orsini Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 jak tam Leszno??? podobno Agatka boba wygrala w czarnych w zastraszajacej konkurencji oczywiscie:diabloti: :diabloti: :diabloti: szkoda ze nie zglosila Mimi-tez by miala rase a co najwazniejsze i duze CWC to by jej championat zrobila, a tak to bedzie ciezko i droga daaaaaaaaaaleeeeeeeeeeekaaaaaaaaaa;-))))) Agatko gratuluje Leszna!szkoda , ze mialas jakis taki dziwny numer-tak jakbys sie strasznie pozno zglosila wiedzac juz , ze nie bedzie zadnej konkurencji. ALe to na pewno pomylka oddzialu:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
orsini Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 i moze ktos mi wyjasni co za radosc jest w wygraniu BEZ KONKURENCJI??? mnie takie wygrane nie ciesza,tak samo nie ciesza mnie wygrane w kiepskiej konkurencji. a tu sie chwala jakby wygrali niewiadomo co!!! no coz chyba wszystko jest kwestia ambicji...ja ja widac mam, a inni nie.
szymi Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 witam cie krysiu slawek z tej strony odpowiadajac na twoj post mysle tak o konkurencji i ilosci zgloszonych ludzie szybko zapominaja a tytuł zostaje na zawsze taka jest roznica, zwyciezcy nikt nie pyta jak to zrobil wazne ze wygral i juz
orsini Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Slawciu:))))))))))))))))) :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: masz racje:))) ale myslisz, ze mnie ciesza takie EXKLUZYWNE tytuly jak championat moldawii????????????:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: a coniektore panie to skakaly pod niebo, ze maja-nota bene tez majac suczke sama w klasie:diabloti: :diabloti: :diabloti:
Olivka Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Orsini! Szczerze mówiąc, to ja nie widzę związku między tytułem uzyskanym w konkurencji, a tym zdobytym bez. To raczej zależy od tego na ile pies podoba się sędziemu i i to na ile sędzia jest obeznany w danej rasie, no i jego osobiste gusta. Kiedyś pisałam o tym, że nie lubię startować bez konkurencji, bo wtedy sądzia nie ma punktu odniesienia w postaci innych psów i bywa różnie.
orsini Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Olivko, przepraszam Cie bardzo ale ja startujac bez konkurancji nigdy nie dostalam oceny bdb, albo sedzia odmowil mi przyznania CWC i BOBa, CACIBa i innych tego typu, wiec chyba mam prawo sie wypowiedziec???? dla mnie zadna frajda bez konkurencji dostac jakikolwiek tytul-ale to kwestia AMBICJI chyba
orsini Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 [quote name='Olivka']sądzia nie ma punktu odniesienia w postaci innych psów i bywa różnie. ale zawsze ma punkt odniesienia w postaci WZORCA!!! i tylko tego powinien sie trzymac;-)))))) tak samo mnie smiesza jak ktos sie chwali, ze dostal PIEKNY OPIS!a to komukolwiek sie zdarzyl brzydki opis????:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: mi sie takowy nie zdarzyl:diabloti: :diabloti: :diabloti:
marisia Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 orsini napisał(a):......... Ej a skąd Ty znasz wyniki z Leszna :crazyeye: – kozo jedna :cool3: , no i dlaczego nie zgłosiłaś swojego królewicza – miałabyś godną siebie konkurencję :loveu: :loveu: :loveu: .
orsini Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 bo nie jest wyskubany:))))) jak chcesz to mozesz skubnac:)))bo jakos nie mam sily sie zabrac do tego:)))) za rok sie znowu wszyscy rzuca na Leszno-tak co 2 lata jest;-)))))))
orsini Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 [quote name='marisia']Ej a skąd Ty znasz wyniki z Leszna :crazyeye: –. bo ja Kochana WIEM WSZYSTKO;-)))))))))))))))))))
Olivka Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 To miałaś szczęście w takim razie. Myślę, że kiedyś może Ci się taki przypadek przytrafić niezależnie jak dobre masz psy. Trafisz na sędziego, dla którego Twój pies będzie ewidentnie nie w jego typie i nie da Ci mimo braku konkurencji wygrać. Wiele osób pisało tutaj o podobnych przypadkach. Zresztą akurat też osobiście tego doświadczyłam z suczką, która zawsze wygrywała niezależnie od stawki, która mając 2 latka kończy Interchampiona. Może troszkę Orsini pokory przed życiem. Piszesz, że ma odnośnik w postaci wzorca? Wzorzec wzorcem, a osobiste preferencje, kompetencje i obeznanie z rasą to druga sprawa. Piszę, że może być różnie, szczególnie gdy zgłaszasz do sedziego , którego nie znasz.
