Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No masz racje:))pieprzaki mnie nie interesuja:)))stad nasze odmienne zdanie:)))))

No i racja, ze wygladem bardziej przypomina Dengi ameryckiego sznaucerka niz jakies wloskie cos:))))tyz fakt:)))

ale nie zgodze sie, ze nie ma w Polsce czysto amerykanskich psow=wszystkie psy wyhodowane przez pania Malgosie takie wlasnie sa:))))w dalszych kratkach czyste amerykance, a zaczelo sie od 1 suki ktora kryla...i prosze ile tego wyszla:)))a suka to Blythewood Gift To Przemek's suka masci pieprz i sol, a teraz prosze-sznaucerza potega:))))

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

O! jestes Agatko!!

Jeszcze raz chcialyśmy bardzo bardzo podziekować za tak sliczna fryzurke Sei!!

Jest prześliczna!! Za każdym razem jak do ciebie idziemy zastanawiam sie .."może to jeszcze nie czas na strzyżonko?", ale dopiero po twoich zabiegach widac jak strasznie juz Sejka zarosla!! Taraz jest już z niej na powrót "prawdziwy szlaufer" i już jak wracalyśmy do domku autobusem to ludziska się nie mogli na nia napatrzyć :D

I to jak zwykle dzieki Twoim złotym lapkom!!!

Dziekujemy ci za to starsznie!!!

I pamietaj o sprawie "zegarów" . Ja bym taki strasznie chciala!!!

Posted

:oops: Dzieki Kacia :)

No to zróbmy razem wszyscy atak na Karuska to mzoe beda zegary ze sznaucerami tak jak sa z Westi, yorkami i goldenkami :)

A co do Amerykanów to kazda skrajnosc nie jest dobra. moim zdnaiem nie mozna isc na rodowó i tylko za wszelka cene zbey był amerykanski papier. Jak dla mnie to wazniejsz ejak sie pies porusz ajak wyglada, jaki ma włos niz to co defakto ma w rodowodzie.

jesli bedize wybitny to moze miec nawet same żaby ;)

Nie w moim stylu jets krycie na tytuły jak to robia niektórzy, ale na konkretnego psa konkretny typ i konkretne cechy. i chciałabym zeby te moje zasady sie nigdy nie zmieniły :)

Posted

no dokładnie dobrze mówisz:))))Moj maz nie ma tytulow wielu tylko championat, mlodz.champ. i ml. zwyc. klubu, nie zaliczyl wielu wystaw-zmiescil sie w 10, ale 1.mi sie podoba on i jego rodowod (jego rodzice-bo czesto dziedziczy sie po dziadkach), 2.charakter, 3.dzieci:))))mimo, ze mlodziutkie. I chyba dzieci swiadcza o klasie reproduktora?on sam moze wygladac jak wspomniana zaba, ale jak daje ladne dzieci to ja nie mam nic przeciwko:))))

Posted

no i kazdy ma swoj typ sznaucera do ktorego dazy i nigdy nie dojdzie:))bo nie ma psa idealnego, a jak juz ktos stwierdzi, ze takiego psiaka ma to znaczy , ze sie wypalil:)))))ja tam uwielbiam czyste amerykance, wlasnie tego typu psy jak te ktore hoduje pani Malgosia, mam tez suke w innym typie, no i coz-nic to nie zmieni , bo i tak ja kocham:))))))

Posted

szczerze mówiąc mi te czyste amerykańce czasami przypominaja pudle ;)

Zdecydowanie wole psy pośrednie.

Jedno nad cyzm napewno bede pracowac w kierunku odwrotnym do ameryancó to nad twardoscia włosa na grzbiecie i mniejsz ailoscia podszerstka.

Niestety u amerykanskich pieprzaków jest to problem.

