orsini Posted October 15, 2004 Posted October 15, 2004 rena: ja sie nie znam na tym czy minie czy nie, ale ta stara suka to duza jest czy nie?bo ja mialam wilczyce i przywiozlam sznaucerke do domku i sie bardzo dlugo zgadzaly,az chyba do momentu jak mala zaczela dojrzewac i Majka(wilczyca) rzucila sie na nia-to bylo tak szybko,ze nie zdazylam dobiec do suni, a wilk jest duuuuzo ciezszy i polamala jej szczeke:(((((potem byly izolowane, ale jak pojechalam do niemiec zarobic na krycie to ojciec nie dopilnowal i Majka znowu chciala zjesc Mala i znowy ja polamala:((((w innym miejscu tym razem, ale po tym ekscesie znalezlismy dobry dom dla Majki-ciezko bylo , bo wszyscy chcieli wilka do budy , a do jakiej budy jak ona tapczanowa?ale sie udalo-ma ja super dziewczyna i Majka ma lepiej niz u mnie, bo jest sama i caly czas dziewczyna jej poswieca, wiec jestem tez bardzo zadowolona:)))dlatego jak to jest duzy psiaczek to uwazaj, bo ja mialam masakre:((((
rena777 Posted October 15, 2004 Posted October 15, 2004 ta stara sunia to kundelek, taki moze do kolon, nawet troche mniejszy tylko w porownaniu teraz ze szczeniaczkiem jest duza:) Ja bardzo uwazam, rozwiazanie polegajace na oddaniu ktoregos z psow wogole nie wchodzi w gre! Mam nadzieje, ze jesli nawet sie nie polubia to z czasem sie zaakceptuja....
malawaszka Posted October 15, 2004 Posted October 15, 2004 Powinna zaakceptować małą - zwłaszcza, ze mała nie będzie z nią mieszkać tylko odwiedzać - czekać i jak jesteś z dwiema suczkami to faworyzuj tą starszą, żeby zobaczyła, że maluch nie odbierze jej miejsca w stadzie :wink: jej pierwszej smakołyk, głaskanko, itd - i w żadnym wypadku nie krzyczeć ani nie karać za oznaki niechęci wobec małe, bo wtedy może maluszka znienawidzieć na zawsze :roll: i życzę powodzenia :wink:
rena777 Posted October 15, 2004 Posted October 15, 2004 No wlasnie tak probuje robic, jak sie bawie, to zawsze na dwie recem glaskanie podobnie. Mala juz sie nauczyla, ze do duzej sie nie podchodzi tylko czasem w zabawie przysunie sie troszke blizej. dzieki za rade
madzior_ka Posted October 15, 2004 Posted October 15, 2004 Witajcie ja chciałam was zaprosić na nasza nowootwartą stronkę:) adresik w inkach i mim podpisie kliknijcie na banerek i prosze o jakis wpisik do xiegi jest mozna:) z góry dzieki mam nadzieje ze wam sie spodoba bo przez nia zadko siedziałam na dgm ale teraz juz wreszcie skonczyłam:) pozdrawiam:)
Justa Posted October 15, 2004 Posted October 15, 2004 Madziorko, na stronce juz byłam. Nawet się wpisałam do księgi ;) rena777 o psince staraj się pisza tutaj a nie w galerii, ale to tak na przyszłość 8) Co do Twojej sytuacji... Widzisz, u mnie w rodzinie jest druga suka i od kiedy mamy Gal to jeszcze sie nie polubyły (czyli od 1,5 roku). Podejrzewam, że to chyba nigdy nie nastąpi... Tamta suka zawsze była wychowywana, że jest wysoko w stadzie (tylko mój wujek był wyżej) no i kkiedy pojawił się nowy pies, w dodoatku większy od niej (!) To po rpostu suka zaczęła brkonić swojej pozycji. I tak jest do tej pory - Gala nie ma zapędów dominacyjnych, a mimo to nie może podejść na 4 metry do Tiny (bo tak się owa psina zwie) !!! Więc wszelkie wypady - to bez psa niestety :( Chciałam tylko ostrzec, że może sie nie przyzywczaić, bo do tej pory pewnie była najwspanialszym, ukochanym i wypieszczonym i przede wszystkim JEDYNYM psem! Zastanawiam się, czy iść z Galą jeszcze na strzyżenie w tym roku, czy dopiero na wiosne. Teraz to ma fajne kłaczki... Takie nie za krótkie i nie za długie, ale boję się, że mi zamarznie, bo już się zimno zaczyna robić! Co o tym sądzicie? Ostatnio w Galerii były foty, dużo nie zarosła od tego czasu... Co robić???
