Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lambo jest cały piękny, zwłaszcza na żywo!! Pierwszy bielasek który tak naprrrawde mi się spodobał!!!

A najbardziej mi się podobalo jak spal slodko na kolanach swojej pani podczas gdy ta go CZESAŁA. Przyzwyczajona jestem raczej do psiego wyrywania się podczas czesania, albo przynajmniej do smiertelnej obrazy - a tu - szok!! :D

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Dokładnie to jej powiedziałam, żeby sobie sama cos obcieła....

Powiedziała mize była na wystawie w Poznaniu i tylko ciete wygrywały. Bzdura, bo znam wyniki, ale cóz.... jej sprawa

A mnie z tego wszystkiego tylko z nerwów brzuch rozbolał.

A co do ogonków to pamietam jak sie jostra denerwowała jak to bedzie z tym ogonkiem, a Ka-vanga to co dziennie pytała czy cos sie nie zmieniło, a tera zprosze sliczne ogonki :)

Posted

Dzięki Seja :D Całuski od Lambisia :P

Moje psiaki jakoś nie narzekają podczas czesania, strzyzenia czy trymowania i czasami mam problem, bo zasypiają na stojąco i nagle padają :D I jak akurat mam w ręce nożyczki lub maszynkę to nie jest dobrze

A wczoraj "skubnęłam" Berry, początkowo troszkę się wkurzała, ale później już wszystko było OK

Posted

Seja to na 100% była Dorcia :) Szalona Dorcia :)

Ola mi opowiadała o tym zdarzneiu :)

Nie wiedziałam ze te moje dzieci takie rozpoznawalne sa :)

Posted

A no właśnie, gadałyśmy o tym tylko nie byłam na 100% pewna.

Ale dla mnie bylo to niezwykłe,ze od razu sobie pomyślalam,ze to jeden z Rivendellków, no poprostu kropla w kroplę. Tylko z Codim mi się pomylilo, hihi.

Tak sobie przejechac poł miasta by na balkonie spotkac "znajomego" psiaka. Przynajmniej Seja sobie "pogadała" z koleżanka i była to całkiem donosna wymiana poglądów :lol:

Posted

A tak zmieniając temat :)

To kiedy miniaturki dostają zazwyczaj pierwszą cieczkę?

Ja się na dziewczynkach nic a nic nie znam! :P

Moje chłopaki od tygodnia jakoś dziwnie wąchają Berry, a wczoraj Parys zabrał się do roboty :o

Z tego co wiem to jeszcze jest za wcześnie, prawda? Kiedy najwcześniej?

Nie wiem co Paryskowi odbiło :D, ale to nie wyglądało na dominację, chłopaki wczesniej "kryli się" wzajmenie, ale to wyglądało inaczej.

On wczoraj robił takie maślane oczy :P

O co chodzi?

Posted

Dziewczynki miniuszki dostaja swoja pierwsza cieczke przeważnie około 6 miesięcy. Czasem kolo 5go miesiaca. Ale w zasadzie to nie ma reguły, bo moga dostać i wtedy gdy maja 8 czy 9 miesiecy..

Seja pierwsza miala w równe pół roku, a teraz druga dopiero po 8 miesiacach.

Ale Berry chyba młodsza jest, no nie??Może pieski czuja ,że dorasta, hormonki jej się zmieniaja, przestaje byc szczeniatkiem??

Posted

Miniaturkowa dziewcyznka powinna dostac pierwsza cieczke miedzy 5-9 miesiacem .

Berry powolutku zbliza sie do 5 miesiaca...

Czasami psy wyczówajacieczke juz miesiac wczesniej kiedy suka zacyzna sie przygotowywac.

jedno jest pewne ze powinna s miec na nia oko.

Sprawdzaj jej srom wacikiem. Zreszta napewno zauwazysz jak jej truskawka spuchnie ;)

A w tedy najlepiej ja odizoluj od Panó jelsi tylko mozesz, bo ci zaraz te napaleńce schudna ;)

Posted

Ona ma dopiero 4 m-ce, przecież jest nieletnia !!!

Wczoraj przeniosłam ją do innych chłopaków, ale czy oni za chwilę nie zaczną to nie wiem.

Fakt, że Parys jest pies na baby :P ale teraz to już trochę przesadził

Posted

A fifula Sei jest teraz rozmiarów "melona" . Niesamowite jak z czegoś tak małego może uróść taaki okaz..hihi

Agatka ma rację tego szczegółu nie sposób przeoczyć gdy przyjdzie czas.. :D

Posted
Miniaturkowa dziewcyznka powinna dostac pierwsza cieczke miedzy 5-9 miesiacem .

Berry powolutku zbliza sie do 5 miesiaca...

Czasami psy wyczówajacieczke juz miesiac wczesniej kiedy suka zacyzna sie przygotowywac.

jedno jest pewne ze powinna s miec na nia oko.