orsini Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Olivko: 1. sedziowie sa rozni-ja juz za dlugo zyje i staram sie nie jezdzic do sedziego, ktory wiem ze nie lubi amerykanow-bo i po co?szkoda kasy i czasu 2.piszesz o Fancy akurat, wiec sie nie obraz, bo ja nie mam jej na mysli absolutnie-jest ona sliczna suka, ale pliz nie pisz takich textow ze jakis tam pies jest interchampionem itd...bo ja znam zwyciezcow swiata nawet ktorymi bym za doplata nie pokryla:))))wlasnie wiecej pokory Kochana-tytuly nie swiadcza o klasie psa, a przynajmniej nie zawsze:diabloti: :diabloti: :diabloti:
marisia Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Olivka napisał(a):......... Olivko – problem polega na tym, że tylko te psy, które podobają się orsini są ładne :loveu: a reszta to be i nie zasługuje na tytuły :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: .
orsini Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 :evil_lol: :evil_lol: marisiu no jesli Ty w hodowli kierujesz sie tytulami, a nie tym czy pies Ci sie podoba lub nie to GRATULUJE!!!! sie nie dziw pozniej, ze wychodzi Tutek-krol ringow:))))polecam Moldawie-tam ma szanse nawet na championat:diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti:i bedzie lepszy od bardzo utytulowanego Intera, ktoremu sie nawet takiego elitarnego championatu nie udalo zrobic:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
marisia Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Orsini przyjmij może do wiadomości fakt, że Ty lubujesz się w amerykanach, ale funkcjonuje w Europie również inny typ sznaucera, który na dodatek jest bardziej poprawny, jeśli chodzi o wzorzec, którego hodowlą zajmuje się cała rzesza wybitnych hodowców i wcale to nie oznacza, że te psy nie zasługują na tytuły. Tobie może się nie podobać czarna miniatura, którą wystawiała Agatka, ale z pewnością jest to bardzo poprawny, jeśli chodzi o wzorzec pies, chociaż może nie jest tak efektowny, jak jego bracia z made in USA. Ty masz prawo do swojego upodobania i pozostaw takie samo prawo innym, którzy mają odmienny gust. Jedni lubią słodkie długowłose blondynki a inni chłopięce krótko ścięte szatynki a obydwie mogą być i zgrabne i ładne :loveu: :loveu: :loveu: .
orsini Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 marisiu Ty to zawsze kota do gory nogami chcesz odwrocic a gdzie ja napisalam, ze mi sie czarna miniatura Agatki nie podoba????? jakbys napisala, ze mi sie Agatka nie podoba to bym sie zgodzila, ale GDZIE JA COS TAKIEGO napisalam o Blackim??? POKAZ jak zes taka mundra!!!
marisia Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 orsini napisał(a)::evil_lol: :evil_lol: marisiu no jesli Ty w hodowli kierujesz sie tytulami, a nie tym czy pies Ci sie podoba lub nie to GRATULUJE!!!! sie nie dziw pozniej, ze wychodzi Tutek-krol ringow:)....... Skarbie nie wysilaj się, żeby mi dokuczyć – mam dwa psy, które nie są w Twoim guście i owszem Tutek ma pewne wady, które powodują, że nie uda się z nim zrobić kariery wystawowej i jak zapewne zauważyłaś nie ciągnę go za uszy i nie wystawiam, więc daruj sobie swoją uszczypliwość :loveu: , natomiast drugi osiągnął, co osiągnął i chociaż nie jest w Twoim typie i wg. Ciebie nie zasługuje na to, co zdobył – to jednak jest to pies bardzo poprawny, jeśli chodzi o wzorzec i bez nadmiernego wysiłku przyszło nam zdobycie parę tytułów i to w całkiem przyzwoitych terminach. Teraz moglibyśmy kończyć championaty Słowacji, Czech, Węgier i Austrii – pewnie poszłoby nam bez problemu, tym bardziej, że wystarczyłyby jakieś krajówki tych krajów, ale właśnie nie przykładam zbytniej wagi do tytułów i nie mam zamiaru tego robić :lol: . Mam nadzieję, że Ty również wkrótce pochwalisz się nam sukcesami swojego królewicza - z pewnością serdecznie Ci pogratuluję :lol: :lol: :lol: .
