Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

jak tam Leszno???
podobno Agatka boba wygrala w czarnych w zastraszajacej konkurencji oczywiscie:diabloti: :diabloti: :diabloti: szkoda ze nie zglosila Mimi-tez by miala rase a co najwazniejsze i duze CWC to by jej championat zrobila, a tak to bedzie ciezko i droga daaaaaaaaaaleeeeeeeeeeekaaaaaaaaaa;-)))))
Agatko gratuluje Leszna!szkoda , ze mialas jakis taki dziwny numer-tak jakbys sie strasznie pozno zglosila wiedzac juz , ze nie bedzie zadnej konkurencji. ALe to na pewno pomylka oddzialu:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

i moze ktos mi wyjasni co za radosc jest w wygraniu BEZ KONKURENCJI??? mnie takie wygrane nie ciesza,tak samo nie ciesza mnie wygrane w kiepskiej konkurencji.
a tu sie chwala jakby wygrali niewiadomo co!!!
no coz chyba wszystko jest kwestia ambicji...ja ja widac mam, a inni nie.

Posted

witam cie krysiu slawek z tej strony
odpowiadajac na twoj post mysle tak o konkurencji i ilosci zgloszonych ludzie szybko zapominaja a tytuł zostaje na zawsze taka jest roznica, zwyciezcy nikt nie pyta jak to zrobil wazne ze wygral i juz

Posted

Slawciu:)))))))))))))))))
:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
masz racje:)))
ale myslisz, ze mnie ciesza takie EXKLUZYWNE tytuly jak championat moldawii????????????:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
a coniektore panie to skakaly pod niebo, ze maja-nota bene tez majac suczke sama w klasie:diabloti: :diabloti: :diabloti:

Posted

Orsini!

Szczerze mówiąc, to ja nie widzę związku między tytułem uzyskanym w konkurencji, a tym zdobytym bez. To raczej zależy od tego na ile pies podoba się sędziemu i i to na ile sędzia jest obeznany w danej rasie, no i jego osobiste gusta.
Kiedyś pisałam o tym, że nie lubię startować bez konkurencji, bo wtedy sądzia nie ma punktu odniesienia w postaci innych psów i bywa różnie.

Posted

Olivko,
przepraszam Cie bardzo ale ja startujac bez konkurancji nigdy nie dostalam oceny bdb, albo sedzia odmowil mi przyznania CWC i BOBa, CACIBa i innych tego typu, wiec chyba mam prawo sie wypowiedziec????
dla mnie zadna frajda bez konkurencji dostac jakikolwiek tytul-ale to kwestia AMBICJI chyba

Posted

[quote name='Olivka']sądzia nie ma punktu odniesienia w postaci innych psów i bywa różnie.
ale zawsze ma punkt odniesienia w postaci WZORCA!!!
i tylko tego powinien sie trzymac;-))))))

tak samo mnie smiesza jak ktos sie chwali, ze dostal PIEKNY OPIS!a to komukolwiek sie zdarzyl brzydki opis????:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: mi sie takowy nie zdarzyl:diabloti: :diabloti: :diabloti:

Posted

orsini napisał(a):
.........

Ej a skąd Ty znasz wyniki z Leszna :crazyeye: – kozo jedna :cool3: , no i dlaczego nie zgłosiłaś swojego królewicza – miałabyś godną siebie konkurencję :loveu: :loveu: :loveu: .

Posted

bo nie jest wyskubany:)))))
jak chcesz to mozesz skubnac:)))bo jakos nie mam sily sie zabrac do tego:))))
za rok sie znowu wszyscy rzuca na Leszno-tak co 2 lata jest;-)))))))

Posted

To miałaś szczęście w takim razie. Myślę, że kiedyś może Ci się taki przypadek przytrafić niezależnie jak dobre masz psy. Trafisz na sędziego, dla którego Twój pies będzie ewidentnie nie w jego typie i nie da Ci mimo braku konkurencji wygrać.
Wiele osób pisało tutaj o podobnych przypadkach. Zresztą akurat też osobiście tego doświadczyłam z suczką, która zawsze wygrywała niezależnie od stawki, która mając 2 latka kończy Interchampiona.
Może troszkę Orsini pokory przed życiem.

