Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie wróciłem z wystawy chorzowskiej. Miła atmosfera i brak "zadymiarzy" - to tygryski lubią najbardziej.
Meggy oczywiście porobiła mnóstwo ciekawych fotek, ja też parę pstryknąłem, jutro wszystko wstawimy.

Dzisiaj tylko wyniki [za ewentualne błędy, literówki z góry sorry, ale padam:

CHORZÓW 10.09.2006

Sznaucer miniaturowy biały
PSY:
pośrednia:
BORYS Crystal Saga - lokata 1

SUKI:
championów:
ARIA Crystal Saga - lokata 1, CWC, NSwR, BOB

---------------------------

Sznaucer Miniaturowy Czarno-Srebrny
PSY:
szczeniąt:
NAPOLEON Tygaro-Figaro - [chyba] WO, był na BISie szczeniąt
championów:
XANTI Sasquehanna - lokata 1, CWC, NPwR, BOB

SUKI:
szczeniąt:
NUKA Złodziejska Zgraja - brak danych
pośrednia:
A-MATINKA Primus Inter Pares - lokata 1, CWC, NSwR

Sznaucer Miniaturowy Czarny
PSY:
pośrednia:
LIDER Dyas - lokata 1, CWC, NPwR, BOB
otwarta:
GUCCI Replika - lokata 1

SUKI:
szczeniąt:
OLIMPIA z Uramu - WO
młodzieży:
A'BALTA MESSUA GRAND Hajan Polonia (FCI) - lokata 1, Zw. Mł, BOG I Junior
pośrednia:
FILADELFIA FANTASY STAR Hajan Polonia (FCI) - lokata 1, CWC, NSwR
JASSMA z Uramu - lokata 2
otwarta:
LADY z Uramu - lokata 1, CWC
weteranów:
TESSI z Uramu - lokata 1, nie wiem czy coś jeszcze

Sznaucer Miniaturowy Pieprz i Sól
PSY:
młodzieży:
JACKER GRAND Hajan polonia (FCI) - lokata 1, Zw. Mł.
pośrednia:
CONAN z Uramu - lokata 1, CWC
EDISON Dag-Aleksja - lokata 2
championów:
ADONIS ARES Laryland - lokata 1, CWC, NPwR, BOB, BOG II
weteranów:
LARY z Miasta Piastów - lokata 1, nie wiem czy tylko tyle.

SUKI:
pośrednia:
EMILLY Dag-Aleksja - lokata 1, CWC
MANDY Anrete - lokata 2
otwarta:
ELINA od Wortmanów - lokata 2
TEQUILLA z Olsztynki - lokata 1
championów:
SHARON Northumberland - lokata 1, CWC, NSwR
TEKILA Doman - lokata 2

Sznaucer Olbrzym Czarny
PSY:
pośrednia:
PABLO Replika - lokata 1, CWC
otwarta:
BLACK z Sokolego Gaju - lokata 2
TEBALD Brodaty Wagabunda (FCI) - lokata 1, CWC, NPwR, BOB
użytkowa:
GAWAIN Nergal - lokata 1, CWC
championów:
VISANT Brodaty Wagabunda - lokata 1, CWC

SUKI:
pośrednia:
POLA Replika - lokata 1, CWC, NSwR
otwarta
IRYS Dyas - lokata 1, CWC
użytkowa:
AKME Nergal - lokata 1, CWC
championów:
UNIKA z Tartaku - nie wiem
weteranów:
YSMENA Brodaty Wagabudna (FCI) - nieobecna chyba.

Sznaucer Średni Czarny
PSY:
młodzieży:
ESTEBAN Flavango - lokata 1, nie wiem czy CWC też
pośrednia:
CHICAGO Bohemia Cardinal - lokata 1, CWC, NPwR, BOB

Sznaucer Średni Pieprz i Sól
PSY:
młodzieży:
CORNEL Zielona Hajda - lokata 1, nie wiem co z wnioskiem
championów:
GATEWAY ENTER Gagatek - lokata 1, CWC, NPwR

SUKI:
chapmionów:
IRMA Zbójecka Saga - lokata, CWC, NSwR, BOB

Wsio.

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

[quote name='Doginka']Ostatnio sama go trymowałam, a Karolina L. zrobiła poprawki i już do końca mi go przygotowała:lol: - zresztą zawsze go kończy:diabloti:. I przed Krakowem wyglądał tak(tuż przed gów...ą maseczką:diabloti: :diabloti: :diabloti: )

Ładny i jaką ma intensywną czerń

Posted

Zanim to wszystko spisałem to widzę, że Moniś się pojawiłą, hehe ;)

W każdym razie ja też byłem pod wrażeniem "bandy wilczarzy". Normalnie mnie zamurowało. Grill, wspólny stół z jedzeniem, piciem, psy spuszczone ganiają się jak szczenięta, miła atmosfera. Brak jakiejkolwiek zazdrości. BISa zgarnął właśnie wilczarz i dostał na prawdę szczere gratulacje od całej reszty ekipy. Podziwiam po prostu!

