Ka-Vanga Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 [quote name='Elitesse']miniony weekend spedzilismy na Wegrzech w Szombathely i w Austrii w Oberwarcie Tess dwa razy byla druga za sliczna wloska Interchampionka i zdobyla 2 x r.CAC ale mile zaskoczyl nas Waciu wygral obie wystawy zdobywajac 2 x CAC, 2 x CACIB i Zwyciestwo Austro - Wegier 2006 :laola: zaczal tym samym dwa Championaty i zrobil pol Interchampionatu :multi: :multi: [SIZE=4]BRAWO BRAWO BRAWO - GRATULACJE :multi: :multi: :multi: :klacz: :laola: :drinking: :terazpol: .
sympatyk Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 A jak wytlumaczysz takie zachowanie Romas:-) Ta sama sznaucerka o ktorej Marisia wyżej pisala po jakims czasie spacerowala ze mną, moją koleżanką i 2 innymi sznaucerami w pobliżu innych ogrodków dzialkowych. I nagle gratka- stadko kur które dreptały obok płotu swojej dzialki ale poza jej terenem.Psy oczywiscie zaczeły polowanie- przy czym dwa pozostale sznaucery biegaly za kurami i skubały je po piórach to im wystarczało, a nasza delikwentka ,w której odezwały sie mordercze instynkty rzucała sie na kurę z tyłu, przegryzala jej kark i - tutaj najdziwniejsze zachowanie- zbiegala z ofiarą pare metrów niżej nad stawik, moczyła martwą kurę w wodzie i układała na brzegu. Zanim sytuacja została opanowana a morderczyni schwytana- urządziła tak 4 kury które zostały starannie ułożone - zwłoki wyciagnięte równolegle do siebie na brzegu stawu- wszystkie przedtem opłukane w wodzie. Do dzisiaj mnie nurtuje co za pierwotne zachowania obudziły sie w suce, skądinąd tez typowo kanapowej :-)
orsini Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 [quote name='Ka-Vanga'][SIZE=4]BRAWO BRAWO BRAWO - GRATULACJE :multi: :multi: :multi: :klacz: :laola: :drinking: :terazpol: . nio BRAWO BRAWO!!!!!!!!!!!!!!!!i OGROMNE GRATULACJE dla Kaski od Jodi za CACiBa i BOBa w Oberwarcie!!!!!!!!!!!!!!!zaszalalyscie laski nie ma co!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ka-Vanga Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 orsini napisał(a):nio BRAWO BRAWO!!!!!!!!!!!!!!!!i OGROMNE GRATULACJE dla Kaski od Jodi za CACiBa i BOBa w Oberwarcie!!!!!!!!!!!!!!!zaszalalyscie laski nie ma co!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ooooo a co Kaska sie nie chwali :mad: , nio to OGROMNE GRATKI dla Jodi :multi: :multi: :multi: .
Sydney00 Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 Cześć ;) Ja również ze względu na posiadanie wspaniałego sznaucerka :D chciałabym dołączyć do Sznauceromaniaków ;) . Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie w swoje progi :smile: , bo jak nie :mad: :mdrmed:... Hehe :P. Żart :). Ma pytanie: czy ktoś z was będzie na krajowej wystawie w Warszawie??
PUENTA imszar Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 Sydney witaj!!! Świerza krew zawsze się przyda :evil_lol: Jakiego masz sznaucia? Ja będę na wystawie w Wawce
PUENTA imszar Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 A coś dokładnie, rodowodowy czy nie, jaki odcień?
Ka-Vanga Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 Heh tyle mialam do przeczytania ze zupelnie zapomnialam pogratulowac wczesniejszym wygranym :oops: , wielgachne gratki dla wszystkich :multi: :multi: :multi: , no i dla Beski i Oli, Ola nie wierzy w Beske, a mala sprawila jej taki super prezent :multi: .