Piszesz, że ma odnośnik w postaci wzorca?
Wzorzec wzorcem, a osobiste preferencje, kompetencje i obeznanie z rasą to druga sprawa. Piszę, że może być różnie, szczególnie gdy zgłaszasz do sedziego , którego nie znasz.

Posted

Olivko: 1. sedziowie sa rozni-ja juz za dlugo zyje i staram sie nie jezdzic do sedziego, ktory wiem ze nie lubi amerykanow-bo i po co?szkoda kasy i czasu
2.piszesz o Fancy akurat, wiec sie nie obraz, bo ja nie mam jej na mysli absolutnie-jest ona sliczna suka, ale pliz nie pisz takich textow ze jakis tam pies jest interchampionem itd...bo ja znam zwyciezcow swiata nawet ktorymi bym za doplata nie pokryla:))))wlasnie wiecej pokory Kochana-tytuly nie swiadcza o klasie psa, a przynajmniej nie zawsze:diabloti: :diabloti: :diabloti:

Posted

Olivka napisał(a):
.........

Olivko – problem polega na tym, że tylko te psy, które podobają się orsini są ładne :loveu: a reszta to be i nie zasługuje na tytuły :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: .

Posted

:evil_lol: :evil_lol: marisiu no jesli Ty w hodowli kierujesz sie tytulami, a nie tym czy pies Ci sie podoba lub nie to GRATULUJE!!!!
sie nie dziw pozniej, ze wychodzi Tutek-krol ringow:))))polecam Moldawie-tam ma szanse nawet na championat:diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti:i bedzie lepszy od bardzo utytulowanego Intera, ktoremu sie nawet takiego elitarnego championatu nie udalo zrobic:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Orsini przyjmij może do wiadomości fakt, że Ty lubujesz się w amerykanach, ale funkcjonuje w Europie również inny typ sznaucera, który na dodatek jest bardziej poprawny, jeśli chodzi o wzorzec, którego hodowlą zajmuje się cała rzesza wybitnych hodowców i wcale to nie oznacza, że te psy nie zasługują na tytuły. Tobie może się nie podobać czarna miniatura, którą wystawiała Agatka, ale z pewnością jest to bardzo poprawny, jeśli chodzi o wzorzec pies, chociaż może nie jest tak efektowny, jak jego bracia z made in USA. Ty masz prawo do swojego upodobania i pozostaw takie samo prawo innym, którzy mają odmienny gust. Jedni lubią słodkie długowłose blondynki a inni chłopięce krótko ścięte szatynki a obydwie mogą być i zgrabne i ładne :loveu: :loveu: :loveu: .

Posted

marisiu Ty to zawsze kota do gory nogami chcesz odwrocic
a gdzie ja napisalam, ze mi sie czarna miniatura Agatki nie podoba?????
jakbys napisala, ze mi sie Agatka nie podoba to bym sie zgodzila, ale GDZIE JA COS TAKIEGO napisalam o Blackim???
POKAZ jak zes taka mundra!!!

Posted

orsini napisał(a):
:evil_lol: :evil_lol: marisiu no jesli Ty w hodowli kierujesz sie tytulami, a nie tym czy pies Ci sie podoba lub nie to GRATULUJE!!!!
sie nie dziw pozniej, ze wychodzi Tutek-krol ringow:).......

Skarbie nie wysilaj się, żeby mi dokuczyć – mam dwa psy, które nie są w Twoim guście i owszem Tutek ma pewne wady, które powodują, że nie uda się z nim zrobić kariery wystawowej i jak zapewne zauważyłaś nie ciągnę go za uszy i nie wystawiam, więc daruj sobie swoją uszczypliwość :loveu: , natomiast drugi osiągnął, co osiągnął i chociaż nie jest w Twoim typie i wg. Ciebie nie zasługuje na to, co zdobył – to jednak jest to pies bardzo poprawny, jeśli chodzi o wzorzec i bez nadmiernego wysiłku przyszło nam zdobycie parę tytułów i to w całkiem przyzwoitych terminach. Teraz moglibyśmy kończyć championaty Słowacji, Czech, Węgier i Austrii – pewnie poszłoby nam bez problemu, tym bardziej, że wystarczyłyby jakieś krajówki tych krajów, ale właśnie nie przykładam zbytniej wagi do tytułów i nie mam zamiaru tego robić :lol: .

