Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witajcie a ja wrociłam zmeczona po szkole i chyba niedługo pójde na spacer z Denisem i wracam do chemi a potm na angielski wieć cieżkie popołudnie jednym słowem.....:mad:

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Elitesse napisał(a):
w sobote mam 3 kolokwia zaliczeniowe :placz:

HA HA a ja mam 4 w tym jedno posk*********e ;) ciężkie.

Posted

florance napisał(a):
jak byś się chciała jakiegoś pozbyc, to wiesz... ;-) :D

a mam pytanie... białe mozna mieszać z innymi? co by wtedy wyszło? :roll:

:cool3: :lol:
Można, byleby nie z pieprzakami, bo wtedy wychodzi scheissschnauzer ;) :lol: (tłumaczono mi, że to dlatego, że te dwa kolory są najdalej od siebie)

Posted

jostra napisał(a):
:cool3: :lol:
Można, byleby nie z pieprzakami, bo wtedy wychodzi scheissschnauzer ;) :lol: (tłumaczono mi, że to dlatego, że te dwa kolory są najdalej od siebie)

Jostra a znasz mozetakie miesszane krycia w Polsce ??

Posted

[quote name='madzior_ka']nawet mnie nie strasz Justyś:crazyeye: bo ja miałam cichą - taką cichutką nadzieje, że może wlaśnie organiczna do której juz w przyszłym tygodniu przechodzimy będzie nieco łatwiejsza:))) no nic... pożyjemy zobaczymy, a narazie padam z sił bo zrobiłam z 'naszego kochanego zbioru zadań' wszystkie zadania z stężeń procentowych, molowych i rozpuszczalności a najutro zostawiłam mieszanie roztworów, hybdraty i coś tam jeszcze... mi narazie z chemi wychodzi 4 ale nie chciałabym tego zawalić dlatego mam nadzieje ze 'jakos' to w piątek napisze

hahaha może jesteś taka zdolniacha, że dla Ciebie będzie łatwiejsza:razz: Dla mnie to była i jest masakra. Ale dużo zalezy od nauczyciela.

A wiecie, że rok szkolny mamy skrócony o TYDZIEŃ?! Wspaniały Marcinkiewicz :)

Co do szczeniaków - bosz co to?!

Posted

Hej!!
Trochę mnie nie było w necie ale nadrabiam :lol:
Natalio W a jakże, byłam w Sylwestra na Rynku :eviltong:
Elitesse jakie siostry ja nic nie wiem szybko mi tu mów co to za szkraby i skąd?:eviltong:

Aaaaa i kupiłam książkę Charytonik , Agnieszka jak co to jeszcze jedna została w Tesco na Długiej w zoologicznym !!!!! :multi:

Posted

Jak zwykle jestem do tylu :lol:
Orsini Wszystkiego Najlepszego :multi:

W ramach pokuty ide ogladac nasz serial zeby w razie czego moc go jutro co poniektorym opowiedziec :p .
A zauwazyliscie jak super zbudowane sa te laciate szczeniaki.Ja kiedys czytalam ,ze w niektorych rasach ,bodajze u pudli ale nie jestem pewna robilo sie mieszanie kolorow , bo to bardzo pomagalo wlasnie w uzyskaniu lepszej budowy.Ale nie jestem pewna czy to pudle.
W kazdym razie oddzielanie barw w rasach jest sztucznym zabiegiem ,bo jednak nie kolor czyni psa tylko wbudowa ciala ,typ owlosienia itd.Moim zdanie skupianie sie na barwie szaty moze dawac gdzie indziej problemy.
Zobaczcie na koty perskie ,jak trudno wychodowac prawiodlowo zbudowanego czarnego persa.
O serial leeeeeece !!!

Posted

hahaha może jesteś taka zdolniacha, że dla Ciebie będzie łatwiejsza:razz: Dla mnie to była i jest masakra. Ale dużo zalezy od nauczyciela.

**ja jestem w najpesymistyczniejszym nastroju jaki moze byc... bo połowy z tych zadań w ogóle nie wiem jak zrobić i to jest najśmieszniejsze....:/ ale mamy taki plan b:)) i dajemy jej jutro Ferrero Rocher z prośbą żeby przełożyła na wtorek, - trzymajcie kciuki zeby sie udało!!

