Ka-Vanga Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 [quote name='maxxel']Jedna pozytywna rzecz w calej tej paplaninie.Wszedlem na strone Ka-Vang.dzieki Olka za estetyczne doznania J Ciesze sie, ze sie podoba :). Ashley, pobudzilas bardzo wazna kwestie - przewodnik - jest praktycznie rownie wazny jak pies, a moze nawet wazniejszy, bo nawet najwspnialszego uzytka moze zepsuc :placz:. Oczywiscie nie zgadzam sie z teoria, ze tylko linie uzytkowe daja gwarancje sukcesu, ale jestem zdania, ze latwiej w tych liniach o super psa do pracy :razz:. Gdyby nie to, ze zakochana jestem po uszy w sznaucerach, to pewnie moim kolejnym psem do agility bylby jakis maliniak albo border z linii uzytkowych :evil_lol:. A tak to dalej bede biegala z mini i gigantami :loveu:, Troche zaluje, ze trudno znalezc sredniaka lapiacego sie do kategorii M :placz:. Hihi, Asher to teraz Twoja znajoma ma nad czym myslec :razz:, chociaz tak sie caly czas zastanawiam, ze moze jesli jest osoba poczatkujaca, to zeby nie rzucic jej od razu na gleboka wode, hmmmm. Asherku bierz giganta zamiast ONka :loveu: ;).
asher Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Ka-Vanga napisał(a):Asherku bierz giganta zamiast ONka :loveu: ;). A będziesz mi toto trymować? :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ashley, dzięki! :loveu: Niestety, link do strony hodowli nie działa... Ale może to chwilowe. A spór, która linia "lepsza", czy to w ONach, czy maliniakach, czy w jakiejkolwiek rasie użytkowej nigdy chyba nie ustanie. Ideałem byłoby, gdyby hodowcy eksterierów jednak przykładali większą wagę do psychiki, a użytków - do eksterieru. Co wcale nie znaczy, że podział zaniknie, po prostu nie byłby tak głęboki... Pomarzyć dobra rzecz ;) Ja, tak jak pisałam, bałabym się rzucić od razu na tak głęboką wodę i brac dobrego użytka. A jesli miałabym brać kiepskiego użytka, to już wolę dobrego eksteriera ;)
Ka-Vanga Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 asher napisał(a):A będziesz mi toto trymować? :evil_lol::evil_lol::evil_lol: No ba :cool3:.
Ka-Vanga Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 weszka napisał(a):Obejrzałam ten film. Imponujący zawodnik! Mi tez sie podoba :razz: i to wejscie w rekaw po poscigu :loveu::loveu::loveu:.
lutomskak Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 piszę znowu ja - Czarne Gwiazdy. Wydaje mi się, że troszkę się plączecie w temacie linii uzytkowych i show. Mianowicie. Jedynym krajem, który ma faktyczny podział na linie użytkowe i wystawowe w olbrzymach są Niemcy. Jeśli koleżanka nie chce importować, pozostaje jej wybrać hodowlę/rodziców dobrze zapowiadających sie pod tym kątem, znaleźć osobę znającą się na temacie i po prostu wybrać szczenię. Olbrzymy nie są jeszcze całkiem pozbawione cech użytkowych, więc nawet przeciętne szczenię powinno się dobrze sprawdzać w tej roli.
malawaszka Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 KTO CHCE KALENDARZ śLICZNY??!! DOCHóD W CAłOśCI NA SZNAUCERY W POTRZEBIE :loveu:
Elitesse Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 ja chce ! :multi: zreszta juz napisalam w bazarku :eviltong:
malawaszka Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 ZAPRASZAM - Saba i Dżeki czekają na pomoc bazarek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=8993270#post8993270 allegro http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=277252471 Elitesse DZIĘKI :loveu:
Junka Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 A ja nie mogę właczyć tego filmu :placz: wyskakuje mi strona ale tam żadnego filmiku nie ma:angryy:
Karolina_Nett Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 No kurcze, ja miałam i dla siebie i dla koleżanki (dla niej z westami) zamówić, a ona już urodziny w piątek odprawia! Dojdą jak zamówię jutro?
Karolina_Nett Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 A to droższe pewnie? Bo ja chcę w małymsklepiku ;).
monita Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Piątkę kosztuje priorytet - sprawdź na stronie poczty polskiej :p
Karolina_Nett Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 I nawzajem :). A dla wszystkich sznupkomaniaków wesołych, zdrowych i spędzonych w rodzinnym gronie Świąt Bożego Narodzenia oraz pomyślności w nowym roku 2008, życzą Karolina&Nett :].
weszka Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 A nowy rok tuż tuż i można będzie nareszcie powiesić sznaucerzy kalendarz!
madziamn Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 no, no mój też czeka na powieszenie(kalendarz oczywiście)sunia śpi a ja już się doczekac nie mogę. te kalendarze piękne są.:loveu:
malawaszka Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=100886 a kalendarze jeszcze są :eviltong:
jo_ann Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 musze kupic coat kinga dla F-on ma siersc dosc szorstka, chyba gatunkowo niezla:eviltong: z duza iloscia podszerstka. ktory wybrac? http://onlineshop.germapol.pl/sklep,2282,,,02,,pl-pln,15898,29694.html z rozstawem 1,5mm czy 0,8mm?:roll:
monita Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Średnio gęsty ( jakoś na zdjęciach nie widać ) ale lepszy ( wg mnie ) ten za 95 złotych.
Recommended Posts