Agnieszka K. Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 jostra napisał(a):No to jeszcze rzuć nazwą hotelu. Jak juz sobie jakiś wybiorę, np ****, to szukam w necie i wtedy okazuje W Chanii niestety nie byłam. Ja wybieram z katalogów TUI, Thomas Cook ew. Neckermann (najczęściej niemieckich, ale z polskich też), ale latam też z Niemiec (ostatnio). Nie zdazyło się jeszcze aby były "dodatkowi mieszkańcy" w pokoju. A szukałaś w na stronach TUI: www.tui.de www.tui.pl Neckermann: http://www8.neckermann-reisen.de/nec/index.jsp http://www.neckermann.pl/ Thomas Cook: http://www6.thomascook.de/tc/index.jsp Wg. mnie najsłabszy z tych trzech jest Neckermann, chociaż nigdy się nic nie zdażyło (Neckermann i Cook to ta sama firma, ale często mają rózne hotele i oddzielnych rezydentów)
jostra Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Zawsze jeździłam z TUI, z Niemiec też się nam zdarzyło. Ale w tym roku jakoś strasznie drogo mają. Neckermann ma te same hotele co Scan Holiday, ale za to dużo drożej. Cooka nie znam. Opisy uczestników czytam głównie na niemieckich portalach, więc wygląda na to, że u nich też się zdarzają wpadki.
Agatka Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Hahaha :D A ja nie mam takich problemów, wakacje spedzam co roku w tym samym miejscu w górach , sama sobie gotuję i co najwyżej myszy lataja pod ścianką naszego górskiego domku :P I wiecie jak tanio ;) hihihi
orsini Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 orsini napisał(a):Elitesse buuuu-to horror bedziesz miala hahahaha, omina Cie takie kwiatuszki jak to ogloszenie:http://www.kupsprzedaj.pl/ks-item,1014555.asp:)))))))promocja na lato:)))krycie 600zl:)))))na rozpoczecie sezonu:))a jakbym chciala pokryc 2 suki to dostane znizke?:o :o :o hahahahahaha, no i czy moj podpis nie jest rewelacyjny?:))))))))))))))) uuuu ogloszenie zniknelo hahahahahahaha a szkoda:))))zabawne:))))sprzedajacy chyba gra w audiotele jak nic:))))))
Elitesse Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 jest dalej :evil_lol: http://www.kupsprzedaj.pl/ks-item,1014555.asp link ci sie zlepil z dalsza zcescia zdania
Agatka Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Dla mnie to wcale nie jeste smieszne... :( Dla mnie to smutne... ;( Nie powinno sie tak robić...
orsini Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 no to sie nazywa DUMPING:))))600zl za krycie?i to przyszlym championem?dumping jak nic:))))
Agnieszka K. Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 W ogłoszeniu jest podany numer telefony hodowcy jako osoby do kontaktu.
Romas Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 orsini napisał(a):Romas to slij dzis!!!!jest dopiero 8 sierpnia , a wystawa za poltora miesiaca:)))wiec na pewno jeszcze beda przyjmowali zgloszenia:)))) A nie ,bo mnie wnerwili .W koncu to ja place wiec skoro taki maja problem z przyjeciem mojej forsy to ulokuje ja na innej wystawie i tyle. Mnie to tak goraco jakos w tym roku dopieklo ,ze jakbym miala gdziekolwiek jeszcze wyjezdzac to raczje w zimne niz cieple rejony. Ale dzieki temu ,ze moje dziecko jest zapakowane w gipsy moge sobie tylko teoretycznie porozwazac te tematy :-( ,bo siedze kolkiem w domu do konca wakacji .
orsini Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 oj zaraz, ja sie chyba skusze:)))zamiast jednej suczki pokryje sobie 2 w tej samej cenie, a wiec wiecej zarobie:))))jak promocja na lato to promocja:))))))
orsini Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 [quote name='Romas']A nie ,bo mnie wnerwili .W koncu to ja place wiec skoro taki maja problem z przyjeciem mojej forsy to ulokuje ja na innej wystawie i tyle.
orsini Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 zjadlo mi:(((no chyba ze tak do tego podchodzisz to wtedy serio olac fax:)))
Romas Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 orsini napisał(a):zjadlo mi:(((no chyba ze tak do tego podchodzisz to wtedy serio olac fax:))) A olewam ,bo wiesz ,ze hodowli nie prowadze wiec nie mam cisnienia ,tu czy tam gdzies sobie na te wystawki pojade i pobawie sie wystawianiem.Jakby mi zalezalo tobym nie czekala do ostatniego dnia ,bo po prawdzie to sama sobie jestem winna ,moglam wczesniej poslac :lol:
Evita* Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 hahahaa niech się uczy chłopak.........w przyszłości jak znalazł................komedie:)
Evita* Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Czy ktoś byłby zainteresowany zakupem pięknego sznaucerka????Właśnie będę kryła pieprzaczkę miniaturkę.Zapowiada się piekny miot.Mam nadzieję...ech....przeżywam to ja nie wiem co........Pozdrawiam wszystkich sznauceromaniaków.Trzymajcie kciuki;)
Agnieszka K. Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Evita* napisał(a):Właśnie będę kryła pieprzaczkę miniaturkę.Zapowiada się piekny miot. A po jakich rodzicach?
