orsini Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Marisiu-nie wiem o co chodzi, bo skonczy sie i tak tak samo, ze Unia kaze rozebrac to co zbuduja i nalozy na nasz kraj olbrzymie kary finansowe, wiec...oczywiscie to pieniazki z budzetu wiec wiadomo kto za to zaplaci! no a Dolina juz bedzie zniszczona, oni chca jak najszybciej wybudowac obwodnice-nikt nie zaprzeczy ze Augustow jej potrzebuje, ale mozna kilka km dalej i od razu powstanie obwodnica Suwałk
Brylancik Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 u nas niestety dużo rzeczy jest robionych na opak, teraz Dolina, a jakis czas temu było np głosno o tym, że ma być budowana autostrada (w sumie to całkiem naturalne przedsięwzięcie), tyle, ze budowę planowano rozpocząć z dwoch stron - z przeciwległych krańców projektowanej autostrady i w miarę budowania (czy moze było to jeszcze na etapie projektu, juz dobrze nie pamietam), okazalo się, że gdyby budowa posunęla sie dalej, te dwa karńce - nitki autostrady, nigdy by się nie spotkały, bo mijały się w odległosci ok 5 km??????:shake:
marisia Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Ale wczoraj słuchałam audycji wypowiadał się ekonomista – ekolog i przedstawiciel inwestycji – przyszło zapytanie z Unii i odpowiedzialni za inwestycję mają na to odpowiedzieć, zrozumiałam, że jak dadzą odpowiednio uzasadnioną odpowiedź, to chyba Unia nie będzie mogła nałożyć tych kar. Mam wrażenie, że taki temat jak zwykle ma drugie dno, pewnie i ekolodzy coś tam przekolorowują z tą prostotą obejścia tej doliny i inwestorzy mają swoje powody, żeby trwać przy swoim.
Czarne Gwiazdy Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 ale mozna kilka km dalej ydłużenie obwodnicy i ominięcie Doliny Rospudy Tak. Chodzi o pieniądze. Kilka kilometrów, jak mówicie to są ogromne pieniądze - parę milionów euro! I jeszcze trzeba wziąć pod uwagę to, że na tamtym terenie inwestycja może kosztować jeszcze wiecej ze względu na warunki. Więc różnica może być nawet o parenaście milionów... Oni by się nie upierali, bo im sie tak podoba. Tu chodzi o grubą kasę, a w takim wypadku rzadko ekolodzy mają coś do powiedzenia, ale wierzę, że się uda ;)
orsini Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Marisiu nie ma ze jak pOlska przedstawi dowody jakies to kara pieniezna nas ominie. Nie ominie-jest to jedyne takie miejsce na zachod od Uralu, a komisja juz wiele razy kazala rozbierac juz raz wybudowane inwestycje na terenach chronionych. Dostaniemy tak po tylku ze szok Czarne Gwiazdy tylko ze za drugi wariant pieniadze by pochodzily z Unii a na ten Unia nie da ani centa Brylancik hahaha no mowisz o S8-ciekawa jestem jak sie historia zakonczy:))))i ktoredy w koncu ja poprowadza przez Pabianice itd czy pod Belchatowem:))))
orsini Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Waszko a ja ide do teatru na "Bulhakova": Nikołaj Erdman, dramaturg i satyryk, za żartobliwy wierszyk o Stalinie, zostaje pozbawiony prawa przebywania w Moskwie pod karą śmierci. Zjawia się w niej jednak, aby pożegnać umierającego przyjaciela - Michaiła Bułhakowa. Rozpoczyna się wyścig z czasem - Erdman pragnie zobaczyć Bułhakowa, zanim ten umrze, NKWD chce namierzyć Erdmana, zanim opuści Moskwę. W tle walki ze śmiercią i czasem - słynny Moskiewski Teatr Artystyczny, który zapoczątkował pierwszą reformę teatralną. Wyczuwalna obecność realnych i fantazmatycznych agentów, rozrastająca się rzeczywistość szpicli. Pomiędzy tymi światami - postać żony wielkiego pisarza, zakopująca w ogródku zamknięte w słoikach maszynopisy "Mistrza i Małgorzaty". Wszechwiedzący towarzysz Stalin tym razem chyba niczego nie podejrzewa. Moskwa w "Bułhakowie" dudni niczym echonośna studnia donosicielstwa, terroru, psychicznego i fizycznego łamania ludzi. Główni bohaterowie sztuki Wojtyszki pragną zachować resztki godności w świecie, w której nic nie jest tym, czym się zdaje.
