Elitesse Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Mazduczek napisał(a):Ziemia Świdnicka :) Szkoda tylko, że wciaż deszcz pada, bo chciałam wreszcie cudo realnemu światu zaprezentować :evil_lol: nawet znam hodowcow ;)
Meggy Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Witam.Gratulacje dla wystawców ubiegłego weekendu. Ja chciałam podziękować tutaj(ponieważ wiem,że dużo hodowców i nie tylko czyta ten temat)wszystkim współtowarzyszom wystawy zakopiańskiej,tym z którymi miałam wielką przyjemność znów się spotkać kolejny raz i tym,z którymi po raz pierwszy rozmawiałam.Szczególnie Pani"szaronce",która dała mi wskazówki odnośnie pielęgnacji sierści,trymerów,który muszę jako kolejny dokupić,GUCI,Goni(GUCIU-piwowarek jest rozbrajający ;),Goniu,rude sznaucerki extra!!)właścicielom piesków z hodowli Planeta Saturn,jak również włascicielce tejże hodowli za cenne dla mnie wskazówki :) Gosi i P.Uli Kochanowskim,Elżbiecie,Marylce,Marcie,Grzegorzowi, za "wspólne Polaków pogaduchy ;) Wszystkim tym,dzięki którym wystawy są świetną zabawą,a nie tylko rywalizacją. Wystawka ogólnie byłaby bardzo udana,gdyby nie przeraźliwie padający deszcz praktycznie większość dnia. Za to w końcu zobaczyłam sędzinę,która BARDZO dokładnie sprawdzała uzębienie psów,często sama wkładając palce do pyska,nie dając wystawiającemu możliwości pokazania. Znalazły się sród psiaków braki w uzębieniu,o których sędzina mówiła,głównie były to braki P1. Jednocześnie chciałam uzupełnić niepełne wiadomości na temat hodowli cz-sr sznaucerków mini w Krakowie.Otóż takowa hodowla istnieje pod nazwą Planeta Saturn(ul.Ujejskiego).Właścicielką jest P.Wożniak Saturnina. Na wystawie w Będzinie i Zakopanym pieski(nie właścicielki,ale nowych państwa) niestety były ostrzyżone maszynką,więc sierśc ich dawała wiele do życzenia,ale mam nadzieję,że poradzę sobie z nią i niebawem jakość się poprawi. Mała fotorelacja z tej wystawy na stronie www.wystawazakopane.jpg.pl Do zobaczenia na kolejnych wystawach,a mam nadzieję,że niejednokrotnie jeszcze,dopiero się rozkręcamy...;) Pozdrawiam.Monika Sołtys i WAWELSKIE WZGÓRZA.
GUCIA Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Meggy wielkie dzięki za zdjęcia :Rose: było nam bardzo miło Cię poznać!!!!!!
GUCIA Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 a Broczek przeszedł pomyślnie resocializacje już nie boi się w tłumie i nie ucieka przed samochodami. Nawet maszerował po Gubałówce w strugach deszczu a deszcz to jego wielki wróg. Teraz już tylko musimy czekać na pierwszą wystawe .
grallinka Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 a ja troszke z innej beczki:roll:czy ktos widzial to ogloszenie.? czy to mozliwe w ogole i o co w tym chodzi? http://www.allegro.pl/item117691624_sznaucerki_super_miniaturowe_okazyjnie_hit_.html
Meggy Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 GUCIA napisał(a):Meggy wielkie dzięki za zdjęcia :Rose: było nam bardzo miło Cię poznać!!!!!! Aaa,dziękuję za kwiaty!!Piękne są,a jak pachną!!!!:loveu: Mi też było miło Was poznać...Fajną masz rodzinkę i tą psią i tą ludzką ;) Psiak przekochalski,fajnie,że socjalizacja się udała,im wcześniej tym lepiej ;)super,że poradził sobie z deszczem.My też po wystawce pojechaliśmy na podbój Zakopanego(niedługo tam znów wrócę,bo to mój klimat i moje tereny ;)).Na szczęście Krupówki powitały nas słoneczkiem i do wyjazdu już było pięknie.Psiaki zmokniete po wystawie,jak nieboskie stworzenia,ale mimo wszystko były obiektem zainteresowań:lol: ... Za to całą drogę z Zakopanego tęcza na niebie szła z nami,piekne zjawisko,to wynagrodziło przemoczenie i całodzienne zmęczenie!!:) http://www.wystawazakopane.jpg.pl/?257821,7946,197551 To w takim razie do zobaczenia ze szczeniaczkiem na kolejnych wystawach,mam nadzieję,że w zwiększonym składzie!!:)
Elitesse Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 grallinka napisał(a):a ja troszke z innej beczki:roll:czy ktos widzial to ogloszenie.? czy to mozliwe w ogole i o co w tym chodzi? http://www.allegro.pl/item117691624_sznaucerki_super_miniaturowe_okazyjnie_hit_.html a to znany handlarz rasami wszelakimi :diabloti: wystarczy spojrzec na inne przedmioty uzytkownika takiego kogos to bym ... :mad: :mad: :mad:
grallinka Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 ale spodobalo mi sie to ze to sa sznaucerki super miniaturowe.i rodzice waza ok 2kg:) wlasnie zauwazylam ze on ma naprawde unikalne rasy.yorki z chihuahua z yorkiem:) super mini sznaucer:) i przy kazdym psie pisze wage:)podejrzewam ze ma jednego super reproduktora yorka ale chihuahua i mnozy wszystko co sie da.eh zycie...
