrakcyjne dla psa. Jeśli pies jest łasy na jedzenie, to oczywiście najłatwiej nagradzać jedzeniem. Ale nie dla każdego psa jakiekolwiek smakołyki są atrakcyjne - wtedy trzeba szukać czegoś innego (piłeczka, zabawka do przeciągania, czasem wystarcza posmyranie po głowie). Więc jeśli żaden smakołyk Ci nie działa, spróbuj poszukać czegoś innego.

U nas dzisiaj była mieszanka żółtego serka, Frolików i wędzonego kurczaka. Magda podobno miała kotlecika :wink:

cwiczyłyscie cos? w ogóle co to było za spotkanie jesli chodzi o obedience i agility?

Spotkanie dotyczyło tylko obedience. Ponieważ przyjechało sporo osób, to przekształciło się w pokaz wszystkich ćwiczeń z poziomów "0" i "1". To znaczy ochotnicy prezentowali poszczególne ćwiczenia a Maria Kuncewicz (dzięki której zaangażowaniu w ogóle w Polsce coś się z obedience ruszyło) komentowała i dawała wskazówki co i jak poprawić. Uważam, że to było bardzo kształcące.

A po skończeniu spotkania oficjalnego trochę poskakaliśmy (korzystając z obecności przeszkód) i psiaki się wyszalały.

Pozdrowienia

Posted
Acha zapomnialam napisac, ze Atos to jest niesamowity maniak pileczek (hihi cos jak moja Nafka), cudny jest po prostu :grins: .

Dziękuję w imieniu Atosa. On jest po prostu tzw. świrem piłeczkowym :evilbat:

Trzymam kciuki za zdrowie Nafki - z tego, co mówisz, to są pokrewne dusze i podobne wariaty. Wyobrażam sobie całą trójkę (Bangi, Atos i Nafka) na spacerze - wszystkie czarne, brykające, każdy w innym rozmiarze :lol:

Pozdrowienia

Posted
:klacz: pięknie dziewczyny - cóż za zgodność wypowiedzi :wink:

wlasnie to samo mialam powiedziec 8)

a moze jakies zdjecia ze spotkania sie znajda do galerii ? :lol:

Posted
:klacz: pięknie dziewczyny - cóż za zgodność wypowiedzi :wink:

wlasnie to samo mialam powiedziec 8)

Długo ustalałyśmy wspólną wersję. Wygląda na to, że nam wyszło? :lol:

a moze jakies zdjecia ze spotkania sie znajda do galerii ? :lol:

Niestety, ja co prawda nawet wzięłam aparat, ale warunki były tak kiepskie (co chwila padało a teren jest w małym wąwoziku, więc tym bardziej ciemno), że nawet jednego zdjęcia nie pstryknęłam.

Następnym razem może się uda...

Pozdrowienia

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...