orsini Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 w radio zapodali ze Unia kazala wstrzymac prace w Dolinie...no:))))i bardzo dobrze!!!!!!!!!!!!!!!
Romas Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Orsini ,objawiłas nieznany chyba szerzej talent recenzenta sztuk teatralnych .I tak sprawnie to opisałas ,ze sama nabrałam ochoty, tylko do Olsztyna to troche mi daleko na przedstawienie :-) napisz moz e jakie wrazenia po obejrzeniu przedstawienia to choc netowo sie podkształce :-)
marisia Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 orsini napisał(a):w radio zapodali ze Unia kazala wstrzymac prace w Dolinie...no:))))i bardzo dobrze!!!!!!!!!!!!!!! A Kaczor obiecał przyjrzeć się sprawie to może uda się znaleźć sensowne rozwiązanie.
orsini Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Romas zapomnij:)))))) to z www teatru:))))))) ja pisac nie umiem:))))))
malawaszka Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 noo fajne może być, ale ja wole jak jest :hmmmm: odrobina erotyzmu w sztuce :evil_lol:
orsini Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Waszko Ty......:diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti:
orsini Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Romas HELP! wypryszczylo mi cala brode juz jakis czas temu, jakas alergia chyba nie wiem na co:((((nie swedzi ale miliard pryszczy, czym ja je moge smarowac???
Meggy Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Witajcie kochani!! Wiecie co, za niedługo mę dziecię jedzie na Zieloną szkołę, więc po tym, co czytam od Was, to idę do teatru!!:loveu: Romas, ja też mam "romans" ;) Mojemu dziecku od lizania na zimnie( i nie tylko, bo w lecie też to miała) robią się strasznie czerwone usta i na około wszystko jest rozognione.Smarujemy zwykłymi krememi, ale gojenie jest długie....Masz jakiś sposób, jakąś maść na takie coś? Wygląda to mniej więcej tak... http://www.jaworki.jpg.pl/?257821,6839,166611
Romas Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 No Orsini ,to ja myslalam,ze Ty wlasne recenzje takie fajne tworzysz :-) Dziewczyny ,nie moge Wam tak przez net radzic ,bo leczenie na odleglosc jest wiecie do czego ... Podpowiem Wam co wiem ale nie biore odpowiedzialnosci za skutki :-) Co do ust to u moich dzieci tak samo sie robilo.I z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec ,ze dzialal krem Nivea,ten najprostszy w niebieskim pudelku albo balslam Trisane .Gruba warstwa na usta co kilka chwil. Orsini , co do brody to nie wiem ,bo rozne moga byc przyczyny i nie wiadomo czy to alergia .Ogolnie rzecz biorac trzeba zwrocic uwage na dwie sprawy ,na to co sie je,a wiec do wiedzenia wszystko co tłuste .Odstawiasz ser zołty,tluste mieso ,czekolade,fast foody ,pizze, chipsy ,kawe. A druga rzecz to to czym myjesz twarz i czym smarujesz.Produkty hypoalergiczne tylko ,zadne mydlo ,nic ostrego ,wysuszajacego . Moze zaskutkowac jakis seburegulator z apteki lub masc z niewielka iloscia antybiotyku. Diagnoza ,ze to alergia moze byc pochopna ,bo alergia nie objawia sie pryszczami na brodzie ,najwyzej atopowym zapaleniem skory a to nie broda tylko zgiecia stawow,czolo ,policzki ,za uszami. Na brodzie wywala jak z hormonami cos sie dzieje lub z zoładkiem. Wiosna idzie i cuda sie dzieja z cera,bo mamy dosc siedzenia w suchych pomieszczeniach . I dlatego ja przed chwila bylam na agility co prawda tez w pomieszczeniu ale nie suchym :-) Alesmy sobie pobiegaly az milo ,odrazu weselej mi sie zrobilo :-) Tyle ,ze chyba Zuzia jakas kosc w dloni mi zlamala tak skakala do zabawki ,ze trafila mnie zebem w dlon .No gdybym miala peknieta reke to pieknie ,musialabym isc na zwolnienie a to kaplica.
