orsini Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 lutomskak napisał(a):ja to mysle sobie-ze jak mowicie o szerokosci glow-to nie nalezy wstawiac zdjec glow z profilu-gdyz na nich mozna ocenic jedynie ich dlugosc...szerokosc jest niezwykle ciezko-zeby nie powiedziec-ze jet to niemozliwe.....:p nie no co Ty:))))) nie widac waskiej glowy z profilu? a łOlivka widzi;-)))))))))))))))))))))))))))) ucz sie kochana;-)))))))))))))))))))))))))))))
sympatyk Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 lutomskak napisał(a):sympatyku-jak to jest? tu drze morde na wszystko co sie rusza-tutaj brakuje mu wigoru-tu jest mily i przytulanski-moze ten pies to jest chory psychicznie-albo ty nie do konca obiektywny......:diabloti:-no nie moze byc inaczej-tylko rozmemlany i dracy morde-jankes jeden cholerny-i jeszcze mial czelnosc miec waska glowe-ktora na 95 procent mu nie schamieje..... EEE niepotrzebnie tak Cię to poruszyło:-) Ja tylko próbuje porównac słynny amerykański charakter z europejskim. U Marisi akurat mozna przeprowadzic badania porównawcze:-) Wszystkie tak podkreślacie te cudowne charaktery amerykanów więc szukam przewagi świąt bożego narodzenia nad wielkanocnymi:-) I stwierdzam: Nikuś jest spokojny -takie miały być amerykany, zgadza się. To że mi troche brakuje w nim temperamentu to mój subiektywny punkt widzenia. Jest przylepa- tez tak miało być. To że drze morde- to akurat sie nie sprawdza - amerykany są przecież w ogólnej opinii mniej szczekliwe. Inaczej -jest to bardzo spokojny na ogół piesek bardzo głosno reagujący na rózne zjawiska w otoczeniu:-) Jest to w ogóle bardzo fajny maluch - i eksterierowo i jeśli chodzi o charakter. Ale nie mogę stwierdzić żeby pozostałe 2 mixy Marisi miały gorsze charaktery- ani ciu ciut . Są owszem troche inne ale nie gorsze. I mówię to ja- sympatyk- w ogóle niezaangazowany w spór na temat wyższosci jednego typu nad drugim . Szczerze mówiąc miniatur niezależnie od typu raczej nie lubię:diabloti: (z wyjątkiem WSZYSTKICH 3 MINIKóW marisi
marisia Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 sympatyk napisał(a): ............Szczerze mówiąc miniatur niezależnie od typu raczej nie lubię:diabloti: (z wyjątkiem WSZYSTKICH 3 MINIKóW marisi) Jeszcze kiedyś Cię namówię na miniatury – jak będziesz się bujać w fotelu na biegunach i nie będziesz już miała siły na średniaki :diabloti: . Fakt, że najbardziej wrzaskliwy obecnie jest mały – Tutek spoważniał i od kiedy pojawił się młody, znacznie rzadziej szczeka. Teraz mały musi być czujny i sygnalizować starszym zbliżającego się wroga :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: . Stare wygi natomiast oceniają fachowo, czy warto się odzywać. Inna sprawa, że Nick wchodzi na takie wysokie tony, jak szczeka, że brzmi to mało poważnie :loveu: :loveu: :loveu: .
orsini Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 uuu przy sredniakach to nawet najbardziej rozwydrzona niemiecka miniatura jest aniolkiem;-))))))
Elitesse Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 orsini napisał(a):uuu przy sredniakach to nawet najbardziej rozwydrzona niemiecka miniatura jest aniolkiem;-)))))) z tym sie nie zgodze !! wole 3 sredniaki od jednej niemieckiej miniatury :diabloti:
orsini Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 a ja 10 amerykanow niz 1 sredniaka:)))) chyba ze to Zadrunia-ona nietypowa;)))jesli chodzi o charakter
Elitesse Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 :loveu: :loveu: :loveu: Zadra jest jak taki rozmemlany amerykaniec hihihih
sympatyk Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 a jakie Ty orsini masz doswiadczenia ze sredniakami że takie sady wydajesz? hę? Ja akurat mam zupełnie przeciwna opinie:-)
orsini Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Zadra jest kochana bez 2 zdan!!! a reszta???eee nie dziekuje:diabloti: :diabloti: :diabloti:
sympatyk Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 no i własnie - to jest ferowanie jakis opinii bez znajomości przedmiotu badań
sympatyk Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Nie chodzi mi broz boże o Zadrunię:-) na pewno jest kochcana- ale o inne obrazone średniaki
Irviers Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Czesc :loveu: co do niemieckich sznaucerków - ja mam takiego Reksia w domu, z pewnych zrodel wiem ze ma on w "rodowodzie" 75 % niemców a charakterek ma bardzo fajny :) nie jest w ogole szczekliwy (szczeka tylko w jendym wypadku- gdy ktos zapuka ale to nie jest pol godziny ujadania tylko kilka szczeków) i w ogole jest fajny :loveu: wiec to roznie jest :loveu:
Irviers Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Krzysiu :evil_lol: sądząc po nicku to.... 7? :evil_lol::loveu:
weronika123 Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Sory Xsenna ale mam nie ustawiona date przy aparacie ;)
Xsenna Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 [quote name='weronika123']Sory Xsenna ale mam nie ustawiona date przy aparacie ;) Przypomnij mi o co biega z tą datą, bo zdążyłam zapomnieć?
Meggy Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Kiedy Wielka Noc nastanie życzę Wam na Zmartwychwstanie dużo szczęścia i radości, które niechaj zawsze gości w dobrym sercu, w jasnej duszy i niechaj wszystkie żale zagłuszy. Wszystkiego naj, naj, naj na te Święta!!:loveu:
Stefan_Batory Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Witam wszystkich w watku o miniaturkach! Sama od tej niedzieli będe posiadaczką miniaturki 3 miesięcznej z tego co mi na razie wiadomo czarnej lub pieprz i sól . Piesek miał niestety to nieszczęscie że był prezentem "imieninowym" dla 6 latka( mój siostrzeniec) ( pozostawie wiek bez komentarza ) . Jako że ochrzczony został Stefanem ( 6latek upierał się przy Spike'u ) postanowiłam dorobic Batory do imienia . Wiem na razie tylko ze piesek jest z hodowli z okolic Warszawy . Na razie mam nadzieję skutecznie go "uprowadzic " z obecnego miejsca zamieszkania , żeby krzyku nie było . Piesek wyjątkowo czasowo sie zgrał bo sama szykowałam sie do zakupu sznaucerka albo Yorka , jako małego towarzysza dla mojego 12-letniego owczarka , który wyjątkowo lubi ojcowac , a moze powinnam napisac matkowac? :-D W każdym razie mam nadzieje z e przyjmiecie nas do katku z otwartymi ramionami :loveu:
Irviers Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Witamy serdecznie!!!! :) Milego postowania i szybkiego "uprowadzenia" :)))
Czarne Gwiazdy Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Witam wszystkich w watku o miniaturkach!To nie tylko o miniaturkach ;)
Stefan_Batory Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Ano...nie zauwazyłam....pomyłka z mojej strony....Ze sie od razu zapytam co w wyprawce dla takiego malucha powinnam miec? Jakie zabawki szcegołnie z powodu zębów są najlepsze?
Żancia Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Mazurków dwie tony, jajek jak balony. Kiełbasy wędzonej, dużo chrzanu do niej. Słońca wiosennego i uśmiechu promiennego!
Recommended Posts