Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no właśnie i tak sobie to wyobrażałam ze sa jakies grupy wg zaawansowania i wzrostu i sie jakoś w miare nauki przzechodzi do bardziej zaawansowanych itd, jest motywacja:) ale mi sie wydaje ze moze dlatego tak tam jest bo to z tego co wim dość nowy klub i moze nie mają jeszcze zbyt wielu osób (? nie wiem al tak soie przypuszczam) lecz podobno pirwszy trening jest za darmo i mozna sobie zobacyzc jak to wygląda więc jakbym się już decydowała to najpierw się zobacyz (klub o którym mówie to www.agility.krakow.pl) ale z tego co wiem to sa w krakowie dwa kluby i czekam narazie na odp. z Alteri jak to u nich wyglada:) wtedy zaczne sie zastanawiać a w przyszłości to moze na jakimś obozie się spotkamy? bo teraz taksobie czytam relacje z Radkowa i to super sprawa:) a jak sie juz wciagniemy to zaplanujemy tak czas by na jaki obóz pojechać wiec jakbscie wiedziały o jakichś imprezach tego typu to dawać znac:)Puenta a gdzie zamierzasz i kiedy zadebiutowac w obedience? bo my niby (si okaże w praniu) jesteśmy gotrowi ale nie za bardzo mam teraz gdzie... wrocław jest jakoś na pocztku sierpnia ale ot odpada mimo ze jedzie sie dos przyjemnie bo bede wtedy na wakacjach....;/ nie wiecie czy koncem sierpnia lub we wrzesniu cos bedzie w okolicach południowej POlski?a co doojazdów to rzeczywście z Trzebini do Krakowa nie jest żle bo mozna jechać autostradą (to do Krakowa bez przejezdzania przez centrum i w 30 min sie dojedzie) ale zwykłą drogą też nie jest źle:) czasem wicej czasu zajmuje djazd na drugi koniec Krakowa niż dojazd z Trzebini:) narazie nic nie chce zapeszyć bo nic z tym naszym agility narazie nie wiadomo:) jak cos bede wiedziec to napisze:)

• Replies 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• orsini

6588

• Ka-Vanga

2744

• Elitesse

2487

• jostra

2374

Posted

Jeżeli chodzi o obedience to może w Warszawie na krajówce (wtedy tez wystawiam Sonię)
A agility to jedziemy na początku wrzesnia na seminarium w Bydgoszczy.
Niestety teraz po trzech tygodniach przerwy Sonia trochę gorzej ćwiczy a ponieważ na zajęciach robimy rzeczy na poziomie A1 to wogóle ciężko. Dlatego muszę teraz popracować nad prędkością i chęcią do pracy

Posted

to bed mocno trzymac kciuki:) trzebe pokazywac sznaucerki w psich sportach:)a w jakim ty klubie cwiczysz agility? co to za seminarium? a i czuje ze sie musze doksztalcic jesli chodzi o agility znacie jakies fajne strony gdzie sa dokladnie wyjasnione te poziomy... co jst na którym itd?

Posted

miniony weekend spedzilismy na Wegrzech w Szombathely i w Austrii w Oberwarcie
Tess dwa razy byla druga za sliczna wloska Interchampionka i zdobyla 2 x r.CAC
ale mile zaskoczyl nas Waciu
wygral obie wystawy zdobywajac 2 x CAC, 2 x CACIB i Zwyciestwo Austro - Wegier 2006 :laola:
zaczal tym samym dwa Championaty i zrobil pol Interchampionatu :multi: :multi:

