Ka-Vanga Posted December 7, 2004 Posted December 7, 2004 Ka-Vango a powiedz mi tylko w dużym skrócie (ja te ostatnio bawie sie w photoshopie) jak zrobiłaś żeby było niewidoczne tło? męczyłąs się aby dopasowac kolor tła idea;nie do kolorku tła dogomani czy jakoś zrobiłas żenby emblemat był bez tła? Madziorko, musisz utworzyc nowy plik, tylko na dole trzeba zaznaczyc, ze ma byc tlo przezroczyste. Nastepnie wklejasz sobie na ten nowy plik jakies zdjecie i wycinasz Dena i gotowe, tylko z tym wycicnaniem jest troche zachodu, zeby dobrze to zrobic :wink: :evilbat: .
jostra Posted December 7, 2004 Posted December 7, 2004 No i chyba obrazek musi być zapamiętany w formacie gif, bo jak dasz jpg to sam Ci "dowali" tło
Ka-Vanga Posted December 7, 2004 Posted December 7, 2004 No i chyba obrazek musi być zapamiętany w formacie gif, bo jak dasz jpg to sam Ci "dowali" tło Hehe swieta racja, juz tyle razy to robilam, ze zapomnialam dodac o tym rozszerzeniu gif :wink: :D .
madzior_ka Posted December 7, 2004 Posted December 7, 2004 witajcie! wielkie dzięki za rady bo ja właśnie tak keidyś robiłam ale zpaisywąłam też jako jpg i ni wpadłam na to by zapisac jako gif i mi sie nie udawało :evil: a teraz sobe przypomniałam, ze na storne wycinałam kiedyś takeigo Deniska jak tak ślicznie stoi to sprobuję to zapisac jako gif i zobaczymy:) a teraz mam pytanie bo wiem, iż łapka ma być obcięta na kocią łapkę rowno z opuszkami i pazurkami i mam pytanie jak tego dokonać bo denis już ma rozmiar stópki XXL prze zte włoski. Czy powinnam wziąć łapkę do góry i w powietrzu patrza ć od storny opuszek obciąć równo na około równo z stópką czy też lepiej jak ma łapkę postawioną to wtedy ciąć to co za długie? bo wydawało mi sie ze trobi się tym pierwszym, ze w powietrzu ale boję sie, że mu obetne włoski, które powinny być wyzej i dłuższe, i to się robi przy jak uczesanych łapkach/ zaczesanych do góry, na dó czy jak? z góry dzięki z aodpowiedź.:) nawyżej obetne za dużo - odrosnie musze popróbowac żeby sie nauczyć....a teraz pędzę na wyprawę roinson- ostatni odcinek!
madzior_ka Posted December 7, 2004 Posted December 7, 2004 a te trzy kropeczki w woli wyjaśnienia co julcia napisała to napisałam ja bo ona oczywiście sie nie wylogowała i napisałam posta jako ona więc zmieniłam jej na 3 kropecki a pod spodem napisałam już jako ja:) więc jak Justa wróci to mpoze usunie ten niepotrzebny post:)
orsini Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 A u nas w Polsce prawie wszystkie suki są po jednym psie, więc chyba nie będą pokrywane tatusiem co? pewna tego jestes?:))))) bo u nas juz sa w drodze wlasnie takie szczeniaki...:))))
orsini Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 W Polsce szczeniaki tyle kosztuja 1200-1500zl, zlotych nie euro, bo my tez w euro nie zarabiamy:)))) u nas jest taniej bo rynku w ogole nie ma mamy 30% bezrobocia i jak ja krzycze za swoje psiaki po Interchampionce i na dzien dzisiejszy najbardziej utyt.czarno-srebrnej suce w Polsce 1000zl to jest to duzo. Taki lajf, biale kosztuja tez tak jak pisaliscie 1500zl i tez ciezko je za tyle sprzedac-widze jak sie u nas bujaja z tymi szczeniakami. a za granica?no to zalezy gdzies ale 1000euro to norma:)))) Paula a nie chcesz drugiego psiaka z tej hiszpanskiej hodowli?powiedzmy za 600euro?:))))jak tak to mam propozycje pewna:)))) Ja osobiscie wole te amerykanskie linie niz hiszpanskie:))))
Paula:) Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 Ja na razie drugiego sznaucera nie chcę ... jak by chodziło o weimara ... to bym sie może zastanowiła :wink: Wiesz że moim "konikiem" sa weimary mam ich obecnie 7 a w przyszłym roku na wiosnę jak pokryje Gabi to bedzie ich 8-9 bo zostawiam suczkę :lol: No i może przyjedzie pies na krycie na 6mies to będzie 10! Ginger na koniec przyszłego roku będzie kryta i po niej chce sobie zostawić córeczkę ... no jak synek ładny wyjdzie to też zostanie 8) No i Amerykany (cockery) tez na kniec przyszłego roku małe :lol: inie wiem czy mi czasami do głowy nie przyjdzie coś zostawić :multi: No i sie porobiło tych piesków więc o kupieniu nawet nie marzę ... zresztą juz nawet dośc kupowania ... czas wyhodować coś ze swoim przydomkiem :lol:
