madzior_ka Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 Witaj Olu:) Widać, źe narazie tylko my dzisiaj wstałyśmy:) Ja własnie wygrzebałam się z lóżka a tak mi się nie chciało bo Denisio mnie odwiedził i chyba z godzinke sobie razem pospaliśmy:) a Julka włąśnie pojechala z mamą do lekarza wiec mam komputerek dla siebie, ale zaraz za jakieś sprzątanie trzeba się wziać. No, no Lambik będzie miał superaśną żonkę:) a ja nie mogę duż pisac bo mnie palce bolą od wczorajszej gitarki, ale co tam:)
alexandra Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 Ja niestety Madziorko musiałam wstać do pracy :evil: Tak to bym pewnie się dopiero z łóżeczka zwlekała :wink: Gratuluję nauki gry na gitarze, też kiedyś chciałam, ale w tym przypadku akurat miałam słomiany zapał :oops: A co z Julcią??
julcia_so Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 Witaj Oluś!! :) Ja jestem chora...:( Tzn. lekarka powiedziała mi, że mam zaczerwienione gardło, i że ogólnie jestem przeziębiona...i mam duzo leżeć w łóżku i w czwartek do kątroli.... :-? To dobrze, że z Wami jest juz wszytko OK!! :D
alexandra Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 No to kuruj się Julciu :wink: A z Beska mam nadzieję ,że lepiej, właśnie czekam na wieści od mojej mamy która miała iść z Beską do kontroli do lekarza. Oby było już lepiej :roll:
jostra Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 Justynko Twoja białaska jest cudowna!! Lambiś będzie pękał z dumy :lol: A ile sunia ma teraz miesięcy?? Trzymam kciuki by w Sylwestra była już z Wami, albo i szybciej :wink: Dzięki Olu :) Dziewczynka już szczeniaczkiem nie jest, w przyszłym roku planujemy już białaskowe dzieci :baby: :D Już się boję :smhair2:
Olivka Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 Madziuś! Ale mi piękny prezent zrobiłaś. Tak bardzo nam się podoba ,że umieścimy portrecik na naszej stronie w galerii. Jeszcze raz dzięki i :kiss_2: dla Ciebie. Jostra ! Sunia piękna. Masz oko ,co do wybory pskiaków . Kiedy będzie u Ciebie? Acha ,to będzie już panienką jak do Ciebie dojedzie?
jostra Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 Jostra ! Sunia piękna. Masz oko ,co do wybory pskiaków . Kiedy będzie u Ciebie? Acha ,to będzie już panienką jak do Ciebie dojedzie? Ona już nawet jest troszkę utytułowana. Byle kogo dla Lambisia bym nie chciała :santagri:, bo jeszcze by mu się nie spodobała i co wtedy ? :P
madzior_ka Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 Wirtajhcie ponownie:) Super Oliwko, że podoba Ci się rysunek:) Ja właśnie wróciłam z miasta, kupiłam sobie zeszyt i będe sobie tam pisała piosenki z chwytami na gitarę, zaraz zaczynam:) a własnie przeglądam www.nici.net.pl super rzecyz tam są a naj.epsze z konikiem Edwardem oczywiście :lol: a co to Besia znowu przeziębona? biedactwo....na pewno będzie lepiej:) A ile ma ta piekna białaska?
orsini Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 Jostra ktora to jest??? What a Sensation Veronique czy Romance and Beauty??????????????????? :)))))))))))))))bo z siedzacego zdjecia poznac nie moge:(((( najstarsza ta ostatnia, a skoro planujesz dzieci juz na przyszly rok to chyba nie na zime i nie na 3cia cieczke???:))))wiec zostaje ta ostatnia...:)))
jostra Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 he he he żadna z nich :multi: :B-fly: :baddevil: :cool1: :jumpie: Wiedziałam, że śledztwo będzie :D :P
alexandra Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 No to super Justynko, jeszcze raz gartuluję wyboru, a ze szczeniaczkami na pewno sobie poradzicie śpiewająco :D Mnie też już kamień z serca spadł bo dzwoniła moja mama po wizycie u weta z Besią i jest już z nią lepiej, ufffff :D A zapomniałam Wam się pochwalić (w sumie nie ma czym no ale) że zachipowałam Beskę, wieć jest już chodzącym numerkiem :lol: (dobrze że nie widziała igły jaką ją kłuli bo by chyba uciekła, brr aż dreszcz przechodzi taka grubaśna) Mam nadzieję że za niedługo stworzą w końcu ogólnopolski system ewidencji, i jak lekarz mi mówił czytniki będzie miała też m.in. straż miejska itd. :D
orsini Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 Jostra NIE klam!!!:)))) hodowla sie zgadza, a chyba nie kupujesz tej starej suki z 98 roku? no, to tam wiecej nic nie ma:((((
orsini Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 alexandra: ja bym na to szybko to nie liczyla, czytnik kosztuje ok.1500zl:)))a wiesz ile ich na caly kraj potrzeba?:)))
jostra Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 Nie kłamię, he he :lol: No i bez przesady, po co mi suka z 98 roku z polskimi psami w rodowodzie ?????????? No może nie jestm hodowcą (na razie) nie mówiąc o doświadczeniu, ale tak głupia to chyba nie jestem :evilbat:
orsini Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 m jeszcze ale mi tu net tak fatalnie chodzi,ze odloze to na wieczor:))))i zobaczymy co tam jeszcze jest:)))) to jak ona taka duza to czemu ja odbierasz dopiero a czas jakis?
