Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzień dobry,
bardzo proszę o informacje, jakie parametry ma mieć sznaucer miniaturowy w wieku sześciu tygodni? Jaką powinien mieć wagę i jaki wzrost? Kiedy należy obawiać się o przerośnięcie?

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Dziękuję Czarne Gwiazdy za wyczerpującą odpowiedź :shake:
Dla uspokojenia - nie mam sznaucerka bez rodowodu i posiadać nie zamierzam. Mam tylko nadzieję, że któryś z obecnych tu hodowców (bo chyba śą tu tacy, prawda?) udzieli odpowiedzi. Niestety mało kto podaje takie dane jak wzrost i waga.
Poszukiwania na stronach (także zagranicznych) zakończyły się fiaskiem. Być może mam pecha i nie potrafię znaleźć :(

Posted

nio dobra pochwalimy sie:)))
a wiec kilka dni temu urodzily mi sie szczeniaczki po psie Repitition's LIFE OF CRIME. 7 sztuk!!!!!wszystkie zdrowe, zywotne, i bardzo wyrownane, wiec jestem super zadowolona ze szczenkow!!!mamusia sie nimi swietnie zajmuje. dzieki za gratki!papapa

Posted

nimtif napisał(a):
Dzień dobry,
bardzo proszę o informacje, jakie parametry ma mieć sznaucer miniaturowy w wieku sześciu tygodni? Jaką powinien mieć wagę i jaki wzrost? Kiedy należy obawiać się o przerośnięcie?
wiesz co ja nie wiem, co do wagi to dla mnei w ogole jest absurd, bo wiadomo, ze ten co je wiecej bedzie ciezszy a wcale nie oznacza to ze przerosnie, poprostu jest obrzartuch, a wzrost u takiego malucha to nie znam, a jacy rodzice???przerosty czy tez nie?

Posted

Dzidtka napisał(a):
a fotki gdzie ? a co z twoja strona www ? ja to bym chciała sobie poogladać, poczytac a tu d :shake:
fotków niet bo ja nie mam kamiery:(((

Posted

orsini napisał(a):
wiesz co ja nie wiem, co do wagi to dla mnei w ogole jest absurd, bo wiadomo, ze ten co je wiecej bedzie ciezszy a wcale nie oznacza to ze przerosnie, poprostu jest obrzartuch, a wzrost u takiego malucha to nie znam, a jacy rodzice???przerosty czy tez nie?

Aha, dzięki za przedstawienie jako takiego obrazu. Nie wiem czy rodzice to przerosty, bo to pytanie teoretyczne ;) Chcę wiedzieć na przyszłość, jak się ma wzrost w wieku szczenięcym do rzeczywistycz rozmiarów w dorosłym wieku. A faktycznie waga może być różna, bo przecież są niejadki i obżartuchy ;)

No i gratulacje z okazji narodzin! :P

Posted

[quote name='nimtif']Dziękuję Czarne Gwiazdy za wyczerpującą odpowiedź :shake:
Dla uspokojenia - nie mam sznaucerka bez rodowodu i posiadać nie zamierzam. Mam tylko nadzieję, że któryś z obecnych tu hodowców (bo chyba śą tu tacy, prawda?) udzieli odpowiedzi. Niestety mało kto podaje takie dane jak wzrost i waga.
Poszukiwania na stronach (także zagranicznych) zakończyły się fiaskiem. Być może mam pecha i nie potrafię znaleźć :(

Nie obrażaj się na Czarne Gwiazdy. Jakie pytanie zadałaś - taką otrzymałaś odpowiedź. Kupując szczeniaka (nawet z renomowanej zagranicznej hodowli) możesz uzyskać informacje : szczeniak dobrze się zapowiada, jest zwarty,krótki, ma ładną głowę, długą szyję, ładną linię grzbietu, dobrze osadzony ogon, dobre kąty zarówno przodu jak i tyłu, szeroki front....... i to mniej więcej widać (choć i to może się nieco zmienić jak szczenię osiągnie wiek dorosły)......ale wzrostu- nikt ci nie zagwarantuje. Z tym różnie bywa. Czasami w rodowodzie szczeniaka są same wzorcowe (jeśli chodzi o wzrost) sznaucery a szczeniak po osiągnięciu wieku dorosłego jest przerostem a czasami jest też tak, że ma on wielu bardzo dużych przodków a on sam nie jest przerostem.

Posted

[LEFT]Orsini gratulacje za miocik, szkoda ze nie masz kamiery, bo chetnie bym zobaczył zdjecia małych pozdrawiam
[/LEFT]

Posted

[quote name='orsini'].........7 sztuk!!!!!wszystkie zdrowe, zywotne, i.......... No, to wreszcie można Ci pogratulować HURA !!! :

:drink1::BIG::klacz::klacz::klacz::BIG::drink1:

[quote name='orsini']..... bardzo wyrownane......