Ka-Vanga Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 Sydney00 napisał(a):Cześć ;) Ja również ze względu na posiadanie wspaniałego sznaucerka :D chciałabym dołączyć do Sznauceromaniaków ;) . Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie w swoje progi :smile: , bo jak nie :mad: :mdrmed:... Hehe :P. Żart :). Ma pytanie: czy ktoś z was będzie na krajowej wystawie w Warszawie?? Witamy witamy :).
Sydney00 Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 [quote name='PUENTA imszar']A coś dokładnie, rodowodowy czy nie, jaki odcień? Niestety bez rodowodu :(, p&s > www.brutus.za.pl < stara stronka, nowej jeszcze nie podaje bo połowa działów jeszcze nie gotowa ;)
PUENTA imszar Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 To czemu masz jakiegoś setera szkockiego na avatarze..zmieniaj na sznaucera i to już :mad:
Sydney00 Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 [quote name='Ka-Vanga']Witamy witamy :). Cześć :P. Heh mam pytanie, bo byłam na twojej stronie i widze, ze twoje pieski mają ogromne osiągnięcia :P. I mam pytanko: Multi Zwycięzca Rasy/BOB Multi NSwR/BOS Multi CWC/CAC Jeżeli pies tak jak twoja suczka ma np. Multi Zwyciezca Rasy tzn., że ile razy min. Best of Breed? [quote name='PUENTA imszar']To czemu masz jakiegoś setera szkockiego na avatarze..zmieniaj na sznaucera i to już :mad: Tak jest! Zaraz zmieniam ;)
malawaszka Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 cześć Sydney - czekamy na fotki psiulka w galerii :razz: Sympatyk - niesamowite o tym polowaniu sznaucerki :crazyeye: tzn polowanie jak polowanie, ale moczenie i układanie :crazyeye: szok!!! no i metodyczne przegryzanie karku :crazyeye: uhhhh całe szczęście moja Luna ma tylko mordercze zapędy do małych gryzoni - ostatnio spotkałyśmy na spacerze nocnym Pana Jeża - Luna go wystawiła jak jakiś wyżeł :evil_lol: nie podeszła bardzo blisko, tylko stała i na maxa merdała kilkutkiem :lol: normalnie o mało jej się nie urwał :evil_lol: jak ja podeszłam bliżej to nabrała odwagi i powąchała Pana Jeża i naszczekała na niego no i już poszłyśmy bo nie chcoiałam, żeby jakieś wszy na nią przeszły :shake:
Sydney00 Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 A przeslecie mi jakies fotki swoich pieskow ? ;) Bo ja jestem taka ciemna ze za nim cos znajde to hohoho :D
PUENTA imszar Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 Wejdz do galeri sznaucerków! Tam sa fotki naszych psiaków.
Ka-Vanga Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 [quote name='Sydney00']Jeżeli pies tak jak twoja suczka ma np. Multi Zwyciezca Rasy tzn., że ile razy min. Best of Breed? Troszke im sie tego uzbieralo wiec w pewnym momencie wpisalam im multi zamiast np. 8 czy iles tam ;) .
Agatka Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 Helo Sydney !!!! Jak chcesz zobacyzc moje pieski to zapraszam na www.dolinarivendell.com No i wielgachne gratulacje dla Jodi !!! A ja sie pochwale Córcią Dengiego, która debiutowała na wystawie w Nowym Saczu i wybiegał sobie Zw.Mł. Bob Junior i BOB :) No i w niedziele dostałam informację, ze kolejne dzieciaczki Dengiego w drodze :) prosze trzymać kciuki !!!
orsini Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 no to gratuluje!!!!a marisia mowila, ze w NS nie ma cz-sr na wystawce!widzisz marisiu jednak byly!!!!