alexandra Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 alexandra: ja bym na to szybko to nie liczyla, czytnik kosztuje ok.1500zl:)))a wiesz ile ich na caly kraj potrzeba?:))) No niestety pewnie z tą Strażą tak szybko nie będzie niestety, ale przynajmniej niech ten ogólnopolski rejestr zrobią :roll: to jak ona taka duza to czemu ja odbierasz dopiero a czas jakis? Ciekawość pierwszy stopień do piekła :mdrmed: :P
madzior_ka Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 super że z Besią lepiej i że już jest zachipowana powiedz coś więcej o tym bo tez nad tym myslałam, ile ksoztuje samo zachipowanie? i kto teraz w Polsce moze sprawdzac numerek? est juz jakas baza danych czy nie? bo wiem ze byly z tym problemy..:(
alexandra Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 No niestety tanie to nie jest :roll: ja razem z paszportem (wolałam od razu wyrobić, nigdy nie wiadomo kiedy nas wywieje za granicę :wink: ) zapłaciłam 101 zł, nie wiem jak w innych miastach no ale w Krakowie w Krak-Vecie tyle zapłaciłam. Nie wiem ile kosztuje samo chipowanie; ponoć w innych miastach paszport dofinansowywał Urząd miasta, u Kraku nie :( Chip wprowadzany jest za pomocą "końskiej" igły po lewej stronie szyji (taki odgórny nakaz) co ponoć też nie najmądrzej wymyślono, bo niestety chip się przemieszcza, powinien być pomiędzy łopatki wszczepianyi wtedy siedziałby w jednym miejscu. Poki co numer Beski został zarejestrowany w bazie Krak-Vetu i jak mi powiedział pan doktro w momencie powstania ogólnopolskiej bazy zostaną te wszystkie numery im przekazane przez nich. A tak teraz to na granicach służba graniczna może sobie odczytaywać Besię, ale z tego co wiem to obecnie odkąd jesteśmy w Uni nawet nie bawią się w sparwdzanie paszportu, nie mniej jednak trzeba go mieć :wink:
jostra Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 to jak ona taka duza to czemu ja odbierasz dopiero a czas jakis? Ciekawość pierwszy stopień do piekła :mdrmed: :P Nio właśnie :ylsuper: Orsini to nasz dyżurny detektyw :P I tak się na razie nie zdradzę
madzior_ka Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 no wlasnie my tez przy najbliższych szczepieniach się wtaa o pszaport musimy popytac bo jestem zdania ze zawsze lepiej miec,m a czytałam ze on zastepuje książeczike zdrowia to prawda? teraz juz nie korzystasz z ksiazeczki tylko w paszporcie macie pwisywane, odrobaczanie, szczepienie itd? i taki paszport wymeinia sie co jakiś czas? jak zabraknie miejsca czy jest jakis wymóg ile jest wazny? jostro jakaś ty tajemnicza!! ja tez juz nei mgoe sie dczekac az powiesz cosik więcej o tej ślicnotce, no ale nic jak czekać to czekam:)
alexandra Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 Tak Madziorko, paszport zastępuje ksiązeczkę m.in. :D I wydaje mi się że nie powinien się skończyć, bo miejsca na wbijanie corocznych szczepień jest sporo, coś naliczyłam że chyba na 18 szczepień (tych co rocznych); czy miejsce na wpisywanie odrobaczań jest , przyznam nie pamiętam. Wiem że osobno jest też rubryka na szczepienia przecie wściekliznie. Osobna tabela na testy laboratotryjne, które są wynagane podczas wyjazdu np. do Wlk.Brytanii. itd.
madzior_ka Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 acha no to super, my idziemy koncem grudnia na szczepienia przeciw wsciekliznie i te coroczne i które sie orbi najpierw coroczne czy przeciw wscielkienie bo nie pamietam...i tez twedy chyba wyrobimy sobie paszport to sie na miejscu robi czy trzeba czekac?
alexandra Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 Najpierw radziłabym te co roczne, bo ich działanie się kończy, a działanie szczepionki na wściekliznę jeszcze trwa bo jest na dwa lata, no ale zarządzenie szczepienia zwierząt jest co rok. Więc najpierw co roczne (oczywiście gdy Denis będzie zdrowy), a po dwóch tygodniach szczepienie przeciw wściekliznie. Chipować też bym radziła nie przy okazji szczepień, bo to nie najmilsze uczucie, igła jest spora, mnie w każdym razie nasi lekarze tak poradzili, najpierw chipowanie, potem szczepienie
orsini Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 Kochaniutkie, ciekawosc to pierwszy stopien do wiedzy:)))a nie o jakiegos piekla;)))))))))))))) Jostra a wklej jescze biala sunie w pozycji bocznej:)))
malawaszka Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 Kochaniutkie, ciekawosc to pierwszy stopien do wiedzy:)))a nie o jakiegos piekla;) doookładnie 8)
Recommended Posts