marisia Posted October 1, 2006 Posted October 1, 2006 [quote name='Doginka']Może nie będę oryginalna , ale też dorzucam się do gratulacji dla wszystkich wystawiających na Klubówce:lol: .Pieski były śliczniutke. No i muszę się pochwalić, bo nie spodziewalam się medalu, a tu sreberko się trafiło;) .Jestem poprostu szczęśliwa:multi: To ja również będę mało oryginalna i Wszystkim GRATULUJĘ !!! sukcesów wystawowych :) :) :). :klacz: :klacz: :klacz: :BIG: :klacz: :klacz: :klacz: Doginka wydało się, że byłaś na klubowej i na dodatek z całkiem dobrym rezultatem, to poproszę o staweczkę miniaturek cz-s a jakby z wynikami się udało to byłoby super. Jeden wynik już znamy :) :) :). Z góry dzięki :lol: :lol: :lol: .
Ali26762 Posted October 1, 2006 Posted October 1, 2006 Witam :-) Nie wiem czy dobrze trafiłam z moją prośbą, najwyżej mnie pokierujecie tam, gdzie powinnam się udać. Otóż szukam informacji jakich trymerów używa się dla sznaucerów i jak profesjonalnie przygotowuje się tę rasę do wystaw. Na co zwrócić uwagę, które partie kiedy trymować, co i kiedy można podciąć maszynką... Chętnie też zobaczyłabym fotki jakichś dobrze przygotowanych olbrzymów. Gdzie szukać aktualnych informacji na ten temat? O to wszystko pytali mnie znajomi, którzy niedawno postanowili samodzielnie przygotować swojego pupila do wystawy, a którzy wiedzą, że sama trymuję swojego teriera. Jednak ja nie mam bladego pojęcia o sznaucerach, schemat trymowania terierów do niczego im się nie przyda, tak samo trymery - nie wiem czy terierowe się nadają. Obiecałam, że zapytam Was, ponieważ, wg mnie jesteście najlepszym i najbardziej rzetelnym źródłem informacji :-)
Doginka Posted October 1, 2006 Posted October 1, 2006 [quote name='marisia']To ja również będę mało oryginalna i Wszystkim GRATULUJĘ !!! sukcesów wystawowych :) :) :). :klacz: :klacz: :klacz: :BIG: :klacz: :klacz: :klacz: Doginka wydało się, że byłaś na klubowej i na dodatek z całkiem dobrym rezultatem, to poproszę o staweczkę miniaturek cz-s a jakby z wynikami się udało to byłoby super. Jeden wynik już znamy :) :) :). Z góry dzięki :lol: :lol: :lol: . Muszę Cię zmartwić - chociaż byłam to nic nie wiem, bo byłam zakręcona jak świński ogon. Wiem tylko, że w klasie młodzieży: lokata III - TOMMY TAXON Nadpilickie Bestyjki lokata II - Whisper of Wind AMARO lokata I - Sasquehanna FCI VIGO w klasie otwartej: lokata III - ESZTEN Planeta Saturn lokata II - Sasquehanna FCI GORDON lokata I - Sasquehanna FCI FOREMNIAK w klasie championów: lokata I - PIP'N THAT'S MY STORY A więcej nic nie wiem, bo chodziłam i oglądałam pieseczki:diabloti: Mogę tylko wstawić najkochańszego psa na tej wystawie(bez obrazy dla innych pieseczków, ale każda pliszka swój ogonek chwali) Gordonowi najwyraźniej nie podoba się ta II i próbuje zakryć ją brodą
Doginka Posted October 1, 2006 Posted October 1, 2006 A tak przy okazji mam pytanko: Co zrobić, żeby zlikwidować rudy kolor brody?:p Ma taką chyba od karmy, której wolałabym nie zmieniać;)
Elitesse Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 a ja mam sie czym chwalic wiec nie bede skromna :eviltong: . po pierwsze moja cora Baccara mieszkajaca we francji znalazla sie na liscie polecanych mlodych psow tamtejszego klubu sznaucera:multi: . po drugie moja druga cora Abi dzis na wystawie w Nowym Dworze pokonala konkurentki zdobywajac CWC, tytuly Najlepsza Suka w Rasie i Zwyciestwo Rasy - i tym samym w 6 miesiecy i majac niecale 2 lata ukonczyla CHAMPIONAT POLSKI :multi: :multi: :multi:
Elitesse Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 no i teraz najwazniejsze ;) Zadra na Miedzynarodowej Wystawie w Tulln najpierw pokonala trzy Interchampionki zdobywajac CACA w klasie championow a nastepnie wygrala porownanie zdobyajac CACIB, Zwyciestwo Austrii - Bundessieger 2006 i dostala nominacje na wystawe Cruft 2007 !! :laola: :laola: a tak wyglada wymeczona zwyciezczyni :)
Olivka Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 Elitesse ! Normalnie mnie zamurowało........... yyyyyyyyy gratulacje wielkie.:loveu:
Doginka Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 Elitesse Gratuluję! Też chciałabym kiedyś poczuć taki smak zwycięstwa;)