Czarne Gwiazdy Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Nawet jeszcze nie kliknąłem w link, jak zobaczyłem: "super miniaturowe" to od razu wiedziałem - pompeo! Wpisz sobie ten nick w gugla, to znajdziesz jeszcze dużo innych ciekawych super minaiturowych piesków. Byłą już o tym mowa na forum, więc nie będę koejny raz wyrażał opini na ten temat. Pisałem w tej sprawie do Związku, w którym ta pani powinna być zarejestrowana, ale ggówno oni zrobili. Później chciałem sie jej dopytać i szczegóły np sprzedaży 8 letniego reproduktora i w ogóle kontaktu, spotkania - niestety, ta pani jest strasznie przebiegła. Związek miał szansę się wykazać, bo pies, któego sprzedawała był na nią zarejestrowany. Niestety...
grallinka Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 juz widzialam bylam na stronie jego "hodowli" ....
Barbi Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 To jakiś pie...y pseudohodowca, a psa nie sprzedawała tylko reklamowała (czytałam) żeby nierasowe suczki przyprowadzano doń za 200 zł w celach matrymonialnych
Czarne Gwiazdy Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Sprzedawałą "8-letniego reproduktora" cz-sr. A jak z nią rozmawiałęm to się okazało, że jeszcze miałą parę [psa i sukę] czarnych też na sprzedaż, z tego co pamiętam miały po 2 lata chyba.
Elitesse Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Czarne Gwiazdy napisał(a):on/a ma stronę? ma - w allegro w jej stronie "o mnie" jest link
Doginka Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Mazduczek napisał(a):Oto nadeszla wielka chwila, na przedstawienie naszego nowego pana domu :D Przed państwem Aris :razz: 2 miesięczny sznaucer miniatura :loveu: Nie miałam pojęcia, że ta rasa jest taka mądra :-o Narazie nauczyłam psiaka przybiegania na dzwięk swojego imienia oraz chodź, siadania, zostań, aport, nie wolno i załatwiania się na tylko 2 gazety :razz: Jestem dumna z niego poprostu :D O Jeżu Kolczasty jaki on jest śliczny! Na tym pierwszym zdjęciu wygląda jak pluszowa zabawka. I jak na 8-tygodniowego to już dużo umie. Mój Raper do dziś nie umie aportować, ani zostawać na miejscu, a ma już ponad 2 lata.:Dog_run:
Romas Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Wiecie ,ze sie nie zalapalam w koncu do Wroclawia na wystawe .TZ dzwonil tam wczoraj pare godzin ( faks chcial wyslac) i zajete bylo bezustannie .No i przepadlo ,bo wkoncu musial wyjsc z pracy i wrocic do domu.Widac nie pisane mi pojechac do Wrocka. Irytujace.
