Jośka Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Elitesse napisał(a):czy komus juz wpadla w lapki ta nowa ksiazka o sznaucerach ? Kupiłam w ostatnim tygodniu dwie: 1.Sznaucery - Elżbieta Charytoniuk , wyd. Mako 2.Sznaucer- Galaktyka , seria pies na medal Więc którą masz na myśli?:roll:
PUENTA imszar Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Elitesse napisał(a):czy komus juz wpadla w lapki ta nowa ksiazka o sznaucerach ? a kto jest autorem? Charytonik..jeżeli tak to mam :D
PUENTA imszar Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Jośka Charytonik a nie Charytoniuk ja kiedys tez tak myslalam :P
dorotak Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 [quote name='Elitesse']dorotak nie widze atosowej fotki :( Hmmmm, przełożyłam ją teraz na swój serwer. Widać? A jeśli chodzi o książkę, to dostałam egzemplarz "autorski" od Uli Charytonik (nie Elżbiety, jak błędnie wydrukowano na okładce ;)). Są tam zdjęcia Atosa (które zresztą - chyba wszystkie - widzieliście już na Dogomanii) ;) Książka bardzo popularna - mniej dla wystawcy czy hodowcy (nie ma tam wnikliwej analizy wzorca - są tylko skróty wzorców przy których zresztą zapomniano o olbrzymie:oops:) bardziej dla zwykłego posiadacza sznaucera. Wyjątkiem jest bardzo ciekawy rozdział o genetyce umaszczenia, który polecam.
Natalia_W Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 [quote name='dorotak']Hej, witamy wszystkich w Nowym Roku :BIG: My Sylwestra i Nowy Rok spędziliśmy na zawodach agility, które odbywały się w Ciechocinku w końskiej ujeżdżalni. :lol: To Atos w swojej "kreacji" sylwestrowej :evil_lol: - już się rwie do biegu :lol: :loveu: :lol: :crazyeye: :multi: :klacz: :happy1: :cool2: :thumbs: :iloveyou: :BIG: :laola:
PUENTA imszar Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Natalka jak kiedzys znajdziesz czas to napisz bo mi ze stronka pomozesz :p
PUENTA imszar Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 bo chodzi o to, ze jagbym kiedys chciala hodowle zalozyc to mi brak serwera i juz teraz mi go brakuje :-(
Olivka Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Natalia! Nic mi nie doczodzi na pocztę. CZy ja coś źle robię?
Natalia_W Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 przeslij fotki na moj numer normalnie mms.. a ja wsadze :)
PUENTA imszar Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 ooo Natalka odrazu mam twój numer :]Mogę sobie ściągnąć :diabloti:
Jośka Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 PUENTA imszar masz rację powinno być Charytonik:oops: Książkę mam od 2 dni, ale jest lepsza od Sznaucer- Galaktyka , seria pies na medal która jest bardzo ogólnikowo napisana, napewno może się przydać tym którzy chcą poznać rasę.:lol:
Natalia_W Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 PUENTA imszar napisał(a):ooo Natalka odrazu mam twój numer :]Mogę sobie ściągnąć :diabloti: mozesz mozesz;)
Elitesse Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Jośka napisał(a):Kupiłam w ostatnim tygodniu dwie: 1.Sznaucery - Elżbieta Charytoniuk , wyd. Mako 2.Sznaucer- Galaktyka , seria pies na medal Więc którą masz na myśli?:roll: oo to sa az dwie :crazyeye: :crazyeye: ?? szczerze mowiac myslalam ze oprocz p.Szczerbickiej nikt sie za ksiazke nie zabral a chodzilo mi o taka z zolta okladka - to chyba pies na medal bedzie
PUENTA imszar Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 ale ta szczerbickiej i krassowskiej jest stara :P ja ją mam odlutego i na jej podstawie uczyłyłwam się o schnauzerach :P
Angelka Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Hej! Ja mam książkę Krassowskiej i tą nowa z serii pies na medal ale jest taka sobie , jak zwykle średniaki poszkodowane nawet , walneli taką pomyłkę że hej w opisach rasy dane o średniaku sa pod miniaturą masakra :roll: Ja poluje na tą Charytonik i nie mogę jej znaleźć w żadnej księgarni a Wrocek taaki wielki :lol: W dodatku dowiaduję się , że jest tam Atos , aa apropo super jest to jego wdzianko sylwestrowe Dorotak :loveu::loveu:
Natalia_W Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Angelka bylas moze na Sylwku na rynku we Wroclawiu??
PUENTA imszar Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Jutro wstaję jak dla mnie wcześnie więc musze iść papa.. :*:loveu:
Elitesse Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Angelka napisał(a):Hej! Ja mam tą nowa z serii pies na medal ale jest taka sobie , jak zwykle średniaki poszkodowane nawet , walneli taką pomyłkę że hej w opisach rasy dane o średniaku sa pod miniaturą masakra :roll: Ja poluje na tą Charytonik i nie mogę jej znaleźć w żadnej księgarni a Wrocek taaki wielki :lol: czyli dobrze ze sie nie nie zainteresowalam i nie dwalam tam reklamy :multi: a na charytonik tez zapoluje - choc jeszcze jej nigdzie nie widzialam, znalazlam teraz tylko informacje na 4 lapach
Elitesse Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Natalia_W napisał(a):Angelka bylas moze na Sylwku na rynku we Wroclawiu?? moi rodzice byli :eviltong:
dorotak Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Angelka napisał(a):aa apropo super jest to jego wdzianko sylwestrowe Dorotak :loveu::loveu: Dzięki :lol:
madzior_ka Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 witajcie... a ja przed momentem dowiedziałam się że w sobotę mam prowadzić zbiórkę harcerską jako ostatnie zadanie klursu zastępowych.... i właśnie intensywnie myślę nad jej planem.. mam nadzieję żebedziecie trzymaćź kciuki bo to mój debiut.... i wymyśliłam ze tematem będzie terenoznawstwo: znaki patrolowe, wyznaczanie kierunkót, wzymuty orientowanie mapy - sądzicie że może być ciekawy ten temat? a co do książek ja też mam tylko tą najstarszą Szczerbickiej i Krassowskiej a na tą Uli Charytonik poluje i upolować jej nie mogę... mam nadzieję, że w końcu ją dopadne:)
madzior_ka Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 a i zapomniałabym Dorotak wielkie gratulacje dla Ciebie i Atoska za kolejne udane zawody oby tak dalej - bo nowy roczek zaczęliście w takim razie rewelacyjnie:)) coraz bardziejh zaczynam żałować że nie mamy gdzie trenowqać... ale tego lata już sobie obiecuje skombinowac więcej przeszkód i intensywniej ćwiczyć na wsi u babci na dużej działce:)
Agatka Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Cześć dziewczynki !! Widac, że mi teaz przyjdzie pisać po połnocy ... nie mam w dzień dostepu do netu :( Ale jakos to bede musiała przeżyć ;) Za to mam tysiace nowych przeżyć :) Super wugladał twój psiak Dorotak w sylwestrowej kreacji :) A u nas juz jeden pokój w salonie pomalowany, a reszta sie kończy tynkować ;)
Recommended Posts