malawaszka Posted October 15, 2004 Posted October 15, 2004 haha Justa mam podobny problem z Luną, ale zdecydowałam się że jednak pójdę wprzyszłym tyg do fryza bo do wiosny to mały niedźwiadek będzie :lol:
Justa Posted October 15, 2004 Posted October 15, 2004 Nio to my pewnie też pójdziemy... Sama już nie wiem! Chciałam Gal na trymowanko wziąść, ale wątpię czy rodzice będą chcieli zapłacić 100zł za oskubanie psa :roll: :roll:
Marta-m Posted October 15, 2004 Posted October 15, 2004 to super Martuś, że już uczysz Ediego posłuszeństwa, a przypomnij mi ile opn teraz ma m-cy idziecie przed zimą na strzyżenie? denisek umie siad, waruj, daj łapkę, poproś i ćwiczymy siad w marszu i waruj w marszu acha umie jescze siad zostań i noga:) chyba nie najgorzej:) większość komend z PT ale robi je tylko gdy nie ma w poblizu innych psów tzn juz wiekszosc zrobi przy p[sie ale nie pójdzie przy nodze:( a marto powiedz mi cos wiecej o spuszczaniu Ediego? on ci nie ucieka za zapaszkami suczek lub jak widzi gdzies psa nie podbiega do niego i nie chce sie bawic? troche mnie ni było......wwszystko przez ta szkołe.... Edi ma teraz3 miechy i na strzyżonko nie idzie.... troche za bardzo sie boimy bo ona jednak jest jeszcze malutki i jestesmy przewrażliwieni za moze zachorowac albo coś....Zarośnie mi do marca jak nie wiem .....hehe bede miałą małego niedzwiadka :wink: A jesli chodzi o spuszczanie to narazie nie miałam z nim problemów. Narazie sie jesczze słucha i przychodzi jak go wołam :D rena777Witaj!!!!!!!!!!!!!
madzior_ka Posted October 15, 2004 Posted October 15, 2004 witajcie teraz dopiero nadrobiłam to co pisaliście ob jak już mówiłąm byłam zajęta stronką:) strasznie mi sie podoba ubranko lunki tylko...........gdyby miało nogawki:) Denisek ma jedno takei neiocieplane z ortalionu (z nogawkami) na deszcz a teraz mój tata na podstawie wykroi od Agatki postara się uszyć podobe dla Deniska ocieplane:) (postara=uszyje bo ma do tego dryg:). A co do strzyzenia/trymwoania przed zimą to ja uważam że lepiej wlasnie teraz. Ja jestem umówiona na trymowanie do agatki na przyszły piątek i już nie moge się doczekać, jak Agatka się zgodzi to popstrykam jej poarę fotek podczas pracy:) i gotowemu Deniskowi oczywiście. Justa a moze jednak zgodza się rodzice bo ja obliczyłam to tak, że trymowanie wyszło mi tańsze!!! bo strzyze sie nawet do 4 razy w roku po jakies 40 zł minimum (tak jest u nas) to wychodzi 160 rocznie a jak ja de teraz na trymowanie za ok. 70 zł a trymuje sie dwa razy w roku to wychodzi 140 zł:). MArto a Ediego nie chciałabyś teraz już ostrzyc? przeciez do zimy jescze odrosnie a jak cos to ubranko mu mozna sprawić, albo wiecie co ja polecam dla psiaczków gółych po osrrzyzeniu lub wytrymowaniu? Sweterki wełniane:) wg mnie są super moja mama jest w trakcie robienia Deniskowi takeigo szarego (podobnego do jego kolorki) i jak bedzie zaraz po trymwoaniu do młysa i beda jakies duze wiattry czy zimno bedzie ale nie mokro to taki sweterek jak ulał pasuje:) bez łapek tylko na sam goły grzbiecik. a w zimie jak Denisek bedzie miał chłodno na dole w leowisku to mzoe w nim naet spać:)
Marta-m Posted October 16, 2004 Posted October 16, 2004 JA to bym chciała ale...moi rodzice kategorycznie NIE. i ja ich rozumiem...po ostatnich doswiadczeniach boimy sie wszystkiego i nie chcemy ryzykować....Tak bym chciałą zobaczyc ostrzyżżonego Edka,ale jak jeszcze coś złapie to bede miałą go na sumieniu....wole poczekać...