orsini Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Romas to slij dzis!!!!jest dopiero 8 sierpnia , a wystawa za poltora miesiaca:)))wiec na pewno jeszcze beda przyjmowali zgloszenia:))))
jostra Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Romas napisał(a):Wiecie ,ze sie nie zalapalam w koncu do Wroclawia na wystawe .TZ dzwonil tam wczoraj pare godzin ( faks chcial wyslac) i zajete bylo bezustannie .No i przepadlo ,bo wkoncu musial wyjsc z pracy i wrocic do domu.Widac nie pisane mi pojechac do Wrocka. Irytujace. Też wczoraj wysyłałam. Faks poszedł mi dopiero koło 20, bo cały czas było zajęte. Ale wcześniej jeszcze wysłałam mailem, na wszelki wypadek. Ciekawe czy mi przyjmą, na stronie jest info, że zgłoszenia wysłanego mailem lub faksem mogą nie przyjąć. :mad: Teraz tylko pozostaje mi znaleźć kogoś, kto mi psa zabierze do Wrocka i kogoś kto mi go tam wystawi, bo ja będę wtedy chyba w ciepłych krajach. :cool3:
Agnieszka K. Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 jostra napisał(a): bo ja będę wtedy chyba w ciepłych krajach. :cool3: A gdzie sie wybierasz?
jostra Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Myslę o Rodos, ale jeszcze nie zrobiłam rezerwacji, więc może trafię w jakieś inne fajne miejsce. Najbardziej kocham Hiszpanię, ale postanowiłam zobaczyć coś innego, bo już byłam i na Balerach i na Wyspach Kanaryjskich, no i oczywiście "na lądzie" też kilka razy byłam. Więc pomyślałam o Grecji.
Elitesse Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Przez kilka najblizszych dni nie bede miala dostepu do komputera :placz: - jak ktos cos odemnie chce to tel
orsini Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Elitesse buuuu-to horror bedziesz miala hahahaha, omina Cie takie kwiatuszki jak to ogloszenie:http://www.kupsprzedaj.pl/ks-item,1014555.asp:)))))))promocja na lato:)))krycie 600zl:)))))na rozpoczecie sezonu:))a jakbym chciala pokryc 2 suki to dostane znizke?:o :o :o hahahahahaha, no i czy moj podpis nie jest rewelacyjny?:)))))))))))))))
Agnieszka K. Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 orsini napisał(a):Elitesse buuuu-to horror bedziesz miala hahahaha, omina Cie takie kwiatuszki jak to ogloszenie:http://www.kupsprzedaj.pl/ks-item,1014555.asp:)))))))promocja na lato:)))krycie 600zl:)))))na rozpoczecie sezonu:))a jakbym chciala pokryc 2 suki to dostane znizke?:o :o :o hahahahahaha, no i czy moj podpis nie jest rewelacyjny?:))))))))))))))) Widziałam to ogłoszenie wczoraj. Też sie usmiałam.:evil_lol: :evil_lol: http://www.kupsprzedaj.pl/ks-item,1014555.asp A zniżkę może bys dostała, ale w przyszłym roku, bo póki co nie jest reproduktorem, a będzie nim dopiero po 16.12.2006. I moze właśnie dlatego obecna cena krycia to 600 zł?:evil_lol: :evil_lol: Ale jeśli to ogłoszenie na przyszły rok, to po co dawać je juz teraz (tym bardziej na kup-sprzedaj). Jeśli byłoby to w jakimś sznaucerowym portalu to jeszcze mozna byłoby to zrozumieć jako zapowiedź. Ale tak? :crazyeye:
Agnieszka K. Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 jostra napisał(a):Myslę o Rodos, ale jeszcze nie zrobiłam rezerwacji, więc może trafię w jakieś inne fajne miejsce. A może Chania na Krecie? Ja byłam w Chersonissos, ale do Chanii też jeszcze chciałabym się wybrac.
jostra Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 No to jeszcze rzuć nazwą hotelu. Jak juz sobie jakiś wybiorę, np ****, to szukam w necie i wtedy okazuje się, że biegają tam szczury, karaluchy, ewentualnie mrówki, jedzenie do kitu, do plazy daleko itd. itp. :crazyeye: Strasznie cięzko coś wybrać sensownego. :shake: W Hiszpanii są jednak wyższe standardy. Mam na Rodos wybrany hotel, to wszystko cudnie, tylko obok hotelu jest oczyszczalnia. :razz: Myślałam o Turcji, ale tam już trzeba ***** wybrać, jak sobie poczytałam o jednym właśnie 5*, że jedzenie było okropne i cały hotel dostał biegunki, albo jedzenie bylo super, ale po powrocie okazało się, że ludzie złapali jakiegoś baktera, to chcę jechać na Słowację.
Recommended Posts