Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Witajcie:)

Justa jestem pełna podziwu dla twojej babci - super ubranko, Gala prezentuje się w nim wyśmienicie:) Ubranko Deniska jest jeszcze troszke niedokończone ale myślę, że w przszłym tygodniu już skończymy:) Jak mi się uda to dziś albo jutro wstawie wam zdjęcie Deniska w jescze niegotowym:)

A co do bucików i ubranek to dzięki za opinie:) Nawet engatywne mile widziane:) A Densek pod tym wzgledem jest troche inny niż np. Seja:) Gdybym widziała, że mu niewygodnie w ubranku ewnie nie kupowałabym mu ich tylu, ale on je uwielbia! Gdy idziemy w deszczowy dzien na sapcerek wręcz sam wchodzi do ubranka:) a potem sczzęśliwy, że ma suchutko biega po polku jak gdyby nigdy nic! Jak robiłam mu przymiarkę tego z polarkiem to nie chciał z niego wyjść tylko mu tak miło było od polakru, że się położył i chciał w nim zostać - dziwny pies no nie? :roll: :wink:

A co do bucików to jescze zobaczymy. A Kat pisałas coś o preparatach na opuszki znasz coś takeigospecjalnego dla piesków? ja słysząłam tylko o wazelinie ale moze sa jakies fajne specjalne preparatry?

A co do czosnku to ja będe dawąła Deniskowi te taletki czosnkowe mają pewnie zbilansowane dokłądnie składniki więc nie przedobrzę a zawsze to coś da:) A mam pytanie do właścicieli piesków starszych niż Denis bo on był szczepiony jako sczeniak i teraz nam się zbliżają terminy sczeppien i jak to jest przed szczepieniem idziecie na odrobaczenie? I cyz szczepionke przeciw chorobom zakażnym (choroba Rubartka, nosówka, leptospiroza itd.) "załatwiacie" za jednym razem ze wscieklizną czy nie? bo ja te pierwsze mam na grudzien a wscieklizne na styczen i wet coś nappomknąl chyba ze za jednym razem sie złatwi chociaz nie jestem pewna.

Ja teraz zadziej wpadam bo dzisiaj miałam olimpiade zifzyki "jakoś" poszło ale w piątek jest biologia. Najgorsze jest to, że mi na niej zależy ochciałabym p[rzejść dalej ale teraz coraz bardziej wątpie w to, że coś umiem z teog przeczytania tego tekstul.. JUsta jak ty dajesz rade teraz w LO z tymi wszystkimi nazwami łacińskimi? heh....ja kilku (moze kilkudziesieciu.....) polskich nie moge zapamiętać jakichś bakterii, glonów itd a co dopiero łącńskich - masakra.....masz jakiś sposób na tą biologie by zapamiętac cos jeszce....

Posted

ja szczepię osobno i tak chyba powino się robić

a preparaty są specjalne na stopki - musiałabtś się zapytać na szpicach bo to głównie oni używają dla swoich psów na zawody

Posted

POBUDKAAAAAAAAAAA

fotek nie zrobilam,bo czekalam godzine na pociag!!!troszenke sie spoznil,nie?no i wrocilam zamarznieta to tylko film obejrzalal i lulu:))

Posted

Czesc!!!

Wreszcie mam 5 minut wolnego czasu zeby sie doezwac :)

Takie drapanie moze byc spowodowane tzw przebiałczeniem psa.

jesli w karmie jest duzo białka to trzeba zmienic karme na słąbsza i objawy mijaja.

Napewno nie najlepsze jest podawanie mleka, jogurtu czy sera....

Dziwne zalecenia....

A czym karmisz suczke??? Tzn jaka karma??

Posted

Madziorko ! To masz dobrze,że denis lubi chodzić w ubranku! Trzeba było wqczoraj seję widzieć jak sie zachowywała na polu...nie chciala iść, a jak juz ruszyła to jechała boczkami po każdej ścianie. :cry:

A teraz nie może nie chodzić w kubraczku, bo wczoraj byłyśmy u weta i jest chora na krtań i gardlo. Dostała zastrzyk, w piatek powtórka. nawet wet sugerowal ,że skoro ma tendencje to łapania gardła to niech chodzi w kubraczku...No i co ja mam zrobic jak sie pieronica obraża??

Swoja droga to wet zalecił podawanie rutinoskorbinu...bo pytałam o jakies srodki zapobiegające przeziębieniu. Dwa razy dziennie po tabletce( czy to nie duzo????)...i ma sobie tak jeść no przez miesiąc, potem odstawić na jakiś czas ..i znowu wrócić.

My też się szykujemy do szczepień ale Seja musi byc zdrowa. Jak bedzie to 10 dni przed szczepieniem się odrobaczymy. Nam już rok upłynął ale tak nam czas umyka przez cieczke, chorobe..itd

A ten środek na lapencje to nie pamiętam jak sie wabi ale był w karusku rok temu...chyba za 18 zł. Psikacz na poduszeczki i (chyba bo już nie pamietam) na futerko ,zeby się kluseczki nie robiły sniegowe na łapkach. Ale to ostatnie to juz moglam z czyms innym pomylic. :D

Posted

Madziorka stempelki robi "na zamówienie" Ewelina :wink: W galerii, topic o obrobce zdjęc itp. więc nie wiem w jakim programie,ale podejrzewam że w Photoshopie algo GIMP-ie...