Paula:) Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 No i co tam u Moniki słychać ? Bigielków sie spodziewa a na wystawach gdzieś planuje być ? Taaaak dawno jej nie widziałam :( Pozdrów ją ode mnie :Dog_run:
orsini Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 :)))no to szkoda:))))bo oni sie chca pamieniac:))a ja nie chce czegos takiego,zeby mi po domu chodzilo,ale jakby ktos chcial kupic to prosze bardzo :)))ja sie pamieniam a ktos odkupi potem:))))ale tak w ciemno to ja nie chce:)))) Masz reproduktora hiszpanskego w Polsce:))))))))w hodowli Prima:))))))) a weimary to za duze-koniska takie szare!:)))a co Ty wlasciwie o tej porze robisz na nogach?????????
orsini Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 wczoraj ja widzialam-w zwiazku:))bigielki tak od 15stego:)))wiec juz niedlugo, z wystaw to byla z corka Bluni w Poznaniu-suka z odzysku, bo wlasciciel nagle uczulenia dostal i wrocila do niej, a poniewaz jest sliczna to ja odkupila, bo miala najpierw pomoc w sprzedazy suki.
jostra Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 A u nas w Polsce prawie wszystkie suki są po jednym psie, więc chyba nie będą pokrywane tatusiem co? pewna tego jestes?:))))) bo u nas juz sa w drodze wlasnie takie szczeniaki...:)))) Taaaak, inbreed - oczywiście To niech sobie tak wszyscy kryją - jakby nie było mogą być tego różne konsekwencje Jestem w stanie zaakceptować inbreed. ale w wyjątkowym przypadku, trzeba dużej wiedzy itd. itp. żeby się na to zdecydować Ja będę miała prawdopodobnie linebreed i bardzo się nad tym zastanawiam
madzior_ka Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 witajcie! odpowie mi ktoś o tych łapkach? z góry dzięki a teraz do rzeczy: ne umiem zrobić tego emblematu:((( już chyba 5 raz go wycinam itd a potem jak chce zapisac to mi sie pojawia okienko "Nie można zakończyć operacji ponieważ twierdzenie zakończone" nie wiecie o co chodzi? a jak Ka-Vango, orsini ustawiacie w tym okienku optymalizuj? trzeba dać gif a z resztą jak? poniżej ustawiacie sselektywna, adaptacyjna webowa czy co? kolorów ile dajecie, 256? i dajecie bez ditheringu czy dyfuzje? a jak dyfuzje to jaki dithering ustawiacie? sorry za tyle pytań, ale chba mam co\s zle ustawione i dlatego mi sie nie chce zapisać:(( tylko jako jpg musze zpaisywac a potem na nowo wycinać :evil: mam nadizejek że pomożecie z góry wielkei dzięki!!
orsini Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 eeeeeeeeeeeee co??????????o czym Ty do mnie rozmawiasz??????????????????????? Kochana, ja Ciebie nie rozumiem:(((ja jestem noga z kompow:((wiec Ci nie moge pomoc bo nawet nie rozumiem o co pytasz:(((( a o jakie lapki Ci chodzi , bo pytanie przegapilam?:))))) jostra: ja jestem jak najbardziej za inbredem,ale tu juz sam pies jest z duzego inbredu, wiec balabym sie jak diabli!ale coz...
Paula:) Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 No właśnie ja kiedys widziałm jakiego hiszpańskiego psa w PL ale potem go nie było na wystawch :( A gdzie ta hodowla i może jakąś stronke mają ? Jak masz namiary to podaj ....
jostra Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 jostra: ja jestem jak najbardziej za inbredem,ale tu juz sam pies jest z duzego inbredu, wiec balabym sie jak diabli!ale coz... To już nie moja sprawa ...
orsini Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 Paulina hodowla pan Korpett (nie wiem ajk sie to nazwisko odmienia)-PRIMA, ale www to one chyba nie maja?