Posted

A to to wiem:)))))))ale jego dzieci (na razie coprawda 1) same sie obronia:))))

ja narazie mam dola, bo maly szelciak cos choruje, a ja nie wiem co mu jest...ja to ja, ale nikt nie wie:(((i mi jej tak strasznie szkoda:(((((bo ona taka kochana i tak bardzo chce zyc, a nikt jej nie potrafi pomoc:((((((((((

Posted

To może ja się wtrącę. :D

Po 1. Dengi jest super

po 2. mi się osobiście nie podobają ciemne pieprzaki, bo taki pieprzak to już nie jest pieprzak, tylko coś pomiedzy p+s i czsr

i bardzo jasne pieprzaki też mi się nie podobają, na przykład te ze skojarzenia z białymi

Posted

wytrzymala jest,ale nie wiadomo na co ja leczyc:((((i tu jest problem, bo cos jej jest ale co?nic zakaznego to na pewno...cos z przewodem pokarmowym chyba...ale tez nie wiadomo:((((

Posted

Ad1 Dziekujemy za komplement

Ad2 Dokładnie o to mi chodzi ze czsami granic ajest tak cienka ze nie wiadomo czy to cz-sr czy pis. Tak było z ORnnym kiedy był młodziutki. Teraz definitywnie to pieprzak, ale potrzeba było czasu. A ile razy ja sie nasłuchałam na ringach od sedziów zeby go przekwalifikowac.....

Posted

Jostra: nie wszystkie pieprzako po bialych sa jasne-patrz kamrat new star redondo czy jak jej tam.nie bede sie rospisywac o wygladzie,ale kolor ma normalny-ani ciemny,ani jasny

Posted

Przecież nie piszę, że wszystkie.

Ale część umaszczenie ma nieszczególne.

Poza tym nie uważam, żeby akurat takie skojarzenie było bardzo szczęśliwe.

Posted

Agatka dzieki za pocieszenie,ale...jakos to czarno widze, bo na co ja leczyc?na razie objawowo,ale jak jesc nie zacznie...nie je od piatku:((((i jest non stop na lekach-jedzenie dostaje podskornie, tzn. od dzis plynne papu do pyszczka,ale czy nie zwroci to nie wiem, bo nie mam kontaktu z dziewczyna ktora sie nia zajmuje jak mnie nie ma:(((

Posted

no F1 szczegolnie udany nie jest:))))ale za to moze im potem lepsze biale wyjda?zobaczymy. Maja jeszcze psa po innej suce i tez tym psie i to co wyszlo....hmmm tu kolor zje... na maxa bo do tego jakies ciapki ciemniejsze wyszly!!!!!!!!!!pierwszy raz cos takiego widzialam, pieprzak w ciapki.Moze dlatego,ze od suki na ktora wolaja Ciapka:))albo jakos tak.

A najgorsze jest to, ze mam 6 sznaucerkow to nie moglo to trafic ktoregos z nich?tylko akurat te co mam 1 ?:(((((

Posted

Orsini zdrówka dla malutkiej :kciuki:

a powiedzcie mi jeszcze czy to prawda, ze po cz-sr + p&s szczenieta cz-sr maja te jasne czesci bardziej w srebro, a po mieszance z czarnym bardziej kremowe? gdzies tak czytalam :fadein:

Posted

ja mam do Was wielką prośbę - do tych co mają stronki - czy możecie na nich umieścić info, że w schronisku w Poznaniu jest 13 średniaków p&s - one już są tam długo - już keidyś zresztą o nich pisałam :( to psy papierowe - odebrane hodowcy

Już na temat sznaucerów ze schroniska w Poznaniu wiem prawie wszystko, te pieski w ilości kilkunastu były trzymane w bloku są z rodowodami znałam tego hodowce, zachorował na nowotwór i zaczął żle traktować psy,trafiły do schroniska jako szczenięta -niektore ,schronisko nie mogło ich nikomu sprzedać, hodowca zmarł,a sprawy spadkowe ciągnęły się, dziś pieski są do wzięcia ale mają ok 3 lata, i tez są starsze ,charakter ich jest wspaniały.W tej sprawie rozmawiałam już z redaktorami naczelnymi gazet:"Mój Pies","Przyjaciel Pies","Planeta Zwierząt", powysyłałam krótkie artykuliki na ten temat z fotkami, zostaną one zamieszczone w najbliższych wydaniach tych gazet.Adopcją tych piesków próbowała się zająć hodowla "Z Jamna" na razie nie mogłam się z nimi skontaktować ale dzisiaj znów tam zadzwonie.

