Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

To są jaja normalnie :angryy:

Buu, mojemu dziecku dziś ścięłam włosy, ona była szczęśliwa, a ja ryczałąm ;)

Teraz na pocieszenie mi mówi, że czuje się jak nowonarodzona...Wdzięczność dziecka:mad:

Posted

jak tak sobie o tych twarzyczkach gadacie to ja tez, bo właśnie zostawiłą 120 zł w aptece po wizycie z dwójka u dermatologa(a to jeszcze nie wszystko, ale więcej nie miałam)
Syn to ma takie niewielkie grudki prosakowate poniżej ust po obu stronach. I pewnie by nie było problemu, gdyby tam cały czas łapy nie pracowały. Natomiast u córki jest tragedia po obu stronach twarzy ma straszliwe krostry, to są już prawie rany. Lekarz dał antybiotyk tetralysal, witaminy PP i B6 oraz Zineryt. Ale jak sie stosuje tem Zineryt to potem trzeba złuszczać czymś tenwysuszony naskórek. pozatem ona dość mocno sie pudruje,żeby nie było widać. Może Romas coś podpowiesz, jeżeli chodzi o kosmetyki np. Jak nie wolno na forum to może na pw.

Posted

Witajcie dziewuszki w słoneczny poranek!! ;)

Xsenno, moja siostra kiedyś, kiedyś, jako nastolatka też moooocno pudrowała krostki, by je zatuszować, ale (wiem, że to dla niektórych nie do przejścia ;)) lekarz kazał myć szarym mydłem(teraz jest w płynie) i przez jakiś okres nie nakładać grama pudru, by skóra oddychała.

Z czasem wszystko sie zmieniło... :)

Hey Krysiu!:loveu:

Posted

Meggy napisał(a):
.......lekarz kazał myć szarym mydłem(teraz jest w płynie) i przez jakiś okres nie nakładać grama pudru, by skóra oddychała....

Wydaje się, że proste metody nie są głupie i mogą być skuteczne a już na pewno nie dajcie się nabrać na maści sterydowe – efekt szybki i rewelacyjny, ale powrót objawów o zwielokrotnionym natężeniu niemal pewny :shake: . Z własnego doświadczenia – mam często problemy z czołem – szczególnie latem – udałam się kiedyś do dermatologa, do specjalistycznej przychodni, facet z tytułami – podobno dobry. Zapisał mi jakąś maść, ale problem nie ustąpił a raczej się nasilił, chodziłam do niego jeszcze z 3 razy, za każdym razem zmieniał specyfiki a było coraz gorzej :placz: . To lato było dla mnie koszmarne – bo całe czoło i cała linia w koło twarzy na granicy włosów ( całe szczęście – bo mogłam chować problem pod włosami ) – to był jeden wielki czerwony obszar pokryty krostami :shake: – takimi wyczuwalnymi pod skórą. W końcu koleżanka mi poradziła, żeby udać się do dobrej kosmetyczki. Znalazłam taką – rewelacja – wyczyściła mi dokładnie cały ten zaogniony obszar – potem jeszcze z dwie wizyty i po sprawie. Na pierwszej wizycie – gniotła mi miejsce w miejsce marudząc, jak można się doprowadzić to takiego stanu :shake: a ja się bałam jak będę wyglądać na następny dzień :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: ?
Ale było znacznie lepiej już po pierwszej wizycie. Kosmetyczka stwierdziła, że przez te wszystkie maści właśnie ten ostry stan się pojawił a dermatolog kiwał głową i nie bardzo wiedział jak mi pomóc :angryy: .

Posted

JA już jakiś czas temu przeprosiłam sie z szarym mydłem...Od tamtej pory nie mam żadnych problemów, a miałam je i to duuuże ;)

Sterydy...NIGDY....Szkoda, ze są ludzie, którym nie ma szans przetłumaczyć, ze są inne środki różnego typu niż maści sterydowe, które na prawdę szkodzą.:shake:

Posted

Dziewczyny ,naprawde nie moge tak Wam przez ten net radzic ,bo same wiecie jakie to sa rady na odleglosc.Jest specjalne forum kosmetyczne gdzie mozna sie zapisac i pogadac.
Skoro lekarz dal jakies specyfiki to ja uwazam ,ze zawsze warto sporobowac a dopiero jak nie pomoze isc gdzie indziej ,nie mozna odrazu przekreslac diagnozy .Nie raz sterydy ratuja sprawe ,zalezy na co i w jakiej dawce.A wogole to nie jest glupio miec swoja kosmetyczke jak swojego fryzjera i dentyste i ginekologa.Taka osoba nas zna i moze cos sensownie doradzic z pewnoscia lepiej niz ja przez net :-)

Dzis u nas niesamowita zima.Moj kot wyszedl przed chwila przed drzwi ,spojrzal na bialy karajobrtaz i zawrocil w jednej sekundzie do domu ,zanim zatrzasnelam drzwi :-)
Psa by sie nie wygonilo na taka pogode.
A tymczasem u moich tesciow na podworku jest kolejny kotek przybleda.Te koty sobie opowiadaja o miejscu gdzie karmia czy jak ?
Najpierw byla kotka wywalona przez wyprowadzajacych sie sasiadow ,potem doszły dwa kociaki na pol dzikie .To cale towarzystwo oczywiscie kto szczepi i sterylizuje ,?! Ja z TZ ,bo tesc do karmienia tylko sie zniza a do wet to juz isc nie .W dodatku te mlode kotki bardzo trudno zlapac.
Teraz przyblakal sie sliczny rudy kocurek z rana na biodrze.
Ja juz nie moge .Do domu brac nie chce tych kotow ,bo nasza koteczka jest stara i slaba a poza tym ile kotow mozna miec.Wiec tylko opiekujemy sie na odleglosc ale one zaraz na wiosne zaczna sie mnozyc .Ludzie u nas sa skrajnie nieodpowiedzialni ,biora te koty potem wywalaja i biora nastepne a tacy ludzie jak my czuja sie odpowiedzialni za caloksztalt.Bo ani zostawic tych kotow ani oddac do schroniska ,nie wiadomo co robic.
Jakby ktos chcial rudego mlodego samca to piszcie ,mam zdjecia !

