Marta-m Posted April 27, 2004 Posted April 27, 2004 No własnie....jakie proponujecie środki przeciwkleszczowe??? Tylko jak podajecie nazwe to powiedzcie w jakiej jest ten preparat formie(spreju, szamponu...itd) bo nie znam się na tych wszystkich środkach :P :oops:
malawaszka Posted April 27, 2004 Posted April 27, 2004 Polecam Frontline - jest w kropelce, którą się wyciska w okolicach międzyłopatkowych pieska i to się zamo rozprowadza po sierści i skórze. Jest też chyba frontline w sprayu, ale nie wiem czy nie jest bardzo drogi - lunę kiedyś tym popsikali u Veta. Ale kropelka jest wporzo - Lunce zaaplikowałam w zeszłym roku i nie miała kleszczucha, a to działa chyba ze 3 miechy o ile dobrze pamiętam.
Baster Posted April 27, 2004 Posted April 27, 2004 najlepszy jest właśnie frontline w kropelkach na łopatki ale trzeba go dawać jedną pipetke co 3 tygodnie na kleszcze..
Justa Posted April 27, 2004 Posted April 27, 2004 Jejku, co się tak rozpętał ten temat o posty i tytuły na forum?!?!?! Ja nie wiem... tak sobie pomyśle,że Wy jesteście od niedawna... i macie już po 1 łapce, a ja na tego starszego dwa lata spędziłam na forum- cienias jestem!!! Ale wcześniej było trochę inne to punktowanie na forum... i w terazkcie spadłam z 3 łapki na 2 .... wogóle to nie chce mi sie wierzyc jak ten czas szybko leci!!! A na razie GALUCHA siobie w majtaskach paraduje po domciu, ale sie pocieszam, że za kilka dni siem skonczy (nio wiecie co) i wtedy trzeba bedzie jej naprawd plnować!!! Chociaż jak siem psy do niej przystawiaja to oa niezbyt wie o co chodzi... chyba... ;) A kleszcze na razie z daleka;) Just@ & GALA
Justa Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 Nie wiem, byc może kiedyś, teraz jakoś rodzice nie są ku temu skłonni... Na razie GAL paraduje sobie w majtaskach po domciu i słodko wygląda ;) Marysiu, ja nie wiem czy ona wie o co chodzi, bo jakoś tak jak się jakieś psisko do niej przystawia to wogóle na niego uwagi nie zwraca, raczej bardziej interesuje ją zabawa z nim... ale wszystko do czasu, dlatego nie spuszczam ze smyczy aż do końca cieczki! Just@ & GALA
Pasavera Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 Cytat z topicu SZNAUCERY MINIATUROWE W takim wypdaku zrobie pierwsza pożyteczną rzecz na tym forum i zamknę ten topic, bo jak wszyscy zgodnie stwierdzili nie ma co go dalej ciągnąć. Zapraszam na Sznauceromaniaków, Sznaucery średnie i Miłośników sznaucerów heh Justa jednak sobie radzisz :wink:
Justa Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 Nio w końcu muszę sie jakoś rozkręcic jakoś;) I baaaaardzo siem staram, żeby wszyscy byli zadowoleni!!! Just@ & GALA
Pasavera Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 tylko nie pozamykaj nam wszystkich topiców :wink: będziemy bardzo widzięczni :lol:
malawaszka Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 Jak tamten topic został zamknięty to znaczy, że nie da sie w nim nic napisać, czy po prostu netykieta nakazuje nie pisać w takim topicu? :oops:
Pasavera Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 Jak tamten topic został zamknięty to znaczy, że nie da sie w nim nic napisać, czy po prostu netykieta nakazuje nie pisać w takim topicu? :oops: Już się nie da nawet jak byś chciała :wink:
Justa Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 Nie da się w nim pisac i dodoawanie odpowiedzi jest niemożliwe! A co: zawiedziona? Just@ & GALA
malawaszka Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 nie, nie zawiedziona, tylko po prostu :niewiem: i pytałam z ciekawości a tak poza tym to głupie to było pytanie bo własnie zobaczyłam, że zamiast przycisku "odpowiedz" jest "zamknięty" :oops:
Pasavera Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 Justa jak wkleiłaś zdjęcie swoiej Gali pod opisem :question: tzn. pod tym: _________________ "Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." Konrad Lorenz
