Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No własnie....jakie proponujecie środki przeciwkleszczowe??? Tylko jak podajecie nazwe to powiedzcie w jakiej jest ten preparat formie(spreju, szamponu...itd) bo nie znam się na tych wszystkich środkach :P :oops:

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Polecam Frontline - jest w kropelce, którą się wyciska w okolicach międzyłopatkowych pieska i to się zamo rozprowadza po sierści i skórze. Jest też chyba frontline w sprayu, ale nie wiem czy nie jest bardzo drogi - lunę kiedyś tym popsikali u Veta. Ale kropelka jest wporzo - Lunce zaaplikowałam w zeszłym roku i nie miała kleszczucha, a to działa chyba ze 3 miechy o ile dobrze pamiętam.

Posted

Jejku, co się tak rozpętał ten temat o posty i tytuły na forum?!?!?! Ja nie wiem... tak sobie pomyśle,że Wy jesteście od niedawna... i macie już po 1 łapce, a ja na tego starszego dwa lata spędziłam na forum- cienias jestem!!! Ale wcześniej było trochę inne to punktowanie na forum... i w terazkcie spadłam z 3 łapki na 2 .... wogóle to nie chce mi sie wierzyc jak ten czas szybko leci!!!

A na razie GALUCHA siobie w majtaskach paraduje po domciu, ale sie pocieszam, że za kilka dni siem skonczy (nio wiecie co) i wtedy trzeba bedzie jej naprawd plnować!!! Chociaż jak siem psy do niej przystawiaja to oa niezbyt wie o co chodzi... chyba... ;)

A kleszcze na razie z daleka;)

Just@ & GALA

Posted

Nie wiem, byc może kiedyś, teraz jakoś rodzice nie są ku temu skłonni... Na razie GAL paraduje sobie w majtaskach po domciu i słodko wygląda ;)

Marysiu, ja nie wiem czy ona wie o co chodzi, bo jakoś tak jak się jakieś psisko do niej przystawia to wogóle na niego uwagi nie zwraca, raczej bardziej interesuje ją zabawa z nim... ale wszystko do czasu, dlatego nie spuszczam ze smyczy aż do końca cieczki!

Just@ & GALA

Posted

Cytat z topicu SZNAUCERY MINIATUROWE

W takim wypdaku zrobie pierwsza pożyteczną rzecz na tym forum i zamknę ten topic, bo jak wszyscy zgodnie stwierdzili nie ma co go dalej ciągnąć. Zapraszam na Sznauceromaniaków, Sznaucery średnie i Miłośników sznaucerów

heh Justa jednak sobie radzisz :wink:

Posted
Jak tamten topic został zamknięty to znaczy, że nie da sie w nim nic napisać, czy po prostu netykieta nakazuje nie pisać w takim topicu? :oops:

Już się nie da nawet jak byś chciała :wink:

Posted

nie, nie zawiedziona, tylko po prostu :niewiem: i pytałam z ciekawości

a tak poza tym to głupie to było pytanie bo własnie zobaczyłam, że zamiast przycisku "odpowiedz" jest "zamknięty" :oops:

Posted

Justa jak wkleiłaś zdjęcie swoiej Gali pod opisem :question:

tzn. pod tym:

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies."

Konrad Lorenz

Posted

Tak jak zdjęcie do topicu, tylko odpowiedznio zmniejszone!

Ale w opisie na dole jest określoa liczba znaków, więc nie wiem czy Ci się zmnieści, bomasz dużo textu... ale spróbuj!!! :wink:

Just@ & GALA

Posted

LUDZIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem tak szczęśliwa ze nie wiem jak o tym mówić :):);) W każdym razie pewnie juz w wten piątek POJADE po Chesterka!!!!!!!!!!!! On teraz bedzie miał z 7 tyg. to akutat!!!!!! Czemu taka zmiana terminu>>??<< bo wsześńiej to babcia nie chciała,ale teraz jak sie dowiedziała że juz jest "zamówinony" to sie zgodziła!!!!!!! Jeszcze tylko tata....aby on nie ostudził przypadkiem mojego entuzjazmu :cry: jak to juz robił wiele razy w sprawach psów.

Na razie musicie mi powiedziec: czym karmiliście swoje psy jak były niemowlakami :wink: i jak nauczyliście ich robić siu-siu tam gdzie trzeba:)

DZIEKI CI BOŻE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

GRATULACJE MARTA :BIG: i trzymamy kciuki, żeby Tata nie zgasił radości. Czekamy niecierpliwie na nowego qmpla Chesterka :Dog_run:

Ja karmiłam Lunkę jak była taka malusia rozgotowanym ryżem wymieszanym z gotowanym mięskiem (drobniutko pokrojonym) drobiowym i wołowinką. 4 posiłki dziennie, a jednorazowo około 3 łyżki stołowe jedzonka. Dawałam tam też drobniutko kawałeczki gotowanej marchewki. ŻADNEGO MLEKA. Do jedzonka dodawałam witaminki Can-Vit.

Jak Lunkę przyniosłam do domu i dalam jej pierwszy raz jeść to tak szybciutko wcinała, że tylnie łapki podnosiły jej się do góry i czasem lądowała pysiem w misce :D

Powodzenia Marto

Posted

Marto bardzo sie ciesze:)ja też miałam odebrać basterka pozniej a wyszło wcześniej i byłam taka szczesliwa :D a z jakiej on jest w końcu hodowli ?pozdrawiam :D

Posted

Aha, a co do siusiu to dość długo nie mogłam Lunki nauczyć (nie wiem czemu), ale to jest takie maleństwo, że kałuża też malutka. Piesek się sam nauczy. Trzeba pamiętać o kilku zasadach kiedy piesek sika:

1. Po jedzeniu

2. Po spaniu

3. Po zabawie

4. Po wszystkim

I wtedy na rączki i lecimy na trawkę (chyba że kwarantanna po szczepieniu)

Trzymamy z Lunką kciuki

Posted

:B-fly: Marta :B-fly: tak wszyscy trzymamy kciuki ! ! ! :B-fly:

Tak jak zdjęcie do topicu, tylko odpowiedznio zmniejszone!

Ale w opisie na dole jest określoa liczba znaków, więc nie wiem czy Ci się zmnieści, bomasz dużo textu... ale spróbuj!!! :wink:

Dzięki Justa spróbuje :wink:
Posted

No dzieki,dzieki !!!Jeszcze na yto tata,bo jeszcze nie było go w domu...

Powiedzcie cos wiecej o załatwianiu się. JAk je uczyliście. Tzn poprostu czesto wychodziliści, kładliście gazety itd..........

Posted

Jeśli chodzi o Figę to znalazła sobie jeden kącik i tam się załatwiała. A ja tam w tedy kładłam gazetki. Figa odrazu pokapowała się co ma robić. W kolejnym etapie nauki zabrałam jej gazetę i "biedna" Figa nie miała gdzie siusiać (tak się przyzwyczaiła do gazety). Ja zkożystałam z tego i często z nią wychodziłam na długie spacery, które trwały tak długo aż się załatwiła. No i pochwały po zrobienu na dworze też dużo dały :wink:

Pozdrawiamy

Iza i Figusia

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...