Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

oj malawaszko to nic tylko .zyczyć ci szybciutkiego powrostu do zdrowia ob jak tylko nie ma wielkiego mrozu, śnieżycy i wiatru to super iść na taki spacerek w śneigu:) patrząc jaką psiak ma radoche, a co do Denisa mam to samo a jak czasem kaze mu zostać na jakims pagórku a potem go wołanm to leci tak rozradowany, że czasem nie może isę zatrzymac przede mną i zatrzyma się dopiero za mnną a potem podchodzi i siada przede mną choć i otnie zawsze zrobi rowno

a terzz zmienie temat co myślucie o kosmetykach jean Piere hery? chuyba kupię teraz deniskowi szampon i inne rzeczy z tej firmy bo podobo dobra, w styczniu mam urodzinbki więc trochę pieniążków dostanę to mu się porobi zakupki :D

a nie wiecie co dzieje się z kkrzysiem? tera znie mam go na gg ma go ktoś? bo ja mam nową listę i nie mnam już a jestem strasnzie ciekawa co u reksia czy już ta grzybica mu przechodzi itd a tu żadnych wieści na dgm też go nie widzę:(((

a co sądzicie o tym zebym założyła temat w stylu kontakt z dogomaniakami? każdy napisałby tam swój email i jak ma numer gg i nic innego zeby temat pozostal czytelny bo czasem chce sie z kimś skontaktowac a nie ma jak a takto wszystko by się upoorządkowało, co wy na to?

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

madziorka- na offie jest taki temat - ludzie podają swoje gg - tylko musisz go tam poszukać bo ostatnio chyba trochę spadł, ale na ostatnich stronach jest zzrobiona lista osób które podały swoje numery więc nie trzeba całego topicu czytać :wink:

Posted
Witajcie:) ale śnieżyce co? u nas nie było prądu chyba z godzinę:( dlatego nie mogłam wejsć na komputer i w ogóle nic nie mogłam:(

No to miałaś straszną tragedie hhihihi u nas nie było pradu przez 48 godz przez dwa dni ani prądu ani telefonu nic.

Możma kota dostać

Posted
Witajhcie, wlasnoe MArto spuszczasz Edieog czy ine? bo w sumie ja Denisa nadal rzadko spuszcam, a może powinnam vczęściej zaczac, a jak go spuszczasz to nie biega ci za zapaszkami? i nie odlatuje gdzieś hen hen daleko?

Tak uszczam Ediego. Jak był mały to nawet naokragło,tylko przy ulicy chodziłam z nim na smyczy,ale teraz jak urósł to sobie mnie troche olewa i juz sie nie słucha :roll: Dlatego teraz puszczam do teraz tylko na podwórko przed moim domem (wiekszośc ogradzaja domy więc Edi nawet nie szuka ulicy) i na boisku szkolnym które jest ogrodzone. I troche mnie denerwuje bo jak go puszcze a podwórko to leci do psów które sa za ogrodzeniami i ja sie mode wysilac i wołać "Edi Ediiiiiii" a on nic :( Ostatnio bylismy tez na boisku i tam jest taka górka i dzieci tam zjeżdżały na sankach i tez poleciał i sie nie słuchał :-? A ja krzyczałam "Ediiii" jak głupia :lol: Ale właśnie musze nosićchyba jakieś szyneczki w nagrode bo karma juz go nie mobilizuje :lol: No i duzo cwiczyc bop teraz to jak do niego podchodze żeby do złapać to ucieka.......... :(

Posted

No a ja się musze pochwalić, bo dzisiaj rano wyszyłam na DoGomaniacej obróżce z Akcji napisa "DoGomania" :D Jesteś z siebie dumna normalnie! Może nie jest idealny, ale się starałam nio i widać go dobrze i już teraz każdy wie skąd jesteśmy ;) Zaraz wstawie fot do Galerii!!