Agnieszka K. Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 [quote name='MartaReksKiwi'] Mogę prosic o staweczkę pieprzaczków mini? :) + wyniki? dla kogo BOB? PSY Baby FAGUS z Ogrodu Fauny HISTORY OF MADNESS Piwowar LITERAT Etruria Polonia Szczenięta GLAMOUR VISION Piwowar Młodzież AKABAR Top Tangram BRUCE Dantes Pośrednia BRABANT z Ogrodu Fauny Kamrat GENIALNY GIENEK - CWC VERO VITALITY Aurifex WIELKONACNY RODZYNEK Etruria Polonia Hildebert's EXCLUSIVE Otwarta DEXTER Gamarus LEXUS Vis Mega Dorti LIKIEREK Tostom Championy ADONIS ARES Larryland BYSTRY BORYS Etruria Polonia CERAN Tostom RAMOS Tostom Blythewood THE BUCK STOPS HERE - CWC, NPwR, Zwycięzca Klubu, BOB Weteranów: FLASH Majalu LARY z Miasta Piastów SUKI Baby FIGA z Ogrodu Fauny GAJA Biało-Czarni LUKRECJA Etruria Polonia Szczenięta GIL-ESTEL QUEEN OF Dolina Rivendell GLAMOUR VISION Piwowar RITA Prima Mordeczka Młodzież AMERYKA Tostom - Młodziezowy Zwycięzca Klubu ARABESKA Top Tangram ETOPIRYNA Tostom FENOMEN WDZIĘKU Piwowar SABA z Bobolandu Lubawa Pośrednia BAJADERKA Tostom BRASICA z Ogrodu Fauny GEDA Arbutus Kamrat GWIEZDNY PYŁ - CWC LANDRYNKA Tostom NIKE Prawdziwy Skarb SANDRA BULLOCK Kosmaty Skrzat Prima SZAROTKA Otwarta ASTRA z Ogrodu Fauny CELEBRACJA Etruria Polonia - CWC EDELWEJS Mengo Celebration Prima O'KEY Sasquehanna WALERIANA WIELKANOCNA BABA Etruria Polonia Championów POLOPIRYNA Tostom SHARON Northumberland - CWC, NSwR, Zwycięzca Klubu Weteranów NOKIA Sasquehanna
Irviers Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 Witam Marto bardzo nieładnie,określasz "HAJANICE"....???Są bardzo nie na miejscu.......Troszke więcej kultury!!!!! Masterton ;) spokojnie! Bardzo lubie Asie i jej Mamę i napewno wiedzą ze zadnej zlosliwosci w moich słowach nie bylo :) Wiec nie ma co sie denerwowac ;) Agnieszko dziękuje bardzo za wyniki :)
dorotak Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 [quote name='Elitesse']Zadra na Miedzynarodowej Wystawie w Tulln najpierw pokonala trzy Interchampionki zdobywajac CACA w klasie championow a nastepnie wygrala porownanie zdobyajac CACIB, Zwyciestwo Austrii - Bundessieger 2006 i dostala nominacje na wystawe Cruft 2007 !! Ale super!!!!!! :laola: Wielkie gratulacje :klacz: :klacz: Za chwilę dorzucę do galerii trochę zdjęć średniaków z Klubówki - niestety mój aparat kiepsko radził sobie w halowych warunkach, więc... niewiele tego :niewiem:
GUCIA Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 [quote name='Agnieszka K.']PSY Baby FAGUS z Ogrodu Fauny HISTORY OF MADNESS Piwowar 3 BIS Baby,Najlepsze Baby Klubu pieprz i sól LITERAT Etruria Polonia Szczenięta GLAMOUR VISION Piwowar 2 Bis Szczeniąt Najlepsze Szczeninie Klubu pieprz i sól Szczenięta GIL-ESTEL QUEEN OF Dolina Rivendell GLAMOUR VIRGINPiwowar 1 w suczkach RITA Prima Mordeczka pozwoliłam sobie troszke dopisać:loveu: :loveu: :loveu:
Pink Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 Napisał(a) Elitesse Zadra na Miedzynarodowej Wystawie w Tulln najpierw pokonala trzy Interchampionki zdobywajac CACA w klasie championow a nastepnie wygrala porownanie zdobyajac CACIB, Zwyciestwo Austrii - Bundessieger 2006 i dostala nominacje na wystawe Cruft 2007 !! no moje slicznosci :loveu:
marisia Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 [quote name='Elitesse']....Zadra na Miedzynarodowej Wystawie w Tulln najpierw pokonala trzy Interchampionki zdobywajac CACA w klasie championow a nastepnie wygrala porownanie zdobyajac CACIB, Zwyciestwo Austrii - Bundessieger 2006 i dostala nominacje na wystawe Cruft 2007 !!........ No, poszalała prawnusia Larsa :lol: :lol: :lol: [SIZE="5"]BRAWO !!!:klacz: :klacz: :klacz: :BIG: :klacz: :klacz: :klacz:
marisia Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 Doginka napisał(a):Muszę Cię zmartwić - chociaż byłam to nic nie wiem, bo byłam zakręcona jak świński ogon. Wiem tylko, że ........... Mogę tylko wstawić najkochańszego psa na tej wystawie....... Najukochańszy jest bardzo ładny :lol: :lol: :lol: :thumbs: , ale całej staweczki nie chciało się przepisać :user: . Wcale się nie dziwię i dlatego uważam, że katalogi powinny być prezentowane w necie nawet, jeśli nie przed, to przynajmniej po wystawie :niewiem: .
