Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Madziorko, spokojnie mozesz wyczesywac podszerstek, wtedy Denisio nie bedzie Ci tak zarastal szybciutko :D .

Bangi byla dopiero na 3 zajeciach agility, ale skubana juz zalapala o co chodzi i smiga po przeszkodach :biggrina: , ona ma teraz 5 miesiecy. Debiut wystawowy pewnie na poczatku przyszlego roku :wink: :D . Posluszenstwo to musze sama zaczac z nia robic, w sumie nie takie "bandziory" :wink: :evil_lol: szkolilam. Ona jest bardzo przyjacielskim psem i wydaje mi sie, ze dosc latwo ja sie ulozy, wiec ne ma pospiechu :wink: :D .

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

OOO, to ja jestem za leniwa na codzienne mycie szponow :wink:

A teraz sie pozegnam mile panie i panowie, udaje sie w strone alkowy 8)

papa

Posted

acha not o super:) ja z Denisiem też mam zmaiar ale to moze w wakacxje przyszłe jakieś PT byśmy zdali :roll: - marzenia.....pierwszy psiak pierwsze i to samodzielne szkolenie, zobaczymy co z tego wyjdzie...

a z agility to tak na powazniej chcecie się bawić w jakieś zawody czy coś czy tylko tak dla rozerwania i kondycji Bangi?

Posted
Napisalam sabaczka, a sabaczka po rosyjsku to piesek 8)
heh, sorry alenie znam rosyjskiego:)

He he, Pink to juz nie to pokolenie co :wink: , my paniumaju pa ruskij :wink: .

Posted
. Debiut wystawowy pewnie na poczatku przyszlego roku :wink: :D . .

Czy jakiś konkrety juz masz co do wystawiania Bangi tzn ; jakie i kiedyy wystawy??

Posted

madziorko, to ja Ci powiem, że ona jeszcze długo będzie miała taki krótki włos, bo bardzo wolno jej rośnie i jeszcze nigdy nie była tak naprawdę zarośnięta! (jeśli chodzi o Twe wąttpliwości w galerii).

A ja kocham dlugie ogonki i będę je promowac jak tylko się da! Ogonki rulezzzzz!!! I marzy mi sie olbrzym z ogonem i ucholami... Ale z moja mamą to nie wchodzi w grę niestety :-?

A ja niedługo być może przypadkiem trafię na jakis trening, bo jedna z naszych forumowiczek chce zobaczyc Galciny ogon na żywo podczas treningu swego piecha!

Posted
A ja niedługo być może przypadkiem trafię na jakis trening, bo jedna z naszych forumowiczek chce zobaczyc Galciny ogon na żywo podczas treningu swego piecha!

teraz to już koniecznie musiz napisac coś wiecej:)!!!

Posted

Ale wszystko już napisałam. Dostałam pw od dziewczynki co ma średniaka i zastanawia sie nad miniaura tylko wacha się co do ogonka. No i chce zobaczyc jak wygląda na żywo, więc w ramach akcji promowania SZNAUCERKOWYCH OGONKÓW prawdopodobnie na to spotkanie sie stawimy ;)

Posted

Madziorko, mam nadzieje, ze cos z tego wyjdzie, tzn chodzi mi o zawody. Kiedys nawet z Lordem startowalam, ale malo, bo przestalismy trenowac, balam sie o jego stawy, on jest wielki, wazy ok 48 kg.

Mialam szkolic Nafke pod tym katem, tzn ju zbiegala troche, ale zrezygnowalismy na rzecz IPO, ale wiadomo teraz, ze ona niestety nie bedzie mogla juz skakac :roll: . Dlatego licze na Bangi :wink:

Mek, mysle, ze zaliczymy Katowice, na razie raczej wieksze wystawy, bo ona bedzie wystepowala w szcionkach (w szczeniakch - to dla nie znajacych rosyjskiego :wink: ), pewnie skusimy sie tez na jakies mniejsze wystawy, ale to musze jeszcze z Jostra pogadac :wink: .

Posted

No wiesz, obrazam sie na Ciebie :wink: , jak ja zaproponowalam spotkanie to nie mialas czasu, a dla jakiejs tam dziewczyny masz :eviltong: :evilbat: .

Posted

a ja przez ułamek sekundy myślaamże to spotkanie to własnie z tobą Olu będzie, a tu sie okazuje ze jednak nie:((

a teraz to już ty musisz m pwoiedziec wszystko o agility tzn regulaminy, i reguły znam ale co trzeba zrobić żeby startować? trzeba być zrzeszonym w jakimś klubie? czy mozna sobie renowac gdzie sie hcce a potem startować? są jakieś wymagania minimalne by pies mógł startować? wiek? umeijętności? strasznie mi sie to podoba i wydaje mi sie ze pasuje do sznuaucerków bo one takie energiczne sa:)

