Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Romas napisał(a):
hm...ja to blondynka jestem ,nie umiem zmniejszyc przez imageshack, moze bardziej lopatologicvznie mowicie do mnie.
Czarne Gwiazdy tego zdjecia co chce zmniejszyc nie ma w galerii.

to daj mi link albo przyslj mi na maila to zmniejszę

Posted

Na tych zdjęciahc wszystko dokladnie widać. Najpierw praca trymerem, a potem skubanie ręczne.
Jak boga kocham, nie wyskubałbym tak paluchami... aż tak do łysa to chyba przesada :P

hm...ja to blondynka jestem ,nie umiem zmniejszyc przez imageshack, moze bardziej lopatologicvznie mowicie do mnie.
Wchodzisz na imageshack.us, klikasz 'wybierz', znajdujesz zdjęcie, potwierdzasz, klikasz na ten kwadracik obok napisu 'resize image', z menu z prawej storny wybierasz 100x75 (avatar) i później na button 'host it'

Czarne Gwiazdy ja aż tak dokładnie nie wyskubuję swoich psów. Generalnie jest to metoda dla mnie przerażająca
No dla mnie też, dlatego chciałem się dowiedzieć w jaki sposób się to robi, bo przecież niemożliwością jest, żeby wyrwać paluchami sierść do samej skóry. Rozumiem, że większość jest martwa, ale wszystko...
No i myślałem tak zrobić mojego olbrzymka, bo mu zaczęły wyłazić siwe włoski na grzbiecie, zupełnie nie wiem dlaczego :(

Ani średniaki, ani olbrzymy nie wymagają tak dokładnego wyrwania sierści. Aktualnie stosuję raz w roku dokładniejsze przetrymowanie w momencie, jak pies jest mocno odrośnięty i włos łatwo wychodzi. Zajmuje mi to ok. 1 godziny a następnie resztę golę maszynką ale tak, żeby pozostawić 2 mm włosa. Następnie przez cały rok tylko przetrymowywuję, starając się wyciągnąć głównie podszerstek, ale przy okazji wychodzi trochę włosa okrywowego, ten dojrzały słabo się trzymający
No ja też tak mniej więcej robię, ale mam ostrze na 1.5mm tylko ;)

tym razem nie u nas
Też się już tego dowiedziałem :D

Posted

Tak robilam Czarne Gwiazdy ,czyli tak do konca nie jestem blondynka.Ale program odpisywal mi ,ze zdjecie za ciezkie czyli ma za duzo kb.
Jostra ,to chetnie Ci przesle to zdjecie ,bo juz mnie to denerwuje.Tylko nie teraz ,bo popsulam sobie cos w ustawieniach i moj komuter twierdzi ,ze wogole zadnych zdjec nie ma :-) hm ...wpusc magde do komputera ...musze dojsc do ladu z tym wszystkim

Posted

Nie no tego bym nie zrobila :-) Ale przestawilam cos w ustawienich ,bo kom mi nawala i nie pokazuje obrazkow/miniatur tylko opis "plik jpg ..." i nie widze zdjec.Chcialam polepszyc to chwilow tak cos zrobilam ,ze zawartosc mopich obrazow widac tylko jak sie wchodzi przez emule .Genijalne :-)
Zmniejszylam przez imgshack obrazek

i dalej dgm twierdzi ,ze on jest za duzy.Ech...co ja zawsze takie problemy mam .

Posted

Gratulacje dla Justyny i Krysi za sukcesy ich podopiecznych :)!!!
No i dla Elitesse za dzieciątko ! :)
Ja jestem ciekawa stawki sznaucerów z Lublina, czy ktos może dysponuje? Byłabym zobowiązana :)

Posted

Na liście z plikami kliknij prawym klawiszem na jakimś wolnym polu i widok --> pokaz miniatury czy coś w ten deseń, nie używam mojego komputera ;)

A obrazek ma 50kB, a nie może mieć więcej niż 13 chyba :P
Ten ma 1.2 kB

sprawdź, powinien działać ;)

Posted

Ha ! Dziala !Dziekuje !
Takie proste rzeczy jak klikanie na liscie z plikami to ja juz robilam,wchodzilam tez w opcje itd.Mysle,ze cos sie zwalilo w oprogramowaniu ,bo stare zdjecia sie pokazuja normalnie jako miniaturki.Nowe mozna obejrzec tylko przez Irvan ( lista miniatur).
Ale nic to ,jakos daje sobie rade :-) a jak calkiem polegne to zadzwonie po pana doktora :-) ktorego magiczne rece lecza moj komp w kilka minut .

