Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no mnie też wydaje się, że to dobrze bo nie jest taki, że ccały czas szczeka jak sa gościwe w domu a nie skacze też na powitanie ich tylko japierw z dystansem a potem jak się przyzwyczai to OK, tylko do niektórych się nie przyzwyczaja :evilbat: wczoraj jedna panią od razui polubił zaczął ja zaczepiac do zabawy, bo ona widać było, że też luybi psy i w ogóle darzyła go sympatią, ale np jak jest osoba, która na pierwszuy rzut oka widć nie przepasda za psami to Denis będzie na niego sczekał najpierw potem się uspokoi ale położy się z dala od tej osoby i jak ta osoba będzie wstawać czy chodzic to Denis się cofa i sczeka:) mądre te sznaucerki są:) poznaje kto dobry a kto nie:) a teraz mam sdo was proźbę!

WYŚLIJCIE MI PO KILKA (mile widziana parzysta liczba zdjeć) ZDJEĆ SWOICH PIESKÓW W ORYGINALNYCH ROZMIARACH, bo chcę umieścić na stonkę a bez teog ani rusz....

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Hej Sznaucerkoluby :D

Bylam sobie z moja Zuzanka w Parku Skaryszewskim.I widzialam tam przepiekne miniatury.Czyli dwa sznaucerki miniaturki ,chyba czarno srebrne.Te pieski byly w typie amerykanskim,jak to sie nazywa? Bletwood?Ojej ,mowie Wam jakie piekne.

Bylismy tam w kilka osob a sznaucerow bylo razem z moja cztery sztuki.I ten miniaturek odwaznie podszedl do mojej Zuzanki i sie przywital.uper!

Czy jest wsrod nas ktos kto posiada takiego sznaucerka w typie amerykanskim?

Madzior_ka czy to Denisek w nowym ubranku !?Bomba !!!

Posted
Madzior_ka: mam 1 szelke i 6 sznaucerkow:))))wiec niezle przedszkole:)))))))))))))))

A ja Orsini z uporem maniaka prosze napisz jakie kolorki wyszły.

Posted

tak już widziałem .Dzieki.

Wiesz ja jestem konkretny i do mnie własnie takie dane docierają .

ALE czy te cz-s to beda miały ładne wybarwienie tzn ładny czarny kolorek czy też może bedzie troszke w nim pieprzu i soli?

Posted

wlasnie beda normalne, najladniejsze psy sa wlasnie z takiego polaczenia pieprzak z cz-sr np. Enjoy's Phantom of The Opera-ponad 250 best of breed i ma super kolor. Niejaki Kurt Garmaker posiadajacy najlepsze ameryckie psy tylko kryje w ten sposob, bo wlasnie uwaza, ze krycie cz-sr z cz-sr psuje i kolor i wlos, a tak patrzac na to co biega u nas na wystawkach to chyba ma racje, bo coraz wiecej jest psow z szarym wlosem i miekkim. O Bandsman's Why Not tez jest po kolorach:)))tzn. cz-sr z pieprzakiem a kolor ma super i co wioecej przekazuje go dzieciom, bo moja suka jest po nim i ma czarne klaki i szorstkie. Mlodsza jest po wspomnianym Phantomie i tak samo:))wiec to chyba ma sens:)))mam nadzieje

Posted

Orsini, wybacz ja niezorientowana w temacie :) Czyli ,ze twoje szczeniaczki sa po amerykanskim ojcu ?

Gdzie mozna zobaczyc Twoje pieski?

Czy Twoje psy sa wlasnie w tym amerykanskim typie o ktorym tak pialam :-)?

Posted

Orsini przyjmuje to jako dogmat bo sie nie znam i nie podejmuje dyskusji.

Ale powiedz mi czy sa podejmowane skojarzenia czarnej z p&s.Jeżeli tak to co to daje i jakie sa efekty?

Posted

Romas ! ja mam czarnosrebrnego psiurka w typie amerykańskim. jego dziadkiem jest własnie wspomniany wyzej Bandsman's WHY NOT :)

Ja osobiscie jestem przeciwna mieszaniu pieprzakó z innymi kolorami. Czesto rodza sie bardzo ciemne pieprzaki, lub pieprzaki z nienajlepsza maska.

Za to z mieszanki czarny - czarno-srebrny wychodza całkiem fajne dzieci :) jedno jest pewne u takich nie ma problemów z przebarwieniami :)

Posted

Acha! masz amerykanca :-) tak ?

A gdzie znajde jego fotki? Bardzo chce zobaczyc to cudo :D

No i prosze ,jak sie szuka to i sie znajduje :-)

Posted

Agatko, widzialam ! Bardzo pieknie zapowiadajacy sie mlodzian :D .

Nooo,to teraz mam zgryz ,bo nie wiem czy nadal kochac sie w sredniakach czy zdradzic je dla miniatur :D ,szczegolnie takich pieknych :D

Posted

Witajcie!! :)

Mnie też niezabardzo podobaja się takie sznaucerki pis mieszane z innymi kolorkami bo moga wyjść troche rózne odcienie... :roll:

Mnie tez baaaaaaardzo podoba się czarno-srebrny amerykanin Dengi!! :D - CUDEŃKO!!! :)

Posted

Romas: tak to sa czystoamerykanskie szczenieta, bo maja 100% rodowodu takiego, co prawda po polskich psach, ale...matka jest wlasnie po WHY NOCIE, a dziadek Blythewood The Magic Begins, a tata szczeniat jest po Blythewood Picture This. W kazdym badz razie w 3 i 4 kratce to juz sa same amerykance,dzieki pani Malgosi, ktora te psy przywiozla.

