Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

heh widze ze Figa nie odbiega od gowienkowej normy :) ale mam pytanie do was z innej beczki. mam Fige ze schroniska (od grudnia) i mam z nia jeden problem z ktorym naprawde nie umiem sobie poradzic, wiec blagam o rade!!!! mianowicie na spacerze jak tylko pojawi sie owczarek niemiecki Figa wariuje!!! rzuca sie skowyczy wyje szceka robi wszystko ze az ludzie wychodza na balkony i patrza co sie dzieje.....probowalam zajac ja czyms np bieglam w przeciwnym kierunku, niewielki efekt bo biegnie ze mna i szczeka... wiec zaczelam krzyczec i "klapsa" koncem smyczy, bez efektu..... raz rzucila sie na owczarka i oczywiscie ona fruwala w powietrzu (rozdzielilam psy ale nie wiem czy dobrze zrobilam aczkolwiek obawiam sie ze tamtem by ja zagryzl- mial przewage chyba ze 40 kg) i pozniej leczylam rany, dalo jej to do myslenia na tydzien ale z powrotem jest to samo i dzis byla kolejna scena. nie wiem czy w przeszlosci miala jakies przykrosci z ONkiem czy wynika to z natury psa czy z moich bledow? ah dodam ze jest ona mieszancem sznaucerkopodobnym. prosze o jakies rady jest to moj pierwszy pies wiec nie wiem za bardzo jak postepowac w trakcie tych jej histerii

Posted

KAsia - myślę że to właśnie dlatego że musiała mieć jakieś złe wspomnienia z ONkami - moja Luna też strasznie pamiętliwa i jak kiedyś miała spięcie z bokserką to teraz nienawidzi wszystkich bokserów - na szczęście się nie rzuca, tylko drze jape, ale nie potrafię jej też wtedy uspokoić - chyba trzeba po prostu unikać takich sytuacji:roll:

Posted

kasia124 napisał(a):
........... nie wiem czy w przeszlosci miala jakies przykrosci z ONkiem czy wynika to z natury psa czy z moich bledow? ah dodam ze jest ona mieszancem sznaucerkopodobnym. prosze o jakies rady jest to moj pierwszy pies wiec nie wiem za bardzo jak postepowac w trakcie tych jej histerii

Mój Wektor również nie lubi ON-ów a dotkliwie został pogryziony przez berneńczyka :roll: . Obecnie, kiedy ten konkretny berneńczyk pojawia się w naszej okolicy, to Wektor okropnie się denerwuje :angryy: :angryy: :angryy: , ale na wystawach, jak spotykamy inne berneńczyki, to na nie nie reaguje :niewiem: . Na ON-y natomiast zawsze szczeka i nie da się uspokoić :diabloti: :diabloti: :diabloti: . Nie zaobserwowałam, żeby tak reagował na inne psy, traktuje je właściwie obojętnie, pod warunkiem, że nie kręcą się koło naszego płotu :loveu: :loveu: :loveu: .

Posted

wlasnie mnie tez to zastanawia ze wsrod innych psow Figa ma rzesze przyjaciol, jedynie te owczarki niemieckie ja denerwuja, ostatnio doszedl jeszce amstaff, ale tylko bialo-laciaty, ale z nim to jest jasna historia bo nas zaatakowal na spacerze, :mad: wiec na niego zlosc jest uzasadniona (ja sama na jego widok robie sie blada i nogi mi sie trzesa wiec co ma powiedziec biedna Figa...)