Wacio na Wegrzech

i w Austrii

Posted

[quote name='madzior_ka']to bed mocno trzymac kciuki:) trzebe pokazywac sznaucerki w psich sportach:)a w jakim ty klubie cwiczysz agility? co to za seminarium? a i czuje ze sie musze doksztalcic jesli chodzi o agility znacie jakies fajne strony gdzie sa dokladnie wyjasnione te poziomy... co jst na którym itd?
TAK! Sznaucie trzeba pokazywać.
Ja ćwiczę w Baritusie agility i obedience a także jeszcze troszke frisbee :evil_lol: www.baritus.pl
Seminarium 1-3 września w Bydgoszczy dla psów które znają wszystkie przeszkody i umieją sekwencje i proste tory. Więcej w dziale agility.
Jeżeli chodzi Ci o dokształcenie z tymi poziomami to tak:
A1 jest pierwszą klasą oficjalną do której może pójść każdy pies, którego właściciel jest członkiem ZK. Nie trzeba przed chodzić do klasy 0 mozna odrazu pójść do jedynek, ale 1 są trudniejsze niż 0 ;)
A2 trzeba skończyć jedynke, ale nie wiem co trzeba zrobić dokładniej :P. Moim zdaniem jest trudna
A3 klasa mistrzowska trzeba skończyć dwójkę (ale nie wiem co dokładnie zrobić). Jest cholernie trudna.
Przykładowe tory:
A1 http://www.agility.strefa.pl/obrazki/bank/10.11.01A1.gif
A2 http://www.agility.strefa.pl/obrazki/bank/A218-10-03.gif
A3 http://www.agility.strefa.pl/obrazki/bank/A319-10-03.gif
Więcej różnych torków na www.agility.strefa.pl

Posted

Gratulacje Agnieszka !

Ja niestety nie znam tej sedziny o ktora pyta fidekangela ,moze w dziale "wystawy " cos wiecej Ci powiedza .

Posted

gratulacje Aga!! super psiaki!dzieki Puenta za linki (zaraz obejrze) i info:) dzis z Deniskiem rano sobie skoczyliśmy dwa razy taką mini kombinacje ze zmianą stron przeze mnie i fajnie wychodziło:) były dwie przeszkódki po jednej trzeba zakręcić na drugą w lewo więc wtedy zmieniłam stronę za psem potem Denis skoczyłta drugą i ja również zmienilam za nim stronę:) może nagram jak wieczorem ni bedzie juz takich upałów:)to zobaczycie jak Denis skacze jak jest nakrecony na piłęczkę i nie ma upału (bo ten filmik z wczoraj to był w duzym upale i po meczacym dniu)

Posted

madzior_ka napisał(a):
gratulacje Aga!! super psiaki!dzieki Puenta za linki (zaraz obejrze) i info:) dzis z Deniskiem rano sobie skoczyliśmy dwa razy taką mini kombinacje ze zmianą stron przeze mnie i fajnie wychodziło:) były dwie przeszkódki po jednej trzeba zakręcić na drugą w lewo więc wtedy zmieniłam stronę za psem potem Denis skoczyłta drugą i ja również zmienilam za nim stronę:) może nagram jak wieczorem ni bedzie juz takich upałów:)to zobaczycie jak Denis skacze jak jest nakrecony na piłęczkę i nie ma upału (bo ten filmik z wczoraj to był w duzym upale i po meczacym dniu)

Nie ma za co! Nagrywaj filmik i wstawiaj, chętnie obejrzę i ściągnę twoje mini torki :)
Ja mam nadzieje jutro (wreszcie) zabrac moją mamę na agility to może porobi filmiki.

Posted

no to uper;) czekam w takim razie tna filmiki a wieczorem jak już będzie dostatecznie chłodno i nie okaze sie za ciemno na kręcenoie to ja postaram się nagrac cos naszego:) a tak z ciekawości to jak często masz treningi agility?