Sprawdzaj jej srom wacikiem. Zreszta napewno zauwazysz jak jej truskawka spuchnie ;)

A w tedy najlepiej ja odizoluj od Panó jelsi tylko mozesz, bo ci zaraz te napaleńce schudna ;)

Izunia - oglądałam ją wvczoraj dokładnie, ale nic się nie zmieniło

Tak mi się wydawało, że tak średnio wypada na 6-7 m-cy

Ale ta cholera to chyba będzie mieć wcześniej :)

Napewno będzie bal :D

Może mieć pokój do swojej dyspozycji, bo już i tak 2 oddałam psiakom.

Czy może być w tym czasie z dziadkiem 10-letnim czy raczej na niego też uważać?

On chyba jeszcze może, nie? Ale nigdy się nie interesował dziewczynami. :D

I tak napewno chłopaki ześwirują. :P

Kiedyś była suczka z cieczką, to wyłamali zawias w drzwiach!

Posted

uuu z dziadkiem bym nie ryzykowała suni zostawiać - psy to chyba do śmierci mogą :wink: moja Luna miała pierwszą cieczkę chyba właśnie w wieku 5 m-cy i od razu ciążę urojoną :-?

a ja mam jeszcze pytanie - czy ktos z Was stosował na łapki spray z olejkime norkowym - ja mam akurat Gimborna ale takie coś jest w różnych firmach - czy to się nadaje dla sznaucerów?? napisane że ma nawilzać włosy i nadawać połysk

Posted

A ja uważam ,że hodowcy powinni mieć możliwość samodecydowania o tym czy ciąć, czy nie.

Mnie się podobają ogonki, ale noszone tak jak robi to Unison. Te zakręcane ,to nie za bardzo. Pies traci elegancję .

Gdy Oliwka będzie miała szczeniaki i "wyjdą" takie kręcone ,no to niestety ja sobie nie zostawię żadnej suni, mimo ,że tak na nią czekamy.

Posted

Sznauceromaniacy poradźcie mi co ma zrobić :(

Otórz niejaka KORA1933 zrobiła stronkę o swojej Korze. Nie mam nic przeciko tylko, że ona przekopiowuje wszystko z mojej strony ! ! ! Mogłaby chociaż kolejność pozmieniać ! ! ! :evil:

Ale nie. . . Bezmyślnie kopiuje moje "wypociny". Nawet nie mogła wymyślić innego tekstu (mój: Jeśli posiadasz zdjęcia swojej psiej miłości i chcesz pokazać je całemu światu , nie zastanawiaj się ! ! ! ; ) Wystarczy, że mi je prześlesz, a ja na pewno umieszczę je na stronie ! ! ! jej:Jeśli posiadasz zdjęcia swojej psiej miłości i chcesz pokazać je całemu światu , nie zastanawiaj się ! ! ! ; ) Wystarczy, że mi je prześlesz, a ja na pewno umieszczę je na stronie ! ! ! - CZYLI TAKI SAM)

0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X 0X

Kiedyś myślałam o niej inaczej ale teraz na pewno zmienię o niej zdanie 0X :evil: 0X :evil:

bleeee aż mi uszy płoną ze złości :evil:

I nie wiem co mam zrobić. Ona jest chyba gotowa przekopiować całą moją stronę. Napisała: "Co kilka dni będę dodawała nowe działy!!!". Tylko ciekawe czyje te działy będą :evil:

Normalnie nie moge opanować złości a jeszcze nauka historii przede mną :evil:

Nowięc KORO1933 ZNACZEK NA MOJEJ STRONIE Copyright 2003 by Pasavera oznacz iż kopiowanie i zabieranie moich pomysłów jest ZABRONIONE ! ! ! Biada temu kto złamie zakaz 0X

Przyznam sie, że ja też kopiowałam z innych stron, ale tylko wtedy, gdy ktoś wyraził na to zgodę ! ! !

Przepraszam za moje wyznania, ale nie mogłam się opanować, żeby wam się z tego nie zwierzyć :wink:

:puppydog:

Posted

Ok pasevera sorry ale to moja 1 stronka i ja narazie tylko tak studiuje kiedy juz wszytsko bede umiec zrbie lepiej

a zaraz to co od ceibie skopiowalam to skasuej

i jeszcze raz sorrka :cry:

i nie zauwazylam tego

Posted

No tak... ja to sie wyłączam z dyskusji na temat kory, bo już kiedyś sobie obiecałam, że nie bede na jej temat dyskutować.

jostraNie martw sie, na moje psisko skaczą przez cały okrągły rok i nie mam pojęcia CZEMU! Bo wszystko z nią w porządku, cieczka sie pojawiła w wieku 5,5 miecha a teraz zbliża sie następna. W międzyczasie non stop psy ja lizały i miały ochotę na "numerek" :o Teraz zastanawiamy się nad sterylką.

