Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

acha no to pozostaje tylko wytrzymać i czekać:)

A ja właśnie zamówiłam sobie i julce ze sklepu internetowego www.nici.net.pl breloczki do kluczy:) ja z konikiem a ona z osiołkiem:) fajne są tam rzeczy już nie moge sie doczekać aż nam przyślą....

Posted

Słuchajcie - to chyba do Ka-Vangi najbardziej, ale może inni też słyszeli:

jestem załamana, właśnie przeczytałam że Xawera Brodaty Wagabunda nie żyje??????!!!!!!!!! Przeczytałam to na stronie w księdze gości i ciągle mam nadzieję, że to pomyłka jakaś koszmarna bo na stronie nie ma informacji :cry: :cry: :cry: cała się trzęsę i ryczę - już teraz wiecie skąd chciałam olbrzymka :cry: :cry: :cry: Tak - Z Czarnych Diamentów z Tarnowskich Gór, tak sobie wymarzyłam i już dłuuugo śledzę hodowlę, Dominikę poznałam w Zabrzu na wystawie i jeszcze bardziej utwierdziłam się w przekonaniu, że chcę od niej pieska - ale mówiła wtedy, że Tara (Xawera) miała operację na guzki na sutkach ale że już jest dobrze i chciała w przyszłym roku Championat kończyć :cry: :cry: :cry: Wszystko mi się zawaliło - takie miałam plany i tak czekałam na tego psiaka - wiem że jest dużo hodowli, ale wiecie jak to jest jak się już wybierze - ja już pokochałam tego psiaka pomimo tego, że był dopiero w dalekich planach, a teraz taka wiadomość :cry: :cry: :cry:

Biedna Dominika :cry:

mam jeszcze malutką nadzieję, że to nieprawda :cry: :cry: :cry:

Posted

Malawaszko !

Tak to jast z ludzkimi planami w jednej chwili pryskają jak bańki mydlane.

Ja sobie niewyobrażam, co musi czuć Dominika .

Na pocieszenie Malawaszko jest piękna suka w hodowli Hajan ,mało powiedziane ona jest przepiękna . Zapytaj może będa ją kryć.

No i jeszcze olbrzymy z Dyas i z Tartaku .

Posted

Nie wiem co teraz zrobić :( Sunia była urodzona w 1998 roku, więc Xawera wczoraj by skończyła 6 latek :cry: :cry: :cry: to miały być jej ostatnie szczenięta :cry:

a stronka www.czarnediamenty.republika.pl

A ja tak bardzo strzegłam tej tajemnicy która to hodowla, żeby nie zapeszyć :cry: :cry: :cry: ale widocznie i tak za bardzo się cieszyłam :(

Nie wiem czy chcę z Tartaku - kiedyś wysyłałam do nich maila z pytaniami (m.in o cenę, ale nie tylko) i nie dostałam odpowiedzi :( - poza tym widziałam ostatnio na wystawie w Cz-wie psa z Tartaku - miał tak mało włosów na łapach, że aż łyso wyglądał :-? ; Co prawda ostatnie szczenki Xawery były po Kosmo z Tartaku i były piękne, a teraz Dominika chciała kryć Ontario - więc pieski byłyby naprawdę śliczne :(

wiecie - ja nie jestem znawcą ani hodowcą, więc wybieram pod kątem wyglądu, jaki mnie się podoba, a nie wg tego co psy mają w rodowodzie, bo na takie studiowania nie mam czasu, no i ktoś musiałby mi pomóc, bo co z tego, że poczytam rodowód jak nie znam tamtych psów :-?

Posted

Malawaszko !

Zobacz sobie olbrzymy w Dyas http://www.sznaucer.com.pl/

Z tej hodowli pochodzi właśnie suka Fiesta Dyas ,która jest teraz w hodowli Hajan . Nie wiem dokładnie z jakiego Fiesta jest skojarzenia ,ale przecież można zadzwonić do Dyas i się zapytać.

Tę Fiestę,to nawet chyba Ty wkleiłas do galerii sznaucerów ,w każdym razie jest tam na 100%

Warta zachodu . Jeżeli Dyas powtórzyłaby to krycie ,to bierz ,bo warto.