Posted

Mamy obsadę sznaucerków cz-s na Sopot :lol: :

[SIZE="2"][SIZE="1"]1 Pietrzak Elżbieta, Sławno pies, młodzieży - AMARO Whisper of Wind

2 Buczyńska-Gudaniec Sylwia, Lidzbark Warm. pies, pośrednia - FOCUS Mazurskie Cudo
3 Dąbrowska Ewa, Chruszczobród pies, pośrednia - GANG Leksaland (FCI)

4 Gaszyńska Grażyna, Przecław 69 pies, otwarta - DARTH VADER Hajan Polonia (FCI)
5 Gutkowska Halina, Gdańsk pies, otwarta - ERON Sfora Patii
6 Kika Maria Jolanta, Szczecin pies, otwarta - ZAK z Wilczej Skarpy

7 Klimkin N.V., St.Petersburg pies, championów - GERTSOG DE GIZ
8 Grabałowski Andrzej, Dołuje pies, championów - NERVIOS DE YERAY
9 Gaszyńska Grażyna, Przecław 69 pies, championów - SONNY z Wilczej Skarpy
10 Sztukiert Ewa, Gdańsk pies, championów - Repitition's LIFE OF CRIME

11 Pietrzak Elżbieta, Sławno suka, młodzieży - ABYE Whisper of Wind
12 Briske-Dutkowska Justyna, Raszków suka, młodzieży - AIRE WHISPER OF WIND
13 Zielińska Katarzyna, Grudziądz suka, młodzieży - DEXI Formosus
14 Klincewicz Magdalena, Szczecin suka, młodzieży - PATI Pol-Rot
15 Chrzanowska Aleksandra, Chełmno suka, młodzieży - Sfora Mikrusów BIBI

16 Sztukiert Ewa, Gdańsk suka, pośrednia - AYLA Vis a Vis

17 Szczykutowicz Joanna, Wrocław suka, otwarta - ARONIA-DIA Due Tyresto
18 Kuczyński Janusz, Ełk suka, otwarta - AWAKE Vis a Vis
19 Pikiewicz Agata, Warszawa suka, otwarta - BONI NI-PI Romanus Rex
20 Kortas Teresa, Gdynia suka, otwarta - EMI Sfora Patii
21 Szulgo Dariusz, Szczecin suka, otwarta - GEMMA z Miedwiańskiej Toni
22 Maciągiewicz Małgorzata, Szczecin suka, otwarta - MARINA z Ziąbalowej Gromadki
23 Rogozińska Jolanta, Słupsk suka, otwarta - MILKA z Krainy Mgieł
24 Klimkin N.V., St.Petersburg suka, otwarta - ZVEOZDNAJA KOUPEL BEAUTY LADY
25 Szczepańska-Korpetta Joanna, Warszawa suka, otwarta - Prima BANIALUKA

26 Klimkin N.V., St.Petersburg suka, championów - GOLDEN LADY DEMORSER

27 Toczyłowska Krystyna, Olsztyn suka, weteranów - Kamrat KAWA MARAGO

Posted

Kochani , musialam Zuzi obciac grzywke ,bo ma mala infekcje oczu.I teraz glupi wyglada.Widzialam gdzies w necie fotki jak sznaucery maja takie grzywki nie jak daszek od czapki tylko cos jakby dwie nastroszone brwi.
Moze macie w swoich zasobach takie zdjecie i moglibyscie wstawic tobym sobie skopiowala ten sposob ostrzyzenia ,bo tak to jakos glupio wyglada ,ni tak ni siak.

Posted

jostra napisał(a):
CO to za części, skoro aż znad morza musiały przyjechać. :-o

czesci dostepne praktycznie wszedzie ale tam znalezlismy sklep z super cenami - wyszlo nam ok 300 zl taniej niz w innych sklepach internetowych

Posted

Ja tak kupiłam aparat cyfrowy i modlę się teraz, żeby wszystko było OK.
Podobno wczoraj wysłany, więc siedzę jak na szpilkach i czekam na przesyłkę.

Posted

Romas!

Spróbuj wyciąć przestrzeń między grzywką, ładnie nożyczkami degażówkami.

Zobaczcie co można wyczarować z psa. Westik przed i po he h e
http://salonikpik.pl/galeria.php.
Uprzedzając atak ze strony wymienionego w linku saloniku, nie jest to absolutnie wyśmiewanie się, czy złośliwe komentowanie , po prostu strona jest w budowie, ale w tej chwili przeciętnemu odwiedzającemu opada szczęka.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...