Mam nadzieję, że Ty również wkrótce pochwalisz się nam sukcesami swojego królewicza - z pewnością serdecznie Ci pogratuluję :lol: :lol: :lol: .

Posted

[quote name='orsini']....GDZIE JA COS TAKIEGO napisalam o Blackim???
POKAZ jak zes taka mundra!!!
Ja nie napisałam, że Ci się nie podoba, tylko, że „może Ci się nie podobać” – spokojnie możesz mnie wyprowadzić z błędu, jeśli moje przypuszczenia nie są zgodne z prawdą :loveu: :loveu: :loveu: .

Posted

marisia napisał(a):
Tobie może się nie podobać czarna miniatura, którą wystawiała Agatka, ale z pewnością jest to bardzo poprawny, jeśli chodzi o wzorzec pies, chociaż może nie jest tak efektowny, jak jego bracia z made in USA. Ty masz prawo do swojego upodobania i pozostaw takie samo prawo innym, którzy mają odmienny gust. .

no masz racje napisalas ze mi moze sie nie podobac...ale Kochana, moze to moj meski mozg... , wiec moze to moj meski mozg, ale ja powyzsze zdanie rozumiem tak, ze mi sie nie podoba Blacki poprostu i mam do tego prawo.
Dlatego pisz prosze jasniej, zeby moje 2 szare komorki mogly zrozumiec:)))))

Posted

marisia napisał(a):
Tutek ma pewne wady, które powodują, że nie uda się z nim zrobić kariery wystawowej .

troszke wiary w siebie i psa!!!
uda uda
tylko trzeba pojechac do Moldawii albo innego Sarajeva!!!:diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti:

Posted

[quote name='orsini']troszke wiary w siebie i psa!!!
uda uda
tylko trzeba pojechac do Moldawii albo innego Sarajeva!!!:diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti:
Kochanie spędziłam prawie 5 lat w Leningradzie (wtedy taką nazwę jeszcze miało to piękne i bardzo ciekawe miasto) a wcześniej przez prawie 6 lat często bywałam na delegacjach w bardzo egzotycznych miejscach byłego ZSRR – Nowosybirsk, Tbilisi, Auma-Ata, Frunze (aktualnie Biszkek), Rostów nad Donem, zjeździłam Krym dwa razy oraz zwiedziłam wiele portów od Odessy po Batumi i wiele innych - nie ciągnie mnie już w tamte strony – wystarczająco poznałam klimat tamtejszych krain – pozostawiam to innym, min Tobie :cool3: :loveu: :loveu: :loveu: .

Posted

Kochani! Nie wyobrazacie sobie co ja dzisiaj przeżyłam!!!
Z samego rana włączyłam wszystkie światła w domu i biegałam, biegaaałam... z pokoju do pokoju, z kuchni do łazienki.. Ach co to były za chwile! Miękkie dywany łaskotały moje stopy, ciepło bijące z lamp ogrzewało moje ciało.
Pęd mego ciała sprawił iż pismo do związku lezące na stole, niczym tchniete oddechem anioła zsunęło sie z blatu i gładkimi ruchami opadło w majestacie na ziemię. Z uśmiechem podniosłam je- w tle prawie słyszałam fanfary!!!! Ach!!
Jednak to była iluzja!
W rzeczywistości słyszałam tylko bicie mego serca. Bicie serca i rytmiczne pochrapywanie brata w pokoju obok.
I właśnie wtedy zrozumiałam ze było warto!!!!!!!!! Wstac wczesnym dżdżystym rankiem, zaswiecic wszystkie lampy i biegac w około... az do pożywnego śniadania.

Witam witam was serdecznie!! oczywiscie z ogormnymi wyjątkami :loveu:
mam nadzieje ze humory dopisują tak jak mi dzisiaj :loveu:

jedynym moim zmartwieniem jest Kiwi- od kilku dni kuleje... nie cały czas tylko z przerwami. Nie ma zadnych ran, rozwalonych pazurków itd. czym to moze byc spowodowane?? to jest tylnia łapka. ?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...