Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
SH-Maniak daj www tych miejsc zobaczymy gdzie:))no tam gdzie ja beda wiecej wystawiac:))ale i tam gdzie maja mniej psow,zeby w kojcu nie wyladowala jakims

Nie mam ich www :-?

Tych z Estoni jeszcze nie przepytałam z lenistwa bo niechce mi się myslec nad anglikańskim 8)

A ci z Finlandii maja juz 2 sh, jedna to córka mojego staruszka z ostatniego miotu, oni dużo wystawiają i jestem bardziej za nimi.

Zaraz zabieram się za odpisywanie jednym i drugim na meile.

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

U nas np czesto opisuje sie kazdego szczeniaka osobno.

Na karcie przegladu mam napisane ze suki maja nr takie a psy takie.

GDybym nie miała tatoo to wogóle przeglad by sie nie odbył. Nie wiem moze mamy jakis pomerdany oddział ale u nas tak własnie jest.

W sumie to zastanawiam sie jak to bedize wygladąło z chipami bo prawdopododbnie w lecie jedno szczenie bedizmey chipowac nie tatuowac... no i ciekawe co oni wtedy zrobia, bo czytnika niestety nie maja w oddziale... i pewnie długo nie beda mieli...

W pierwszym miocie np 2 szczneiaki nie miały wyrznietych wszystkich zebów w dniu przegladu i mam w protokole wpisane, ze szczeniak nr .... i szczneiak nr ..... nie maja wyrżnietcyh wszystkich zabków jeszcze.

Takie szczegóły u nas pisza... Wiec o to mi chodziło.

Posted
SH-Maniak daj www tych miejsc zobaczymy gdzie:))no tam gdzie ja beda wiecej wystawiac:))ale i tam gdzie maja mniej psow,zeby w kojcu nie wyladowala jakims

KaVanga:)))my dear:)))zobacz:)))))))kartka wczesniej:))))

:oops: oooooooo przyznaje sie bez bicia, ze nie zauwazylam :roll: , hehe widziecie co te studia z czlowiekiem robia :wink: :lol: .

Posted
hahaha czyli jednak grzyby:))kurcze co tam u Was jakis drugi Czarnobyl byl,ze TAKIE grzyby rosna?:)))))

10km do elektrowni Opole 8) niby najbardziej ekologiczna i najnowocześniejsza w kraju :wink:

Posted

no to do Finlandii tam zimno to jej dobrze bedzie :)))))

jak juz sprawdzeni?tylko wymysl cos sensownego dla tych drugich,zeby mostow za soba nie palic:)))

Agatka: ja wiem,ze nie pisalas o moich szczenkach tylko ogolnie,ale ja i tak nie rozumiem:))no bo jakie pomylenie szczeniaka X ze szczeniakiem Y?jakby jakis mial np.zly zgryz to i tak sie go zatatuuje, no bo chyba nie 2 psy jednym numerem?wiesz co by bylo jakby oboje wlasciciele nagle sie zglosili po rodowod???:))))))a jakbym chciala bez papierow sprzedac to po co tatuowac?zglaszam mniej sztuk w miocie i oszczedzam na tatuowaniu,przegladzie i rejestracji,wiec dlatego nie rozumiem o jakie podmienienie X z Y chodzi?:)))

a to , ze sedziowie kynologiczni tatuuja daje gwarancje,ze nie bedzie przekretow,przynajmniej czysto teoretycznie,ale oni maja za duzo do stracenia:))))wiec nie ryzykowali by:)))

Posted

Hehe, teraz mi sie przypomnialo, ze jak Nafke bralam z Rosji, to tez byla smieszna historia z tatuowaniem :wink: . Jak ja juz wybralam i wiadomo bylo, ze ta bedzie moja i mialam juz dopelniac formalnosci i wychodzic i nagle Olga mowi: o rany jeszcze tatuaz. Niezle co, jakby zapomniala to bym sobie przywiozla suczke bez tatuazu :wink:

Posted

aaaaa...a to nie wiem jak by to u nas napisali....:))))ale zawsze u nas tatuuja po przegladzie:))))tak czy siak to nie jest w interesie hodowcy,zeby pod lewego szczeniaka podstawiac zdrowego,bo wtedy ten zdrowy tfu bez widocznych wad je ma na papierze.a tamten zekomo czysty jest zly i to wyjdzie potem na wystawie,wiec od razu zamiast 1 sa 2 lewe:))))

co do chipow...ten numer Ci nie przejdzie:)))bedziesz musiala zatatuowac a potem zachipowac:)))

u nas p.Larska-znana bardzo osobistosc napisala do glownej komisji hodowlanej,zeby zmienic przepis i albo tatoo albo chip:))tak jak jest w prawie unijnym no i co komisja na to?ze jeszcze jest za wczesnie na takie coc:)))))moze do lata juz nie bedzie za wczesnie,ale teraz poki co zwiazek nie uznaje chipa:)))))w rodowod wpisuja tatoo i koniec:))))