Posted

witajcie ten psikac co mówisz Kasiu byłby super! bo dzisiaj jak wrociłam z Denem ze spacerku miał takei kulki sniegowe na stópkach że nie mogłam mu ubranka ściągnąć najpierw musiał iść pod prysznic a dopeiro potem ubranko ściągałam :o zaraz zerkne czy jest jeszcze w karusku....

a co do drapania to wg mnie też to przebiałkowanie, chociaz musze wam powiedzieć, że kundelek mojej cioci też się starsznie drapał a karmią go dobrze nie je karmy tylko gotowane, ale poszli z nim do weta i on stwierdził jakieś uczulenie skórce bo jemu się aż strupki od tego drapania robiły z tego co wiem to dałm mu jakąś maść na te strupki a na to drapanie jakieś tabletki i chyba zastrzyk ale nie jestem pewna w każdym badź razie mu przeszło i ja na twoim miejscu poszłabym do innego weta...

a stempellki bardzo fajne:) wszyscy takie same mają i to super wygląda jak znajde chwilke to pobawie sie w photoshopie i spróbuje wykombinowac coś podobnego.

a ja w piątek mam tą olipiade z biologi więc lece powtzrac te 4 grubasne książki i orosze was zebyscie kciuki trzymali:) w piątek 10:) 90 min piszemy i trzeba meic az 75% by przejść dalej :o

ja też Denisowi juz ubieram ubrnko bo w tamtym roku miał zapalenie migdałów więc też już wolę zapobiegac i sie siesze że nawet nei wyberzydza, każdy kto go zobaczy to się dziwi a on sobie tego nie ściąga, nie grymasi a ja że NIE:)

Posted

hm...witajcie chcecie zeby coś mówić? to awet dobrze bo mam troche sensacji:)

po pierwsze to słychajcie RMF-u!! W naszej szkole był alarm przeciwpożarowy, podobno ktoś bombe podłożył 8) i zwolnili nas do domu a ja zdążyłam tylko kurtkę nażucić i w halówkach szłam do domu myslałam, ze mi nogi odpadną teraz sobie siedze w nogami w gorącej wodzie....uf wreszcie ciepło:)

kolega zadzwonił do RMF-u i mają o tym mówić ale keidy to niw im, mówuie wam nauczycielki takei złe były i w oóle przestraszone a my włanie mieliśmy mieć kartkówkę z geografi...:) prztnajmniej mam czas iść z Denisiem na długasny spacerek bo ostatnio jak wracałam do skzoły to śnieg padał i na dłuższy spacer warunków i tak nie było teraz ładna pogoda może og suszczę trochę porobie jakieś fotki:) a potem zacznę iczyć się biologi bo..... TO JUŻ JUTRO:)) makabra nie wiem vo to bedzie a tak mi zalezy żeby przejsc z tej biologi dalej;)....zovaczymy...

własnie włączyłam radio dośc głośni żeby słyszeńć z pokoju obok i denis prztleciał do mnie na kolana :lol: ale juz się nie boi:)

a po południu znowu na angielski lece to papa:) po spacrku jak znajde chwilkę to wpadnę:)

hm....a jakie ja buty ubiore....moje zimowe sa w skzole.....:) heh....chyba w zamałych musze iść z tamtego roku:) ok - jakoś to przezyję...

Posted

Coś Ty.

W Warszawie jest taniej niż u mnie w Rzeszowie.

U nas jest głównie turecka tandeta i na dodatek w strasznych cenach.

A jak są sklepy firmowe to nie ma przecen.

Dlatego wolę kupować w Wawie lub Krakowie.

A będę w przyszłym tygodniu 3 dni w Warszawie.

Nie byłam już na zakupach ze 2 lata przez budowę domu (i psy :D) i wreszcie chcę zaszaleć. :)

Posted

No wreszcie wrocilam z wyjazdu, ale sie za Wami stesknilam :wink: :D .

Jostra, tak jak napisala Orsini, u nas w Wawie jest tego mnostwo, wiec mozna sobie poprzebierac :wink: .

Posted

Ale konkretnie, please!

Szkolenia kończę po 16 i potrzebuję coś blisko (parę przystanków) od Placu Bankowego.

Ola rzuć kilkoma adresami, nie będź taka :D

Nie chcę chodzić w ciemno

Posted

Hehe, Madziorko, to mieliscie niezle, to pewnie jakies dzieciaki sie bawily w dzwonienie do szkoly, jak ja chodzilam do podstawowki (hihi kiedy to bylo :wink: ), to tez byli tacy madrzy :wink: .

Jostra, no co ty, to jeszcze gdzies jest drozej niz w Wawie :wink: .

Posted

Jostra, no co ty, to jeszcze gdzies jest drozej niz w Wawie :wink: .

Przyjedź to sama zobaczysz

Mamy kilka centrów handlowych, w których są te same stoiska, ja to już nawet u nas nie chodzę po sklepach. I teraz budują chyba 3 czy 4 następne, też ten sam właściciel i znowu te same sklepy :(

Bez sensu

Posted

Z Pl. Bankowego, to masz blisko do domow centrum, dano juz tam nie chodzilam bo jakos nie lubie, ale ostatnio duzo sie tam pozmienialo (acha przystanek nazywa sie centrum), lub np. nowe centrum handlowe ARKADIA przy rondzie Radoslawa, hihi teraz wszystkim sie smiac che z tej nazwy, bo do niedawna nazywalo sie rondo Babka.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...