Posted

Dwa razy w tygodniu po półtorej godziny. Zawsze kiedy nie biegamy nakręcam Sonię bawię się z nią, by przed każdym przebiegiem była pozytywnie nakręcona. Próbowałam jej zrobić jakieś fotki, ale ten potwór nie ma zamiaru pozować. Może uda mi się tez zrobic jakieś foty z frisbee :D

Posted

aha no to super:) a frisbee to sie same bawicie czy tez w klubie:>? a ja juz zrobilam sobie schematy wg których zrobie z rurek PCV dość fajne (chnyba.. zobaczymy jak wyjdą_) stacjinatki w liczbie 3-4 zobaczymy jak pójdzie i stojak na oponę:) zrobie sobie też wreszcie slalom nie wbijany w ziemie:) i bede miała juz prawie wszystkie przeszkogy z jumpingu... tylko jeszcze tunele będzie trzeba skombinować:)

Posted

madzior_ka napisał(a):
aha no to super:) a frisbee to sie same bawicie czy tez w klubie:>? a ja juz zrobilam sobie schematy wg których zrobie z rurek PCV dość fajne (chnyba.. zobaczymy jak wyjdą_) stacjinatki w liczbie 3-4 zobaczymy jak pójdzie i stojak na oponę:) zrobie sobie też wreszcie slalom nie wbijany w ziemie:) i bede miała juz prawie wszystkie przeszkogy z jumpingu... tylko jeszcze tunele będzie trzeba skombinować:)

Gosia która ma Baritusa ćwiczy z Keaczkiem więc tak jakby dała nam dyski i mówi co mamy robić. Czasami sie spotykamy i razem ćwiczymy.
Życzę szczęscia z przeszkodami, bo to mozolna praca. My dzisiaj o 19 mamy obedience i idziemy na obcy teren by uczyć psy trenować w różnych miejscach, życzcie szczęścia.

Posted

no to super:) trzymam kciuki a moze udałoby cie sie nakrecic jakies filmiki?? jak idzie was wiecej to moze wcisniesz komuś aparat i pochwalisz sie jakims chodzeniem przy nodze (akurat nad tym pracujemy wiec kazdy filmik mile widziany) albo innym ćwiczeniem:>>?? sznaucerki w akcji sa takie piękne wiec moze sie uda?

Posted

madzior_ka napisał(a):
no to super:) trzymam kciuki a moze udałoby cie sie nakrecic jakies filmiki?? jak idzie was wiecej to moze wcisniesz komuś aparat i pochwalisz sie jakims chodzeniem przy nodze (akurat nad tym pracujemy wiec kazdy filmik mile widziany) albo innym ćwiczeniem:>>?? sznaucerki w akcji sa takie piękne wiec moze sie uda?

Jeżeli chodzi o chodzenie przy nodze to lepiej nie, wolę tego nie nagrywać :evil_lol:
Wszyscy są zajeci sobą kie wykonujemy ćwiczenia więc nie za bardzo, ale jak będę sama ćwiczyć na dworzu to wcisnę aparat (z fukcją kamery) mamie.
Sznaucerki w akcji są świetne, nawet mam taki jeden pomysł, ale chyba mniewyśmiejesz :lol:

Posted

[quote name='Elitesse']miniony weekend spedzilismy na Wegrzech w Szombathely i w Austrii w Oberwarcie
Tess dwa razy byla druga za sliczna wloska Interchampionka i zdobyla 2 x r.CAC
ale mile zaskoczyl nas Waciu
wygral obie wystawy zdobywajac 2 x CAC, 2 x CACIB i Zwyciestwo Austro - Wegier 2006 :laola:
zaczal tym samym dwa Championaty i zrobil pol Interchampionatu :multi: :multi:

Elitesse [SIZE="5"]SUPER !!!

:klacz: :klacz: :klacz: :BIG: :cunao: :BIG: :klacz: :klacz: :klacz:

Posted

[quote name='Romas']........
Za to ,to juz z innej beczki ,opowiesc ,spotkalismy w jednej wsi K U R Y ! Docencie wage teg- faktu :-)
Kura to stworzenia nigdy wczesniej nie widziane przez moje psy.
Zuzia byla na flexi ( cale szczescie ) ale Bianka luzem.Oj dzialo sie.
Bianka oszalala,gonila nieszczesnego kuraka ,dopadala i ....i nic ,bo nie potrafi ugryzc.Nawet pysk miala zamkniety.Tylko szturchala biedne stworzenia tym pyskiem i kura znow w nogi a Bianka za nia.
...............
Romas miałaś fajne wakacje, pewnie szkoda, że się tak szybko skończyły :placz: :placz: :placz: .