szorka Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 Doszłam ,trochę do siebie po dwóch dniach gonienia. Wystawa zaczeła się eliminacjami w ringach konkurencji hodowlanych( piszę o pieprzakach) W hodowlach zgłoszonych w katalogu były 3. Tostom . Z ogrodu fauny . Etruria Polonia. doszedł jeszcze Piwowar. Wygralismy najlepszą hodowlę pieprzi sól (Tostom) i byliśmy3 hodowlą na finałach , robił P. Matyas. Pierwsza była Sasquehanna , a drugie olbrzymy Z Tartaku. W parach zgłoszone w katalogu były 4 pary i doszła jeszcze jedna, wygraliśmy eliminacje ,a na finałach sędziowała Galina Zuk( za węgra ,bo jak się rano okazało po telefonie pomyliły mu się tygodnie ,myślał że klubówka jest 7 pażdziernika i siedział w domu w bamboszach.Tak też białorusinka szczęściem przyjechała wcześniej na sędziowanie na niedzielę i dzięki przytomności Goni i Marty posędziowała czarno-srebrne.) Na finałach najlepszj pary wskoczyliśmy na 1 lokatę. Najlepsza suka hadowłana Nokia była tylko jedną suką na całej wystawie ,tak też z urzędu została naj .suką pieprz i sól i wygrała finał. W weteranach na ringu nie było porównani i na finał weszly wszystkie wererany. Najlepszym wereranem została Nokia Sasquehanna. Amelka(Ameryka Tostom) wygrała suki i dostała tytuł Mł. Zwycięży Klubu bez porównania,ponieważ w psach sedzia nie przyznał Zw. klubu. Fianł najlepszego Juniora , ogromna radość(z tego cieszę się najbardziej ,ponieważ trudno jest wybrać z miotuw wieku 8 tygodni ""to coś"" tym razem jednak się udało,całym sercem dziękuję za wybór P. M. Supronowicz i dobre podszeptywanie Marcie Hyczko chcież miała serce rozdarte miedzy Etopiryną Tostom , która również okazała się ładną suczką i sukcesami cieszy właścicieli) 1 miejsce Ameryka Tostom po długim zastanawianiu drugi olbrzym czarny trzecia miniatura czarno-srebrna.Wszystkie były bardzo piękne i każde smiało mogło wygrać. Tak też bardzo się cieszę. Tylko trzymam kciuki,żeby mi Amelka i Noki nie przerosły futrem na światówę. Co do wyników Swiatówki to napewno w psich gwiazdach wszysko zapisane,problem tylko jeden jak się o tym dowiedzieć. Bardzo serdecznie chcę podziekować przyjacielom (Goni ,Marcie Basi, Ani,Beacie),które pomogły mi przy wystawianiu psów(ponieważ ich właściciele kochają je ,a o wystawianiu nie mają zielonego pojęcia),bez ich pomocy nigdy bym nie osiągneła tego co mam. Serdeczne buziaki.:lol: :lol: :lol: :lol:
marisia Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 Doginka napisał(a):A tak przy okazji mam pytanko: Co zrobić, żeby zlikwidować rudy kolor brody?:p Ma taką chyba od karmy, której wolałabym nie zmieniać;) Z moich obserwacji wynika, iż sznaucerki karmione suchą karmą mają tendencję do takiego przebarwiania się brody :loveu: . Karmione jedzonkiem gotowanym bądź nie mają wcale takiego problemu, bądź występuje on nieznacznie :loveu:. Można wprawdzie kupić specjalne mydełko IV SAN BERNARD Mydełko DIAMONDS, ale sprawdziłam (Lars był przez pewien czas karmiony suchą karmą i broda mu zrudziała) jednokrotne umycie brody nic nie daje, chyba trzeba by było po każdym jedzeniu mu ją myć a mydełko jest małe i sporo kosztuje :niewiem: .