Romas Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 sympatyk napisał(a):A jak wytlumaczysz takie zachowanie Romas:-) (....) . Do dzisiaj mnie nurtuje co za pierwotne zachowania obudziły sie w suce, skądinąd tez typowo kanapowej :-) Szkoda ,ze nie jestem behawiorysta i nie moge faktycznie wyjasnic takiego zachowania psa.Bo wielce interesujac ! Spekulujac, moge tylko powiedzic ,ze wszelkie historie z czasem nabieraja w naszej pamieci lepszych barw (szczegolnie TAKIE historie). Nie chodzi o to ,ze ubarwiamy swiadomie ale nasz mozg szuka logicznych wyjasnien i zaczynamy dopatrywac sie logiki tam gdzie jej nie ma. I moze poprostu bylo to tak ,ze pies wbiegl do stawu goniac kure ? uciekl do stawu z kura w zebach ? ukryl sie tam z kura ? nie wiem ,i potem to wygladalo jakby je celowo moczyl. Moze psu bylo tak poreczniej ,bo przy plocie miotali sie ludzie ,psy i kury a przy stawie cisza. Pies nie ma raczej zwyczaju moczyc czy myc ofiary wiec tu nie pasuje koncepcja ,ze zrobi to pod nakazem instynktu. Pytanie czy pies wogole rozumial ,ze jest to ofiara czy moze traktowal to jak zabawe.Nasze psy nie bywaja raczej glodne i polowanie ma u nich cechy zabawy ,w przeciwienstwie do polowania dzikich zwierzat gdzie jest walka na smierc i zycie .Wilk nie dalby sobie tak ot odebrac zdobyczy . Choc moze byc tez taka wersja ,ze pies umie /lubi/pasjami lubi aportowac pilki z wody i te dwie czynnosci polowanie i aport pilki z wody polaczyly mu sie ,bo inaczej nie umial poradzic sobie z sytuacja. Trzeba pamietac ,ze psy sa zwierzetami dosc schematycznymi ,dzialajacymi pod wplywem instynktu i jesli obserwujemy u nich jakies nowe ,zupelnie nowe zachowanie to na ogol daje sie dokopac podobnych elementow w przeszlosci lub podloza czysto instynktowego.Psy w dosc ograniczonym stopniu mysla tworczo i czego Jas sie nie nauczyl to Jan nie umie. Ale uwielbiam je (psy) obserwowac w dzialaniu i roztrzasac takie kwestie ,dlaczego zwierzak postapil tak a nie inaczej. Jesli lista behawiorystyczna gdzie mozna o tym pogadac, dogobserver.
Romas Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 Osobnym postem witam Sydney00 :-) Ja tez mam sredniaczka p/s , suczke 9 lat , Zuzie .Tym bardziej sie ciesze z kolejnego sredniaka na dgm :-)
marisia Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 orsini napisał(a):no to gratuluje!!!!a marisia mowila, ze w NS nie ma cz-sr na wystawce!widzisz marisiu jednak byly!!!! Pomerdało Ci się Krosno z Nowym Sączem :grins: :grins: :grins: my tu na południu mamy sporo wystawek wiosną, latem i jesienią – ZAPRASZAMY SERDECZNIE :loveu: :loveu: :loveu:
marisia Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 [quote name='Agatka'] No i wielgachne gratulacje dla Jodi !!! A ja sie pochwale Córcią Dengiego, która debiutowała na wystawie w Nowym Saczu i wybiegał sobie Zw.Mł. Bob Junior i BOB :) No i w niedziele dostałam informację, ze kolejne dzieciaczki Dengiego w drodze :) prosze trzymać kciuki !!! [SIZE="4"]GRATULACJE !!! dla kolejnej reprezentantki polskich barw w Oberwart :terazpol: i dla Córci i Tatusia za kolejną udaną randkę :loveu: :loveu: :loveu:
PUENTA imszar Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 Chce otworzyć filmiki za pomocą youtube. Czy ktoś mi napisze w co mam klikać po kolei, bo ja tępa jestem z angielskiego :D
Recommended Posts