Agatko: nie rozumiem czemu jestes przeciwna mieszaniu pis i cz-sr???a czarnych z cz-sr nie?:))))moze chcesz troche artykulow z genetyki?:))))jak cos to Krysia Ci da. Ja powtarzam: najlepsze psy czarno-srebrne USA sa wlasnie z takich polaczen a psy juz wymienilam 2 przypomne PHANTOM i WHY NOT-te psy znacie, jak Wam zaczne wymieniac inne to co to da, jak psow nie kojarzycie. Zwyciezca chyba zeszlorocznego MOntgomery to pies tez z takiego skojarzenia i jest pieprzakiem. Tez pisalam, ze te pieprzaki sa ciemne, bo niosa cz-sr gen, ale zeby byly zle????Agatko Aragorn tez jest ciemny czy uwazasz, ze to blad???bo ja uwazam, ze nie, troche genetyki i wszystko jasne. Jesli chodzi o mieszanie cz-sr i pieprzakow to w USA od wielu lat robia i maja efekty. Sluzy to tak jak pisalam poprawie i koloru u cz-sr i struktury wlosa-WBREW TEMU CO NIEKTORZY MYSLA ONE NIE SZARZEJA TYLKO DLATEGO ZE SA PO PIEPRZAKU, bo to sie nie tak dziedziczy:))))

jesli chodzi o mieszanie czarnych z czymkolwiek to ja nie wiem-nie sledze czarnych.Ale tu istnieje bardzo duze ryzyko posiadania przez czarnego szczeniaka potem bialych plam na przedpiersiu lub przekazywaniu ich dalej-co jesli sa to wieksze krawaciki jest wada!tego u pis i cz-sr nie ma-tzn. krawatki sa, ale co z tego jak tam sa i tak biale wlosy i tak?:))))

A co do ciemnych pieprzakow: HOLLI od Hieny Marcina mojego kumpla mimo ciemnego koloru i bardzo mlodego wieku ma: Mlodz. Championat, 8xZwyciez. Mlodziezy,CWC/CAC to juz nie wiem ile,4xBest Junior , II Best of Group, 3xCACiB, Baltic Winner 2004,3xBest of Breed, do ukonczenia championatu jest jeszcze za mloda, a intera tez skonczy w przyszlym sezonie, wiec juz ciemny pieprzak z wadliwa maska i wadliwym kolorem czy jak to szlo:)))sedziom nie przeszkadza i potrafia docenic piekno sznaucerki:))))

Posted

Nie chce mi sie grzebac w papierach ale Dengi nie jest w 100% CZYSTYM AMERYKANINEM.:))))chocby od strony babki-Sexa nie jest 100%amerykanka. A Maestro?tu sie na razie nie wypowiem, bo nie wiem po jakich ten jest rodzicach, ale Sexy jestem pewna, bo tez mam po niej suke:))))i suka wlasnie sie nie zachowuje jak typowy amerykaniec-one maja wtedy inny charakterek. Zaraz na mnie Agatka naskoczy, ze sie czepiam....:))))))))))))

Posted

a z takich psow co bedziecie znac, bo jest we wszystkich naszych rodowodach prawie to Blethewood On Camera:)))JASNY pieprzak, a po kolorowych rodzicach:))))wlasnie po pieprzastej mamie i czarno-srebrnym tacie:)))))

wiec nie kazdy pieprzak z takiego skojarzenia bedzie ciemny:))a poza tym ja lubie cz-sr:))))i takie chce hodowac:))))a z ciemnego pieprzaka potem otrzymam cz-sr dzieci:))))

Posted

te zabawki sa super :D najbardziej podobaja mi sie te:

mauriceschnauzer.gif

tu jakoś tak strasznie zaznaczyli brzebarwienie bródki...

fritz.jpg

Ten jaka ma dłuuga brode :lol:

A sznaucera mało przypomina mi ten:

scrubber.jpg

Posted

Nie naskocze, dlaczgeo miałabym skakac....

Poprostu Ty patrzysz tylko od strony koloru cz-sr, nie interesuja CIe pieprzaki jakie beda i co sie z nimi stanie. Fakt cz-sr z takich skojarzen sa oki, ale nie pieprzaki. Zbyt wiele ostatnio było na to dowodów nie teoretycznych a praktycznych.

Wiadomo sa wybitne jednostki, ale tych jest mało.

A kazdy ma prawo miec własne zdanie na temat krzyzowania kolorów.

Prawda jest taka ze artykułów na poparcie Twojego zdnaia znajdzie sie masa jak na popracie mojego.

Niestety w Europie, a szczególnie w Polsce ciemne pieprzaki nie sa mile widziane. Niestety doswiadczyłam tego na własnej skórze.

Wole te posrednie i jasne.

A ze Dengi nie jest czystym amerykaninem, jelsi chodzi o papier fakt. Ale jest psem w tym typie. I nikt tego nie kwestionuje.

A ze sie podoba to tylko sie cieszyc :)

Jeszcze długo nie bedize w Polsce wyhodowanych czystych Amerykanów i niestety musimy sie z tym pogodzic.

A z drugiej strony to ja nie wiem cyz ta fascynacja ameryka do końca jest taka dobra dla tej rasy....

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...