Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie dawaj białka - żadnych twarożków - jeżeli mówisz że była poprawa i po twarożku znowu jest źle to kategorycznie odstaw. Ja mówię o suchym dlatego, ze są specjalne dla alergików i małe prawdopodobieństwo, że będzie alergia - a jak robisz gotowane, to na jakiś składnik może mieć uczulenie (np, jakiś rodzaj mięsa) i klops, poza tym dobrą suchą karmę masz zbilansowaną i nie trzeba dodatkowych witamin. jeżeli jednak chcesz gotować to najlepsze mięso przy alergiach to jagnięcina - tylko pewnie nie jest tania i nie wiem czy wszędzie dostaniesz :roll:

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

a jakie miesko?????bo najmniej uczulajacy jest kurczak..teoretycznie:)))

od nabialu jak najbardziej moze sie drapac!bo to bialko w bardzo duzej ilosci.

Jak szybko?prawie od razu moze dostac uczulenia.

Jak Ci wet na drapanie kazal dawac bialko w prawie czystej formie...to zmien moze weta:))))))))))))))))

I jak juz nic nie pomaga to wsadz psiaka tylko na ryz-na pare dni i zobaczysz czy jest poprawa czy jej nie ma. Nie martw sie nic psu nie bedzie jak pare dni nawet szczeniak tylko na ryzyku pociagnie.A jak sie drapac nie przestanie...nie chce mi sie wczytywac, czy inne mozliwosci zostaly wykluczone?np. brudne uszy, przepelnione gruczoly okoloodbytowe itp???nie kapalas psiaka ostatnio?nie zmienilas proszku do prania?i nie zmienilas wtedy poscieli?itd.

alergia jest bardzo czesta u psow

Posted

aha byla poprawa?no to kup jej karme dla alergikow tak jak Malawaszka mowi;)))najtaniej Ci wyjdzie i najlepiej:)))bo w zyciu w domu nie zbilansujesz jej tak jak ona pisze :)))a pieprzysz sie za przeproszeniem z gotowaniem z godzine dziennie a sucha?myk zalewasz woda aby namokla lub nie i juz:))

Posted

malawaszka : tu Ci odpowiem, bo tam nie mozna:)))z mamusia odpada:))bo jest niewygledna:))zarosnieta jak mamut:))))))))))a na grzbiecie lysa, a z szelka to nie wiem czy sie uda je postawic obok siebie, bo jestem sama i nie dam rady i tzrymac i cykac fotki wiec sorki,ale chyba sie nie da, sprobowac sprobuje,ale...

Posted
a skad Ty jagniecine wezmiesz???????????

ja mowie realnie:)))))))z tych dostepnych: kurczak:))))))))))))))

no właśnie pisałam że ciężko dostać :lol: więc najlepiej karma dla alergików z jagnięciną i ryżem :wink:

Posted
malawaszka : tu Ci odpowiem, bo tam nie mozna:)))z mamusia odpada:))bo jest niewygledna:))zarosnieta jak mamut:))))))))))a na grzbiecie lysa, a z szelka to nie wiem czy sie uda je postawic obok siebie, bo jestem sama i nie dam rady i tzrymac i cykac fotki wiec sorki,ale chyba sie nie da, sprobowac sprobuje,ale...

próbuj próbuj :lol: może akurat trafisz na spokojniejszy momencik - np zerwij je ze snu postaw koło siebie i cyk :wink: :lol:

Posted

jostra: szelka jest wredna:))i jak sznaucie byly male to je gryzla, a ze starsza o miesiac to je gryzla zebami:))))one dalej nie maja wielu zebow, ale ...potrafia ja zameczyc liczebnie:))))i wtedy dopiero ona ma mine:))i wyskakuje od nich z kojca:)))) a sznaucerki sa tylko ciekawe kto do nich w odwiedziny przyszedl:))wiec sie na nia pchaja:))))zawsze ja powala i wlaza na nia;))))

Posted

hahah chciałabym to zobaczyć :lol: masz w tej cyfrówce możliwość kręcenia filmików?? na pewno jest - nakręć coś śmiesznego :lol: jakąś walkę :evilbat: :lol: i zamawiam na maila :wink:

Posted

malawaszka: mozliwosc taka tam jest, ale nie wymagaj ode mnie zbyt wiele:)))))))))))))))dla mnie to za trudne, a instrukcji nie wzielam, bo pstrykac fotki tylko umiem:)))na tym programie uniwersalnym:)))))))))))

Posted

oki, czas do domku isc, a Wy sie zaczelista zchodzic:(((((((zawsze tak jest:(((((((

a na dworze FATALNIE!!!najnormalniejszy MEXYK!!!

zawieja, zamiecia, wichura i snieg z deszczem:((((((((((

do juterka

Posted

orsini: Ubranko mojej pociechy nie jest od Izy... jest robione w domu przez moją babcię (krawcową). To jej pierwsze ubranko robione na psa. zrobione zostało z... ortalionowej parasolki i starych spodni mojej mamy :lol: :lol: :lol: Nie ma co, babcia zrobiła w 2 dni takie cudo ;)

Ooo tak, chcemy foty maluchów z duzimi i shelciakami najlepiej wszystkie razem!!! I cykaj póki sa takie małe i jeszcze nie zrobiły sie z nich małe baranki zarosnięte!!!

Posted
oki, czas do domku isc, a Wy sie zaczelista zchodzic:(((((((zawsze tak jest:(((((((

a na dworze FATALNIE!!!najnormalniejszy MEXYK!!!

zawieja, zamiecia, wichura i snieg z deszczem:((((((((((

do juterka

hihihi mexyk?? tam to chyba ciepło mają :wink: :lol:

musisz zmienić tryb pracy :wink:

Posted

dobra, do tego weta nigdy juz nie pojde, Nela przez pare dni je sam ryz (ale bedzie z tego zadowolona)i zobaczymy co dalej....jakby co to karma dla alergikow i tyle.

czy to mija czy pies bedzie alergikiem do konca zycia?

dzieki wszystkim za rady!

Posted

A ja widziałam w sklepach. Kosztuje około 40zł więc strasznie drogi jest (jak dla mnie!). A ja to mam taki ze szczeniaczkami malutki i tez jest fajnie ;)

Posted
a ja z innej "beczki". pomozcie prosze.....moja sunia strasznie sie drapie....na pewno nie sa to pchelki....ma lupiez, bylam u veta ale ten jakos nie okazal sie pomocny.....kazal odstawic suche , zatem sunia je tylko miesko gotowane z ryzem i marchewka....i drapie sie okropnie..... coraz gorzej......kazal dodac do diety jogurt i twarog ale ona wczesniej tez to dostawala.....jestem bezradna. wet mnie zdenerwowal, bo powiedzial, ze pewnie jest na cos uczulona (np na siersc konia bo ma z nim kontakt) i ze jej przejdzie.....a pies sie meczy......acha, dodaje olej do karmy, siemia nie chce jesc, wyczuwa na kilometr.....help!

ja radze udac ci sie do dobrego weterynarza,jeszcze raz podkresle dobrego i i pobrac zeskrobiny,dac to do badania do laboratorium pod wzgledem gronkowca i nuzenca.jezeli to sie wyeliminuje wtedyproboj uczulenia na pokarm.nie przejmuj sie,nasza sznaucerka srednia miala i nuzenca i gronkowca,a mimo to wyleczylismy ja.pozdrawiam

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...