Evita* Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Agnieszka K. napisał(a):A po jakich rodzicach?Matka Ch.pl Sasquehanna FCI Batuta i ojciec Ch pl,mł ch pl ,zw klubu Geniusz Sasquehanna
spy77 Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 nie wchodze nigdy w to wielkie bagno jakie tu sobie urzadziliscie ale teraz dobra dusza mnie tu skierowala i chociaz mierzi mnie to co sie tu wyprawia czyli wpierd..... sie w nie swoje sprawy to tym razem nie mam zamiaru milczec ale zaznaczam ze jest to jednorazowa wizyta i jezeli osoby do ktorym jest ten post nie zareaguja jak kulturalni ludzie to OSOBISCIE na najblizszej wystawie podejme ta dyskusje... To co pisze i jak sie oglaszam jest moja i TYLKO moja sprawa nie wpieprzam sie w to co robia inni i nie zycze sobie idiotycznych komentarzy pod moim adresem, dziecinade odwalajcie sobie w swoim wlasnym gronie. Jezeli cos kogos boli lub cos sie nie podoba to prosze mi w cztery oczy to powiedziec a nie sie idiotycznie usmiechac a za plecami mowic co innego. Niech kazdy pilnuje wlasnego tylka:P Nie mam zamiaru sie wiecej nad tym rozwodzic i mam nadzieje ze na tym zakoczymy ten temat. Jesli nie macie czym sie zajmowac to komentujcie sobie wlasne hodowle i psy, wysmiewac sie z innych jest bardzo latwo, radoche macie z tego ogromna, popatrzcie na siebie ... mozecie zobaczyc duzo ciekawych rzeczy i pomyslcie jak Was widzi potencjalny nabywca sznaucera - jak bande rozwydrzonych dzieciakow i watpie czy to forum zacheca do tego by sie do tej bandy dolaczyc...:P z zerowym powazaniem Dorota Motyka hod. Nadpilickie Bestyjki (post skierowany do osob, ktorych idiotyzm szczegolnie mnie zjezyl)
Evita* Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Trochę zrobiło się smutnawo na tej stronce.Jeśli Pani poczuła się urażona,to ja ze swojej strony serdecznie przepraszam.............pozdrawiam
Czarne Gwiazdy Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Chciałbym zauwazyć: 1. Do kryć dopuszcza się psa, który spełnia poniższe oraz inne, zatwierdzone przez Zarząd Główny wymogi, stanowiące załącznik do niniejszego regulaminu: a) jest zarejestrowany w Związku oraz wpisany do Polskiej Księgi Rodowodowej (PKR) lub Księgi Wstępnej (KW), b) ukończył 18 miesięcy, c) uzyskał, po ukończeniu 15 miesięcy, w dowolnej klasie, od co najmniej dwóch sędziów, trzy oceny doskonałe, w tym jedną na wystawie międzynarodowej lub klubowej,Czy Twój pies spełnia te warunki? Jakby ktoś nie wiedział to jest regulamin Związku Kynologicznego. edit: nie sądze, że jest za co przepraszac
spy77 Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Czarne Gwiazdy - jesli dobrze przeczytalas ogloszenie to jest tam wyrazne napisane ze pies ten reproduktorem jeszcze nie jest, jedyne co tu slusznie zauwazono to troche niefortunnie wybralam miejsce ogloszenia bo faktycznie KupSprzedaj nie jest najlepszym Evita - widze ze zauwazylas ze to co sie tutaj dzieje nie jest zbyt madre, gratuluje pieknych psiakow:D
marisia Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Czarne Gwiazdy napisał(a):....... Czy Twój pies spełnia te warunki? edit: nie sądze, że jest za co przepraszac Treść kontrowersyjnego ogłoszenia: "W przyszlym roku do grona reproduktorow dołączy CHMŁPL TOMMY TAXON Nadpilickie Bestyjki (O: MultiCH DANGEROUS DARTAGNAN Hajan Polonia FCI - M: CHPL CACIB INKA INDONESIA Nadpilickie Bestyjki). Do wakacji bedzie kryl w promocyjnej cenie na rozpoczecie sezonu :) Zapraszamy!!!!!" Pies przyszedł na świat w czerwcu 2006 a więc 18 m-cy skończy w grudniu 2006. W ogłoszeniu podkreślono, że będzie reproduktorem od przyszłego roku. Ogłoszenie jest trochę niefortunnie sformułowane, ale nie sugeruje, że właściciele psa zamierzają nim kryć w tym roku. W szczególnych wypadkach, można załatwić zgodę na wcześniejsze krycie, jak pies skończy 15 m-cy, czyli już we wrześniu 2006, pod warunkiem zaliczenia odpowiedniej ilości wystaw a z tym z pewnością nie będzie problemu, bo pies jest ładny :lol: . W niektórych oddziałach załatwienie takiej zgody nie jest trudne. To, w jaki sposób jest reklamowany reproduktor, jest faktycznie sprawą tylko i wyłącznie właściciela psa. Nic niezgodnego z regulaminem ZK nie znajduję w tym ogłoszeniu. Oburzenie Doroty nie jest bezzasadne, mogłaby jednak rozważniej dobierać słowa :shake:.
spy77 Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 moze i racja z tym dobieraniem slow:P(jesli chodzi o samo ogloszenie) niemiej sprostuje to juz tutaj: przyszly rok oznacza czas po uzyskaniu "praw do krycia", czyli wszystko zgodnie z regulaminem;) a wczesniejsze krycie jest bardzo mozliwe, gdyz sa chetne sunie, ale wszystko zalezy od wlascicielki psa i tego czy bedzie chciala. Ogloszenie bylo troszke "marketingowe", stad te ukryte tresci;) No tak mialam nie podejmowac dyskusji, ale kulturalna wymiana zdan jest jak najbardziej wskazana, wiec z mila checia odpowiadam:D
Recommended Posts