Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted
Właśnie zobaczyłam "Starego Wyjadacza"

Ma 7533 posty ! :o

Agga?

Najwięcej postów chyba ma carragan. Niedługo strzeli jej 10.000 postów !!!!!

Posted

Ludzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To juz jest pewne!!!!!!!!!!! jade po NiEGO!!!!!!!!!!!!!! nareszczie!!!! Jejejejejejejjejejejeejjejejejejejejeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:):):):):):):):):):):) KOCHAM ŻYCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PoZdRoWiOnKa MaRta I........CheStEr( :D )

Tylko czekac to piątku...................jak ja to wytrzymam :evilbat:

Posted

O jejku jejku, jakie wspaniałe wiadomości!!!!!!!!!!!!!! Marta, naprawdę baaaardzo się cieszę;) Czas będzie się dłużył nieubałaganie, ale przez te kilka dni będziesz musiała sie przygotowac na przyjęcie szczeniorka!!!!

Jak GALA do mnie przybyła to miała 3 miesiące więc od razu mogłam wychodzić z nią na dworek i nie było problemu... pozatym to były wakacje i miałam całe dni wolne, więc psikna była pod stała opieką, a dopiero po jakims tygodniu jak się zadomowiła to zaczęłam ja zostawiać, poczatkowo na 15, 30 minut, aż do kilku godzin! Ale jak Ty chodzisz do szkółki to nie wiem jak to wszystko pogodzisz-chyba, że ktos będzie w domciu.... Ale wierzę , że będzie dobrze! musi być! Co do samej metody uczenia to: tak jak juz wcześniej ktos powiedzial po wszystkich męczących dla pieska rzeczach, a właściwie co 2 godzinki na dworek ;) ale jeżeli psinka ma dopiero 7 tygodni to chyba troche sobie poczeka zanim zobaczy ten świat na zewnątrz!!!

Ja karmiłam i nadal karmię Eukanubą (to znaczy teraz karmię dla dorosłych), ale jak skończyła tak z 5 miechów to zaczęłam też ryżem z mięchem i warzywkami. Nigdy nie dawałam żadnyuch witaminek i GAl jak na razie zdrowo wygląda, więc chyba nie są konieczne ;)

A nio i pamiętaj: NIE ULEGAJ MAŁEK KRUSZYNIE, BO PÓŹNIEJ CI NA GŁOWE WLEZIE!!! Pierwszej nocy może płakac piszczeć itp, ale z własnego doświadczenia wiem- nie idź do niego, bo sobie szybko skojarzy że Cię w ten sposób przywołuje i jesteś na każda prośbę, a póxniej to juz tylko kwestia czasu żeby Ci wlazło na głowie psiątko! Wiem, że to trudne,a le czasami warto się przemóc;) A psiaczkowi żeby smutno nie było zegarek tyykający w skarpetke wsadzić i będzie dobrze!!!

Pozdroofka dla Ciebie i małego przybysza;)

Just@ & GALA

Posted

Ha, ciekawy pomysł z zegarkiem w skarpecie :wink:, ja Lunkę zostawiałam w domu od malutkiej (taż ją przywiozłam jak miała ok 7 tygodni), ale jak zostawała sama to siedziała w takim wielkim pudle - fotka jest w galerii sznaucerów - czytałam gdzieś takie zalecenia - piesek ma tam swoje legowisko, zabawki i można mu dać coś swojego i czuje się tam bezpiecznie jak jest sam - takiego kilkutygodniowego maluszka nie wolno zostawić biegającego po domu bo mógłby sobie krzywdę zrobić - przegryzając jakieś kable czy zrzucając sobie coś na głowę.

BARDZO SIĘ CIESZĘ ŻE JUŻ MASZ JAK W BANKU, ŻE PSIAK BĘDZIE W PIĄTEK

masz majowy weekend wolny więc jest trochę czasu na przyzwyczajenie psiaka do tego i owego

Posted

Nio piątek już jutro!!! A my oczekujemy najświeższych informacji jak psiątko już się u Ciebie pojawi!!!!

Zegarek w skarpetce to ja sama praktykowałam na GALUSI, bo wtedy spała spokojnie całą noc! Tykanie się szczeniorkom kojarzy z biciem serca mamusi, więc są spokojne!!! ;)

Dobra, ja już lecę zakuwać... :-? :evil:

Just@ & GALA

Posted

Justa: powiedz jak to jest z sierścią na ogonie sznaucera? Czy ona rośnie tak samo jakna grzbiecie czy zostaje na jakiejś długości? I jak "obrabia" ją fryzjer? Jestem ciekawa bo w przyszłości chcę mieć olbrzyma z ogonem :fadein:

Posted

Trudo mi powiedzieć, bo GAL ma specyficzną sierść. Nawet jak jest zarośnięta to nie ma takich strasznych kędziorów i locxków. Jej sierść jest raczej przyjegająca... więc nie jest az tak zarośnięta jak niektóre sznaucery... A sierść na ogonku... hmmm... Na pewno nie rośną jej takie pióropusze, a fryzjer może ostrzyc na 2 sposoby: albo na myszowaty (jka preferuję właśnie ten ;) ), albo zostawić trochę dłuższe włosy i je wyrównać. Trudno mi to opisać w tej chwili... Ale na tyc zdjęciać cho e klejałam to GAL ma ten 2 sposób!

