Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Elitesse napisał(a):
czy komus juz wpadla w lapki ta nowa ksiazka o sznaucerach ?

Kupiłam w ostatnim tygodniu dwie:
1.Sznaucery - Elżbieta Charytoniuk , wyd. Mako
2.Sznaucer- Galaktyka , seria pies na medal
Więc którą masz na myśli?:roll:

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

[quote name='Elitesse']dorotak nie widze atosowej fotki :(
Hmmmm, przełożyłam ją teraz na swój serwer. Widać?

A jeśli chodzi o książkę, to dostałam egzemplarz "autorski" od Uli Charytonik (nie Elżbiety, jak błędnie wydrukowano na okładce ;)). Są tam zdjęcia Atosa (które zresztą - chyba wszystkie - widzieliście już na Dogomanii) ;) Książka bardzo popularna - mniej dla wystawcy czy hodowcy (nie ma tam wnikliwej analizy wzorca - są tylko skróty wzorców przy których zresztą zapomniano o olbrzymie:oops:) bardziej dla zwykłego posiadacza sznaucera. Wyjątkiem jest bardzo ciekawy rozdział o genetyce umaszczenia, który polecam.

Posted

[quote name='dorotak']Hej, witamy wszystkich w Nowym Roku :BIG:

My Sylwestra i Nowy Rok spędziliśmy na zawodach agility, które odbywały się w Ciechocinku w końskiej ujeżdżalni. :lol:

To Atos w swojej "kreacji" sylwestrowej :evil_lol: - już się rwie do biegu :lol:

:loveu: :lol: :crazyeye: :multi: :klacz: :happy1: :cool2: :thumbs: :iloveyou: :BIG: :laola:

Posted

PUENTA imszar masz rację powinno być Charytonik:oops:
Książkę mam od 2 dni, ale jest lepsza od Sznaucer- Galaktyka , seria pies na medal która jest bardzo ogólnikowo napisana, napewno może się przydać tym którzy chcą poznać rasę.:lol:

Posted

Jośka napisał(a):
Kupiłam w ostatnim tygodniu dwie:
1.Sznaucery - Elżbieta Charytoniuk , wyd. Mako
2.Sznaucer- Galaktyka , seria pies na medal
Więc którą masz na myśli?:roll:

oo to sa az dwie :crazyeye: :crazyeye: ??
szczerze mowiac myslalam ze oprocz p.Szczerbickiej nikt sie za ksiazke nie zabral
a chodzilo mi o taka z zolta okladka - to chyba pies na medal bedzie

Posted

Hej!
Ja mam książkę Krassowskiej i tą nowa z serii pies na medal ale jest taka sobie , jak zwykle średniaki poszkodowane nawet , walneli taką pomyłkę że hej w opisach rasy dane o średniaku sa pod miniaturą masakra :roll:

Ja poluje na tą Charytonik i nie mogę jej znaleźć w żadnej księgarni a Wrocek taaki wielki :lol:
W dodatku dowiaduję się , że jest tam Atos , aa apropo super jest to jego wdzianko sylwestrowe Dorotak :loveu::loveu:

Posted

Angelka napisał(a):
Hej!
Ja mam tą nowa z serii pies na medal ale jest taka sobie , jak zwykle średniaki poszkodowane nawet , walneli taką pomyłkę że hej w opisach rasy dane o średniaku sa pod miniaturą masakra :roll:

Ja poluje na tą Charytonik i nie mogę jej znaleźć w żadnej księgarni a Wrocek taaki wielki :lol:

czyli dobrze ze sie nie nie zainteresowalam i nie dwalam tam reklamy :multi:
a na charytonik tez zapoluje - choc jeszcze jej nigdzie nie widzialam, znalazlam teraz tylko informacje na 4 lapach

Posted

witajcie... a ja przed momentem dowiedziałam się że w sobotę mam prowadzić zbiórkę harcerską jako ostatnie zadanie klursu zastępowych.... i właśnie intensywnie myślę nad jej planem.. mam nadzieję żebedziecie trzymaćź kciuki bo to mój debiut.... i wymyśliłam ze tematem będzie terenoznawstwo: znaki patrolowe, wyznaczanie kierunkót, wzymuty orientowanie mapy - sądzicie że może być ciekawy ten temat?

a co do książek ja też mam tylko tą najstarszą Szczerbickiej i Krassowskiej a na tą Uli Charytonik poluje i upolować jej nie mogę... mam nadzieję, że w końcu ją dopadne:)

Posted

a i zapomniałabym Dorotak wielkie gratulacje dla Ciebie i Atoska za kolejne udane zawody oby tak dalej - bo nowy roczek zaczęliście w takim razie rewelacyjnie:)) coraz bardziejh zaczynam żałować że nie mamy gdzie trenowqać... ale tego lata już sobie obiecuje skombinowac więcej przeszkód i intensywniej ćwiczyć na wsi u babci na dużej działce:)

Posted

Cześć dziewczynki !!

Widac, że mi teaz przyjdzie pisać po połnocy ... nie mam w dzień dostepu do netu :( Ale jakos to bede musiała przeżyć ;)
Za to mam tysiace nowych przeżyć :)

Super wugladał twój psiak Dorotak w sylwestrowej kreacji :)

A u nas juz jeden pokój w salonie pomalowany, a reszta sie kończy tynkować ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...