madzior_ka Posted October 16, 2004 Posted October 16, 2004 no, ale przynajmniej w marcu przezyjesz jeszce większy szok jak zobaczysz Ediego 3 razy mniejszego i chudszego:) denisek jest większy wiec nie powinno mu nic być, ale faktyczie Eduś to jescze szczeniaczek więc może rzeczywiście lepiej poczekać. A u mnie to już sie tak ułożyło ze o datach strzyzenia i trymowania my (z julcią) dezydujemy, rodzice powiedzieli ze keidy chcemy to bedzie ok, bo my sie lepiej na tym znamy i jest fajnie:) od pcozatku mówiłam ze chc psa i sie bede nim zajmowąła i będe za nie go odpowiedzialna i tetaz pozwolili mi onim decydować:) ale w ta tym roku ostrzyglismy Deniska pod koniec marca (pierwsze strzyzenie miał 4 m-ce) bo było ciepło a potem przyszło nagłe ochłodzenie i dostał zapalenia migdałków:( przez około tydzien dostawał witaminke C i miał spuchniętą szyjkę (węzły chłonne) i w chusteczce chodizł:( ale na szczescie juz ok:)
orsini Posted October 16, 2004 Posted October 16, 2004 malawaszka dzieki:))))moje ubranko juz w drodze:)))))))takie jak Twoje, bo mi sie bardzo podoba!!!
malawaszka Posted October 16, 2004 Posted October 16, 2004 :angel: mnie też się strasznie podoba - na jesienne deszczowe spacerki jak znalazł, a Lunka wygląda w nim jak mała królewna :D i jeszcze tan boski kołnierzyk :angel:
madzior_ka Posted October 16, 2004 Posted October 16, 2004 malawaskzo mnie też strasznie podoba się to ubranko a dotego cena jets batrdzo przystępna i super sa te obramowania odblaskowe, be dziesz miała świecącą Lunkę na wieczornych spacerkach:) Denisek ma jedno z samego ortalionu a teraz własnie dzisaj kupilismy czerwony polar i czarny ortalion i tata uszyje mu takie ubranko jak keidys wklejałam do galerii z łapkami ocieplane:) bo w zimie strasznie kulki sniegowe mu się robią na łapkach i wtedy siada i nie chce isć:( taki to królewicz :roll: bo Denis jest bardziej w typie amerykanskim i te puszyste łapy jak są w kulkach ze sniegu to tragedia :evil: a mama jescze robi mu ubranko na drutach taki sweterek bo jak bedzie łysy po teyrmowaniu a nie bedzie jescze mrozów to tamto będzie za ciepłe. A tak apropo to chce sie Was zapytać co cądzicie o pomyśle naszej mod Justy żebym na mojej stronie umieściła dział poświecony sznaucerkom i ich wlascicielom (to juz moja sugestia:) z DGM? jesli jestescie na tak to wstawcie w galerii lub wyslijcie mi na maila : magda.sobus@vp.pl zdjęcia które chcecie bym umieściła i jakiś krótki opis Waszego pieska. MIle widziane również Wasze zdjęcie:)
madzior_ka Posted October 17, 2004 Posted October 17, 2004 wchodze dzisiaj rano z zamarem poicztania czegoś a tu mój post ostatni? co tutaj tak pusto? hej sznuaceromaniacy - nie możemy dopuścić by foirum zaczęło świecić pustkami - wracajcie:D
Olivka Posted October 17, 2004 Posted October 17, 2004 Tak ,tak Madziorka ma rację. Coś się zastało na dogomaniakach. Ludzie gdzie jesteście? Zdecydowania więcej się dzieje na FZ. A GDZIE JEST NASZ MODERATOREK?
Natalia_W Posted October 17, 2004 Posted October 17, 2004 Zgadzam się z Wami!!! To forum nie może przestać istnieć!!! Jeśli ktoś będzie znał wyniki z ringu sznaucerów miniaturowych p&s z Częstochowy to bardzo proszę o info!!!!! :) No a ja teraz wracam do nauki...historia :/ Pozdrowionka:) :P
Justa Posted October 17, 2004 Posted October 17, 2004 A GDZIE JEST NASZ MODERATOREK? Nio widze, że sie za mną stęskniliście 8) A mnie wczoraj nie było, bo pojechałam siobie zakupic glany i trochę się zeszło a później do nocy się uczyłam biologii... (biol chem to zabójstwo!) A co do mojego genialnego pomysłu, to ja zaraz powysyłam zdjęcia, tylko madziorko ILE? Bo w sumie to mogłabyś sama sobie w galerii powybierać, które Ci sie podobają... A co do opisiku, to hmmm... co ja moge powiedzieć o moim psie? Coś wymyslę :D 8) Moi rodzice to chca psa ostrzyc dopiero pod koniec listopada... I nic nie moge im wytłumaczyc, że psu po rpostu zimno będzie, bo juz pewnie śnieg spadnie! Nio a jak im powiedziałam, że jak tak późno strzygą to sie pochoruje to mnie tylko napadli, że przesadzam :evil: Ja nie wiem, pojęcia o psach nie mają a uważają, że najmądrzejsi są! wrrr...