Nio widzem, że też Ci siem ogonki podobają! Ja będę miała kiedyś sznaucera i dobermana z ogonem i uszami;)

Just@ & GALA

Posted

No ogony są boskie - bardzo żałuję, że nie miałam wpływu na obcięcie ogonka Lunie, teraz biedaczka musi całą pupcią się cieszyć. U mnie na osiedlu jest bokserka z ogonem - prześliczna (normalnie to boksery mi się średnio podobają).

Posted

Tez tak myślę!!! U nas jest 1 sznaucer z ogonem (GAL of course) i 1 rottweiler (był przedstawiany na wszsytko o psach w topicu "dla wszystkich którzy kochają fotaski")

GAL teraz sobie śpi na balkonie od kilku godzin;)

Just@ & GALA

Posted

UUU, ale fajnie z tym balkonem - ja mieszkam na 5 piętrze, a nie mam założonej siatki zabezpieczającej i boję się żeby Luna nie wyleciała między szczeblami - ona jak tylko wydostanie się na balkon szczeka jak opętana i cała się wtedy rzuca - stąd właśnie moje obawy :fadein:

Posted

co do ogonków to mi sie podobaja ogonki ale pod warunkiem że tak ładnie stoją jak u teriera np.westie:) cięte również mi się podobają!

Posted

Pamiętam ten dzień.... były wakacje, wolne.... gorąco.... ja siedziałem w pokoju i czytałem "Szczenię doskonałe"... :) Potem noc.... (nie mogłem zasnąć) i ranek.... Przygotowania w mieszkaniu i.... (c.d. wiadomy)

:D

Posted

Ja też pamiętam... pojechaliśmy do babci z samego rana, a ja odsypiałam cała drogę, bo dzien wcześniej z obozu wróciłam... I nie mogłam w to wszystko uwierzyć! A GALIK była taka malutka i zdezorientowana i latała po całym mieszkanku babci i nie wiedziala co robić najpierw;) A późnije jak zajechaliśmy w domciu to na wejście się zsikała na środku pokoju;)

Just@ & GALA

Posted

WOW... Kiedy Wy tyle napisaliście !

Marta :laola:

Ale faijiuśko ! ! ! ! ! !

malutki Chesterek :D

Pisz nam wszystko co sie wydarzy jak piesek będzie już w domu ! ! !

A... i czekamy na fotki ! ! !

Wiem że cały dzień to wieczność ale skoro tyle czekałaś to jeszcze wytrzymasz :thumbs: (apropos jakiej maści jest Chesterek?)

Posted

NIe NIe NIe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tak myślałam!!!!! Jak zwykle życie dało mi w kośc :cry: :cry: :cry: :cry: :evil: :evil: No więc tak....

Zadzwonilismy do tego faceta od hodowli...nie było go-była tylko jego żonka :-? a ona to nie miała chyba o tych szczeniakach pojecia...My się jej pytamy ile ma tygodni (no wiecie, czy nie jest jeszcze na mały) a ona że 8 tygodni. Wtedy byłam pewna że jedziemy w piątek. Ale potem ten telefon zadzwonił 0X Ten właściwy facet zadzwonił. Gadał z moja mamą...i okazało się że ona ma dopiero około 1,5 miesiaca :evil: :evil: :evil: :( :( :( Niestety od razu wiadomo że nie mogliśmy go wziaść. Dopieor bedzie miał robione szczepienia itd. ALE TERAZ TERMIN JEST PEWNIEN!!!!!!!!!!!!! 15 MAJA-BEZ RZADNYCH PRZESZKÓD!!!!!!!!! TAk.....tyle rozczarowań w tym życiu :cry: :( Teraz poczekam jeszcze sobie dwa tygodnie- może jakoś zleci :fadein:

JA też chciałam go wziaść na wakacje, ale wyczytałam że psia psychika kształtuje sie od 2 miesiąca, więc postanowiłam że wezme go teraz- bo nie mam pewności jak wychowa go tamten hodowlca :-? Jakoś to bedzie,ale szkoda mi bedzie go zostawiac w domu beze mnie. Ale wiem że napewno nie bedzie sam bo u nas w domu ciegle ktoś jest bo mam 2-letniego brata i ciągle z to babcia a to ktos inny :wink: dziekuje za te wszystkie gratulacje..... :cry: PROSZE TERAZ O POCIESZENIA :oops: :cry: :wink:

Ale jak wytrzymałam tyle miesiecy-to te 2 tygodnie to nic :wink: przez ten czas kupie mu wyprawke :wink:

Posted

Nie przejmuj się mArta, będziesz miała trochę czasu żeby się podszkolić do przyjęcia małego sznauceraka!!! Będzie dobrze!!! Ja w to wierzę!!!

A ja dzisiaj z GALA byłam na rolkach- uwielbia to!!! I teraz psintek śpi i nawet nie ma siły łba podnieść;)

Just@ & GALA

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...