:hmmmm: mam nadzieję, że się zróżnicują, bo jak wybierzesz te dogszoły :niewiem: :grins:

Posted

Orsini - szczęśliwa 7 :bluepaw::Rose::Dog_run::sweetCyb::klacz: Gratulki - bardzo chetnie pooglądąła bym fotki no ale cóż ... :diabloti:;):laola:

Posted

szybko sie pochwale i uciekam spac bo jutro caly dzien w pracy :roll:
wlasnie wrocilismy z wystaw w Bratyslawie
.
sobota:
Wacio V1 kl. posrednia CAC - zaczety Championat Slowacji
Tess V1 kl.honorowa BEST IN SHOW Psow z Klasy Honorowej !!
Abi - V2 kl.posrednia r.CAC
niedziela:
Wacio V1 kl.posrednia CAC CACIB BOB final BOG
Tess V1 kl.honorowa II BEST IN SHOW Psow z Klasy Honorowej
:multi: :multi: :multi:

Posted

Brawo Agnieszka, gratulacje :-)
Orsini , gratuluje licznego miotu :-) ,niech sie zdrowo rozwijaja :-) ,ja tez licze ,ze jakies zdjatka wydusisz z siebie :-)

Posted

Aga - gratulacje!
My nie na tak prestiżowej wystawie w Rzeszowie, ale zawsze:
Lamborghini - CWC, NPwR,BOB
Unison - CWC, NPwR,BOB
Berrylla - CWC, NSwR, ukończony Championat Polski
Andromeda - Zw Mł
Gratuluję również nowych szczeniaczków.

Posted

[quote name='Elitesse']szybko sie pochwale i uciekam spac bo jutro caly dzien w pracy :roll:
.
sobota:
niedziela:

WITAJCIE!!!:multi: :multi: Dawno mnie mnie bylo,ELITESSE,a kto wzial CACIBa w sobote,i czy mozesz podac stawki,oraz wszystkie wyniki ?

Posted

[quote name='Elitesse']szybko sie pochwale i uciekam spac bo jutro caly dzien w pracy :roll:
.
sobota:
niedziela:
:multi: :multi: :multi:
GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

marisia napisał(a):
:hmmmm: mam nadzieję, że się zróżnicują, bo jak wybierzesz te dogszoły :niewiem: :grins:

wyrownane to nie oznacza wszystkie takie same:)))))tylko podobne wzrostem:)))nie martw sie jak bedzie w tym miocie jakas gwiazda to ja zobacze, aczkolwiek jeszcze jest za wczesnie na to

Posted

wynikow z soboty nie znam bo sredniaki i mini byly na innych ringach i w innych halach a na dodatek sedziowania sie nalozyly a ja siedzialam przy ringu sredniakowym
z niedzieli napisze to co wiem - kilka fotek w galerii

sznaucery mini biale
PSY
kl.posrednia
BOUNTY Hebanowa Sfora V1 CAC CACIB
kl.otwarta
BESTIARIUS Ignorant
ZACHARIAS of Bianco Olgas
SUKI
kl.mlodziezy
ANNIE Bianco Star V1 CAJC
kl.otwarta
DORIS z Male Stepanske
INEZ Ulcnik
Matraszepe BIKINI - V1 CAC CACIB BOB ( w oba dni)
kl.championow
ZANNY ZOE of Bianco Olgas - V1 CAC r.CACIB

Posted

sznaucery mini pieprz i sol
PSY
kl.szczeniat
KARWUZI PEPPER'S de Gabritho - WO1
kl.mlodziezy
FAIR PLAY Rezlark - V1 CAJC
LITTLE LARS z Sardanu - 2
kl.otwarta
DENTHOR KING od Dolina Rivendell - nb
EMIGRANT Rezlark - nb
STRENHOCH DIABLO de Trufas Negras - nb
SUKI
kl.baby
HISTORY OF STERNENHOCH Piwowar - WO1
kl.szczeniat
EMILA Tostom - WO1
kl.posrednia
ETYKE von der Gondhauzi - V2 r.CAC
Feeling's Forever Diamonds - V1 CAC CACIB BOB
OFELIA Astronaut - 3
kl.otwarta
FOR BABY GIRL maly Kavalir
OLIVIA Astronaut
kl.championow
GRACE KELLY z Marzemu - V1 CAC r.CACIB

Posted

wrr niezaspisala sie stawka cz-sr :mad:

sznaucery mini czarno - srebrne
PSY
kl.posrednia
PONTIAC Grasant - V1 CAC CACIB BOB final BOG
kl.otwarta
Jubilee's FOOTBALL FIGO - V1 CAC
kl.championow
OLSEN Bella Fraga - V1 CAC r.CACIB
Tmavi Knir SUNNY - V2 r.CAC
SUKI
kl.mlodziezy
ALL IN ONE Carboneum - 4
CRAZY GIRL goldton - 3
EFRA Male Usko - 2
Sasquehanna RABESPIER BRANDY - V1 CAJC
kl.poisrednia
ETA CARINAE Knizete Strenenhocha
kl.otwarta
ATLANTIDA - nb
Belenus ANGI - nb
WENDY Bohemia Vulkan - V2
Santa Knirs PAULINA LEDZH - V1 CAC CACIB

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...