Posted
mam jeszcze malutką nadzieję, że to nieprawda :cry: :cry: :cry:

Przykro mi Malawaszko, ale to prawda :cry: :cry: :cry: , juz rozmawialm o tym z Dominika pare dni temu, biedna jest strasznie, eh podlamala sie dziewczyna (ale wcale sie nie dziwie, zreszta ja tez jestem podlamana, z powodu zdorwia mojej ukochanej Nafki, ale na razie musze miec wszystkie podania porobione do konca i wtedy Wam opowiem :( ).

Za Tare [']['][']['].

Posted
Jeżeli Dyas powtórzyłaby to krycie ,to bierz ,bo warto.

Chyba na razie nie maja takich planow, bo teraz Chazarine beda kryc Elanem. Ale Elan to rowniez piekny pies, wiec moze wyjda fajne maluchy :D .

Posted

No wyobrażam sobie jak Dominika to przeżyła :cry: takie wspaniałe plany miała na przyszły rok związane z Tarą ['] :cry: :cry: :cry:

Ka-Vanga - mam nadzieję, że Nafce nic poważnego nie dolega i że będzie zdrowiuteńka :kciuki:

Posted
Jeżeli Dyas powtórzyłaby to krycie ,to bierz ,bo warto.

Chyba na razie nie maja takich planow, bo teraz Chazarine beda kryc Elanem. Ale Elan to rowniez piekny pies, wiec moze wyjda fajne maluchy :D .

ja się narazie wstrzymuję - miałam brać maluszka po Tarze pod koniec przyszłego roku bo to miało być jej ostatnie krycie i maluszek miał na początku mieszkać z nami w bloku, ale jak wyszło jak wyszło :cry: to wstrzymam się i kupię maluszka dopiero po przeprowadzce, jak już się uspokoi szaleństwo przeprowadzkowe :(

Ka-Vanga - a Wy macie jakieś plany? na 2006 ...

Posted
Ka-Vanga - mam nadzieję, że Nafce nic poważnego nie dolega i że będzie zdrowiuteńka :kciuki:

To chyba juz nigdy nie bedzie mozliwe zeby byla na 100% zdrowa :cry: :cry: :cry: , ale wierze w to, ze nie bedzie zle.

Posted

Mialam i to bardzo ambitne i ciekawe, ale na 99% niestety Nafusia juz nigdy nie bedzie mialam dzidziusiow :cry: :cry: :cry: :cry: (eh tak chcialam po niej malucha, ona ma taki cudowny charakter, eh), w zasadzie pewnie w srode wszystko sie wyjasni :-? .

Posted

Mialam i to bardzo ambitne i ciekawe, ale na 99% niestety Nafusia juz nigdy nie bedzie mialam dzidziusiow :cry: :cry: :cry: :cry: (eh tak chcialam po niej malucha, ona ma taki cudowny charakter, eh), w zasadzie pewnie w srode wszystko sie wyjasni :-? .

:cry: trzymam :kciuki: żeby nie było to nic poważnego i czekam do środy, aż będziesz wiedzieć co i jak :kciuki: :kciuki:

chyba nie jest mi dane mieć wspaniałego olbrzymka :( :cry:

Posted

Mi tylko zalezy na tym, zeby ona byla jak najbardziej to mozliwe zdrowa, zeby dozyla jak najdluzej sie da. Malawaszko i dzikei wielki za trzymanie kciukow, bardzo sie przydadza.

Na pewno uda Ci sie, bedziesz miala wspanialego olbrzyma (nie wazne czy z obfitoowlosionymi lapami czy nie, wazne ze Twojego :wink: ).

Posted

kurczę - mam mnóstwo pracy,ale nie mogę przestać myśleć o olbrzymach :(

czy wśród nich są też takie typy jak u miniatur??? tzn amerykańskie i niemieckie??? a jak są to czy też takie są różnice w włoskach??

Posted

Nie dość że jakoś jestem dziś zdołowana od rana, to wchodzę na forum i co widzę że u znajomych też nie dobrze :( Nic tylko się popłakać :cry: Ogromnie współczuję Domince, to straszne :cry: A Oluś informacja o Nafce już mnie całkiem dobiła :cry: Powiem Wam jedno generalnie rok 2004 jest okropnym, fatalnym rokiem i całe szczęście że już się kończy :evil:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...