U nas prąd był przez cały czas :o

Co do topicu kontaktowego, to ja myślę, że to dobry pomysł, bo czasem trzeba sie kogoś coś zapytać, a jego na forum nie ma i można wtedy w inny sposób. A szukac w tym offowym sznauceromaniaków to też trochę roboty. Pozatym nie każdy wchodzi na offa. Zaraz się wpisze do nowego topicu.

madziorko, Gala nie była trymowana, bo nie ma na razie takiej potrzeby. Tak stwierdził fryzjer. Ma ładną sierść, włos jest w dobrej kondycji, bardzo gęsty i jest dobrze. Jak zacznie się coś niedobrego dziać z sierścią, to wytrymujemy, żeby poprawić forme włosa. na razie strzyżonko ;)

Moja mama i babcia właśnie robią obranko przeciwedszczowo-śniegowe dla Galci, bo jest starszliwie mokra jak wraca ze spacerku :lol:

Posted
tak.Moja żona ma zaniar energetyke ciągnąc do sądu bo wszystkie zapasy na zime z zampazalki poszły .Masakra.

ojjj obawiam się ze nie wygracie, bo było nie było to nie wina energetyki a pogody :roll: oni naprawiali od razu szkody - u nas przez dwa dni nie chodziły windy :-? my to jeszcze spoko, bo na 5 mieszkamy, ale np starsi ludzie z 10 mieli nie lada kłopot :-? a w tv widziałam reportaż o tym, że jak gdzieś pozrywało linie wys. nap. to zaraz znaleźli się chętni na druty i naprawy trwały jeszcze dłużej bo trzeba było nowe linie ciągnąć :-?

Justa noo brawo - pokaż wyszywankę :P ja muszę przyznać, że nasza dogomaniacka obróżka już trochę brudna jest i musze ją wyprać :)

Posted

madziu, pytałas o "adresówkę" przy obroży Gali. To nie jest adesówka tylko numerek, który dostaliśmy w Gminie po zapłaceniu podatk (co roku mamy nowy). Ona nie nosi adresówki. Kiedys miała, ale zgubiła... A ja wiem, że powinnam kupić... Tylko jakoś zapominam. Może dlatego, że rzadko kiedy mam stracha że ucieknie? :roll:

Mojej przyjaciółki sznaucer to sobie pojechał autobusem do innej dzielnicy i dzięki temu że miał adresówke ktos go znalazł i zadzwonił.

Posted

no adresówka powinna być, ale ja dla Luny też nie mam :oops: a juz od ponad miesiąca szukamy u mnie w okolicach sznaucerka cz-sr. pieska, który pobiegł za suką z cieczką i najprawdopodobniej ktoś go sobie wziął i nie chce oddać bo ogłoszenia są dosłownie wszędzie i nie ma szans żeby ktoś ich nie widział :-? to jest najgorsze, że jak ktoś znajdzie kundelka to szuka właściciela, a jak psa rasowego to najchętnij by sobie zatrzymał :-? a właścicielka odchodzi od zmysłów bo to jej synek ukochany :(

Posted

pozdrawiam wszystkich sznauceromaniakow!U nas w okolicach Piły do wcoraj nie było śniegu wcale,dzisiaj leciutko przypryszyło,ale nie jest zle.

Posted

witajcie ponownie:) mam pare zdjątem zimowych Deniska zaraz zmniejsze i wstawię do galerii:) nie dużo bo było zimno i bez rękawiczek mi ręce myślałam, ze zamarzną:) a co do adresówki to my nie płacimy podatku :oops: w ogóle nie wiem czy jest nakaz płacenia u nas bo nic o tym nikt nie mówi... :roll: a teraz Denis ma taką z diodą świecącą na zdjeciach moze bezie widać:) u nas też dłużej prądu nie było, ob potem wieczorem znowu wyłączyli więc w sumie z 5 godzin, a jak już mówiłąm w Bolecinie gdzie jeżdże konno nie wiem czy już mają :roll: - traghedia bo prawie wszystko na prąd teraz jest.