Jeśli chodzi o zdolności łowieckie sznaucerków, to możliwości niektórych są nieprzewidywalne :loveu: . Siostra mojego Larsa, kiedyś wparzyła do zagrody z kurami na terenie ogródków działkowych przez otwór specjalnie zrobiony, żeby kury mogły wyjść na zewnątrz. Zanim nadbiegł właściciel sznaucerka zdążyła pozbawić życia 3 kury :angryy: . Oczywiście za szkodę trzeba było zapłacić a były to chyba najdroższe kury, za jakie przyszło właścicielom suczki zapłacić, facet nigdy by na żadnym targu nie uzyskał za nie takiej ceny, ale za straty moralne należało mu się. Dodam, że suczka wychowana w mieście i nigdy wcześniej nie miała okazji sprawdzić swoich łowieckich możliwości :shake: . Zdolności te zdołała przekazać swojemu wnukowi, który bawiąc na wakacjach na Kaszubach pewnego dnia sforsował ogrodzenie i wpadł na teren sąsiedniego gospodarstwa, gdzie udało mu się upolować również 3, ale tym razem gęsi :roll: . Oczywiście pieniądze za utratę majątku ruchomego zostały zwrócone i dodatkowo została obalona flaszeczka dobrego koniaku celem poprawienia stosunków sąsiedzkich :razz: . Czasem w naszych sympatycznych psiakach może odezwać się krwiożerczy instynkt :diabloti: .

Posted

Sznaucerki w akcji są świetne, nawet mam taki jeden pomysł, ale chyba mniewyśmiejesz
a cóż to za pomysł? bo już mnie ciekawośc zżera (śmiać sie napewno nie bede!)

Posted

[quote name='marisia']Romas miałaś fajne wakacje, pewnie szkoda, że się tak szybko skończyły :placz: :placz: :placz: .

Czasem w naszych sympatycznych psiakach może odezwać się krwiożerczy instynkt :diabloti: .

Bardzo szkoda ,ze sie skonczyly :-( ale przynajmniej wypoczelam i mam zapal do zycia ,bo ostatnio to juz bokami robilam .

Bardzo czesto psy rasowe maja tzw"rozerwany łańcuch łowczy".Czyli brakuje w nim jakiejs fazy.Jak widac u moich psow brakuje "ugryzc-zagryzc" ( widzielismy jak Zuzia kota gonila i tez pysk zamkniety tylko szturcha)a u innych najczesciej brakuje fazy "rozszarpac -pozrec" i sprawa konczy sie na zabiciu kury.
Ale moze gdybysmy Biance pozwolili pouczyc sie ganiania kury to w koncu by ja zabila chocby niechcacy .Po czesci to smieszne a po czesci tragiczne ,bo kura zycie ratowala.
Mam kolezanke ktora ma wspanialego pudla duzego ,utytulowanego reproduktora z kenelu zagranicznego .Pudel w papilotach ,majestatyczny .I ten typowo wystawowy pies tez zrobil porzadek na podworku sasiadow ,uspokoil gdaczace paskudztwa :shake: A nigdy bym nie przyp[uszczala ,ze ten pies ,tak daleki od wilka potrafi cos takiego .
Zastanawiam sie czy dawny sposob zniechecania psow do polowania na kury ,polegajacy na zamykaniu zbrodniaza w kurniku z martwymi kurami nie byl wlasnie oparty na tym ,ze pies nie potrafil pozrec kuraka.Siedzial i siedzial z tym trupem i nic i mu sie odechciewalo ,chyba bo nie probowalam :evil_lol:
Lece do pracy ,Pa

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...