A wiecie, że rok szkolny mamy skrócony o TYDZIEŃ?! Wspaniały Marcinkiewicz :smile:

a nawet o dwa!! bo miał być to wujadkoto dłuzszy rok szklny do 30 czerwca a Marcinkiewicz skrócił go do 15!! ale super

Posted

Angelka napisał(a):
Elitesse jakie siostry ja nic nie wiem szybko mi tu mów co to za szkraby i skąd?:eviltong:

Aaaaa i kupiłam książkę Charytonik , Agnieszka jak co to jeszcze jedna została w Tesco na Długiej w zoologicznym !!!!! :multi:

oj to musze sie pospieszyc ! a ile kosztuje ?

Gagatkom sie niedawno urodzilo 5 dziewczynek :) po Simonie - tez super psisko !

Posted

Justa napisał(a):
Mnie się te szczeniaki jakieś zmutowane wydają...:roll:

a mi sie takie laciaki bardzo podobaja !! :loveu: w stanach maja ich bardzo duzo ni i ceny tez maja bajeczne :roll:

Posted

[quote name='jostra']A takie cuda wychodzą ze skojarzenia pieprzaka z czarnym z białymi znaczeniami: :roll:

to ostatnie to chyba z mieszania foxteriera z czymkolwiek!!!
Jostra KTO Ci takich bzdur naopowiadal???????????
to sa PARTIE czyli nie wiem jak przetlumaczyc na polski-no krowki laciatki. ale za chiny ludowe NIE wyjda ze skrzyzowania 2 normalnych kolorow nawet ze znaczeniami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!wyjda albo po rodzicach PARTIE albo po rodzicachniosacych taki gen!!!!!!a nie ze skrzyzujesz 2 rozne kolory i wychodza PARTIE!!!!!!
Litosci!!!!!

Posted

Elitesse napisał(a):
a jestes chetny ?
na pewno byly skojarzenia pieprzak - bialy w Kamracie

nie tylko. Jesli pieprzak byl homozygota, to wyjdzie caly miot pieprzakow. Owszem bialy rozjasni ten kolor i wyjda jasniejsze pieprzaki, wiec jesli jedno z rodzicow juz bylo jasnym pieprzakiem to wyjda...SILVER:)))tak w USA to nazywaja srebrne poprostu:)))Jesli chodzi o Stany- tam biale nie sa uznawane jesli chodzi o wystawy itd. wiec przez hodowcow i one nie sa mieszane z normalnymi kolorami, bo to grzech. Mowie o takich hodowcach z SHOWS, natomiast inni hoduja te biale i nawet maja rodowody, PARTIE tez maja rodowody!!!
Jesli chodzi o mieszanie kolorow z bialymi-ja jestem jak najbardziej ZA! i owszem bialy ma to do siebie , ze moze zepsuc inne kolory patrz silver, ale...zna ktos inny sposob na poprawe bialych sznaucerow????Tak Heaven jest wlasnie po pieprzaku to chyba jednoznacznie pokazuje co daje mieszanie kolorow prawda????bo dla mnie to jest najlepszy bialy sznaucer w Europie:diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti:

Posted

Tak Heaven jest piękna, widziałam na własne oczy. Ten pies byłby piękni i biały i P&S i czarny. A o to chyba chodzi.
Czyli Orsini ten pieprzak tata musiał być heterozygotą i niósł gen P&s i biały tak?

Posted

Olivko tak:))tata Heaven jest pieprzakiem teraz to ja nie pamietam, ale chyba od bialej suki:)))wiec niesie bialy gen.
A łaciate krowy to zupełnie inna historia i w zyciu nie wyjda z normalnych kolorow chocby mialy same latki. U czarnych laty widac, ale kupa pieprzakow i cz-sr tez ma laty tylko, ze one tam i tak maja biale wlosy wiec nie widac tego. W USA tym bardziej bo u nich duzo wieksze laty u czarnych sa dozwolone. a tam normalne jest mieszanie i jakos z normalnych kolorow ze znaczeniami nie wychodza łaciate:)))):diabloti: :diabloti: :diabloti:
Dlatego ciekawa jestem kto Jostrze nagadal takich bzdur, ze partie wychodza po 2 normalnych kolorach. Chyba ze zapomnial dodac, ze ten pieprzak i czarny ze znaczeniami maja choc 1ego rodzica łaciatego i niosa ten gen. Cos na zasadzie ze po 2 pieprzakach niosacych cz-sr gen wychodzi cz-sr potomstwo.

Posted

Jostrze na pewno o to właśnie chodziło.
Że krówki wychodzą po rodzicach pieprzaku i czarnym którzy są heterozygotami.
Tylko taki hodowca, który decyduje się na hodowlę krówek musi w takim razie zrobić psom badanie genetyczne określające układ genów w chromosomie. Bo inaczej to loteria. No chyba ,że zna dokładnie cechy psów w rodowodzie.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...