Ka-Vango będziesz w Katowicach? jejku sle świetnie!!! bo ja na 100% będe z julka jako widzowie:) to juz obeicywana od dawna wystawa przez rodziców i be dziemy super jak spotkamy się z jak największą ilością dogomaniaków:) z Agatką, Olą od Besi i jeszcze z tobą:)

Posted

Ka_Vanga kochanie nie obrażaj się ;) Wtedy nie miałam czasu, ale teraz to co innego ;) Koniec semestru a niedługo FERIE i wtedy na pewno będę mogła!!! I weźmiesz olbrzymki i Bangi i się pobawią wszystkie razem ;) Słoneczko już się nie gniewaj na mnie :calus:

Wam to dobrze... Wystawa w Wawce będzie dopiero pewnie marzec/kwiecień, ale będę na 100%, więc może wreszcie poznam jakiegos sznauceromaniaka ;)

Posted

No pewnie bede, bo mi Agatka zyc nie da :wink: :lol: , hehe zartuje 8) .

Madziorko, nie musisz byc zrzeszona w zadnym klubie, mozesz wystartowac jako wolny strzelec :wink: . Najlepiej na pierwszy raz to sprobowac swoich sil w zawodach organizowanych przez jakis klub, nie pamietam teraz kto tam u Was w Kraku jest. Sa trzy wielkosci S,M,L, tylko nie pamietam do ilu cm jaka , ale cos mi sie zdaje, ze do 35 jest S czyli small :wink: . No i takie zasady ogolne, pies nie moze pomylic sie w torze, tzn przeskoczyc nieodpowiednia przeszkode, ty nie mozesz sie pomylic, pies nie moze skoczyc w ta i spowrotem przez przeszkode, hmmmmmm co jeszcze. Jakby cos to pytaj :wink: .

To w takim razie pewnie widzimy sie w Katowicach :biggrina: .

Posted
Ka_Vanga kochanie nie obrażaj się ;) Wtedy nie miałam czasu, ale teraz to co innego ;) Koniec semestru a niedługo FERIE i wtedy na pewno będę mogła!!! I weźmiesz olbrzymki i Bangi i się pobawią wszystkie razem ;) Słoneczko już się nie gniewaj na mnie :calus:

Dobra dobra :P , teraz to sie podlizujesz :wink: . He he, a tak serio to ja sie za takie rzeczy nie obrazam 8) .

Wam to dobrze... Wystawa w Wawce będzie dopiero pewnie marzec/kwiecień, ale będę na 100%, więc może wreszcie poznam jakiegos sznauceromaniaka ;)

Ja pewnie bede albo jako sekretarz na ringu, albo jako wystawca 8) .

Posted

Nio więc kochana na zgodę ;) :beerchug:

A ja jeszcze Ci udowodnie, że sie spotkamy ;)

Wystawa w Wawce jest 8-10.04.2005r. !!!! Ktoś jeszcze się wybiera???

Posted

W sumie to moge po fioleciku :drinking: :D .

A w Wawie bedzie pewnie Agatka, moze Orsini przyjedzie, albo Jostra, ale nie wiem dokladnie kto, bo niestety warszawska wystawa jest nie za bardzo lubiana :-? .

Posted

Witam

ja bede w Katowiach i w Wawie z cala trojka, a w Glogowie i Bydgoszczy z sukami

Co do ognow i uszow ladnemu we wszytkim ladnie:)

Posted

A no pewnie, ze sie zameldujemy :)

I w Warszawie i w Katowicach :)

zapewne z Dengisławem i Słoniem :)

a co do typów to wydaje mi sie, ze włos nie zawsze ma znaczenie tzn ten na łapkach. na pierwszym planie jest to jak pies jest zbudowany. Jaki ma wzrost jaka mase...Moze byc naprawde piekny pies z zerowym owłosieniem łap, a moze byc pies koszmarny któremu wszystko zrobiono włosem. Wiec rozmowa na temat czy wygyrwa typ A czy typ N to troche chyba bez sensu...

Dobry sedzia nie sedziuje na typy a na budowe i eksterier.

Posted
a co do typów to wydaje mi sie, ze włos nie zawsze ma znaczenie tzn ten na łapkach. na pierwszym planie jest to jak pies jest zbudowany. Jaki ma wzrost jaka mase...Moze byc naprawde piekny pies z zerowym owłosieniem łap, a moze byc pies koszmarny któremu wszystko zrobiono włosem. Wiec rozmowa na temat czy wygyrwa typ A czy typ N to troche chyba bez sensu...

Dobry sedzia nie sedziuje na typy a na budowe i eksterier.

Hehe, Agatko zapomnialas dodac, ze to sie bardzo rzadko zdarza u nas w kraju takie sedziowanie :wink:

Posted

Eeeeee no wiadomo, ze czasem tak jest, ale nie jest to az tak nagminne (chyba :wink: ).

A co do zagranicznych wystaw, to mi sie wydaje, ze jest tak samo, tylko my sie ludzimy, ze moze jest inaczej, hehe zreszta zobacz jak czasem np Czesi jezdza za swoimi sedziami :wink: .

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...