Paula:) Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 Już znalazłam mają :D Ja własnie tego psa widziałam kiedyś na wystawch a potem juz nie :( Bo tez myślałam nim kryć Gingera 8) Wiecie cos o tym pieprzaku???????????????????
Ka-Vanga Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 Madziorko, jak zapisujesz, to muszisz ustawic na gif, a dalej to juz niczego nie zmieniasz, tylko wszedzie dajesz ok.
orsini Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 wiemy:)))napisalabym Ci na priv ale skoro nie dochodza moje wiadomosci to Ci nie powiem:))))))))))))))) byl w szczecinie w zeszlym roku-rase wygral
Agatka Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 Alescie sie opisali!!!!!!!!!!!!!!! POmpierwsze co do cen sznaucerów to moi drodzy za granica i 6000 USD wołaja niektórzy za np psa 10-12 m. To normlana cena!! W usa 1000 USD za 7 tyg w typie show 2000 USD za 4 m. w typie show a starsze sa juz duzo duzo droższe! W Polsec mozna kupic fajnego szczneiaka juz za 1200 zł a najdroższy o jakim śłuszałam to 1700 Cały czas pisz eo mini , bo olbrzymy sa droższe szczenie 8 tyg w typie show 2500-3000 zł Rosjanie za olbryzma w typie show biora 500-1000 EU Wiec ceny naprawde nie małe, ale cóz jak sie kuouje Mercedesa czy BMW to tez sie płaci duzo wiecej niz za duzego fiata... ------------------------------------------------------------------------------- Co do łapek to najlepiej postaw Dena tak aby kosci barkowe miał nad stopami i twardo stał na stole i wtedy wyrównaj łapeczki -------------------------------------------------------------------------------- W kwesti Psa Pani rezkowej to powiem tak : Niewiele z tych zdjec mozna powiedziec. jest tylko jedno zdjecie od boku, na którym pies jest zrobiony i ustawiony wiec ciezko sie wypowiadac na jego temat. na pierwszy rzut oka pies robi dobre wrażenie, ale potem jak sie pryzgladnie to pare rzeczy mógłby miec lepszych.... Zobaczymy jakie beda jego dzieci.... --------------------------------------------------------------------------------- Pies z hiszpani to zupełnie nie mój typ, a w szczecinie moim zdnaiem wygrał rase niesłusznie. Jakos chyba sie do niego nie przekonam. Zreszta cos duzo wystawiany nie był i jakos dzieic po nim tez specjalnie nie widac, a juz mu niedługo 4 latka stuknął.... ---------------------------------------------------------------------------------- Ja pokryłam swoja suke w/w psem pani S. akurat taki typ mi odpowiada. Druga kwestoia jelsi suka prowadzi w rodowodzie takie własnie linie hodowlane to dlaczego psuc jej papier jakims wynalazkiem. jedno jest pewne, ze nigdy w zyciu bym swojej ARwinki nie wysłała gdzies samej do USA czy innego kraju na krycie, bo wiem jaki to strasnzy stres dla suki . Szczególnie z jej charakterem. A ja nie potrafiłabym sie z nia rozstac. No chyba ze sie traktuje psy jak rzeczy tylko po to zeby rodizły szczneiaki. Dla mnie moje psy to cos wiecej!! Sorry za tak długie wywody, ale chyba lepiej w jednym poście ;)
orsini Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 Nie rzeczy Kochana ktore rodza szczenieta , a chce sie cos wiecej osiagnac!!!!my w Polsce NIGDY nie bedziemy miec takich psow jak sa w USA!!!bo to co mamy to sorki,ale nie sa psy topowe chocby ze wzgledu na wzrost coniektorych! Ja poprostu mam wieksze ambicje niz krycie suk na wlasnym podworku...
orsini Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 a moje suki maja normalny charakter i sie nie stresuja ani u obcych ludzi, ani w obcych miejscach jak zostaja same. Ale coz, to podobno kwestia jak sie szczenieta wychowuja, wiec sie na to nie ma wplywu. Dlatego tez ja bardzo duzo czasu poswiecam swoim szczeniakom, zeby byly wlasnie takie jak reszta moich sznaucerkow:)))
orsini Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 a ja w Polsce slyszalam o szczeniakach za 2000 i 2500zl i sie rozeszly jak cieple buleczki:))))))ale ktore tyle kosztowaly to Wam nie powiem:))))bo nie moge:)))
Recommended Posts