marisia Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 [quote name='orsini']....GDZIE JA COS TAKIEGO napisalam o Blackim??? POKAZ jak zes taka mundra!!! Ja nie napisałam, że Ci się nie podoba, tylko, że „może Ci się nie podobać” – spokojnie możesz mnie wyprowadzić z błędu, jeśli moje przypuszczenia nie są zgodne z prawdą :loveu: :loveu: :loveu: .
orsini Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 marisia napisał(a):Tobie może się nie podobać czarna miniatura, którą wystawiała Agatka, ale z pewnością jest to bardzo poprawny, jeśli chodzi o wzorzec pies, chociaż może nie jest tak efektowny, jak jego bracia z made in USA. Ty masz prawo do swojego upodobania i pozostaw takie samo prawo innym, którzy mają odmienny gust. . no masz racje napisalas ze mi moze sie nie podobac...ale Kochana, moze to moj meski mozg... , wiec moze to moj meski mozg, ale ja powyzsze zdanie rozumiem tak, ze mi sie nie podoba Blacki poprostu i mam do tego prawo. Dlatego pisz prosze jasniej, zeby moje 2 szare komorki mogly zrozumiec:)))))
orsini Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 marisia napisał(a):Tutek ma pewne wady, które powodują, że nie uda się z nim zrobić kariery wystawowej . troszke wiary w siebie i psa!!! uda uda tylko trzeba pojechac do Moldawii albo innego Sarajeva!!!:diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti:
marisia Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 [quote name='orsini']troszke wiary w siebie i psa!!! uda uda tylko trzeba pojechac do Moldawii albo innego Sarajeva!!!:diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: Kochanie spędziłam prawie 5 lat w Leningradzie (wtedy taką nazwę jeszcze miało to piękne i bardzo ciekawe miasto) a wcześniej przez prawie 6 lat często bywałam na delegacjach w bardzo egzotycznych miejscach byłego ZSRR – Nowosybirsk, Tbilisi, Auma-Ata, Frunze (aktualnie Biszkek), Rostów nad Donem, zjeździłam Krym dwa razy oraz zwiedziłam wiele portów od Odessy po Batumi i wiele innych - nie ciągnie mnie już w tamte strony – wystarczająco poznałam klimat tamtejszych krain – pozostawiam to innym, min Tobie :cool3: :loveu: :loveu: :loveu: .
orsini Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Ty była w Nowosibirsku?????????????? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
Irviers Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Kochani! Nie wyobrazacie sobie co ja dzisiaj przeżyłam!!! Z samego rana włączyłam wszystkie światła w domu i biegałam, biegaaałam... z pokoju do pokoju, z kuchni do łazienki.. Ach co to były za chwile! Miękkie dywany łaskotały moje stopy, ciepło bijące z lamp ogrzewało moje ciało. Pęd mego ciała sprawił iż pismo do związku lezące na stole, niczym tchniete oddechem anioła zsunęło sie z blatu i gładkimi ruchami opadło w majestacie na ziemię. Z uśmiechem podniosłam je- w tle prawie słyszałam fanfary!!!! Ach!! Jednak to była iluzja! W rzeczywistości słyszałam tylko bicie mego serca. Bicie serca i rytmiczne pochrapywanie brata w pokoju obok. I właśnie wtedy zrozumiałam ze było warto!!!!!!!!! Wstac wczesnym dżdżystym rankiem, zaswiecic wszystkie lampy i biegac w około... az do pożywnego śniadania. Witam witam was serdecznie!! oczywiscie z ogormnymi wyjątkami :loveu: mam nadzieje ze humory dopisują tak jak mi dzisiaj :loveu: jedynym moim zmartwieniem jest Kiwi- od kilku dni kuleje... nie cały czas tylko z przerwami. Nie ma zadnych ran, rozwalonych pazurków itd. czym to moze byc spowodowane?? to jest tylnia łapka. ?
Recommended Posts