Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

ja wystawiłam na allegro te same kalendarze - teraz zrobiłam aukcję wyróżnioną itd i nie ma już zainteresowania :placz: ostatnie trzy sprzedały się na poprzedniej aukcji i teraz już nic :shake:

• 2 weeks later...
Posted

malawaszka napisał(a):

Sznauceromaniacy potrzebujemy wsparcia na hotel dla mixa sznupka - on tak dużo już przeszedł w swoim życiu a dziewczyny mają gdzie go trzymać tylko do środy :placz:

Strasznie mi przykro ale jest srodek miesiaca i ja jestem bez forsy :shake:

Posted

Jestem tu nową osóbką na tym forum i przepraszam z góry jeśli umieszczam swoją wiadomośc w złym miejscu, napewno nauczę się co, gdzie i jak;).
Jestem szczęśliwą posiadaczką dwóch sztuk sznaucerków miniaturek pieprz i sól. Po mału uczę się całej obsługi tych psiaków, do obecnej chwili korzystam z pomocy fryzjera. Mam tez w związku z tym pytanie, moja 6-cio miesięczna suczka miesiąc temu przeżyła swe pierwsze trymowanie, fryzjer zapowiedział, że jeżeli zacznie jej odrastać taka żółtawo-brązowa sierść to mam się zgłosić na zgolenie tych odrostów....a że ja się jeszcze mało w tym orientuję to powiedzcie mi proszę czy fryzjer dobrze mi radzi???Faktycznie taka sierśc pojawiła się na główce... Psiaczki przygotowuję na wystawę na kwiecień i nie chciałabym popełnić jakiegoś błędu....Pomóżcie proszę

Posted

Ładniutka :loveu:

Zdjęcie jak zdjęcie, nie widać zbytnio tych odrostów. Ale skoro są, to troszkę przyciąć należy. Tylko ona już teraz, ma krótką sierść :roll:

Posted

No właśnie...a jeśli przyciąć to ile? Jak wielką uwagę zwracają sędziowie na prawidłowe umaszczenie u młodych psiaków? Czy juz w młodzikach ta sierść ma być idealna ( jesli to w ogóle możliwe )? Co będzie lepsze zostawienie tego tak jak jest, czy jednak ciąć... no i jaki to będzie miało wpływ na ogólny wygląd sierści, podobno nie powinno się ciąć sznaucerów maszynką....

Posted

Fryzjerka moze troche ściąc, ale w takim terminie, jak sama powie, ze juz nalezy to zrobic. Sierść na głowie rosnie bardzo szybko, duzo szybciej niz w pozostałych miejscach. Nie mozna za długo czekac, bo zetnie biała częśc i zostanie czarny kolor. No i na głowie łatwo wyciąć "czarna dziure". ;)

A jak sie nazywaja Twoje psinki "papierowo"??:loveu:

Posted

Zaufać więc fryzjerowi? ;) Mam nadzieję, że wie co robi. Moje pieski " papierowo" to : piesek Doddi Win-Lin, sunia Lovely Chic Hajan Polonia.
Ach no nie chciałabym, żeby zepsuł mi psa;)

Posted

a czy ktoś może wkleić poglądowe fotki świeżo ostrzyżonego sznupa - chodzi mi o ogolenie głowy, szyi, przedpiersia :hmmmm: czy jak tam się to nazywa :lol: no i doopki - chciałabym się nauczyć żeby nie golić całej Lunety tylko tam gdzie trzeba - ale bez pomocy to pewnie mi znowu wyjdzie jakaś straszna masakra :evil_lol:

fajnie by było z instruktażem :modla: jak zrobić, zeby były łagodne przejścia z głowy na kark na przykład :niewiem:

Posted

Hej sznauceromaniacy!
Moja znajoma chciała się zaopatrzyć w sznaucera miniaturę, z rodowodem. Miała już wcześniej pieska tej rasy. Chciałabym jej pomóc w znalezieniu odpowiedniej hodowli to po pierwsze, a po drugie powiedzieć gdzie obecnie są szczeniaki i na jaki wydatek musiałaby się przygotować. Niestety ja „nie robię w sznaucerach :P” ale pomyślałam, że na pewno mi pomożecie :D. Piesek na razie niesprecyzowanej płci do końca, ale bardziej podobno skłaniają się do kupna psa niż suki. Możecie podpowiedzieć co nie co? Może nawet wiecie, gdzie ostatnio dzieciarnia się narodziła ;)? Byłabym wdzięczna!