Justa Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 Tak jak zdjęcie do topicu, tylko odpowiedznio zmniejszone! Ale w opisie na dole jest określoa liczba znaków, więc nie wiem czy Ci się zmnieści, bomasz dużo textu... ale spróbuj!!! :wink: Just@ & GALA
Marta-m Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 LUDZIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem tak szczęśliwa ze nie wiem jak o tym mówić :):);) W każdym razie pewnie juz w wten piątek POJADE po Chesterka!!!!!!!!!!!! On teraz bedzie miał z 7 tyg. to akutat!!!!!! Czemu taka zmiana terminu>>??<< bo wsześńiej to babcia nie chciała,ale teraz jak sie dowiedziała że juz jest "zamówinony" to sie zgodziła!!!!!!! Jeszcze tylko tata....aby on nie ostudził przypadkiem mojego entuzjazmu :cry: jak to juz robił wiele razy w sprawach psów. Na razie musicie mi powiedziec: czym karmiliście swoje psy jak były niemowlakami :wink: i jak nauczyliście ich robić siu-siu tam gdzie trzeba:) DZIEKI CI BOŻE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
malawaszka Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 GRATULACJE MARTA :BIG: i trzymamy kciuki, żeby Tata nie zgasił radości. Czekamy niecierpliwie na nowego qmpla Chesterka :Dog_run: Ja karmiłam Lunkę jak była taka malusia rozgotowanym ryżem wymieszanym z gotowanym mięskiem (drobniutko pokrojonym) drobiowym i wołowinką. 4 posiłki dziennie, a jednorazowo około 3 łyżki stołowe jedzonka. Dawałam tam też drobniutko kawałeczki gotowanej marchewki. ŻADNEGO MLEKA. Do jedzonka dodawałam witaminki Can-Vit. Jak Lunkę przyniosłam do domu i dalam jej pierwszy raz jeść to tak szybciutko wcinała, że tylnie łapki podnosiły jej się do góry i czasem lądowała pysiem w misce :D Powodzenia Marto
Baster Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 Marto bardzo sie ciesze:)ja też miałam odebrać basterka pozniej a wyszło wcześniej i byłam taka szczesliwa :D a z jakiej on jest w końcu hodowli ?pozdrawiam :D
malawaszka Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 Aha, a co do siusiu to dość długo nie mogłam Lunki nauczyć (nie wiem czemu), ale to jest takie maleństwo, że kałuża też malutka. Piesek się sam nauczy. Trzeba pamiętać o kilku zasadach kiedy piesek sika: 1. Po jedzeniu 2. Po spaniu 3. Po zabawie 4. Po wszystkim I wtedy na rączki i lecimy na trawkę (chyba że kwarantanna po szczepieniu) Trzymamy z Lunką kciuki
Pasavera Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 :B-fly: Marta :B-fly: tak wszyscy trzymamy kciuki ! ! ! :B-fly: Tak jak zdjęcie do topicu, tylko odpowiedznio zmniejszone!Ale w opisie na dole jest określoa liczba znaków, więc nie wiem czy Ci się zmnieści, bomasz dużo textu... ale spróbuj!!! :wink: Dzięki Justa spróbuje :wink:
Pasavera Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 heh... Udało się ! ! ! musze zmienić ten obrazek na jakiś inny bo coś ciemny. Ale jeszcze nie wiem, zobacze :modla: Justa jesteś wielka! :modla:
Marta-m Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 No dzieki,dzieki !!!Jeszcze na yto tata,bo jeszcze nie było go w domu... Powiedzcie cos wiecej o załatwianiu się. JAk je uczyliście. Tzn poprostu czesto wychodziliści, kładliście gazety itd..........
Pasavera Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 Jeśli chodzi o Figę to znalazła sobie jeden kącik i tam się załatwiała. A ja tam w tedy kładłam gazetki. Figa odrazu pokapowała się co ma robić. W kolejnym etapie nauki zabrałam jej gazetę i "biedna" Figa nie miała gdzie siusiać (tak się przyzwyczaiła do gazety). Ja zkożystałam z tego i często z nią wychodziłam na długie spacery, które trwały tak długo aż się załatwiła. No i pochwały po zrobienu na dworze też dużo dały :wink: Pozdrawiamy Iza i Figusia
Recommended Posts