Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ka-Vabga ja też cię straaaaaaaaaasznie prosze o zdjęcia gołego sznaucia bo Denisek za 2 tygodnie idzie do agatki do Karuska na rwanie do łysa i nie wyobrazam sobie jak bedzie wyglądało moje malenstwo. jakbys mogła jakies fotki popstrykac (najlepiej z bliska zeby było widac grzbiecik) tobędę niezmiernie wdzieczna - z góry dzieki!

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

A Eid był dzisiaj na ostatnim szczepieniu :D I my spytalismy sie odnośnie strzyżenia ,a on nam powiedizłą że sznaucerki mozna nawet w 3 miesiącu strzyc,a nawet powinno się żeby przyzwyczajały sie do maszynki....Jak myślicie ostrzyc go czy nie???????

malawaszko bardzo sie ciesze ze MARS znalazł domek!!!!!!! Naprawde cały czas o nim tez myslałam kiedy tylko wchodziłam na gg........... :wink: Naszczęście znalazł godne miejsce!!!!!!!!!!!!!

malawaszka- oczekuje oczywiście zdjęc po trymowanku 8)

Posted
malawaszka- oczekuje oczywiście zdjęc po trymowanku 8)

hihih chyba chciałaś napisać Ka-Vanga :wink:

super Ka-Vanga, że wrzucisz fotki :angel: strasznie jestem ciekawa jak to wygląda, no anie powiem już jak jestem ciekawa jak się to robi - mnie by chyba Luna zjadła jakbym ją chciała tak oskubać :oops: :lol:

Posted

malawaskzo co do Deniska to ja go raz zaczełam sama trymwoac ale nie miałam cierpliwości (po 2 godzinach pałam:D) i zrezygnowałam bo nie wiedziałam dokąd powinnam trymqwoac ale i tak wytrymowąłam do dlugosci włosa ok. 0,5 cm:) Denisek był na smyczy i w łańcuszku przywiązany do takeigo haczyka w śaicnie i wtedy jest grzeczny (oczywiście na stole-inaczej nie da sobie) i od czasu do czas dostawał kawałek marcghewki zeby się czymś zajął:)

Ka-Vanga a czy sznaucer po trymwoaniu do łysa długo wygląda jak sznuacer po przejściach? kiedy zaczynają wychodzić pierwsze włoski?

Posted

Mam problem :(

JAk wiecie Edi zostaje codziennie sma w domu....nie trwa to bardzo długo (co najwyżej 3 godziny,ale też rzadko) i on poprostu wtedy tskni. I jak wracamy to czywiście dostaje wariacji i jakiegoś obłedu bo skacze popiskuje i wogóle sam nie kontroluje swoje go zachowania,ale co najwazniejsze POSikujE!!!!!!!!!! Nie wiem co mam rbic!!!! Nie iwm dlaczego posikuje...Wiem że ze szczęścia,ale jak moge temu zapobiec???? POMÓŻCIE!!!!!!!!!

Posted

Martuś - to z radości i z tego wyrośnie :P no i pamiętaj, żeby nie cieszyć się razem z pieskiem jak przychodzicie - tylko go ignorować i dopiero jak się uspokoi to zawołać i się pobawić :P

Posted

Figa jak była mała to też się cieszyła i posikiwała 8)

I tak fajnie teraz nieraz popiskuje jakby sie skarżyła że sama w domu musiała siedzieć :lol:

Posted

hhaa Luna nigdy nie sikała ze szczęścia, ale za to tyyyle opowiada, że coś okropnego - przez 5 min conajmniej lata za mną i opowiada co tu się działo w domu jak mnie nie bylo :lol:

Posted

Witam szanownych sznauceromaniaków :D

madziorko, co do Twojego pytania w GALERII (w której nie napisze tego posta, bo tam maja być foty) o ubranko dla Dena, to mnie to pierwsze się nie bardzo podoba... Co do drugiego, to w sumie według mnie mogłoby być, ale... no właśnie jest jedno ALE... Ja nigdy nie uważałam, że takie ubranko jest potrzebne dla sznaucera. Pies ma podszerstek, włos okrywowy i mnóstwo energii!!! I wegług mnie takie ubrano jest naprawdę zbędne! Co innego takie yorki czy inne maleństwa, którym w zime może być rzeczywiście zimno, ale zawsze uważałam, że sznaucer to sznaucer i on sobie poradzi! Ostatniej zimy Gala miałam niecałe pół roku i nie nosiła ubranka, więc i teraz nie mam zamaru jej kupować. Ale w sumie, to jest Twoja decyzja i i tak zrobisz co zechcesz niezlaeżnie od tego co powiem ;) Jednak pytałaś o nasze zdanie, więc je wyrażam.

Sledziu, witam serdecznie jako moderatorek tego wspaniałego forum. Odiwedziaj nas, pisz o swoim sznauci, zadawaj pytania i po rpostu wpadaj ;) Mam nadzieje, że Ci się tutaj spodoba :)

malawasiu, czytałam, że MARSIK ma dom! NA pewno baaardzio się z tego cieszysz, mimo, że nie udało się go anleźć u Ciebie :) Ja także się cieszę, bo każdy piesek zasługuje na domek!