Doginka Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 marisia napisał(a):Z moich obserwacji wynika, iż sznaucerki karmione suchą karmą mają tendencję do takiego przebarwiania się brody :loveu: . Karmione jedzonkiem gotowanym bądź nie mają wcale takiego problemu, bądź występuje on nieznacznie :loveu:. Można wprawdzie kupić specjalne mydełko IV SAN BERNARD Mydełko DIAMONDS, ale sprawdziłam (Lars był przez pewien czas karmiony suchą karmą i broda mu zrudziała) jednokrotne umycie brody nic nie daje, chyba trzeba by było po każdym jedzeniu mu ją myć a mydełko jest małe i sporo kosztuje :niewiem: . Mam to mydełko ale nie skutkuje. Jest małe ale wystarcza na baaaaardzo długo.;) Gdybym nie myła tym mydełkiem brody, to byłaby chyba czerwona, a nie ruda:diabloti:
marisia Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 Doginka napisał(a):Mam to mydełko ale nie skutkuje. Jest małe ale wystarcza na baaaaardzo długo.;) Gdybym nie myła tym mydełkiem brody, to byłaby chyba czerwona, a nie ruda:diabloti: No właśnie mydełko niewiele daje :loveu:, ale z tą karmą potwierdziło mi się u 3 sznaucerów średnich p&s oraz u moich miniatur cz-s. Tego lata przez pewien czas karmiłam je suchą karmą i niestety brody zaczęły rudzieć :placz:, obecnie wróciłam do gotowanego i jest już znaczna poprawa. Oczywiście, żeby to sprawdzić to musiałabyś przynajmniej na pół roku wycofać całkiem suchą karmę. Gotowanie wcale nie jest takie pracochłonne :razz: . Ja gotuję raz na 2-3 dni i zajmuje mi to ok. 1/2h.
Elitesse Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 [quote name='Pink'] no moje slicznosci :loveu: jakie twoje ? MOJE :evil_lol: :evil_lol:
Romas Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 A na klubowce w NDM widzialam cale stado sredniakow p/s ,byly tam szczeniaki takie juz podrosniete ,przeurocze.Nie wiecie co to za grupa byla.Bo to chyba jedna hodowla jak sie zorientowalam. Te szczeniaki podobaly mi sie tez z tego powodu ,ze bardzo spokojnie traktowaly otaczajacy swiat . Czyzbym dojrzala do trzeciego sznaucera :-)
marisia Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 Romas napisał(a):...........Czyzbym dojrzala do trzeciego sznaucera :-) Trzecia to powinna być miniatura :grins: :grins: :grins: .
orsini Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 Gratuluje wszystkim sukcesow mniejszych i wiekszych!!! Zwlaszca ekipie PIWOWAROW!!!! sami wiecie, ze jestesmy the best!!!:)))))))i zawsze sie w naszym towarzystwie dobrze bawimy!!!i POTRAFIMY sobie nawzajem kibicowac nawet jesli jestesmy KONKURENCJA!!!!!Jestesmy prawie jak rodzina i innych zazdrosc zzrera, nie rozumieja tego, ale to tylko o nich swiadczy w koncu prawda????:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: a ja wlasnie wracam z najwspanialszych gor swiata-jak sie czuje???przedziwnie!!!!od wczoraj jakbym pijana byla!!!albo nacpana, a nic nie bralam ani nie pilam...to sie chyba po naszemu nazywa szczesciem:))))))
sympatyk Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 i co Ty tez brzydka Marisiu wypisujesz- zdrajczyni!!! wiadomo ze trzeci powinien byc sredniak- 3 sredniaki to optymalna ilosc:-)
Agnieszka K. Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 marisia napisał(a):No właśnie mydełko niewiele daje :loveu:, ale z tą karmą potwierdziło mi się u 3 sznaucerów średnich p&s oraz u moich miniatur cz-s. Tego lata przez pewien czas karmiłam je suchą karmą i niestety brody zaczęły rudzieć :placz:, obecnie wróciłam do gotowanego i jest już znaczna poprawa. Ja zawsze karmiałam i karmię suchą, brody psu po jedzeniu nie myję, a i tak jest biała.:eviltong: Nie jest to reguła - sucha karma = ruda broda.
Recommended Posts