Posted

[quote name='Agatka']Ja jestem ciekawa stawki sznaucerów z Lublina, czy ktos może dysponuje? Byłabym zobowiązana :)
Psy:
młodzież
GABUŚ LUDIANO z Derek

otwarta
DESMONT Gamarus
LEXUS Vis Mega Dorti

Suki:
młodzieży
DORIATH QUEEN of Dolina Rivendell
WIELKANOCNA BABA Etruria Polonia FCI

pośrednia:
PASJA Hebanowa Sfora

A jutro będą zdjęcia.:lol:

Posted

Madziorko, znalazlam tylko jedno zdjecie golasa bez firanek :lol: Akurat podczas strzyzenia, pies musial sie napic to wykorzystalam i foto cyknelam... brzucho ma wygolone na krotko i klate tez. Jedna tylnia noga jest zrobiona, inne jeszcze nie dokonczone.
Floyda jade na 6 mm jak owce tylko pod wlos, glowe na 3 mm ... widac zreszta na szyi odciecie, ale robie to odciecie w miejscu gdzie ma obroze. Po tygodniu juz nie widac. Przednie lapy lece maszynka tez na 6 mm od gory ale z wlosem troche ponizej lopatek.... nie lubie jak sie lapy strasznie od korpusu odcinaja. Tylnie lapy jak widac na tej jednej, gole pod wlos na 6 mm zaczynajac troche ponad tylnia kostka. Reszte podcinam nozyczkami, bo jak sie za krotko zetnie to wlosy na kostce brzydko odstaja, biale znaczenie na nodze tez zostawiam ciut dluzsze i wyrownuje nozyczkami.

ok dziki za zdjatko:)) ja lapy jak juz ptrzycinam to wiekszym ostrzem (nie wiem ile ale chyba powyzej 10 mm) a grzbiet jade na 3mm bo i tak po trymowaniu zostaje krotki podszerstek wiec na 6 by mi nic nie scielo pewnie:) ladnie psiak wyglada ze zgolobym brzxuchem:) muslalam ze bardziej sie bedzie w oczy rzucac:)

Posted

[quote name='Agnieszka K.']Psy:
młodzież
GABUŚ LUDIANO z Derek

otwarta
DESMONT Gamarus
LEXUS Vis Mega Dorti

Suki:
młodzieży
DORIATH QUEEN of Dolina Rivendell
WIELKANOCNA BABA Etruria Polonia FCI

pośrednia:
PASJA Hebanowa Sfora

A jutro będą zdjęcia.:lol:

Agnieszka skad wiedziałas ze najbardziej chce pieprzaki ;)
No a ja juz wiem, ze Doriath wybiegała złoty medal. Jej włascicielka mówiła mi ze podobno sedzia nie przyznał w pieprzakach zadnego wniosku, ani dorosłym ani młodzieży. Wygląda na to ze sedziowie zaczynaja cenic tytuły - i dobrze! :)
A o zdjecia bardzo prosze :)

Posted

Agatka napisał(a):
Jej włascicielka mówiła mi ze podobno sedzia nie przyznał w pieprzakach zadnego wniosku, ani dorosłym ani młodzieży. Wygląda na to ze sedziowie zaczynaja cenic tytuły - i dobrze! :)
A o zdjecia bardzo prosze :)

ho ho to tym bardziej cenny tytul mojego dzieciatka :) a kto tam ocenial ?

Posted

wg literatury obecne stadium - 3 z kolei - czyli guz, często daje przerzuty do narządów wewnętrznych, średni czas to 3-4mies
plan jest taki - chemii nie dajemy, bo to może znacząco pogorszyć komfort życia, a w przypadku 14,5-letniego psa i tak go za bardzo nie przedłuży
-kontrolne bad.krwi
-lek demarkujący zmiany i ewentualny zabieg, jeżeli wyniki krwi ok-jeżeli nie można zabiegu lub się nie zdecydujemy, to stworzymy jej jak najlepsze warunki i będziemy cieszyć się każdą chwilą, do momentu jak pojawią sie inne objawy

Posted

bluerat napisał(a):
..........średni czas to 3-4mies
...........jej jak najlepsze warunki i będziemy cieszyć się każdą chwilą......

Trzymajcie się. Przed wami teraz trudne chwile. W zeszłym roku przeżywałam to samo a 11 miesięcy temu nasz przyjaciel nas opuścił w wieku 14 lat i 4 miesięcy. Bardzo Wam współczuję :-(.

Posted

Bluerat , co tu mozna napisac,trzymajcie sie ,pies Ci sam powie kiedy bedzie mial dosc ,a tymczasem trzeba cieszyc sie kazda chwila.
One czuja nasz nastroj wiec nie smuc sie ,bo zasmucasz swojego przyjaciela.

Posted

BARDZO MOCNO GRATULUJE ostatnich wygranych "naszym" sznaucerkom - SUPER :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: .

Bluerat, jestem z Wami calym sercem, wiem co przezywacie. Jednak trzymam mocno kciuki, zeby Twoja psinka zyla jak najdluzej w zdrowiu.

Gucia, ale SUPER :loveu: , co sie nie przyznawalas, ze bedziesz miec Kenziowa coreczke :mad: .

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...