Posted

Witajcie zimowym wieczorkiem. Moje dziecka sie gdzies powlekły, TZ siedzi mi za plecami i slepi co ja tu robie na tym kompie, a ja chce jeszcze nawiązać do tych twarzyczek. Ja znam lecznicze właściwości szarego mydła, Chrzestna matka mojej córki jest polożna i ona zaleca na wszelkie niegojące sie rany właśnie szare mydło.
Z kosmetyczka "własną " to wcale nie jest głupia sprawa, pod warunkiem,że jest fachowa. My z córką mamy "własną "fryzjerkę np. A jeżeli chodzi o zabiegi kosmetyczne na trądzik, to często nic nie dają . Kaśka była u kosmetyczki "oczyścić" sobie twarzyczkę. Okazało się,że najpierw musi zrobić jakiś inny zabieg, dopiero potem. Sytuacja powtórzyła sie trzykrotnie, kosztowało mnie to 300zł i efektu nie było żadnego.
No właśnie moje szczęście ma jakieś wąty,że ja coś piszę a on nie wie do kogo. Zdarzyło się wam cos takiego?

Posted

hahahah to mu powiedz ze tu sami przystojni faceci:)))))w ogole kobiet nie ma hahahahhaha i w ogole nikogo tu psy nie interesuja i dlatego tu siedzisz hahhahaha
witam Was w ten strasznie zimny ranek!!!

Posted

Reasumując to na problemy z cerą tylko szare mydło :lol: , skoro forumowa kosmetyczna nie chce nam pomóc :placz: , skoro dermatolog niekoniecznie :diabloti: , kosmetyczka na młodzieńczy trądzik zaleca extra i niekoniecznie tanie zabiegi a efekty tego są mierne :shake: , więc co nam jeszcze pozostaje :hmmmm: :hmmmm: :hmmmm: – moja wcześniejsza recepta :thumbs: – dozwolona od lat 18 :grins: – może niekonieczne zaraz efekt finalny jest potrzebny – może wystarczy tylko próbować :bigok: ?

A czegóż to nasza Krysieńka szuka na allegro :cool3: :cool3: :cool3: ?

Posted

Witajcie kochani!!
Jakby ktoś chciał ziornąć na nowe oblicze mego dziecięcia po ścięciu włosków do kolan, to zapraszam na www.wawelskiewzgorza.jpg.pl
dwie ostatnie strony ;)

U nas też niesamowite ziiimno.Kiedy lato nadejdzie???:placz:

Szare mydło teraz Marisiu jest też w płynie, rewelacja normalnie... ;)

Krysia, no właśnie, co to za poszukiwania? :)

Posted

Marisia ,prosze Cie daj spokoj z tym mydlem ,swiat naprzod poszedl i sa w aptece do nabycia specyfiki o niebo lepsze niz szare mydlo.To bylo dobre za krola ćwieczka :-) Reasumujac dermatolog i jeszcze raz dermatolog tylko nie ten od grzybicy stop a ten specjalizujacy sie w kosmetoligi .A kosmetyczka na koniec po stosownej kuracji .

Ja chyba wiem jakich kulek szuka Krysia a moz e tylko mam wybujała fantazje :-)
Wlasnie wrocilam z iscie syberyjskiego spaceru .Piekne słonce ale mroz szczypal jak nie wiem.Suczki zadowolone ,wybiegane, az miło patrzec jak sie ciesza tym słoneczkiem i spacerkiem .Co ja bym bez tych moich wariatek zrobiła ,zanudzialbym sie na smierc :-)
I znow musz e isc do pracy ,luuuuudzie kiedy ja na emeryture przejde w koncu ,boszeeee.

Posted

hahahahaha
nie
jaja sa nie wiem czy znacie nasza kolezane co to hoduje m.in. basenji hahaha
ktos wytropil i poszlo w Polske co ona kupuje na allegro hahahaha
Ja kochane bardzo mam ambitne zakupy na razie:diabloti: :diabloti: :diabloti: jakis Bułhakov, Dostojevski i Rybowicz:)))))))nio i Plec Mozgu na deserek
se wiecie postawie na honorowym miejscu takie ksiazki, w kuchni na stole rozloze Rzeczpospolita hahahaha i bede strugac inteligienta:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

orsini napisał(a):
hahahah wlasnie ide na 5tke ahahahahah
zapytam sie jej jak sie kulki sprawdzaja ahahahahahahh

buahahah ciekawe co ci odpowie :evil_lol: :evil_lol:
a ja ciagle mam w glowe obraz pana w szlafmycy ogladajacego te wielkie cy ... :eviltong:

Posted

Romas, ja poważnie z tym mydłem...Kiedyś uratowało mi życie ;)
Dla mnie, to złoty środek na różne rzeczy ;)

Krysiu, Hahahha, rozbawiłas mnie do łez!!:lol:

Kurczę, idę na allegro dokształcać sie i "ukurturarniać" ;)

Trzymajcie kciuki za mnie popołudniu... Sprawy życiowe się rozwiązują ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...