madzior_ka Posted October 17, 2004 Posted October 17, 2004 ojej Justa nie strasz mnie tak tym biol-chemem bo i tak tak pójdę :wink: tylko nie wiem jakei beda tego efekty :roll: a ja jak na sznauceromaniakach pusto zaczełam sobie na innych tpiklach pisac (wszystko o psach itp.) a co do zdjeć to jak tylo pozwalacie to sobie powyberam z galerii które mi będa pasowac, a czy mogę Wasze też poswtawiac jak są? bo będzie coś typu Justa..... (zdjęcie) ...i Gala (zdjęcia) i fajnie będzie jakbym miała też Wasze zdjecia:) Dział już zaczęłam robić jak tylko zdobędę materiały (poszperam w Galerii) to poumeiszczam. i właśnie musimy się jakos trzymać bo szcerze mówiac Forum Zwierzaki mnie już jakoś zniecheciły (i to bardzo!!)n tu jest jakaś taka lepsza atmosfera tylko gdyysmy częściej pisali, ale mam nadzieję, że to sie uda. Na zwierzakach z tego cow iem nie ma moderatorów i na 10 stron przynajmniej 6 sa o rzeczach nie związanch z psami, co już zaczyna mnie denerwować. A ja mam pytanko do Justy i reszty zorientowanych. jak to jest z moderatorami na dogomani? bo np. JUsta jest modem a malawaszka z tego co pamie tam ma więcej postów a nim niejest dlaczego? od czego to zalezy jak nie od ilosci postów?
Justa Posted October 17, 2004 Posted October 17, 2004 madziorko, wysłałam Ci zdjęcia, ale jak chcesz to możesz sobie sama powybierać Gali fotaski ;) Co do tematu moderatorów to... sprawa wygląda inaczej - Mod w danym dziale wcale nie musi mieć największej liczby postów! jak juz mówiłam - zreszta wiecie, że wcześnie sznaucerami opiekowała się żaba14, ale napisała mi któregos pięknego dnia wiadomość, że ona tu prawie nie bywa, a ja jestem na forum juz długo i mam sznaucera i często tutaj piszę, więc poprosiła, żebym ja się tym zajęła skoro i takw szystko czytam. No i sie zgodziłam. Z tego co wiem, ostatnio na sznaucerach mod rzadko się pojawiał i chciano po prostu dodać nowego, ale to nie jest taka łatwa sprawa, bo modów jest i tak dużo i jeżeli nie ma potrzeby nie dodaje sie nowych. A w sumie to... hmmmm... nie opdowiada Wam moje moderowanie? :roll: Justa sie stara ze wszystkich sił, żeby był porządek i żeby wszyscy dobrze się czuli na sznaucerkach... :D 8) A co do FZ to ja tez tam kiedys pisałam (na beaglach), ale zdecydowanie wolę DGM... nie wiem czemu, po prostu tu jest to "coś". Trudno to wyjaśnić, ale kocham nasze forum!
madzior_ka Posted October 17, 2004 Posted October 17, 2004 ja tez o wiele bardziej wole DGM aco do twojego moderatowania to jest super tylko po prostu byłam ciekawa jak to jest:)
Olivka Posted October 17, 2004 Posted October 17, 2004 A GDZIE JEST NASZ MODERATOREK? Nio widze, że sie za mną stęskniliście 8) A mnie wczoraj nie było, bo pojechałam siobie zakupic glany ... No jasne, że się stęskniliśmy. A jakie te glany z czarnymi ,czy czerwonymi sznurówkami?
julcia_so Posted October 17, 2004 Posted October 17, 2004 Witajcie Sznauceromaniacy!! 8) Ale tu pustki - więc wpadłam może troszke rozruszam toważystwo ;) Natalia miłej nauki ja tez dzis wkuwałam historie!! :roll: Justa sliczniuchne zdjęcia Galci i jej przyjaciólki!! :)
malawaszka Posted October 17, 2004 Posted October 17, 2004 witam! wróciłam z wystawy w Cz-wie :D było fajowow, ale mam niewiele fotek sznaucerkowych, bo byłam krótko dosć aczkolwiek mam chyba fotkę czarnej miniaturki Rivendell :wink: później wrzucę :D
Recommended Posts