JEZELI NIE JEST WAM OBOJĘTNY LOS TYCH ZSNAUCERÓW pozamieszczajcie krótkie ogłoszenia w lokalnych gazetach z nr tel. schroniska w Poznaniu, ja dam takie ogłoszenie do Gaze4ty Wyborczej,i do lokalnej, Tych sznaucerów jest jeszcze 13, może ktoś zwas by wziął takiego wspaniałego przyjaciela! one mają WSPANIAŁE charaktery, prawdopodobnie i rodowód się uda odzyskać, mają doskonałe rodowody pochodzą z najlepszych hodowli. w sprawie odzyskania rodowodu obdzwoniłam związki lecz w Warszawie zajety non stop , inne związki znają sprawę sznaucerów lecz nie wiedą czy rodowody można odzyskać,dzwoniłam do Poznania ale tam mi powiedzieli ,że mam się skontaktować z kier. sekcji dopiero za 2 tyg. ja pisałam artykuł i potrzebowałam na już a ta jędza w związku nie chciała mi podać nr, tel do kier, sekcji, oczywiście po przez innych hodowców ten numer dostałam ale nie było tej pani tylko jej mąż, w związku z czym napisałam że rodowodów nie mozna odzyskać ale dziś wiem ,że prawdop[odobnie się da. "Moj Pies" powiedzał, że w miarę możliwości wyśle dziennikarz do tego shroniska i zrobią artykuł ale nie wiadomo.,jak nie to dadzą moich parę słów.

Posted
ja mam do Was wielką prośbę - do tych co mają stronki - czy możecie na nich umieścić info, że w schronisku w Poznaniu jest 13 średniaków p&s - one już są tam długo - już keidyś zresztą o nich pisałam :( to psy papierowe - odebrane hodowcy

Postaram się jak najszybciej umieścić wiadomość na stronce. Miejmy nadzieję że ktoś się nimi zainteresuje. Ale czy są jakieś fotki? (bo cosik mi się przypomina że są).

Posted

malawaszka:tego nie wiem:))))nie mam pojecia jak ten srebrny kolor sie dziedziczy. Pies Agatki jest srebrny ,, moje suki biale-mowia, ze jak szczeniak sie rodzi ciemny to potem jest wlasnie srebrny,ale...mafia -ta moja mlodsza byla prawie czarna jak ja odbieralam a teraz jest biala na lapkach:)))fakt,ze ja np. wole te biale klaki, bo tak fajnie kontrastuja z czernia-srebrny za to fajnie w sloncu wyglada-oba kolory sa fajne:)))wiec...ale nie wiem jak to sie dziedziczy-nawet sie nad tym za mocno nie zastanawialam, bo dla mnie akurat to nie ma znaczenia, wazne, zeby na gorze byl czarny i szorstki. Kremowego jeszcze nie widzialam.

Maly szelciak juz wczoraj zjadl kawalek szynki!!!dzis tez,ale doslownie kawalek, bo ma jesc papki, wiec to dostala tylko tak dla smaku:)))ale sie ciesze, bo juz dawno saMA nic nie zjadla:))))))))))))a tu wciagnela szyneczke:))))))))))

Posted

ja to w ogoole obstawiam, ze u nas w zwiazku sa wiedzmy i uroki rzucaja!!!:)))wszystko na co taka sie spojrzy to potem albo choruje, albo zab nie wyrasta albo inne rzeczy!i jak ja mam tam znowu psiaki na przeglad miotu zabrac?:))))

aha, i czerwone wstazeczki niewiele daja:))))))one musza miec mega sile!!!:))))

znacie jakies inne sposoby na wiedzmy i uroki?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...