Posted

Kochani pomocy!!! Popytajcie znajomych, rodziny - sama nie wiem kogo jeszcze - przechodniów na ulicy :lol:

Piękny młody sznaucer średni jest w schronisku :-( nikt go nie chce bo pies jest załamany - koszmarnie smutny, tęskni, jest jakby autystyczny - ożywił się i zareagował tlyko na starszego pana - tak jakby jego właściciel taki był - nie chce smakołyków, nie reaguje na wołanie... on się tam podda i umrze :placz: jest zdrowy, nie skołtuniony jakoś koszmarnie - do schroniska trafił niemalże świeżo obcięty - a może słyszeliście że komuś taki zaginął w Poznaniu?????

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=103065&page=10

Posted

Witam po przerwie.
W domu nie miałem netu, a w pracy mogę czytać, ale nie mogę dodawać postów :/
Teraz mam net na spółkę z sąsiadem, ale mam też pracę dodatkową (po pracy) - taka "lajfa" ...
Ale po krótce chciałem donieść, że Lump już na dobre zadomowił się u nas.
Przestał kraść i jest bardzo grzecznym i posłusznym psem.
Ma też nowe towarzystwo - przygarnęliśmy bezdomnego kociego malucha.
Lump robi za niańkę, pilnuje kotka i pozwala mu włazić sobie na głowę...
:lol:
Niedługo napiszę coś więcej i dam zdjęcia.

A dla tych, którzy historii Lumpa nie znają daję odnośnik do Metamorfoz :
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7049721#post7049721
Był w bardzo podobnym stanie jak ten średniak ...

Pozdrawiam WSZYSTKICH :loveu:

Posted

eria napisał(a):
co za wysyp pieprzastych średniaków :shake::shake::placz:
przepiękny ten pies...

piękny i smutny... nie wiem co robić już :shake: najgorsze jest to, że jeden znajdze dom a pojawiają sie dwa następne :shake: teraz jest też w Elblągu sunia p&s - ręce opadają...

M@d pokaż tego swojego przystojniaka!!!! :loveu:

Posted

malawaszka napisał(a):
piękny i smutny... nie wiem co robić już :shake: najgorsze jest to, że jeden znajdze dom a pojawiają sie dwa następne :shake: teraz jest też w Elblągu sunia p&s - ręce opadają...

M@d pokaż tego swojego przystojniaka!!!! :loveu:

Ja pytam kogo moge ale niestety ,znam samych psiarz a oni juz zapsieni.Sytuacje komplikuje fakt ,ze ten pies jest tak daleko .
To okropne co sie dzieje ,ludzie na potege biora psy i na potege je wywalaja.
Wlasnie wczoraj corka mojej szefowej wziela z pseudohodowli westika .A maja juz sznaucerke miniature.Poprostu pomysl taki strzelil do glowy.Oczywiscie jej rodzice sie wsciekli i teraz psa trzeba oddac.
Tragedia goni tragedie.

M@d ,witaj :-) koniecznie napisz cos wiecej o swoich sierotkach . Twoj Lump mial kupe szczescia ,ze trafil do Was:-)

Posted

Lump na spacerach nie odstępuje kota. Denerwuje się jak kot wchodzi na drzewo :eviltong:
Pozwala kotu wyjadać sobie z miski (no chyba że kot przegina).
Raz jak mu kot wlazł z łapami do miski jak Lump jadł (wcześniej były ostrzegawcze warknięcia - bez reakcji kota) to Lump chwycił kota w pysk i wyrzucił z miski (nie pociekła ani kropla krwi choć kot był wtedy mały i spomiędzy zębów widać było tylko ogonek ...) :eviltong:
Lump w przeciwieństwie do naszego Beksy może swobodnie biegać po lesie, bo ludzi ignoruje, a z psami się przyjaźnie witw (choć nie wiadomo czemu nie lubi się z nimi bawić i ignoruje zachęty - woli wrócić do nas...)
Jest bardzo przywiązany i jak jechaliśmy gdzieś bez niego to zablokował sobą drzwi i nawet największymi przysmakami nie dał się zwabić od drzwi (machałem mu jego ulubionym żwaczem przed nosem, a on nawet powieką nie drgnął :eviltong:)
A kot jak kot. Atakuje psa, skacze mu na pysk, grzbiet, gryzie go w łapy ...
Lump wzdycha wtedy ciężko i odchodzi ...
Odkąd nauczył się otwierać przejście Lumpa, to znika na wiele godzin - znalazł sobie kolegę kota z sąsiedztwa i się szlajają :eviltong:
A teraz kilka obiecanych Fot:

JAK PIES Z KOTEM (zwracam uwagę na kota - po prawej :D)

NO TO KIEDY TEN OBIAD?

PO OBIADKU DOBRA DRZEMKA!

KOREKTA: ok już działa nie wiem czemu mi nie chciało działać ...(?)

Posted

M@d, nic się nie zmieniło jeśli chodzi o obrazki.

Lump (rany ! boskie imię ! :loveu:) szczęśliwy, wyluzowany, rozwalony kołami do góry na kanapie - miód na moje serce przypominając sobie jego schorniskowe zdjęcia.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...