Posted

Witajcie! Znowu wpadłam na chwilkę, ale piszecie strasznie szybk! dzień mnie nie było a tu już z 3 storny do nadrabiania, ale to nic bo ciekawie piszecie:) z tego co widze kora już pozmieniała rzeczy na swojej steonie, ale i tak nieładnie o niej świadczy, że je skopiowała 0X a ja robię teraz stronkę bez żadnego szablonu i zobaczymy co tego wyjdzie. Dzisiaj kupiłam Deniskowi 1kg Eukanuby b tylko ona z lepszych była w sklepie bo chemu kupic Acanę 20 kg teraz a to zamówić trzeba.... Co do ogonków to nie wiem jak taka baba moż etak mysleć po prostu jak sobie pomyślę, ż ebiedna Chikunia mogłaby do takeigo babsztyla trafić to mi sie płakać chce!!! Agatko nie przejmuj sie na pewno znajdzie się dla niej normalny własicciel kochający ją taka jaką jest a przecież co innego gdyby miała jakąs ceche dyskwalfikująca albo coś, a ona ma po prostu ogonek!!! a teraz to coraz żadziej się widzi cięte sznaucie i te w młodszycj klasach to chyba sporo jest już neiciętych.... co ona oczu nie ma czy jak....

a co do oliwki to ja o niej pisałam, bo od agatki się dowiedziałam: zwykla Johnson's baby pół na pół z woda fakt, łapki sa po niej fajnie natłuszczone ale niezbyt ladnie bezpośrednio po spsikaniu wyglądają.... Agatko a napisz coś wiecej o talkownaiu, jakiego ty talku uiżywasz? czy można używać taki zwykły dla ludzi? ja kupiłam i Deniskowi wytalkowałam łapki i jest ok a taki dla psów to ile kosztuje jaki polecacie?

malawaszko co do główki to mnie też sie trymer slizga na Denisowej główce, ale zawsze coś wychdozi...

mnie się strasznie podoba ogonek Unisona i Dengiego:) super:) Gala ma świetny jak się na nią patrzu ale jakoś nie widziąłam takich na wystawie (byłam na jednej wiec pewnie dlateg).... jakie oceny zdobywaja psy z takimi ogonkami jak świnki? pytam bo większośc co widze to psy domowe niewystawiane, znacie jakies wystawiane półświnki?

a teraz zmienię temacik bo cosik monotonne jest: gdzie śpią wasze piseki? z wami, w legowisku koo łożka czy całkiem w innym pokoju? same idą spać czy zanosicie je w jakies miejsce?

Denisek jak pewnie juz pisałam spi na dole (mamy piętrowy dom my spimy u góry) w swoim odgrodzonym mini pokoiki:) ma tam legowisko i jak widze wieczorkiem, że usypia jak np tera zokło mnie to jak ide spać go zanosze ale czase jak mus ieę nie chce spać np wczorsj piszczał troche:((( wzięłam go dosiebie usnął u mnie w pokoju i zaniosłam go wtedy śpiacego juz spał:) a na fotele i łożka wchodzi na komende hop bez komendy mu nie wolno:) i tak śmiesznie wygląda jak stoi pod fotelem i szczeka czekajac az mu pozwole:) teraz spi słodko na fotelu:)

Posted

:oops: :oops: jak mogłam zapomnieć o newsie dzisiejszego dnia :oops: :oops:

denis mnie chyba zabje :oops: a tekim razie teraz piszę:

DENISIACZEK SKOŃCZYŁ DZISIAJ PIERWSZY ROCZEK SWOJEGO ŻYCIA:)) dostał nową karmę, długi spacerek i takei pałeczki na czyszzcenie ząbków (z tego samego co te kostki ze skóry są)....

Posted

sorx za trzeci post pod rząd ale teraz dopiero wyczytałam, że Pas pytała w galerii o mycie ząbków wiec ja chcem odpisać: myję Deniskowi ząbki raz na tydzień, mam paste taką nie w tubce ale w takim stojacym pionowym opakownaiu TRIXIE jest fajna, ładnie pachnie, nie pieni się szczoteczki na palec mam, Denis nawet jest grzeczny przy tyh wszystkich ceregielach izznosi to ze spokojem:) a ka teraz juz na seiro lece uczyć sie geografi na jutrzejszy sprawdzian:Help_2: ....brrr jakos nie przepadam za nią, no ale cuż....moze jakoś pójdzie trzu\ymajcie kciuki:)

Posted

Olivka: ale tego nie widac po urodzeniu:)))))jak odbieralam 2miesieczna Mafie to miala lekko zakrecony, a teraz coraz mocniej to idzie z wiekiem:)))))))))

Ja tam swoim cielam, bo uwazam, ze na to jest czas w ciagu pierwszych dni po urodzeniu, kiedy uk. nerwowy nie jest jeszcze w pelni rozwiniety, a potem kiedy pies juz wie do czego ma ten ogon to dla mnie swinstwo, bo pies wie juz ze go ma m.in. do wyrazania emocji, a tak jak go straci za mlodu to nie wie tego, no i nie ma boli fantomowych co jest pewnie obecne przy cieciu w poznym wieku. A maluchy wcale sie glosno nie darly-bardziej plakaly jak byly glodne:)))i to bylo wieksze nieszczescie niz strata ogonkow

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...