Tak siobie patrzę na te Wasze sznaucie i widze, że sa tak siuper owłosione na łapach! A zaczęło mi się to naprawdę podobać!!! Bo Gal to nawet jak ja porządnie uczeszę zaraz i tak ma przyklapnięte kłaczki na łapach. Chyba nawet jak jej urosną na 10cm to nie będa takie siuper puszyste i łapy nie będą się wydawac takie DUZIE :/ Ale trudno i tak ją kocham, bo jest stworzonkiem na które czekałam od kiedy nauczyłam się mówić "pies" :D 8)

Posted
Martuś - to z radości i z tego wyrośnie :P no i pamiętaj, żeby nie cieszyć się razem z pieskiem jak przychodzicie - tylko go ignorować i dopiero jak się uspokoi to zawołać i się pobawić :P

DLACZEGO??????????? :o

Posted

Martuś d;latego, że to ty jesteś "przywódca stada" i ty decydujes zkeidy się z nim witasz a nie on. Przychodzisz do domu np. rozbierasz się i po jakiejś chwili gdy uznasz ze już pora witasz się z Edim. chodzi o to by od najmłodszego uczyc go hierarchii która ma panowac w waszym domowym stadzie.

Justa mnie tez to pierwsze przestaje się podobać. A co do tego, że sznaucio ma energię i podszerstek to się zgadzam, ale z okrywowym to nie bo Dneisek będzie wytrymwoany do łysa wiec zanim odrosnie mu okrywowy moze się oziębić a nawet jak już mu be dzie odrastał to napierw będzie przecież krótki a goły sznaucerek na mrozie to mi się nie widzi, a w tamtym roku ostrzyglismy Deniska w marcu i jescze takei przymrozki i ochlodzenia ptrzyszły i nabawił się powiększonych migdałków :( a ubranko beede miała podobne do tego drugiego bo uszyje mi je mój tata z pomoca babci mam nadziej4, ze uda mi sie zdobyc materiał i ubranko bedzie OK:)

Posted

a ja mam dla Lunki ubranko na zimę ale zakładam jej jak jest naprawdę duży mróz, bo widzę po niej, że jest jej zimno - to zależy od pieska - tak jak ludzie - jeden zmarźluch innemu zawsze jest ciepło (tak jak ja - zmarźluch i mój TZ - jemu zawsze ciepło :wink: ) - ale mam polarek bez nogawek, a podoba mi się to drugie ubranko ze zdjęcia Madziorki :P

Posted

to ubranko to ubranko Tigry (Quindy hajan) ale pieski Agatki mają takei same (granatowe) moja babcia włąsnie na wzór tego zdjęcia będzie "konstuowała" Denisowe a tata potem zszyje i dokonczy...mam nadzieje, że bedzie podobne do pierwowzoru...Dneisek to też zmarzluch a jescze jak pozbawimy go siersic to dopiero...ja tez jestem zmarzluch więc ot pewnie rodzinne:D

Posted

Madziorka - zajrzyj TU i obserwuj temat - Iza Szumielewicz ma do sprzedania kanadyjskie ubranka dla psów - pieniądze będą przeznaczone na schronisko dla zwierząt - może warto :D jeszcze nie ma zdjęć, ale miejmy nadzieję, że nidługo będą - ja byłabym bardzo zainteresowana :angel:

Posted

hmm...chyba sie przyłacze do tej rozmowy o ubrankach:) Moje Sznaucerki mają ubranka na zime...i nie tylko...ubranka sprawdzaja sie rówież podczas deszczu! Ja swoje kupiłam u Kasi B. od Piwowarów:) ortalionik z polarkiem- heh rewelacja:) Tylko szkoda, że w Polsce nie jest to jeszcze tak popularne...czasami jak z nimi wychodze to ludzie patrza na mnie jak na nienormalną...no cóż...inteligencja...;) Madzior_ka czy wy Deniska wyskubiecie do łysego?? Ja planuje mojego starszego psiaka właśnie tak wyskubać! mamy problemy z jego sierścią- i przez to nie jeździmy z nim na wystawy...ale nasze maleństwo już w szczeniakach zdobywa tytuły;) proszę o opinie co do skubania do łysego!:) Pozdrowienia!!!!! :D

Posted

Orsini! Przekaz serdeczne gratulacje Marcinowi, a w zasadzie Waniowi;) za osiągnięcia w Legionowie:)!!!!!!Pozdrowienia od brata(Dar Walentego) Do zobaczenia na wystawach! będziecie w Poznaniu??

Posted

Agatka: nie, jeszcze nie ma...

ale fajnie,ze juz praca nie jest az taka wazna:)))i ze z nami jestes:))))))))))))))))a masz jakies nowe fotki swoich dzieciakow malutkich?

Natalia: Ok, nie ma sprawy:))))caluskow przekazywac jednakze nie bede:)))))a Tobie gratulujemy Wroclawia!!!Natalia-bo bylas, jak wygladaja te szczeniaki z Asketili?bo ja mam od nich shelciaka, i szelki to fajne maja, ale sie zastanawiam czy te sznaucerki to tez beda podobny poziom trzymaly co szelki

Posted

ekh, ekh ... wiesz to nasza psia rodzinka, ale niestety z przykroscia musze stwierdzic ze wiele im brakuje do ideału .....

Zreszta duzo by mówic .....

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...