Potem szybki wspólny obiad z Krzysiem
A Monika z tego wszystkiego się nie mogłą pozbierać i najpierw wylała połowę kawy na stół, później wodę, a na końcu się ubabrała ketchupem :evil_lol:

Krzysiu,dziękuje Ci, za cały wspólny dzień..
To ja tobie dziękuję :)

aha, dowiedziałem sie dzisiaj jeszcze, ze jestem kobietą :evil_lol: w dodatku wredną kobietą :lol:

Posted

Olivka napisał(a):
Ładny i jaką ma intensywną czerń

Jakieś 10 minut później nie był już taki czarny tylko rudośmierdzący:crazyeye::angryy:
:-o(zrobił sobie maseczkę upiękrzającą - widocznie miał zastrzeżenia co do odżywki:diabloti: :evil_lol: :evil_lol: :diabloti: )

Posted

Olivka napisał(a):
Nie zgodzę się z tym całkiem. Niektórym typom miniatur nie pasują uszy i ogon niestety i dotyczy to przede wszystkim typu amerykańskiego.
Boję się, że właśnie wraz z zakazem wystawiania ciętych u nas w Polsce, zabraknie na ringach właśnie tych, które tak mi się podobają.:placz:

.

nio DOKLADNIE!!!a najgorsze jest to ze juz sie wtedy niczego nie pozyczy z USA na wystawki!!!

Posted

Olivka napisał(a):
Miało być pięknie, a i kiedyś było. Gadało się o różnych psich sprawach, było sprzeczki owszem, ale nikt sobie nie dawał "po pysku" jak to teraz ma miejsce.:roll:

wychodza poprostu te "ciche wojenki" coniektorych osob:))))kto sieje wiatr ten zbiera burze ot co!

Posted

marisia napisał(a):
Jest jeszcze jeden aspekt takich dużych hodowli kennelowych. W takich hodowlach rzadko psy dożywają późnej starości, bo to zbyt duże koszty. Suki są utrzymywane dopóki dają potomstwo a psy dopóki można jeszcze używać ich do reprodukcji :roll: .

nio fakt-ze po skonczonej "karierze" sie suki sterylizuje i oddaje, wiec w prywatnych juz domkach dozywaja poznej starosci. A ile dozyja pieski w takiej "hodowli" gdzie wszystko lata i s.ra gdzie popadnie?nie wydaje mi sie zeby srednia wieku tam byla jakas wyzsza albo chociaz przecietna, ale zobaczymy:))

Posted

marisia napisał(a):
No to się nie wkurzaj :lol: :lol: :lol: , podyskutować przecież można nie :bigok:. Pewnie nie wszystkie amerykańskie miniatury mają watowaty włos, tak samo, jak nie wszystkie europejskie mają włos super. A co do krzyżowań, to od tego jest praca hodowlana, żeby to robić dobrze :loveu: :loveu: :loveu: . A jak masz wiedzę na temat tego jakich nie należy krzyżować, to się z nami podziel :cool3: :cool3: :cool3: .

Łee tam,ty naprawdę myślałaś,że to wkurzenie to tak naprawdę????,przykładów skojarzeń na forum podawać nie będę,bo wiesz jak jest.........

Posted

Czesto skubię sznaucery,i właściwie nie ma problemu z właścicielami(może trafiają mi się mądrzy);) ;) Ale powiem tak ,dotychczas,trafiło mi się tylko robić dwa pieski,które nie miały problemu,z kolorem,watowatością itp.A wśród nich są tylko dwa amerykańce,obserwuje też zjawisko,coraz gorszego włosa u olbrzymów i średniaków p&s,i niestety:shake: :shake: takowe też skubię,więc konstatując,myślę że prowadzenie amerykana:loveu: jest tak samo pracochłonne jak każdego z w/w....;)

Posted

Jak będziesz się tak złościć,to zczerwieniejesz,skóra ci zwiędnie:shake: :shake: ,zrobią Ci się zmarszczki mimiczne,i.......zrobisz się brzydka,a przecież jesteś wolną panną na wydaniu:multi: :multi: :multi: .......

Posted

Masterton napisał(a):
Jak będziesz się tak złościć,to zczerwieniejesz,skóra ci zwiędnie:shake: :shake: ,zrobią Ci się zmarszczki mimiczne,i.......zrobisz się brzydka,a przecież jesteś wolną panną na wydaniu:multi: :multi: :multi: .......

Masterton teraz to nie problem ! zawsze mozna sie zglosic do "chce byc piekna" :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Masterton napisał(a):

cholera mowisz ze znasz to z autopsji????:)))OK postaram sie posluchac Ciebie, wszakze przemawia przez Ciebie doswiadczenie zyciowe:)))))ale to nie sa MOJE kolezanki, a co do hasla "LASKI" to tez mozna by polemizowac:))))))))))))))))

Posted

orsini napisał(a):
cholera mowisz ze znasz to z autopsji????:)))OK postaram sie posluchac Ciebie, wszakze przemawia przez Ciebie doswiadczenie zyciowe:)))))ale to nie sa MOJE kolezanki, a co do hasla "LASKI" to tez mozna by polemizowac:))))))))))))))))

No widzisz!!!Doszłyśmy do sentencji całej sprawy,a propos...Przyjmują jeszcze do "Chce być piękna" to może się zapiszę......

Posted

orsini napisał(a):
Prage???z kopiowanymi sznaucerami????:o :o :o chyba niekoniecznie:))))))))))

Orsini!!Ja nie jadę z małym,tylko z olbrzymem,a on ,nie jest kopiowany,kurde co tylko z małym mam posuwać??

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...