orsini Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 nio z hormonami moze byc...ale tylko na brodzie???to jest dziwne ze to na ograniczonym kawalku skory a nie na calej twarzy
Meggy Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Wielkie dzięki Romas, popytam w aptece o tą maść, ja już szału dostaję od tego lizania sie Magdy!!:razz: Krysiu, mnie tak "wysypuje" po ostrym, stąd w knajpach chińskich tylko łagodne papu, a szkoda, bo uwielbiam ostre ;) Może coś ostatnio właśnie jadłaś innego na co organizm tak, a nie inaczej zareagował?
orsini Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 nie po ostrym bo juz 2 miesiace mam i nie przechodzi
Romas Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Na pasie szczekowym ogolnie hormony wywalaja w postaci pryszczy,na brodzie glownie bo tam jest duza ilosc gruczolow łojowych i bakteri . Chyba jednak nie mam zlamanej reki posmarowalam sobie mascia arnikowa i mi przechodzi .Te sznaucery to sa diably wcielone :-)
orsini Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Romas dzieki,a ktore hormony wiesz konkretnie???zbadam krew ale na co?:oops: :oops: :oops:
Romas Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Orsini ale to juz sa spekulacje ,bo ja nie jestem lekarzem.Rownie dobrze moz e to byc tarczyca ktora jak wiadomo zawiaduje gospodarka horm. calego org. jak i kłopoty z hormonami zenskimi lub na odwrot za wysoki poziom testosteronu.Jednak zeby przebadac sie to najpierw nalezałoby isc do lekarza zeby całosciowo obejrzał i przedyskutował problem. Ja mysle ,ze troche diety oczyszczajacej ,lepsze srodki do mycia twarzy ( z apteki) i troche seburegulatora załatwia sprawe .Chyba ,z e problem bedzie uporczywy. I jeszcze co do hormonow to srednie ktore sa dla calej populacji nie zawsze odpowiadaja danej osobie,moz e byc mikroskopijne wachniecie z powodu braku snu czy czegokolwiek co natychmiast daje obraz na skorze a niekoniecznie musi odzwierciedlac sie odrazu w jakichs ogromnie przekroczonych normach.Skora jest bardzo czulym rejestratorem wszelkich wachniec org. Lece do pracy :-)
malawaszka Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 właśnie słyszałam że jak Polska nie odstąpi od prowadzenia obwodnicy przez Dol. Raspudy to 50 mln euro kary od unii i 4-5 mln za każdy kolejny dzień :diabloti: a Kaczor sie waha :diabloti: i będzie się zastanawiał i analizował :diabloti: co on i komu chce udowodnić??? no szlag mnie trafi :angryy: bleh piszecie o hormonach - a ja już tak długo zwlekam z badaniami - muszę tarczyce przebadać a tak mi sie nie chce isć do lekarza bleeee :placz:
marisia Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 [quote name='orsini'].........:oops: :oops: :oops: Przejdzie Ci po pierwszym dziecku :razz: :razz: :razz: .
marisia Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 malawaszka napisał(a):........bleh piszecie o hormonach - a ja już tak długo zwlekam z badaniami - muszę tarczyce przebadać a tak mi sie nie chce isć do lekarza bleeee :placz: To zupełnie tak, jak ja - nie lubię chodzić do lekarzy a generalny przegląd by się przydał :placz: :placz: :placz: .
Czarne Gwiazdy Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 http://wiadomosci.o2.pl/?s=257&t=331844
Recommended Posts