A ubranko Dneiskowe już pozszywane tylko jescze gumeczki powszywać, golfik i zamek więc to kwestia kilku dni (dałoby sie w jeden ale nie mamy tyle czsu naraz) więc myślę, że w przyszły weekend jak nadal będzie tak zimno denisek bedzie paradował w nowym ubranku, a dzisiaj spotkaliśmy przyjaciela Deniska Dicka naszej sassiadki - kundelka i akurat miałam aparat żeby porobic Denisowi zimowe fotki to zrobiłam im razem:) poznacie wreszcie przyjaciela Deniska, jescze musze mu zrobić z goldenem i kilkoma innymi osiedlowymi pieskami:)

słyszeliście o butach dla psa? ja sie zastanawiam nad kupmen Denisowi, bo jak jest duzy mróz to śnieg wchozi po pierwsze między opuszki i tworzy czasem nawet boleśnie kulki sniegowe i jest sól i jak mróz duży to troche zimno tak boso chodzić no nie...? :roll:

Posted
słyszeliście o butach dla psa? ja sie zastanawiam nad kupmen Denisowi, bo jak jest duzy mróz to śnieg wchozi po pierwsze między opuszki i tworzy czasem nawet boleśnie kulki sniegowe i jest sól i jak mróz duży to troche zimno tak boso chodzić no nie...? :roll:

madziorko - nie należy zapominać, że pies to jednak nie człowiek - i dla niego to nie jest boso :wink: Luince też się czasem robią te kulki pod łapkami ale ona wtedy siada i czeka aż jej to wezmę, a na mróz wystarczy psie stópki smarować wazelinką i tyle, no chyba że byś się wybierała z Denem na biegun :wink: Luna ma jeden bucik, ale to jej kupiłam jak miała zranioną poduszkę a to była wtedy chlapa na wiosnę chyba i nie chciałam żeby jej się to bardzo zabrudziło, ale ona była bardzo niezadowolona z tego, że musi w tym buciku chodzić :roll:

Posted

hm....nie wiem - zobaczymy jaka będzie zima, bo Denis własnie jest okropnym zmarzluchem i jak by bylo takie -7 lub więcej to by się przydały bo też siada i nie chce wtedy iść a czasem siada po 10 min spaceru to co mam juz z nim wtedy do domu isc... a tak na pczekaniu na spacerku sie nie da tych kulek odczepic :roll:

Posted

jak to się nie da? ja Lunie odczepiam i się da :wink:

a ten bucik co mam to by się chyba nadawał na zimę też - to z Trixie takie butki są - tylko jeden kosztował chyba 18 zł :roll:

Posted

no własnie jha znalażłam z Trixie ale cena za parę to 39 zł:( sa dośc fajne wyonane z pianki neopranowej a podeszwa skórzana ale drogie:( podobno sa też dobre z manmata ale chyba tylko dla dużych ras a ksoztują 10 zł za sztukę...

butyS_d.jpg - to sa te z trixie:)

a teraz lece sie jescze poczucyć na jtrzejszt sprawdzian z fizyki i spać ide bo musz ejkaos wstac to dobranoc i papa!

Posted

Agatka: GRATULUJE KIELC!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:)))))

My tylko drudzy bylim, ale i tak bylo fajnie:)))posmialam sie, spotkalam starych znajomych, poklocilam sie z jakas durna baba-dzien jak codzien:))) no i potem wracalismy po lodzie do domku:))))generalnie wystawka udana:)))

Posted

no a poza tym to u mnie w pracy kosta , bo sie zepsulo ogrzewanie:(((((((((((i zaraz zamarzne:((((auto tez mi nie odpalilo-akumulator padl:(((masakra:((zycie jest brutalne.A ja chce do cieplego lozeczka!!!

Posted

To ja proszę o więcej informacji, bo mnie ciekawość zżera. :P

Co, jak, kto i z kim?

A poza tym gratuluję, choć dokładnie nie wiem czego :)

Ja jestem z innego świata, bo 2 dni nie miałam prądu :(

Posted

hahahaha serio?:)))))))))))))))))))))))))ale jazda:))))))))))))))))))

Agatka z cz-sr wygrala juniory, a jak z reszta psiakow to nic nie wiem , bo mysmy sie szybko zwineli do domku, bo daleko i droga fatalna.Nawet wycyganilam kolezance za rase takie fajne cos:))bo normalnie dawali na finalach:))ale mi w koncu za przekonywanie ludzi niedawno jeszcze placili,wiec cos mi z tego pozostalo:))))

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...