Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

heh.. obejrzyjcie sobie początki sznauceromaniaków.. już nie pamiętam gdzie pojawiły się te czasy :shake: wtedy dogomania nie był tylko zbiorem hodowców, ale przedewszystkim zbiorem miłośników rasy. rodowodowe, nierodowodowe. dzięki dogomanii ludzie dowiadywali się, czemu warto brać psa z metyryką. przekonywali się co do trymowania itd utd...
tzw pogłębianie wiedzy a nie tylko głupie docinki, czy rozgrywanie potyczek na forum.

cóż. dla mnie mniejszy ruch to mniej roboty.
a już sama pogodziłam się z tym, że jest jak jest i inaczej nie będzie.

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

orsini napisał(a):
jak serwer z e-pasmi padnie to oni wszyscy wroca:))))))))))))))
dgm ma tego minusa, ze kazdy wchodzi i czyta, e-psy tylko po zalogowaniu

to ma do siebie publiczne forum.
a jeżeli nie chcesz żeby ludzie cie czytali, to po co pisać na forum? :roll:

Posted

orsini napisał(a):
Pink ja tam sie ciesze ze jedna miss polonia nie wkleila fotki w stringach i szpilkach na zadnym forum, bo bym miala wymioty takie, ze by mnie chyba nie odratowano!!!:diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti:

powiem szczerze ze 90% kobiet nie za dobrze by wygladalo w takim "ubiorze", tak ze nie jest to nic szczegolnego :eviltong:

Posted

Pink nie za dobrze a obrzydliwie to chyba roznica???PRAWIE to samo:))))a prawie robi roznice:)))))tak ja se mysle i dlatego ciesze sie , ze gwiazda takiej foty nie wkleila:))wystarczy ze pare osob jak sobie to wyobrazilo to mialo klopoty z przyswojeniem kolacji:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

reksio_cwaniak napisał(a):
W zachodniopomorskim nie ma sznauceromaniaków????

Są, są - właścicielka czterech miniatur może być ? :evil_lol:

Posted

ja również tęsknie za dwaną dogomanią, tym niepowtarzalnym klimatem, który tuttaj był, niby sa inne fora, ale jakoś nawet nie ma mowytacji tam wchodzić i czytac, a co więcej pisać, bo nigdzie nie bedzie tak jak tu było dawniej:) ale cóz... bywa i tas

Latem też chciałabym zapisać się na qrsik, ale nie wiem czy znajdę czas;-)

no właąnie to jes minus, że to wszystko dosć czasochłonne jest, a jak miałam jeszcze jazdy i zajęcia teoretycznme równolegle to w ogóle brakowało mi czasu na treningi (jeździeckie) a przed sezonem najwięcej w sumie powinniśmy pracowac, więc się z jednej strony ciesze ze juz po kursie jestem, a z drugiej chciałoby się cofnąć i znowu zaczynać jazdy a nie musieć już na egzamin iść...;/

Posted

madzior_ka napisał(a):
ja również tęsknie za dwaną dogomanią, tym niepowtarzalnym klimatem, który tuttaj był, niby sa inne fora, ale jakoś nawet nie ma mowytacji tam wchodzić i czytac, a co więcej pisać, bo nigdzie nie bedzie tak jak tu było dawniej:) ale cóz... bywa

Madziorka masz świętą rację. Mnie też to nudzi. Czytam , bo przyzwyczaiłąm się, od czasu coś skrobnę, ale nie ma to jak dawna dogomania, wzajemne trzymanie kciuków za wystawę.
Porobiły się grupy, jak ktoś do zadnej nie należy, to się go nie zauważa ehh.:roll:

Posted

AnkaG napisał(a):
Są, są - właścicielka czterech miniatur może być ? :evil_lol:

Czy może mi ktoś polecić groomera w Szczecinie lub okolicach.
Jestem umówiony z podrostkami na trymowanko u pani Jolanty R.
Niegdy u niej nie byłem ale słyszałem wiele dobrego na temat jej pracy.
Czy jest tu ktoś kto to może potwierdzić???????

Posted

No jeśli chodzi o TĘ Jolę R. z Mierzyna to wiem, że jest od wielu lat szefem sekcji sznaucera w Związku Kynologicznym i sama hoduje sznaucery. Ja u niej strzygę od kilku lat i nie narzekam. Zdarzyło się, że dostałam łysego prawie psa, bo tak dokładnie wytrymowała. :evil_lol:

Ale jaki piękny włos odrósł.

Pytaj co jeszcze chcesz wiedziec. :lol:

Bardzo dobrze robi też Mariola K., ale bierze więcej.

Posted

Nie wiem jak jest teraz, ale poltora roku temu jak robilam Floydowi to chip nie byl konieczny jezeli wet stwierdzil ze tatoo jest czytelne.

Posted

w zachodniopomorskim az sie roji. Ja to raczej pół sznauceromaniaczką jestem bo mam sznaucera bez rodowodu :P raczej pies typu sznaucer mini pieprz i sól. Ale w przyszłosci za kilka lat 3-4 niewiem chce wziąść sznaucera z hodowli Ka-Vanga :) Ale dokładny wybór hodowli jeszcze przede mną

Posted

do paszportu chip musi byc
Moj wet powiedzial, ze w PL chipowanie jest obowiazkowe i nawet bez pytania zaczipowal Sambe podczas sterylki miesiac temu. Wypelnilem formularz z danymi wlasciciela i numerkiem chipa wiec to chyba musi byc w jakiejs bazie danych....?
zobacz to http://www.identyfikacja.pl
mysle ze wet powinien byl wpisac dane do tej bazy? muze go pogonic bo jeszcze tego nie zrobil:mad:

Posted

a u nas dzisiaj bylo toche gości i Denis zaczyna sie przyzwyczajać:) już nie szczeka tak dużo jak dawniej na widok kogoś nowego, kilka pojedynczych burknięć, po czym idzie spokojnie w swoje miejsce lub śpi pod stołem - bardzo jestem z nego dumna i z tego jak sie dzisiaj zacchowywał:) znajoma nie mogła się nadziwić, znajac innego sznaucerka mini, który ponoć nie przestaje szczekać, że szczea na wszystko i jest nie do opanowania pod tym względem dlatego tym bardziej zaimponował jej Deni:)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...