Posted

To jest argumentacja naszego oddziały. Zreszta Polak potrafi... naprawde

jednej lasce wpisali ze szczeniak taki i taki ma zadatki na zły zgryz, a akurat suka o tym imieniu miała isc na wystawy... jestem pewna ze gdyby szczeniaki nie były zatatuowane to laska by zmieniła nr bo ja za dobrze znam i dął tej suce inne imie i inny nr tylko po to zeby ludzie nie wiedzieli. Zreszta słyszałam o takich numerach... i z opowiadan zwiazkowych i od innych ludzi... Włosy deba staja co ludzie potrafia zrobic...

Ja i tak sprzedaje wszystkie psiaki z metrykami bez wzgledu na cene za jaka je sprzedaje. Bo regulamin wyraźnie mówi ze mam obowiazek wydac szczeniaka z metryczka. A co to za róznica cyz ktos zapłaci mi mniej czy wiecej .... wiec to mnie nie przekonuje akurat.

Dobra koniec tematu bo sie zaraz posprzeczamy znowu a po co ;):lol:

Poprostu tak jest u nas i juz :)

Posted

ja sie nie sprzeczam:))ciakawi mnie po prostu to co napisalas:)))ale tu masz racje...moze ja tak mam bo mnie znaja?w koncu nie jestem anonimowa tylko non-stop tam siedze???bo w sumie racja,ze ludziska sa rozne!ja bym takich numerow nie walnela ludziom-jakby chcieli na wystawy to by dostali na wystawy, bo mi to na reke, a po co mam dawac cos zlego,zeby z tym potem jezdzili po kraju.

ja dalam taki przyklad, ze po co tak oszukiwac, ze 2 psy na 1 numer, bo wtedy jeden by musial nie zostac zatatuowany i pojsc bez papierow za 600zl,a z papierem nawet z wada to i tak z 700zl powinno si e dostac,tak mi sie wydaje. Ale racja-ludzie kombinuja jak konie pod gorke!o tym nie pomyslalam, bo ja po prostu takich pomyslow nie mam:))))

Posted

a my jutro mamy wigilie w zwiazku i kazdy ma cos zrobic i mowili cos o salatkach.Zna ktos dobry przepis na salatke?szybka i tanie:)))jak nie to kupie ciasto i upieke:)))tzn.takie z kartonika,bo inne to juz mnie przerasta:))zreszta nienawidze siedziec w garach:)))

Posted
a my jutro mamy wigilie w zwiazku i kazdy ma cos zrobic i mowili cos o salatkach.Zna ktos dobry przepis na salatke?szybka i tanie:)))jak nie to kupie ciasto i upieke:)))tzn.takie z kartonika,bo inne to juz mnie przerasta:))zreszta nienawidze siedziec w garach:)))

Ja znam tani i dobry przepis na sałatkę, sa jej 2 opcje 8)

Robi się sekundkę :D

Posted

na słodko w pół sekundki :D

kukurydza z puszki, ananas z puszki najlepiej od razu pokrojony i starty żółty ser, a sosik do tego: śmietana, troszkę majonezu i czosnek do smaku

Jedyna robota to starcie sera i wymieszanie

Pychota

Posted

Kobieto - ta sałatka jest rewelacyjna!

Czosnku możesz dać 1 ząbek albo ewentualnie dodać granulowanego trochę

To jest moja ulubiona sałatka - żaden kanał :P

Bez czosnku byłaby mdla

Posted
a SH_maniak Twoja salatka?to jaka?:)))

moja to taka standardowa 8)

ogórki kiszone ( tak z 10 dużych) pokrojonych w kostkę

2x puszki kukurydzy

1x puszka fasolki czerwonej

1x puszka groszku

2x tuńczyk w oleju ( najlepiej z firmy Laguna)

2x jajko (do smaku)

troszkę żółtego sera do smaku

przyprawy:oregano, bazylia, pieprz ziołowy i troszkę oleju

na noc do lodówy aby sie przeszła i życzę smacznego :D

Druga jej wersja to jw + makaron rurki.

Nie znam osoby, której by nie smakowała 8)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...